Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: 'Αθλια μεθόδευση η διάταξη για τις offshore
  • [02] Συνάντηση Ευ. Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο του IFC, Δ. Τσιτσιράγκο
  • [03] Π. Αγκραμούντ: Εντυπωσιακή η εικόνα του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων στον Καρά Τεπέ
  • [04] Βρετανία: Για πρώτη φορά τηλεφωνική δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στο Brexit
  • [05] Γιούνκερ: Ο Ερντογάν θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν αθετήσει τη συμφωνία με την ΕΕ
  • [06] Ταξιδιωτική οδηγία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [07] Καλοκαιρινές συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • [08] Κοντονής: «Καθεστώς πελατειακών σχέσεων, διαπλοκής και αδιαφάνειας»

  • [01] ΝΔ: 'Αθλια μεθόδευση η διάταξη για τις offshore

    «Ύστερα από την κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, η κυβέρνηση αναγκάζεται συρόμενη να υποχωρήσει στη διάταξη για τις offshore», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ζητώντας μάλιστα να μάθει από την κυβέρνηση «ποιος υπουργός εμπνεύστηκε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήγαν να καλύψουν;». Με ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την άθλια, όπως τη χαρακτηρίζει, μεθόδευσή της.

    [02] Συνάντηση Ευ. Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο του IFC, Δ. Τσιτσιράγκο

    Οι δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια στην Ελλάδα του επενδυτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, του IFC, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Τσιτσιράγκο.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και τη συμφωνία για το χρέος, ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον IFC για την παρουσία του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τον ρόλο του ως εγγυητή πιο μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων και ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα.

    [03] Π. Αγκραμούντ: Εντυπωσιακή η εικόνα του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων στον Καρά Τεπέ

    «Ισομερή κατανομή ευθυνών μεταξύ των κρατών- μελών της Ευρώπης για το προσφυγικό ώστε να φύγουμε από την Ευρώπη των φραχτών όπου οι λιγότεροι παλεύουν με την προσφυγική κρίση και να πάμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης» ζήτησε από τη Μυτιλήνη την οποία και επισκέφθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Αγκραμούντ.

    Η επίσκεψη του κ. Αγκραμούντ, είχε ως στόχο την ενημέρωση για τις διαδικασίες εφαρμογής της Συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στο δήμο Λέσβου και προσωπικά στο δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, για την «εντυπωσιακή εικόνα» του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ. Επίσης, με θετικά λόγια μίλησε για τις εγκαταστάσεις της ανθρωπιστικής καθολικής οργάνωσης Caritas Hellas, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση στο Hot spot της Μόριας, που ήταν και ο πρώτος σταθμός των σημερινών επισκέψεών του.

    «Ο σκοπός της επίσκεψης μας, τόνισε ο κ. Αγκραμούντ, είναι να τονίσουμε την ανησυχία μας για τις προσφυγικές ροές και τους αιτούντες ασύλου στη χώρα. Να επικεντρωθούμε στις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών και το τι πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση». Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας πως «οι προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα είναι ξεκάθαρες και ορατές. Η Ελλάδα χρειάζεται πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση είναι ένα θέμα ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να ν? αντιμετωπίσουμε και να μοιράσουμε την ευθύνες πιο δίκαια, με τα μέλη της Ένωσης».

    [04] Βρετανία: Για πρώτη φορά τηλεφωνική δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στο Brexit

    Οι Βρετανοί ψηφοφόροι έχουν αλλάξει στάση και στρέφονται υπέρ του "ναι" στο Brexit στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ICM, αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές και οδηγώντας σε πτώση τη στερλίνα.

    Μια τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής.

    Οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι τώρα σχεδόν όλες τους άνετο προβάδισμα στο στρατόπεδο της "Παραμονής" στην ΕΕ. Μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 16 Μαΐου, έδειξε ότι η "Παραμονή" προηγείτο της "Εξόδου" με διαφορά οκτώ μονάδων.

    Η ICM επισήμανε ότι η σημερινή δημοσκόπηση είναι η πρώτη τηλεφωνική που διεξάγει η εταιρεία και δίνει προβάδισμα στους υποστηρικτές του Brexit.

    [05] Γιούνκερ: Ο Ερντογάν θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν αθετήσει τη συμφωνία με την ΕΕ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει "να το σκεφτεί δύο φορές" πριν αθετήσει τη συμφωνία που συνήψε με την ΕΕ για τους μετανάστες.

    "Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν πει, όπως το λένε ορισμένοι από τους υπουργούς του, ότι η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί", δήλωσε ο Γιούνκερ στη διάρκεια γεύματος που οργανώθηκε στο Παρίσι από την γαλλική Ένωση Προεδρικού Τύπου (Association de la presse pr?sidentielle, APP), την ένωση των δημοσιογράφων που είναι διαπιστευμένοι στην προεδρία της Δημοκρατίας.

    Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την ΕΕ ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα εμποδίσει την εφαρμογή της συμφωνίας για τους μετανάστες, αν δεν πραγματοποιηθεί καμιά πρόοδος σε ό,τι αφορά την εξαίρεση των συμπατριωτών του από την υποχρέωση να έχουν θεώρηση εισόδου στα διαβατήριά τους όταν επισκέπτονται τις χώρες της ΕΕ.

    Αν αθετήσει αυτή τη συμφωνία, συνέχισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους θα πρέπει "να δώσει εξηγήσεις στους νεαρούς Τούρκους, στους επιχειρηματίες, στους δημοσιογράφους και στους άλλους, γιατί είναι απομονωμένοι μόνο στο τουρκικό έδαφος", ενώ επισήμανε μια "υποχώρηση των φιλοδοξιών" της Τουρκίας έναντι της Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια.

    [06] Ταξιδιωτική οδηγία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προειδοποίησαν σήμερα τους πολίτες της χώρας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως ενδεχόμενοι στόχοι των τρομοκρατών μπορεί να είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στην Γαλλία, μολονότι ένας αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές.

    «Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες των ΗΠΑ για τον κίνδυνο ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, στόχος των οποίων μπορεί να είναι μεγάλες εκδηλώσεις, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», υπογραμμίζεται στο κείμενο της ταξιδιωτικής οδηγίας (με ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου) που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Το αμερικανικό ΥΠΕΞ εκδίδει τακτικά αντίστοιχες οδηγίες για χώρες ξεχωριστά και ενίοτε για μια ολόκληρη ήπειρο ή τον κόσμο στο σύνολο του, ακόμα και όταν δεν διαθέτει πληροφορίες για την ύπαρξη συγκεκριμένης απειλής για συγκεκριμένους στόχους.

    Η τελευταία προειδοποίηση που εκδόθηκε για την Ευρώπη ήταν στις 22 Μαρτίου, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

    Ένας αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως το αμερικανικό ΥΠΕΞ δεν διαθέτει πληροφορίες για κάποια συγκεκριμένη απειλή.

    «Ο μεγάλος αριθμός τουριστών που επισκέπτονται την Ευρώπη τους καλοκαιρινούς μήνες θα αποτελέσουν σημαντικοί στόχοι για τρομοκράτες που σχεδιάζουν επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα σε πολυπληθείς εκδηλώσεις», σημειώνει η ταξιδιωτική οδηγία.

    Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (EURO 2016) που διεξάγεται στην Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

    «Τα στάδια που θα φιλοξενήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες του EURO 2016, οι σχεδιασμένες ζώνες για φιλάθλους και ανεξάρτητες αίθουσες διασκέδασης που θα μεταδίδουν τους αγώνες στην Γαλλία και στην Ευρώπη αποτελούν ενδεχόμενους στόχους για τρομοκράτες, όπως και άλλα αθλητικά γεγονότα μεγάλης κλίμακας και δημόσιοι χώροι συνάθροισης σε όλη την Ευρώπη», επισημαίνεται.

    [07] Καλοκαιρινές συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Χώρος αναφοράς για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της Αθήνας , ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό, με μια σειρά συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που προσδοκούν να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης.

    Το φετινό πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 μ.μ., με τη συναυλία «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη, που επέλεξαν να αρχίσουν τη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία σ' όλη την Ελλάδα, με γιορτινή διάθεση, από τον Κήπο (συμπαραγωγή: MMA & Ελένη Καλέση).

    Ακολουθεί η Γιορτή της Μουσικής (Tρίτη 21/6, 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη) ένας πλέον καθιερωμένος θεσμός για τους φίλους του Κήπου , όπου στη φετινή μεγάλη συναυλία, θα απολαύσουν καλλιτέχνες και σύνολα από διαφορετικούς μουσικούς χώρους (Χριστίνα Μπαζίλη , Θανάσης Αποστολόπουλος , Παιδική Χορωδία Rosarte, ΚΟΑ, Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz).

    Την Παρασκευή 24 Ιουνίου (9 μ.μ.) επανακάμπτει δριμύτερος στον Κήπο ο Κωστής Μαραβέγιας, με τη συναυλία «Κατάστρωμα» (συμπαραγωγή ΜΜΑ & Minos EMI), και τα τραγούδια του καινούργιου του δίσκου «Φάρος». Εκτός από τα νέα του κομμάτια, ο γνωστός τραγουδοποιός που πέρυσι ξεσήκωσε το κοινό με τους έντονους ρυθμούς της μουσικής του, θα παρουσιάσει και παλιές επιτυχίες του.

    Οι συναυλίες του Ιουνίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29/6 (9 μ.μ.), με την εμφάνιση της Έλλης Πασπαλά και της Underground Youth Orchestra. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμπνεύστηκε τον τίτλο της συναυλίας της («I Love Athens»), παραφράζοντας το διάσημο τραγούδι «I Love Paris» του Κόουλ Πόρτερ. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μελωδικό αφιέρωμα στην Αθήνα γιατί όπως λέει και η γνωστή ερμηνεύτρια «όσο περισσότερο τραγουδάμε, τόσο περισσότερους λόγους ανακαλύπτουμε για να αγαπάμε την πόλη μας».

    [08] Κοντονής: «Καθεστώς πελατειακών σχέσεων, διαπλοκής και αδιαφάνειας»

    Στη σύνοδο υπουργών Αθλητισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες μετείχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Θεματικές ενότητες της Συνόδου ήταν η ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξελίξεις ως προς την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης και η συμβολή του Αθλητισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων.

    «Στην Ελλάδα είχε διαμορφωθεί για πολλά χρόνια καθεστώς πελατειακών σχέσεων, διαπλοκής και αδιαφάνειας, καλυπτόμενο με το πέπλο του δήθεν αυτοδιοίκητου, στην ουσία ανεξέλεγκτου, των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Ως παρεπόμενο, οι αποφάσεις που λαμβάνονταν οδηγούσαν σε έντονες αντιδράσεις, δίχαζαν την κοινωνία και είχαν ως αποτέλεσμα κρούσματα εκτεταμένης βίας στους αγωνιστικούς χώρους, ιδίως του ποδοσφαίρου», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο Νόμο που ψηφίστηκε, στην καταπολέμηση του ντόπινγκ με την ψήφιση του νόμου για την πλήρη εναρμόνιση με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA, μίλησε για την αναγκαιότητα της συνεργασίας με τη συνδρομή των κρατών μελών και των διεθνών αθλητικών συνομοσπονδιών για τις υποθέσεις των «στημένων» αγώνων, της διακίνησης απαγορευμένων ουσιών, τα επεισόδια και τέλος έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με μία συντονισμένη προσέγγιση μεταξύ των κρατών-μελών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 May 2016 - 18:32:25 UTC