Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών, στη Ρώμη, αύριο, ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελλε
  • [03] ΝΔ: Όχι στους φόρους και στον «κόφτη», ναι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές
  • [04] Άνευ προηγούμενου παραλήρημα από τη Σ. Βούλτεψη
  • [05] Πρωτογενές πλεόνασμα παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους
  • [06] Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη
  • [07] Ένταση και επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, Μ. Μπαλαούρα και του Ηλ. Κασιδιάρη
  • [08] Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου στην Ολλανδία
  • [09] Το αεροσκάφος A320 της EgyptAir είχε κάνει πολλά δρομολόγια 24 ώρες πριν από τη μοιραία πτήση
  • [10] Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση
  • [11] Το νέο Ford Edge διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του
  • [12] Σε άδεια λόγω υπερκόπωσης ο Μανωλάς
  • [13] Θρηνεί την απώλεια του πατέρα του ο Γιώργος Πρίντεζης
  • [14] Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας: Το «κοντέρ» γράφει 135!

  • [01] Στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών, στη Ρώμη, αύριο, ο Αλ. Τσίπρας

    Στη Ρώμη μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή 20 Μαΐου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών, από κοινού με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η ατζέντα της Συνόδου περιλαμβάνει την επισκόπηση της τρέχουσας συγκυρίας στην Ευρώπη, πολιτικές για την αναζωογόνηση της οικονομίας, τη μεταναστευτική πολιτική και τις πολιτικές ενσωμάτωσης.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελλε

    «Η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει όλα όσα κατήγγελλε μέχρι χθες... Γιατί την ακρίβεια, υπογράφει και επιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελλε!», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι η κυβέρνηση «αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ που θα "καταργούσε"..., αυξάνει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης που εμείς μειώσαμε, επαναφέρει τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης ξανά στα επίπεδα του 2011, πριν δηλαδή τη μείωση 20% που εμείς κάναμε, καταργεί την έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά, που εμείς διατηρήσαμε, αυξάνει ξανά τον ΦΠΑ σε μεγάλη κατηγορία αγαθών στο 24% -δεύτερη αύξηση σε λίγους μήνες-, θεσπίζει "τέλη" παντού, από το internet και την τηλεόραση μέχρι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξεπουλάει τα «κόκκινα» δάνεια, εκχωρεί για 99 χρόνια τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας σε μια Εταιρεία που ελέγχεται από τους δανειστές».

    Ο κ. Σαμαράς προσθέτει: «Και το χειρότερο: Εμείς φέρναμε αποτελέσματα. Τώρα δεν την εμπιστεύονται ότι θα φέρει αποτελέσματα. Γι' αυτό και της επιβάλλουν τον "κόφτη"! Οι "Αυταπάτες" (του ΣΥΡΙΖΑ) τελείωσαν. Η εξαπάτηση (του λαού) αποκαλύφθηκε. Η Νέμεσις δεν θα αργήσει?».

    [03] ΝΔ: Όχι στους φόρους και στον «κόφτη», ναι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές

    Οι γενικές θέσεις που θα κινηθεί η ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης συζητήθηκαν σήμερα στην σύσκεψη της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο οι θέσεις κωδικοποιούνται ως εξής:

    Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που όμως -σημειώνουν σκωπτικά- περιλαμβάνεται σε 7.000 σελίδες.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει «όχι στους νέους φόρους» που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή. Η ΝΔ θα εξετάσει τις επιμέρους φοροελαφρύνσεις. Αρνητική είναι η θέση της ΝΔ και στον θέμα του "κόφτη" και ως μηχανισμό και ως περιεχόμενο. Επίσης η ΝΔ είναι αρνητική στο νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον τρόπο που έρχεται προς θεσμοθέτηση. Η ΝΔ διευκρινίζει, πάντως, ότι τάσσεται υπέρ των επιμέρους ιδιωτικοποιήσεων, όπως για τα 14 αεροδρόμια. Επίσης, συμφωνεί σε διαρθρωτικές αλλαγές όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

    Ακόμη, η ΝΔ τάσσεται εναντίον της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ δηλώνει ότι εξετάζει τη στάση της ως προς επιμέρους στοιχεία διαχείρισης των ιδιωτικών δανείων.

    [04] Άνευ προηγούμενου παραλήρημα από τη Σ. Βούλτεψη

    «Άνευ προηγούμενου παραλήρημα» «προκειμένου να δικαιολογήσει την ένοχη στάση του κόμματός της να καταψηφίσει την επέκταση του ελέγχου στην τραπεζική διαφήμιση, που αποφάσισε η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής», καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή σημερινές δηλώσεις της.

    Στο σχόλιο του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κ. Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», «προκειμένου να υπερασπιστεί το καθεστώς της διαπλοκής, που με πολύ κόπο στήριξε το κόμμα της ΝΔ, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαμορφώσει "ολοκληρωτικό καθεστώς λατινοαμερικάνικου τύπου"!». «Προφανώς, η Σ. Βούλτεψη επιθυμεί διακαώς τη διατήρηση του ιδιότυπου καρτέλ πολιτικού συστήματος-ΜΜΕ-τραπεζών, που οικοδομήθηκε στη χώρα με συστηματικό τρόπο» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Επιπλέον, σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι κραυγές και τα παραληρήματα αυτά δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στην αποκάλυψη των εκλεκτικών συγγενειών, που μάστισαν τη χώρα και στοίχισαν πολύ ακριβά στους πολίτες της.

    [05] Πρωτογενές πλεόνασμα παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,376 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους έναντι πλεονάσματος 2,103 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 566 εκατ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σύμφωνα με τα οποία το τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2016 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 494 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 510 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 2,284 δισ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15,674 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 488 εκατ. ευρώ ή 3,0% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 14,107 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 325 εκατ. ευρώ ή 2,4% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 978 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 62 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (916 εκατ. ευρώ).

    [06] Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι "καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλειστεί" σχετικά με τα αίτια της εξαφάνισης πριν από μερικές ώρες πάνω από τη Μεσόγειο αεροσκάφους της EgyptAir.

    "Οι πληροφορίες που μπορέσαμε να συλλέξουμε δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και χάθηκε", δήλωσε ο Ολάντ επιβεβαιώνοντας ότι 66 άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό, ανάμεσά τους 15 Γάλλοι.

    "Έχουμε καθήκον να μάθουμε τα πάντα, να μάθουμε τα αίτια αυτού που προκλήθηκε και καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε και να εξεταστεί περισσότερο από κάποια άλλη. Όταν θα έχουμε την αλήθεια, τότε θα πρέπει να αντλήσουμε όλα τα συμπεράσματα, είτε αυτό είναι δυστύχημα, είτε ισχύει μια άλλη υπόθεση που ο καθένας έχει στο μυαλό του, ίσως η εκδοχή μιας τρομοκρατικής ενέργειας".

    Ο Ολάντ υπογράμμισε ότι θέλει "τα πάντα να τεθούν στη διάθεση των ελληνικών και των αιγυπτιακών αρχών ώστε σε συντονισμό με αυτές να μπορέσουμε να στείλουμε πλοία και αεροσκάφη", για να βρεθεί ο τόπος της συντριβής και να περισυλλεγούν τα συντρίμμια.

    Εκφράζοντας την "θλίψη" και την "αλληλεγγύη" του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ο Ολάντ δήλωσε ότι ελήφθησαν "μέτρα" για τις οικογένειες αυτές και ένα "κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης τέθηκε αμέσως σε λειτουργία".

    Κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης συγκροτήθηκε το πρωί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ απ΄όπου αναχώρησε το αεροσκάφος Α320, το οποίο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ενώ είχε εισέλθει στον αιγυπτιακό FIR.

    Η γαλλική δικαιοσύνη αρχίζει τη διενέργεια έρευνας

    Η γαλλική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι αρχίζει τη διενέργεια έρευνας για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir που πραγματοποιούσε την πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς.

    "Καμιά υπόθεση δεν εξετάζεται περισσότερο από κάποια άλλη και καμιά υπόθεση δεν έχει αποκλειστεί σε αυτό το στάδιο" της έρευνας, δήλωσε ο εισαγγελέας σε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι η έρευνα ανατέθηκε στη Χωροφυλακή.

    Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό απηύθυνε έκκληση προς όλους να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρονται στα αίτια της εξαφάνισης του αεροπλάνου και υπογράμμισε ότι τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί σε σχέση με το θέμα αυτό.

    "Πληροφορίες κυκλοφορούν αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί", τόνισε ο Ερό στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με οικογένειες των επιβατών οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί σε ένα ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.

    Ο Ερό είπε επίσης ότι η EgyptAir διαθέτει "από σήμερα το απόγευμα" θέσεις για συγγενείς των επιβατών που επιθυμούν να μεταβούν στο Κάιρο.

    "Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί πριν προβούμε σε σχόλια ή εκφράσουμε υποθέσεις", "πάρα πολλές πληροφορίες κυκλοφορούν που δεν έχουν ελεγχθεί", τόνισε εκφράζοντας εκ νέου την "αλληλεγγύη" του προς τις οικογένειες αυτές.

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμη για την ξαφνική εξαφάνιση του Airbus Α320. Το πλήρωμά του δεν έστειλε σήμα κινδύνου, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό στρατό και την ελληνική πολιτική αεροπορία, κάτι που οδηγεί στην υπόθεση πως σημειώθηκε ένα βίαιο και ξαφνικό συμβάν.

    "Επί του παρόντος, δεν γνωρίζουμε γιατί το αεροπλάνο εξαφανίστηκε", δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της EgyptAir. "Καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλειστεί για τα αίτια της εξαφάνισης", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

    [07] Ένταση και επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, Μ. Μπαλαούρα και του Ηλ. Κασιδιάρη

    Με ένταση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας, ξεκίνησε και συνεχίζεται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να νομοθετήσει με διαδικασίες «εξπρές», παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και χωρίς να γνωρίζουν οι βουλευτές τι ψηφίζουν, καθώς κατέθεσε ένα νομοσχέδιο 7.500 σελίδων χωρίς σημαντικά παραρτήματα.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατέθεσε πριν λίγο ως νομοτεχνική βελτίωση τα παραρτήματα, τα οποία δεν είχαν περιληφθεί στο νομοσχέδιο.

    Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελος, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για υποκρισία και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για μικροκομματικά οφέλη.

    Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησε τον λόγο και επιτέθηκε με απρεπείς εκφράσεις κατά του προέδρου της Επιτροπής, Μάκη Μπαλαούρα.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Μπαλαούρα στους χαρακτηρισμούς του κ. Κασιδιάρη «βλάκα», «καραγκιόζη», ο οποίος τον κάλεσε, επανειλημμένα, να καθίσει κάτω και να ζητήσει με ευπρεπή τρόπο τον λόγο.

    «Δεν κάθομαι κάτω. Φώναξε την αστυνομική φρουρά να με βγάλει έξω? » φώναξε ο κ. Κασιδιάρης. «Είσαι τραμπούκος... Δεν σε φοβάμαι. Αλλού αυτά. Δεν φοβήθηκα τις νύχτες με τα τανκς, εσένα θα φοβηθώ... », απάντησε ο κ. Μπαλαούρας.

    Η ένταση συνεχίζεται, με τους βουλευτές να διαμαρτύρονται έντονα για τη διαδικασία και να ζητούν την αναβολή της συζήτησης.

    [08] Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου στην Ολλανδία

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Βασιλέως Γουλιέλμου - Αλεξάνδρου της Ολλανδίας, θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία από την 4η έως και την 5η Ιουλίου 2016.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει και τον Ολλανδό Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε καθώς και τις Προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας της χώρας.

    [09] Το αεροσκάφος A320 της EgyptAir είχε κάνει πολλά δρομολόγια 24 ώρες πριν από τη μοιραία πτήση

    Το αεροσκάφος Airbus A320 της EgyptAir, που συνετρίβη σήμερα στη Μεσόγειο, είχε περάσει χθες από την Ερυθραία, την Αίγυπτο και την Τυνησία, σύμφωνα με τη διαδικτυακή ιστοσελίδα FlightRadar24.

    Προτού απογειωθεί λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Γκρίνουιτς, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) από το Παρίσι, το αεροσκάφος είχε κάνει πολλά δρομολόγια με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα FlightRadar24 που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αεροπορική κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και τηρεί αρχεία πτήσεων. Mια χρήση τόσο εντατική αποτελεί τον κανόνα στην πολιτική αεροπορία.

    Το αεροσκάφος ξεκίνησε την Τετάρτη (χθες) στην Ασμάρα, πρωτεύουσα της Ερυθραίας, όπου είχε φθάσει το βράδυ της Τρίτης από το Κάιρο, σύμφωνα με το FlightRadar. Απογειώθηκε στη 01:30 ώρα Γκρίνουιτς (04:30 ώρα Ελλάδας) για την αιγυπτιακή πρωτεύουσα όπου προσγειώθηκε δύο ώρες και 32 λεπτά αργότερα.

    Λίγο περισσότερο από δύο ώρες αργότερα, στις 06:21 ώρα Γκρίνουιτς, αναχώρησε και πάλι για την Τύνιδα, μια πτήση τριών ωρών και δώδεκα λεπτών. Έπειτα από έναν σταθμό μόνο μίας ώρας και δέκα λεπτών, επέστρεψε στο Κάιρο στις 13:17 ώρα Γκρίνουιτς έπειτα από ταξίδι δύο ωρών και 24 λεπτών, πάντα σύμφωνα με το FlightRadar24.

    Ο σταθμός του στο Κάιρο κράτησε αυτή τη φορά δύο ώρες και στη συνέχεια απογειώθηκε εκ νέου με προορισμό το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, όπου προσγειώθηκε στις 19:55 ώρα Γκρίνουιτς, σύμφωνα με τα αρχεία της ιστοσελίδας. Απογειώθηκε και πάλι από τη γαλλική πρωτεύουσα γύρω στις 23:00 (21:00 ώρα Γκρίνουιτς) και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Κάιρο γύρω στις 03:00 (01:00 ώρα Γκρίνουιτς). Εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ γύρω στις 00:30 ώρα Γκρίνουιτς (03:30 ώρα Ελλάδας), ενώ βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

    [10] Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα.

    «Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι αναμένει οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση της Τρίτης.

    Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ'ό,τι μπορούν να δικαιολογήσουν οι οικονομικές εξελίξεις.

    «Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα», δήλωσε ο Σόιμπλε στο Σεντάι της βόρειας Ιαπωνίας ενόψει τη συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7.

    [11] Το νέο Ford Edge διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Το νέο Ford Edge, είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις SUV της γνωστής μάρκας. Κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης στο Μόναχο της Γερμανίας, διαπιστώθηκε η πρόοδος της μάρκας στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, καθώς και το υψηλό επίπεδο της ποιότητας κύλισης.

    Ειδικότερα, οι κατάλληλες ρυθμίσεις του πλαισίου, οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις, και το βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, συμβάλουν στην επίτευξη ασφαλούς και ευχάριστης οδικής συμπεριφοράς.

    Στους άψογους γερμανικούς δρόμους, το νέο μοντέλο με τον κινητήρα ντίζελ 2.000 κ.εκ. ισχύος 180 ίππων, εύκολα ανέπτυξε υψηλές ταχύτητες. Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει πιο άνετο το ταξίδι είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου στη καμπίνα.

    Μία μέθοδος τριών σταδίων έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς να ελαχιστοποιήσουν το θόρυβο, τους κραδασμούς και τους τριγμούς (χαρακτηριστικά NVH) στο Ford Edge. Εφαρμόζονται μέτρα μείωσης NVH στην πηγή: Δημιουργία ενός άκαμπτου αμαξώματος που ελαχιστοποιεί τη στρέψη. Βελτιστοποίηση κινητήρων για μείωση των ήχων κρουστικής καύσης που συχνά συνδέονται με τους πετρελαιοκινητήρες. Ρύθμιση των συστημάτων εισαγωγής και εξαγωγής για ελαχιστοποίηση των εισερχόμενων θορύβων

    Οι μηχανικοί εργάστηκαν πρόσθετα για να απομονώσουν την καμπίνα από τους θορύβους του δρόμου και του κινητήρα, χρησιμοποιώντας:

    Μία ποδιά κάτω μέρους αμαξώματος και ειδικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά στον εμπρός προφυλακτήρα, τους εξωτερικούς καθρέπτες και το πίσω παρμπρίζ για μείωση του αεροδυναμικού θορύβου.

    Ηχομονωτικό υλικό στην επένδυση οροφής και τα πάνελ του εσωτερικού. Ακουστικό κρύσταλλο για το παρμπρίζ, την πανοραμική οροφή και τα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού. Αεροδυναμικά χαρακτηριστικά στο παρμπρίζ και την κολώνα του παρμπρίζ για μείωση του αεροδυναμικού θορύβου.

    Το τελευταίο στάδιο είναι η χρήση της τεχνολογίας της Ford Active Noise Control που λειτουργεί όπως τα ακουστικά καταστολής θορύβων. Τρία μικρόφωνα τοποθετημένα στην καμπίνα παρακολουθούν το θόρυβο του κινητήρα στο εσωτερικό. Το σύστημα παράγει ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος που καταστέλλουν το θόρυβο του κινητήρα και βελτιώνουν το περιβάλλον της καμπίνας, ακόμα και με το σύστημα ψυχαγωγίας απενεργοποιημένο.

    Το νέο Ford Edge στη βασική έκδοση με κινητήρα ντίζελ 2.000 κ.εκ. απόδοσης 180 ίππων κοστίζει 54.590 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας

    [12] Σε άδεια λόγω υπερκόπωσης ο Μανωλάς

    Στο... κόκκινο πήγαινε εδώ και εβδομάδες ο Στέλιος Μανωλάς με αποτέλεσμα να χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση. Ο προπονητής της ΑΕΚ υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν υπερκόπωση και οι ιατροί του συνέστησαν ξεκούραση μερικών ημερών.

    Έτσι, στο ματς με τον Πανιώνιο αλλά και στο επόμενο με τον Παναθηναϊκό, στον πάγκο των κυπελλούχων Ελλάδας θα καθίσει ως πρώτος προπονητής ο άμεσος συνεργάτης του Μανωλά, Νίκος Παναγιωτάρας.

    [13] Θρηνεί την απώλεια του πατέρα του ο Γιώργος Πρίντεζης

    Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του περνά ο Γιώργος Πρίντεζης. Λίγες ώρες πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της σειράς των τελικών της Α1 (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός), ο φόργουρντ των «ερυθρόλευκων» έχασε τον πολυαγαπημένο πατέρα του. Ο Ιωσήφ Πρίντεζης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, στα 63 του χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο για περισσότερο από ένα χρόνο. Παρά τον πόνο που βιώνει, ο Γιώργος Πρίντεζης ενημέρωσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο πως επιθυμεί να αγωνιστεί στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (19:30).

    Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον διεθνή άσο του Ολυμπιακού για την απώλεια του πατέρα του.

    [14] Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας: Το «κοντέρ» γράφει 135!

    Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας υπ΄ αριθμόν 135 το Σάββατο, για τη διοργάνωση των εκπλήξεων, που φέτος δικαιολόγησε τη φήμη της. Όχι μόνο λόγω της παρουσίας της Κρίσταλ Πάλας, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, αλλά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

    Παρότι είναι η πιο επιτυχημένη -μετά την Άρσεναλ- ομάδα του FA Cup, η Γιουνάιτεντ προέρχεται από καταστροφική σεζόν με διαδοχικές αποτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Πέραν των αποτελεσμάτων, όμως, η εικόνα της ήταν τόσο αποκαρδιωτική σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, που ελάχιστοι πίστευαν ότι θα ολοκληρώσει την πορεία της με ένα τρόπαιο. Να που τώρα τής δίνεται η ευκαιρία.

    Γενικά, θα αναμετρηθούν οι δύο πιο... ντεφορμέ ομάδες της Premiership! H Πάλας μετά από 11 εξαιρετικούς μήνες από την ημέρα που ανέλαβε ο Αλαν Πάρντιου (Ιανουάριος 2015) ξαφνικά υπέστη «μπλάκ άουτ» και έμεινε χωρίς νίκη για 110 μέρες στο πρωτάθλημα.

    Πλήρες αφιέρωμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στον αρχαιότερο θεσμό του ποδοσφαίρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 May 2016 - 12:32:21 UTC