Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πράσινο φως» για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης σε δύο τμήματα
  • [02] Βραβεία αριστείας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου απένειμε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [03] Ν. Ξυδάκης: Στο προσφυγικό η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της
  • [04] Με τις αρχές οικονομικής θεωρίας συνεχίζονται την Τετάρτη οι Πανελλαδικές

  • [01] «Πράσινο φως» για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης σε δύο τμήματα

    Σε δύο τμήματα αναμένεται να ανακοινώσει το Eurogroup ότι θα αποδεσμευθεί η επόμενη δόση, συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ , σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

    Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα της δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιούνιο και 2,8 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η δήλωση του Eurogroup θα αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και δεν θα υπάρχει αναφορά σε επόμενα έτη.

    Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στο Eurogroup δεν συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που επισημάνθηκαν στο Euroworking Group χθες, αναφορικά με την πώληση της Εγνατίας οδού και του Ελληνικού.

    Όσον αφορά το χρέος, οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγη ώρα και σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες οι διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και χωρών της ευρωζώνης παραμένουν. Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι στη δήλωση του Eurogroup θα υπάρχει ο «οδικός χάρτης» για τη ρύθμιση του χρέους σε τρία στάδια (βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο). Μερικά από τα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι η διατήρηση των επιτοκίων σε σημερινά χαμηλά επίπεδα και η εξομάλυνση των αποπληρωμών ορισμένων δανείων στο χρόνο. Σε επόμενα στάδια εξετάζεται η πρόωρη εξαγορά δανείων του ΔΝΤ και η επιστροφή των κερδών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες (SMPs και ANFAs).

    [02] Βραβεία αριστείας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου απένειμε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Με την ευχή από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «καλό ταξίδι, καλόν αέρα του Αιγαίου στα όνειρά σας» να τους συνοδεύει, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέλαβαν από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, βραβεία αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-201, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

    Πρόκειται για τους προπτυχιακούς φοιτητές Μπέλεν Κάστρο-Μαρτίν από την Ισπανία που κατοικεί στη Ρόδο, Ελένη Μπογδάνη από τον Πειραιά, Υπαπαντή Πανταζή από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και Βαλεντίνα Πλάκα από την Αθήνα, καθώς και για τους δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιωάννη Διόλατζη από τη Μυτιλήνη και Παρακευά Διαμαντάτο από τον Πόρο Κεφαλονιάς.

    «Καθιερώσαμε ετήσια βραβεία αριστείας, όχι για διδακτικό προσωπικό αλλά για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, για να δημιουργήσουμε έναν κύκλο άμιλλας, παραδειγματισμού και επιτευγμάτων, σε μία κοινότητα άξια, ανήσυχη και διψασμένη για την κατανόηση του κόσμου όπως είναι η φοιτητική κοινότητα του Αιγαίου» τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ομότιμος καθηγητής Σταύρος Θωμαδάκης, κατά την τελετή απονομής, στην οποία παρέστη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

    [03] Ν. Ξυδάκης: Στο προσφυγικό η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της

    Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό, λαμβάνοντας μικρή βοήθεια από τους εταίρους της, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    «Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η χώρα μου ανέλαβε ένα δυσανάλογο, κατά γενική παραδοχή, βάρος για λογαριασμό τού συνόλου της ΕΕ. Και έλαβε τη θεωρητική διαβεβαίωση από τους εταίρους ότι "δεν θα αφεθεί μόνη της" στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της με άμεσο τρόπο και πλήρως, λαμβάνοντας μικρή βοήθεια από τους εταίρους της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης και σημείωσε: «Διαπιστώνουμε ότι η αλληλεγγύη από πλευράς εταίρων βαίνει φθίνουσα την στιγμή που το πρόβλημα παραμένει οξύ. Η υπεσχημένη ευρωπαϊκή βοήθεια έρχεται στάγδην».

    Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε την απογοήτευσή του και για το γεγονός ότι στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης το τελευταίο δίμηνο έχουν ενταχθεί μόνο 360 πρόσφυγες, ενώ σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται σωρευμένοι 56.000 άνθρωποι.

    Αναφερόμενος στην αύξηση των αιτημάτων ασύλου, χαρακτήρισε ανεπαρκή την προσφορά ειδικευμένου προσωπικού από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ και υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης στη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου υπηρεσιών.

    Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, σημείωσε πως ο παρατεινόμενος εγκλωβισμός περίπου 56.000 ανθρώπων στην Ελλάδα λόγω του αιφνίδιου κλεισίματος των συνόρων και η επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των αναγκών στέγασης και σίτισής τους επιβαρύνει υπέρμετρα τη δοκιμαζόμενη ελληνική διοίκηση και απειλεί την κοινωνική συνοχή.

    [04] Με τις αρχές οικονομικής θεωρίας συνεχίζονται την Τετάρτη οι Πανελλαδικές

    Στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας θα εξεταστούν αύριο, Τετάρτη 25 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν με το νέο σύστημα (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) καθώς επίσης και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα (μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων).

    Για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, την Πέμπτη 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα: Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού και Δενδροκομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 May 2016 - 22:32:18 UTC