Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον κίνδυνο να επιβάλουν την ατζέντα τους ακραίες δυνάμεις στην Ευρώπη, επισήμανε ο Ν.Ξυδάκης
  • [02] Το ελληνικό πρόγραμμα και το Προσφυγικό, στη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ
  • [03] Αναμένεται νέο ρεκόρ κρατήσεων από Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα
  • [04] Γ. Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα έως το 2018
  • [05] Θετική εισήγηση για επικύρωση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αναμένεται από το EWG
  • [06] Όχι ιδιαίτερης δυσκολίας κρίνονται τα θέματα της Ιστορίας, απολύτως βατά της Φυσικής
  • [07] Ιστορική Πανορθόδοξη Σύνοδος στην Κρήτη, 16 - 26 Ιουνίου
  • [08] Γ. Κυρίτσης: Αύριο ξεκινά, πιθανότατα, η μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη
  • [09] Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουνίου
  • [10] Ταϊλάνδη: Δεκαεπτά μαθήτριες,νεκρές από πυρκαγιά σε κοιτώνα του σχολείου τους
  • [11] Στήριξη στην Ελλάδα από τον Τζιάνι Πιτέλα
  • [12] Την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στο Βιετνάμ ανακοίνωσε ο Μπ. Ομπάμα
  • [13] Όσοι ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, δικαιούνται μεγαλύτερη υποστήριξη, είπε ο Μπαν Κι-μουν για το προσφυγικό και την Ελλάδα
  • [14] Έκκληση του Μπαν Κι-μουν για την μείωση των εκτοπισμένων μέχρι το 2030
  • [15] Η καθημερινή θέα της θάλασσας είναι καλύτερη και από τη θέα του πρασίνου για τη μείωση του στρες
  • [16] Και ο Παπασταθόπουλος στην αποστολή της Εθνικής ομάδας
  • [17] Φουστέρ: «Δεν θα παίξω ποτέ σε άλλη ελληνική ομάδα»
  • [18] Πρίντεζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Σπανούλη μόνο μεγάλοι ηγέτες τα βάζουν»

  • [01] Τον κίνδυνο να επιβάλουν την ατζέντα τους ακραίες δυνάμεις στην Ευρώπη, επισήμανε ο Ν.Ξυδάκης

    Τον κίνδυνο να επιβάλουν τη ρητορική και την ατζέντα τους, ακραίες δυνάμεις στην Ευρώπη, επισήμανε ο αν. υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κηρύσσοντας την έναρξη της 47ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

    Με αφορμή την ανοδο της ακροδεξιάς, που έδειξαν εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Ξυδάκης είπε: «αυτό που βλέπουμε είναι η άκρα δεξιά να ανέρχεται και μάλιστα να επιβάλλει και τη ρητορική και την ατζέντα της, σε παραδοσιακούς πολιτικούς σχηματισμούς». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η μεγάλη πολιτική ιδεολογική μεταστροφή προς τις πιο σκοτεινές όψεις της ιστορίας του 21ου αιώνα, δεν μπορεί να υποστεί διαχείριση αν δεν σκεφτούμε με μακρύ ορίζοντα κι αν δεν δείξουμε αποφασιστικότητα».

    [02] Το ελληνικό πρόγραμμα και το Προσφυγικό, στη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη.

    Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν η πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενόψει του αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.

    Διαβάστε επίσης: Στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός, το απόγευμα η συνάντηση με τον Ρ.Τ. Ερντογάν

    [03] Αναμένεται νέο ρεκόρ κρατήσεων από Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα

    Oι κρατήσεις Γερμανών τουριστών για την Ελλάδα βρίσκονται σε επίπεδο ρεκόρ και αναμένεται να ξεπεράσουν εκείνες του προηγούμενου ρεκόρ του 2015.

    «Αχτίδα ελπίδας για τον σημαντικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιδοικό Spiegel, το ρεκόρ κρατήσεων των Γερμανών για την Ελλάδα. «Παρά την προσφυγική κρίση και τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις φόρων, οι Γερμανοί παραμένουν πιστοί στην Ελλάδα» όπως γράφει. «Οι κρατήσεις βρίσκονται σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνες του έτους ρεκόρ 2015» δήλωσε εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ταξιδιών(DRV), στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως αναφέρει. Μείωση κρατήσεων παρατηρείται, σύμφωνα με την DRV, κυρίως για τα νησιά Κω και Σάμο, όπου βρίσκονται ακόμα πολλοί πρόσφυγες. «Αντίθετα, η ζήτηση για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, νησιά τα οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στους Γερμανούς, βαίνει αυξανόμενη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της.

    Την αυξητική τάση των κρατήσεων προς την Ελλάδα, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και η Ζιμπίλε Τσόιχ, εκπρόσωπος Τύπου τηςDRV,σε τηλεφωνική επικοινωνία.

    Επίσης και η GfK, η μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας αγοράς παγκοσμίως με έδρα τη Νυρεμβέργη, κατέγραψε υψηλά διψήφια ποσοστά αύξησης των Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα, τον Απρίλιο. Αντίθετα, διαπιστώνει ότι η τουριστική ροή προς την Τουρκία και την Αίγυπτο έχει σαφώς μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

    Υπ΄αριθμόν 1 προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα

    «Η Ελλάδα αντικαθιστά την Τουρκία στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών και είναι πλέον πρώτη, με δεύτερη την Ισπανία. Ακολουθούν η Ιταλία, η Κροατία και μόλις στην πέμπτη θέση βρίσκεται πλέον η Τουρκία» όπως είπε η Κατρίν Λίμπελ, εκπρόσωπος τύπου της TUI Αυστρίας στην εφημερίδα KURIER της Βιέννης. «Πρέπει όμως να διαχωρίσει κανείς τη δυτική από την ανατολική Ελλάδα» πρόσθεσε η κ.Λίμπελ. Αιτία είναι, κυρίως, οι εικόνες των προσφύγων της περασμένης χρονιάς, ιδίως από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές.

    [04] Γ. Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα έως το 2018

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα καθώς καλύπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016, το 2017 και το 2018, έδωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Ο κ. Χουλιαράκης, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τόνισε ότι, με το κλείσιμο της αξιολόγησης, κλείνει ένας κρίσιμος κύκλος στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

    "Η αξιολόγηση που ολοκληρώνεται σήμερα δεν είναι η τελευταία, είναι όμως αναμφίβολα η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική και κλείνει όλες τις χρηματοπιστωτικές δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έως το 2018" σημείωσε.

    Αναφερόμενος στα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο αναγνώρισε ότι "είναι μέτρα που επιβαρύνουν το διαθέσιμο εισόδημα" και πρόσθεσε ότι, "οι περισσότεροι φόροι που αποτελούν στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς, δημιουργούν λάθος κίνητρα και λειτουργούν υφεσιακά".

    Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το βάρος της προσαρμογής να γίνει με τρόπο ήπιο και κοινωνικά δίκαιο ήπιο.

    "Τα χαμηλά εισοδήματα επιβαρύνονται ελάχιστα ή και καθόλου, η μεγάλη πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών επιβαρύνεται λιγότερο από πριν και υπάρχει μεγάλη διασπορά στους έμμεσους φόρους, ώστε κάθε νοικοκυριό με ένα μικρό κομμάτι επιβάρυνσης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    "Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να διατηρήσει την αξιοπιστία της χώρας και να απαλλαγεί από την επιτροπεία μια ώρα νωρίτερα", τόνισε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε ότι η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση επειδή προηγούμενες κυβερνήσεις "δημιουργούσαν ελλείμματα σα να μην υπάρχει αύριο".

    'Ασκησε τέλος κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη που ζητούν μείωση των φόρων.

    "Μείωση σημαίνει επιστροφή των ελλειμμάτων και απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας ή μεγάλη μείωση δαπανών και περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους. Η επιστροφή στο νεοφιλελεύθερο λαϊκισμό της δεκαετίας του 1980, δεν βοηθάει ούτε την παράταξή σας ούτε τη χώρα", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και κατέληξε λέγοντας πως, "το μόνο πειστικό αφήγημα για τη χώρα είναι αυτό της κυβέρνησης της Αριστεράς".

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Χουλιαράκης: Δεν θα ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων

    [05] Θετική εισήγηση για επικύρωση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αναμένεται από το EWG

    Θετική εισήγηση προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να επικυρώσουν την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα το EuroWorking Group (ΕWG) που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

    Μετά την επικύρωση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων, το EWG αναμένεται να διαπιστώσει, και τυπικά πλέον, την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υποβάλει σήμερα στο EWG το «σχέδιο» της έκθεσης συμμόρφωσης (compliance report), ωστόσο η τελική μορφή της έκθεσης αυτής θα κατατεθεί μετά το Eurogroup.

    Βάσει όλων των παραπάνω, το αυριανό Eurogroup αναμένεται να επικυρώσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μεταξύ 9 με 11 δισ. ευρώ.

    Εξάλλου, οι εμπειρογνώμονες των οικονομικών επιτελείων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, επί τη βάσει των προτάσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που προτείνει ο ESM για την ελάφρυνση του χρέους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επέκταση της περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή των δανείων, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, τη διατήρηση των επιτοκίων στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, καθώς και την πρόωρη εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ.

    [06] Όχι ιδιαίτερης δυσκολίας κρίνονται τα θέματα της Ιστορίας, απολύτως βατά της Φυσικής

    Όχι ιδιαίτερης δυσκολίας κρίνονται τα θέματα της Ιστορίας (ανθρωπιστικών σπουδών), στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Η παγίδα του διαγωνίσματος θεωρείται το θέμα Δ1 (Με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις και αντλώντας στοιχεία από τα παρακάτω κείμενα που σας δίνονται, να αναφερθείτε στις νομοθετικές ρυθμίσεις του 1870-1871 και του 1917 για την επίλυση του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα, και ειδικότερα: α. στους στόχους και το περιεχόμενο των ρυθμίσεων β. στην υλοποίησή τους), καθώς το ερώτημα είναι συνδυαστικό.

    Στη Φυσική (θετικών σπουδών) τα θέματα θεωρούνται απολύτως βατά και χωρίς καμία έκπληξη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

    Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο, Τρίτη, για τους υποψήφιους των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, που θα εξεταστούν στα μαθήματα: Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βιοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων επιστρέφουν στα θρανία την Τετάρτη.

    [07] Ιστορική Πανορθόδοξη Σύνοδος στην Κρήτη, 16 - 26 Ιουνίου

    Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθόδοξων Εκκλησιών, την πρώτη μετά το σχίσμα των Εκκλησιών του 1053, η οποία ήδη προκαλεί διεθνές ενδιαφέρον και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος δημοσιογράφων, από όλο τον κόσμο, στην Κρήτη τον Ιούνιο.

    Περισσότεροι από 400 επίσκοποι - που εκπροσωπούν πάνω από 300 εκατ. Ορθόδοξους χριστιανούς παγκοσμίως - κληρικοί, λαϊκοί, άνδρες, γυναίκες, θεολόγοι, παρατηρητές και ακαδημαϊκοί, θα συναντηθούν στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης, στο Κολυμπάρι, από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αν και ως αρχικό σημείο συνάντησης είχε οριστεί ο ναός της Αγίας Ειρήνης - σύμβολο για τον Χριστιανισμό στην Κωνσταντινούπολη- το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, καθώς και η ανησυχία για ζητήματα ασφαλείας στη γείτονα, οδήγησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο να επαναπροσδιορίσει τον τόπο της Συνόδου, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή και των 14 Εκκλησιών.

    Χρειάστηκαν 40 έτη Διορθόδοξων Προπαρασκευαστικών Επιτροπών και Πανορθόδοξων Προσυνοδικών Συμβουλίων για να δοθεί η τελική έγκριση από την Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Ιανουάριο του 2016. Παρά τις αντιδράσεις, ο κ. Βαρθολομαίος αγνόησε το θόρυβο και τους επικριτές -ακόμη και στους κόλπους του Πατριαρχείου- και επικεντρώθηκε στο στόχο.

    Οι Προκαθήμενοι και οι αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών θα συνεδριάσουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα οποία συνοψίζονται ως εξής: Η αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, Ορθόδοξη Διασπορά, Αυτονομία και τρόπος της Διακήρυξης, Το Μυστήριο του Γάμου και κωλύματα γι' αυτόν, η σπουδαιότητα της νηστείας και η τήρησή της στην εποχή μας, οι σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο.

    Στη Σύνοδο συμμετέχουν 14 Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες: τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων,τα νεότερα Πατριαρχεία Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, καθώς και οι Εκκλησίες Κύπρου, Ελλάδας, Αλβανίας, Πολωνίας και Τσεχίας και Σλοβακίας.

    [08] Γ. Κυρίτσης: Αύριο ξεκινά, πιθανότατα, η μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη

    "Αύριο ξεκινά, κατά πάσα πιθανότητα, η διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη σε χώρους φιλοξενίας που προετοίμασε η κυβέρνηση, αξιοποιώντας πρώην βιομηχανικούς χώρους" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέσα σε δέκα μέρες θα έχει μεταφερθεί το σύνολο των ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα στην Ειδομένη και διευκρίνισε ότι "δεν πρόκειται για μία αστυνομική επιχείρηση- σκούπα, που θα εκκενώσει την περιοχή μέσα σε μία μέρα, αλλά για μία πολύ πιο ομαλή διαδικασία μετεγκατάστασης".

    "Δεν είναι μια κατ εξοχήν αστυνομική ή αστυνομοκεντρική επιχείρηση" είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά τα σημεία στα οποία θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι έξι πρώην βιομηχανικοί χώροι στη Θεσσαλονίκη που προέκυψαν από τις διαδικασίες της ενοικίασης.

    Σε αυτούς περιλαμβάνονται τρεις από την πρώτη φάση των ενοικιάσεων, που βρίσκονται στο Καλοχώρι (ένα πρώην εργοστάσιο, μία πρώην εταιρεία logistics και μία πρώην αποθήκη αλυσίδας σούπερ μάρκετ) και τρεις ακόμη χώροι που προέκυψαν από τη δεύτερη φάση των ενοικιάσεων (στην Ευκαρπία, στη Θέρμη και στο Δερβένι). Για τους λόγους της διαδικασίας μεταφοράς προσφύγων που ξεκινά αύριο θα χρησιμοποιηθεί και η δομή στο Βαγιοχώρι που ανακατασκευάστηκε.

    "Οι παραπάνω χώροι έχουν χωρητικότητα 6.500- 7.000 θέσεων. Πιστεύουμε ότι μέσα στο χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας έως δέκα ημερών που θα χρειαστεί για να μετακινηθεί ο κόσμος από την Ειδομένη, θα εξασφαλιστούν και σε άλλα κέντρα, θέσεις για όλους όσοι βρίσκονται σήμερα εκεί" πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης.

    [09] Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουνίου

    Σε επίσχεση εργασίας από 1η Ιουνίου καλεί τα μέλη της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, για την καθυστέρηση αμοιβών από τον Οργανισμό, η οποία, «καθιστά προβληματική τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση της συμβάσεως, όσο και τη λειτουργία αυτή καθ? εαυτή των ιδιωτικών ιατρείων».

    Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, η επίσχεση θα διαρκέσει μέχρι της καταθέσεως της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμες, από την τελική κατάθεση των παραστατικών του Ιανουαρίου. Επιπλέον δρομολογεί νομικές ενέργειες απέναντι στην «αυθαίρετη και άδικη», όπως τη χαρακτηρίζει, συμπεριφορά του Οργανισμού κατά τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών.

    «Η κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική της χώρας δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτείται από τις τσέπες των γιατρών, οι αντοχές των οποίων τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητά τους», αναφέρει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

    [10] Ταϊλάνδη: Δεκαεπτά μαθήτριες,νεκρές από πυρκαγιά σε κοιτώνα του σχολείου τους

    Δεκαεπτά μαθήτριες, ηλικίας 6 ως 13 ετών, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στον κοιτώνα του σχολείου τους στη βόρεια Ταϊλάνδη, στον οποίο φιλοξενούνται παιδιά που προέρχονται από φυλές που ζουν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές σε πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν σχολεία, ανακοίνωσεη αστυνομία.

    "Δεκαεπτά κορίτσια έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά" η οποία εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πράγιαντ Σινγκσίν, αξιωματούχος της αστυνομίας της Τσιάνγκ Ράι, στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου βρίσκεται το σχολείο.

    Πλέον δεν αναζητείται κανένα παιδί, πρόσθεσε ο ίδιος, καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο παιδιά των οποίων η τύχη αγνοείτο.

    Ο κοιτώνας για τα κορίτσια αυτού του ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου φιλοξενεί στους δύο ορόφους του μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού. Πέντε από τα κορίτσια που επέζησαν έχουν τραυματιστεί, δύο από τα οποία σοβαρά.

    [11] Στήριξη στην Ελλάδα από τον Τζιάνι Πιτέλα

    Τη στήριξή του στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αναφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της κοιλάδας του Αχελώου, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα.

    Η Ελλάδα πρέπει να βγει, όπως τονίζει, από το τούνελ της κρίσης, ενώ για την Κοιλάδα του Αχελώου επισημαίνει ότι η προστασία του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της είναι στοιχεία απαραίτητο γιαένα καλύτερο μέλλον και τέτοιου είδους αναπτυξιακές δράσεις θα συμβάλουν και στις λύσεις των προβλημάτων που συσσώρευσε η κρίση.

    «Γνωρίζω τη φήμη που έχει αυτή η υπέροχη περιοχή της Ελλάδας. Όλη η Ελλάδα είναι μια μαγεία. Αλλά η περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου είναι πραγματικά ένα μαργαριτάρι, ένα μαργαριτάρι για την ανάδειξη του πλούτου της αρχαιολογικής κληρονομιάς, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τεράστιου περιβαλλοντικού πλούτου, αλλά και των οινο-γαστρονομικών δυνατοτήτων της και την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού της. Ένα σύνολο, ένα μεγαλείο, που αξίζει την υποστήριξή μας, την παρουσία μας» υπογραμμίζει.

    Και καταλήγει: «Με αυτή τη δήλωση, θέλουμε να εκφράσουμε την πρόθεσή μας να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα, να στηρίξουμε αλλά και να προωθήσουμε αυτή την περιοχή, να βοηθήσουμε τους πολίτες της, να προωθήσουμε την Ελλάδα, που είναι στις καρδιές μας, και που εμείς πρέπει να βγάλουμε από αυτό το τούνελ της βαθιάς κρίσης, στο οποίο βρίσκεται ήδη πάρα πολύ καιρό».

    [12] Την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στο Βιετνάμ ανακοίνωσε ο Μπ. Ομπάμα

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα στο Ανόι την άρση του εμπάργκο στις αμερικανικές πωλήσεις όπλων στο Βιετνάμ, ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών που τελείωσε το 1975. «Οι ΗΠΑ αίρουν την απαγόρευση», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στο Βιετνάμ, με το οποίο οι ΗΠΑ εργάστηκαν για μια θεαματική προσέγγιση εδώ και 20 χρόνια.

    «Η απόφαση για την άρση δεν υποκινείται από το κινεζικό θέμα (...) αλλά από τη βούλησή μας να ολοκληρώσουμε τη μακρά διαδικασία της εξομάλυνσης που ακολουθήσαμε με το Βιετνάμ»πρόσθεσε ο Ομπάμα.«Κάθε πώληση που κάνουμε με οποιονδήποτε θεωρείται μια ιδιαίτερη συναλλαγή και εμείς εξετάζουμε τι είναι κατάλληλο και τι δεν είναι»διευκρίνισε.

    Στα τέλη του 2104, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ήδη επιτρέψει τη μερική άρση του εμπάργκο στους αμυντικούς εξοπλισμούς «μόνο για να χρησιμοποιηθούν στη θαλάσσια ασφάλεια», όπως για παράδειγμα περιπολικά σκάφη.«Εκτιμάμε ιδιαίτερα την απόφαση να καταργηθεί εντελώς η απαγόρευση όπλων στο Βιετνάμ», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Τραν Ντάι Κουάνγκ. «Αυτό δείχνει ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας έχουν εξομαλυνθεί πλήρως».

    Η ανακοίνωση αυτή είναι ένα μήνυμα προς το Πεκίνο, το οποίο δείχνει όλο και πιο πολύ τα δόντια του στη Νότια Σινική Θάλασσα, όπου Βιετνάμ και Κίνα διεκδικούν ορισμένα νησιά.Το 1994, οι ΗΠΑ ήραν το οικονομικό εμπάργκο και οι δύο χώρες εξομάλυναν τις διπλωματικές τους σχέσεις την επόμενη χρονιά.

    [13] Όσοι ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, δικαιούνται μεγαλύτερη υποστήριξη, είπε ο Μπαν Κι-μουν για το προσφυγικό και την Ελλάδα

    'Αρχισε το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Κωνσταντινούπολης η διήμερη Ανθρωπιστική Σύνοδος του ΟΗΕ, όπου συμμετέχουν ηγέτες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η εναρκτήρια τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10:15 το πρωί. Θα ακολουθήσουν διάφορες εκδηλώσεις και συζητήσεις. Σε μία από αυτές, που έχει ως θέμα τον «αναγκαστικό εκτοπισμό», θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

    Στη σύνοδο εκτός από τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχουν η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο εμίρης του Κατάρ Αλ Τανί και πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί εξωτερικών από 60 χώρες. Συμμετοχή υπό μορφήν αξιωματούχων και οργανισμών θα υπάρξει από συνολικά 165 χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία μετέχουν σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ, σε δήλωση που έκανε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και επεσήμανε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως «γειτονικές χώρες που έχουν αναλάβει μεγάλη ευθύνη, δικαιούνται μεγαλύτερη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα».

    Ο εκπρόσωπος της Συνόδου Χ. Βερχούσελ σε ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και περιμένουμε από τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο, να αναλάβουν δεσμεύσεις».

    [14] Έκκληση του Μπαν Κι-μουν για την μείωση των εκτοπισμένων μέχρι το 2030

    Τον υποδιπλασιασμό του αριθμού των εκτοπισμένων ανά τον κόσμο μέχρι το 2030 θέτει ως στρατηγικό στόχο ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών μπαν Κι-μουν στη έκκληση που απηύθυνε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς τους ηγέτες των χωρών, τους επιχειρηματίες, τις οργανώσεις αρωγής και τους διεθνείς δωρητές που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής.

    «Βρισκόμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό μέλλον...Απευθύνω έκκληση προς εσάς για τον υποδιπλασιασμό του αριθμού των εκτοπισμένων εντός των χωρών τους ανθρώπων, μέσω της δικαιότερης κατανομής των ευθυνών» είπε ο Μπαν Κι-μουν.

    [15] Η καθημερινή θέα της θάλασσας είναι καλύτερη και από τη θέα του πρασίνου για τη μείωση του στρες

    Τυχεροί όσοι μένουν πάνω στη θάλασσα ή έστω τη βλέπουν από μακριά, καθώς, μεταξύ άλλων, είναι πιο ήρεμοι. Οι άνθρωποι που, από το σπίτι τους ή το γραφείο τους, βλέπουν τη θάλασσα κάθε μέρα, έχουν σημαντικά μικρότερο ψυχολογικό στρες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη βρήκε ότι η θέα της θάλασσας είναι ανώτερη και από τη θέσα του πρασίνου. Όσοι καθημερινά έβλεπαν δάση ή πάρκα από το σπίτι τους, δεν είχαν ανάλογο όφελος στην μείωση του στρες.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια γεωγραφίας της υγείας 'Αμπερ Πίρσον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Health and Place", μελέτησαν τοπογραφικά και ιατρικά στοιχεία για τους κατοίκους της πρωτεύουσας Γουέλιγκτον της Ν.Ζηλανδίας, συσχετίζοντας τη θέα που είχε ο καθένας, με το επίπεδο του στρες του.

    [16] Και ο Παπασταθόπουλος στην αποστολή της Εθνικής ομάδας

    Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα βρίσκεται τελικά στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, που θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για τους φιλικούς αγώνες με τους socceroos, στις 4/6 στο Σίδνεϊ και 7/6 στη Μελβούρνη.

    Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν βρισκόταν μεταξύ εκείνων που αρχικά είχε ανακοινώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε, όμως η ΕΠΟ πληροφόρησε σήμερα μέσω Twitter ότι ο άσος της Ντόρτμουντ θα είναι παρών.

    [17] Φουστέρ: «Δεν θα παίξω ποτέ σε άλλη ελληνική ομάδα»

    Ο Νταβίντ Φουστέρ θέλει ν' ανανεώσει το συμβόλαιότου με τον Ολυμπιακό και ξεκαθάρισε, απαντώντας στη φημολογία για επαφές του με τον ΠΑΟΚ, με προσωπική του ανάρτηση στο facebook, πως δεν πρόκειται ποτέ να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα, παραμένοντας πιστός στην ομάδα του Πειραιά. Αναλυτικά η δήλωση του Ισπανού άσου:

    «Δεν έχω κανένα νέο από τον Ολυμπιακό για το μέλλον μου, αλλά ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται ποτέ να παίξω σε άλλον ελληνικό σύλλογο από τον Ολυμπιακό. Αγαπώ τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι όλοι το ξέρουν. Γι? αυτό, σας παρακαλώ σταματήστε τις φήμες και αφήστε με να απολαύσω τις διακοπές μου, γιατί ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν για μένα. Θέλω ακόμα να απολογηθώ για την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας και να σας ευχαριστήσω που είσαστε μαζί μου στις καλές και τις κακές στιγμές».

    [18] Πρίντεζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Σπανούλη μόνο μεγάλοι ηγέτες τα βάζουν»

    Αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου» της «ερυθρόλευκης» επίθεσης και στον 2ο τελικό, ενώ κράτησε «ζωντανό» το όνειρο του «break» μέχρι τη στιγμή που η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη, με τον τελευταίο να ευστοχεί σε εκτός ισορροπίας buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης, τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης ήταν «κολλημένος» πάνω του, και να ισοφαρίζει τη σειρά των τελικών της Α1 με τον Παναθηναϊκό σε 1-1.

    Ο λόγος για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος και χτες ήταν συγκλονιστικός, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί, εκτός από MVP του αγώνα, και MVP... επαγγελματισμού και ζωής, καθώς ανήμερα του πρώτου τελικού «έχασε» τον αγαπημένο του πατέρα, χωρίς αυτή η «απώλεια» να τον θέσει «εκτός λειτουργίας», κάτι που θα ήταν απολύτως φυσιολογικό αν γινόταν.

    Ο Πρίντεζης τελείωσε τον δεύτερο τελικό με απολογισμό 20 πόντους, χωρίς να σταθεί ούτε μία φορά στη γραμμή των βολών (!), 9 ριμπάουντ και μόλις ένα λάθος σε 32 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα, κατάφερε να χριστεί και 2ος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού από καταβολής Α1 Εθνικής κατηγορίας (από το 1986), συμπληρώνοντας 2.517 πόντους (σ.σ. στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Τόμιτς με 2.913π.).

    Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αμέσως μετά το break του Ολυμπιακού, αποφεύγοντας τις? βαρύγδουπες δηλώσεις. Παράλληλα, σχολίασε στο ΑΠΕ -μεταξύ άλλων- τα... εξωπραγματικά τρίποντα των αρχηγών των «αιωνίων» στα τελευταία δευτερόλεπτα, μίλησε για το μεγαλείο του χθεσινού τελικού, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, μετά από χειροκρότημα που εισέπραξε από μερίδα «πράσινων» κατά την παρουσίαση του Ολυμπιακού, πριν το τζάμπολ

    «Απλά έγινε η ισοφάριση. Θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο καλοί, ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και ακόμα πιο δυνατοί αν θέλουμε να κερδίσουμε και να βρεθούμε πιο κοντά στον τίτλο», επισήμανε μεταξύ άλλων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρίντεζης μετά το «διπλό» του Ολυμπιακού, για να συμπληρώσει για τα δύο τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα: «Και το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και αυτό του Δημήτρη Διαμαντίδη που προηγήθηκε, ήταν δύο τρομερά τρίποντα που μόνο μεγάλοι ηγέτες μπορούν να τα βάλουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 May 2016 - 10:32:27 UTC