Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ.Σβίγκου: Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη
  • [02] Θεσμοθετείται περαιτέρω η ελληνορωσική συνεργασία
  • [03] Αλ. Χαρίτσης: «Ξεπάγωσε» το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016
  • [04] Δύο ανήλικα παιδιά και η μητέρα τους ζούσαν επί 3 μήνες με το πτώμα ενός 75χρονου
  • [05] «Το ιερό μας καθήκον είναι γραμμένο στη ρημαγμένη γη του Βερντέν...»
  • [06] Νίκος Παππάς: « O κ. Μητσοτάκης ...Σαμαράς λέει και κλαίει»
  • [07] Ο Λέτο έδωσε την λύση και τους βαθμούς στον Παναθηναϊκό
  • [08] Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας στους κρίκους

  • [01] Ρ.Σβίγκου: Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη

    "Η κυβέρνηση έδωσε μια μάχη αναφορικά με το χρέος, η οποία είχε επιτυχημένη έκβαση. Πέτυχε έναν σαφή και δεσμευτικό οδικό χάρτη για το χρέος, σε αντίθεση με τα ευχολόγια που είχε αποδεχθεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με συγκεκριμένα μέτρα, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, βάζοντας τέλος στα σχέδια αποσταθεροποίησης".

    Αυτό τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Βραδυνή της Κυριακής", και σημειώνει: "Εμείς δεν πουλάμε success story, όπως ο κ. Σαμαράς. Έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών που περνά η κοινωνία και αγωνιζόμαστε, ακριβώς, για την ανακούφιση όσων πλήττονται περισσότερο από την κρίση".

    Υπογραμμίζει ως προς αυτό ότι "η επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, η πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κάτι που σημαίνει ότι 6 εκ. Ιδιοκτήτες θα πληρώσουν ίδιο ή μικρότερο ΕΝΦΙΑ, αλλά, κυρίως, η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση για να μην περικοπούν συντάξεις, δείχνουν έμπρακτα την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ".

    Αναφορικά με το πώς μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή πορεία μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισημαίνει ότι με τα χρήματα που θα εκταμιευθούν ως το Φθινόπωρο, θα αρχίσουν να πληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες, κάτι που αποτελεί ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

    [02] Θεσμοθετείται περαιτέρω η ελληνορωσική συνεργασία

    Η καθιέρωση στενότερων σχέσεων και η ανάπτυξη μακροπρόθεσμης, αποτελεσματικής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας για την παροχή βοήθειας και την προώθηση και υλοποίηση επενδύσεων, αποτελούντο αντικείμενο του μνημονίου που υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, ο αρμόδιος εθνικός φορέας εξωστρέφειας Enterprise Greece, δια του Προέδρου του Χρήστου Στάικου, με τον ομόλογό του στον οργανισμό Invest in Russia, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κοινό στόχο αποτελεί η συμβολή στην ανάπτυξη συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδίως σε τομείς όπως: τουρισμός, ενέργεια, τρόφιμα και αγροτική παραγωγή, logistics, τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών, περιβαλλοντική διαχείριση και επιστήμες υγείας καθώς και η ανάπτυξη συνθηκών για την προσέλκυση ελληνικών επενδύσεων και προώθηση εξαγωγών στη Ρωσία.

    Με αφορμή την σύναψη της συμφωνίας, ενδέχεται να διοργανωθούν και άλλες δράσεις και αποστολές στο β? εξάμηνο του 2016 για την προώθηση της ελληνικής επενδυτικής πρότασης, με την παρουσία ελληνικών και ρωσικών επιχειρήσεων των ανωτέρω κλάδων καθώς και την περαιτέρω προώθηση του Golden Visa Program.

    [03] Αλ. Χαρίτσης: «Ξεπάγωσε» το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016

    «Ξεπάγωσε» το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο επιστροφής 180 εκατ. ευρώ στην ΕΕ. Αυτό σημειώνει, ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ότι ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι "μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείο Οικονομίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, «ξεπάγωσε» το πολύ σημαντικό έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο επιστροφής 180 εκατ. ευρώ στην ΕΕ.

    Για τον τομέα της Υγείας τόνισε ότι την κυβέρνηση απασχολεί το ζήτημα της νησιών, όπως οι Βόρειες Σποράδες, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής για την νησιωτικότητα. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση των έργων στο Νοσοκομείο Βόλου. Επίσης ανακοίνωσε πως πρόσφατα εντάχθηκε στο ΠΔΕ το έργο ανακατασκευής του οδικού άξονα στο Ξουρίχτι Πηλίου".

    Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

    Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε επίσης πως αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τόσο ως προς την αύξηση των διαθέσιμων πόρων όσο και επίπεδο θεσμικού ελέγχου.

    Ο υφυπουργός τόνισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, διοχετεύοντας πολύτιμη ρευστότητα στην οικονομία, με ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στο σχέδιο Γιούνκερ, ως βασικά εργαλεία ανάπτυξης που σχεδιάζονται και αξιοποιούνται συμπληρωματικά και συνεκτικά μεταξύ τους.

    [04] Δύο ανήλικα παιδιά και η μητέρα τους ζούσαν επί 3 μήνες με το πτώμα ενός 75χρονου

    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Τρικάλων και το πανελλήνιο, από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Για τρεις ολόκληρους μήνες μία γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της ζούσαν μαζί με το πτώμα ενός 75χρονου! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες στην αστυνομία από γείτονες και το "Χαμόγελο του Παιδιού", εξαιτίας της δυσοσμίας που προερχόταν από το σπίτι του 75χρονου συνταξιούχου.

    Οι αστυνομικοί απομάκρυναν την μητέρα και τα δύο παιδιά της, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη σορό στο νοσοκομείο, όπου αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ακριβής αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα, καθώς και ο χρόνος που αυτός επήλθε.

    Για το θέμα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

    «"Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

    "Το Χαμόγελο του Παιδιού", πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

    Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

    "Το Χαμόγελο του Παιδιού", όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια».

    [05] «Το ιερό μας καθήκον είναι γραμμένο στη ρημαγμένη γη του Βερντέν...»

    Ο Φρανσουά Ολάντ και η Αγγελα Μέρκελ απηύθυναν έκκληση, κατά τη διάρκεια των σημερινών τελετών για την 100ή επέτειο της μάχης του Βερντέν, για την προστασία της Ευρώπης, «μία εύθραυστη περιοχή» , απέναντι στις «δυνάμεις της διαίρεσης» που εκφράστηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

    «Το ιερό μας καθήκον είναι γραμμένο στη ρημαγμένη γη του Βερντέν και περιορίζεται σε λίγες λέξεις: αγαπάμε την πατρίδα μας , αλλά προστατεύουμε το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη, χωρίς την οποία θα ήμασταν εκτεθειμένοι στις θύελλες της Ιστορίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

    Οι δύο ηγέτες που έδωσαν ραντεβού σήμερα στο Βερντέν της ανατολικής Γαλλίας, στο πεδίο μίας από τις φονικότερες μάχες του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, επισήμαναν τον εύθραυστο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

    Η Ευρώπη είναι «η μεγαλύτερη κοινότητα δημοκρατικών χωρών, ένα σημείο αναφοράς», αλλά επίσης μία «μεγάλη εύθραυστη ζώνη» που οφείλουμε να προστεύσουμε, είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

    Οι δυνάμεις «της διαίρεσης, του κλεισίματος και της οπισθοχώρησης κινούνται και πάλι», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε επίσης στις σημερινές «αδυναμίες» της Ευρώπης απέναντι στην προσφυγική κρίση και ζήτησε της έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στις κρίσεις. Για την επιβίωση της Ευρώπης, είναι σημαντικό «να μη κλειστούμε στους εαυτούς μας, αλλά να είμαστε ανοικτοί για τον άλλον».

    «Εάν σκεφτόμαστε μόνο με εθνικά κριτήρια, αυτό δεν θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε . Αυτό ισχύει τόσο για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, όσο και για την υποδοχή των προσφύγων», είπε.

    «Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ιδιαίτερες ευθύνες, μεταξύ αυτών για τον τερματισμό των συρράξεων στις πύλες μας», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανατολική Ουκρανία, αλλά επίσης «την ευθύνη να υποδεχθούμε τους πληθυσμούς που φεύγουν για να γλιτώσουν τις τραγωδίες και τις σφαγές».

    [06] Νίκος Παππάς: « O κ. Μητσοτάκης ...Σαμαράς λέει και κλαίει»

    Η χώρα βγαίνει σαφώς ωφελημένη από τη συμφωνία, παρά τα όποια υφεσιακά μέτρα εντάσσονται σε αυτήν, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews», ενώ βεβαιώνει τους επικριτές τηςκυβέρνησης: «Η πλειοψηφία μας είναι συμπαγής και αποδείχθηκε σε όλες τις ψηφοφορίες».

    «Απλώς η αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση διεκδικεί και καταφέρνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα που μας άφησε», επισημαίνει ο υπουργός αναφερόμενος στη ρύθμιση για το χρέος. Η σταθερότητα που εμπνέει αυτή η ρύθμιση, προσθέτει, «και η αναπτυξιακή ώθηση που θα λάβει η ελληνική οικονομία με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα 700 εκατ. ευρώ τον μήνα που θα πέσουν στην αγορά μέχρι τον Οκτώβρη, θα αναστρέψουν τις υφεσιακές επιπτώσεις». Ακόμη, συμπληρώνει, «στην ελάφρυνση των πλέον αδύναμων θα συμβάλει καταλυτικά και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στο οποίο θα εισρέουν τα πλεονάσματα κάθε έτους (700 εκατ. του 2015), έσοδα από τις άδειες καναλιών, καταπολέμηση λαθρεμπορίου, φοροδιαφυγής, αδήλωτα εισοδήματα κ.α.».

    Ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζοντας την επικριτική στάση του ΚΚΕ για μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση όταν δεν μπόρεσε να τα περάσει η ΝΔ, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία ταύτιση. Το ΔΝΤ απαντά, ζητούσε επιπλέον μέτρα και η κυβέρνηση αντιστάθηκε και έπεισε. «Τώρα που θα δοθεί η μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα περιμένουμε και τη στάση του ΚΚΕ. Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να περιγράφει το δύσκολο παρόν και ένα ζοφερό μέλλον. Η Αριστερά πρέπει να εντοπίζει τα επίδικα της συγκυρίας, να οικοδομεί συμμαχίες και να διαμορφώνει πλειοψηφίες για να προστατεύει την κοινωνία και να αναχαιτίζει την απογοήτευση. Το "δεν γίνεται αλλιώς" αφορά άλλους», λέει χαρακτηριστικά.

    Τέλος, στις αναφορές της αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας απαντά: «ο κ. Μητσοτάκης έχει ταυτιστεί με τον κ. Σαμαρά. Όχι μόνο υιοθέτησε τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης, αλλά προσπαθεί να δικαιώσει και τη διακυβέρνηση μέχρι το 2014. Ήταν, άλλωστε, υπουργός. Σαμαράς λέει και κλαίει, όπως έγραφε και η τούρτα γενεθλίων του κ. Σαμαρά. Μόνο που ήδη η παρένθεση ξεχείλωσε και πάει ολοταχώς για παρένθεση οκταετίας». Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η ελληνική Δεξιά «Προσπάθησε λυσσαλέα να πείσει μαζί βέβαια με τη διαπλοκή- ότι η Αριστερά θα έβγαζε την Ελλάδα από την Ευρώπη. Τώρα που αυτό το ψέμα κατέρρευσε, χάσανε το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως άλλος Χουντίνι, θέλει να φέρει την ανάπτυξη μέσα από την ήδη αποτυχημένη συνταγή των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Για να κερδίσει η ολιγαρχία του τόπου. Ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την ανάπτυξη με το ύψος των συντάξεων. Για να κερδίσει από την ανάπτυξη η κοινωνία και το λαϊκό εισόδημα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αμετανόητος νεοφιλελεύθερος. Η Αριστερά είναι που μπορεί να φέρει τη δίκαιη ανάπτυξη. Η «ανάπτυξη» του κ. Μητσοτάκη είναι απλώς μια οικονομική μεγέθυνση, η οποία αν ποτέ ερχόταν θα ήταν ανάπτυξη των ελεύθερων απολύσεων, των μεγάλων ανισοτήτων, ευημερία για το 10% εώς 20% της κοινωνίας. Το θέμα είναι τι γίνεται με το 80%».

    [07] Ο Λέτο έδωσε την λύση και τους βαθμούς στον Παναθηναϊκό

    Ο Σεμπάστιαν Λέτο κράτησε «όρθιο» τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, καθώς με το γκολ που πέτυχε στο 78΄ οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 5η αγωνιστική και θα τα παίξουν όλα για όλα στο φινάλε των play offs μέσα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

    [08] Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας στους κρίκους

    Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που φιλοξενείται στην Βέρνη, κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά, ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής, στον τελικό (το πρόγραμμά του είχε βαθμό δυσκολίας 6.800) συγκέντρωσε 15.866 βαθμούς και βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου των νικητών, αφήνοντας στην δεύτερη τους Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν (15.633) και Βαχάν Νταβτιάν (15.633) από την Αρμενία.

    Εμφανώς ικανοποιημένος από το χρυσό μετάλλιο ο Έλληνας γυνμναστής δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που έκανα ένα «ριπίτ» που δεν είχε πετύχει άλλος αθλητής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στους κρίκους εδώ και 20 χρόνια, από τον Γιούρι Κέκι το 1996. Θα πάω στο Ρίο με το ίδιο πρόγραμμα και πιστεύω ότι εκεί θα κάνω την ίδια εκτέλεση, αλλά θα κολλήσω και την έξοδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Αυτή την στιγμή, δεν θεωρώ ότι υπάρχει στην Ευρώπη κάποιος αντίπαλος στα μέτρα μου, όταν η δική μου εκτέλεση είναι όπως πρέπει».

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον Λευτέρη Πετρούνια, όπου αναφέρονται τα εξής:

    «Η σημερινή μεγάλη ευρωπαϊκή επίδοσή σας είναι ένας ακόμη εμβληματικός κρίκος στην ήδη εντυπωσιακή αλυσίδα των κορυφαίων επιτυχιών σας. Επιπλέον, την αθλητική προσωπικότητα σας ολοκληρώνει ιδανικά ο υποδειγματικός χαρακτήρας σας. Για αυτό και ο ολυμπιακός σας δρόμος είναι ορθάνοιχτος. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη για τη συνέχεια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 May 2016 - 18:32:22 UTC