Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Με την απόφαση του Eurogroup, ανοίγει καινούρια προοπτική για την ελληνική οικονομία
  • [03] Ν. Ξυδάκης: Η Ελλάδα στο εξής θα χορηγεί τριετούς και πενταετούς διάρκειας βίζες σε όσους Ρώσους πολίτες δικαιούνται
  • [04] Δύο θύματα σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες (UCLA)

  • [01] Ν. Παππάς: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αναφέρει στη σημερινή της έκδοση η Agence Europe επικαλούμενη διάλογο που είχε χθες στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς.

    Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς έκανε σαφές, όπως αναφέρεται, ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, δεδομένου ότι η προστιθέμενη αξία που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή συζήτηση όντας στους κόλπους του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι πολύ πιο σημαντική απ? ό,τι αυτή που θα έφερνε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Εν συνεχεία, το έντυπο υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το καλοκαίρι του 2015 διασπάστηκε, ύστερα από την άρνηση του πιο ριζοσπαστικού τμήματός του να εγκρίνει τους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης, ενώ με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο ελληνικός λαός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του σε αυτόν, αν και με μικρότερο ποσοστό. Έκτοτε σημειώνει ο Ν. Παππάς, ο Έλληνας πρωθυπουργός παίρνει μέρος στη μίνι-σύνοδο με τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες πριν από τις Ευρωπαϊκές Συνόδους Κορυφής. Γεγονός που, όπως αναφέρεται, σημαίνει ότι οι Σοσιαλιστές επιθυμούν να συμπεριλάβουν τον κ. Τσίπρα στις συζητήσεις τους και ο κ. Τσίπρας είναι επίσης πρόθυμος να συμβάλλει σε αυτές. Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ακόμα, σύμφωνα με το έντυπο, ότι οι γραμμές έχουν μετακινηθεί στην Ευρώπη και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την άσκηση εξουσίας, θα ήταν σε θέση να τροφοδοτήσει και να επηρεάσει προς τ? αριστερά του πολιτικού φάσματος τη σκέψη σχετικά με το μέλλον της ευρωζώνης, ενώ ο συνασπισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς εξακολουθεί να προωθεί την ιδέα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής διάσκεψης για το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος, κάτι με το οποίο οι σοσιαλδημοκράτες δε συμφωνούν απόλυτα. Οι σοσιαλιστές θα πρέπει, κατά τον Έλληνα υπουργό, να εξετάσουν αν θα πρέπει να συνεχίσουν να οικοδομούν μεγάλους συνασπισμούς με τη χριστιανοδημοκρατική οικογένεια.

    Προκειμένου να ξεκινήσει μία συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Ν. Παππάς θα επιθυμούσε να ληφθούν υπόψη τα διδάγματα από την υλοποίηση των δύο σχεδίων διάσωσης της Ελλάδας, θεωρώντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτά στέφθηκαν με επιτυχία και διατυπώνοντας την πεποίθησή του ότι το μέγεθος της δημοσιονομικής εξυγίανσης ήταν λάθος.

    Από οικονομική άποψη, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα αναφορικά με την οικονομική κρίση, δεδομένης μιας τουριστικής περιόδου που φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετική, ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε ότι η προβολή που δόθηκε στα πιθανά μέτρα αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους αποτέλεσε μία ένεση εμπιστοσύνης, παρόλο που οι επίσημες αποφάσεις για το εν λόγω ζήτημα αναμένονται το 2018. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, αναφέρει το δημοσίευμα, αν είχε εφαρμοστεί το κριτήριο εξυπηρέτησης του χρέους κάτω από το 15% του ΑΕΠ μεταξύ 2011 και 2014, η Αθήνα θα είχε εξοικονομήσει 27 δισ. ευρώ.

    Όσον αφορά, τέλος, την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο Ν. Παππάς διαβεβαίωσε ότι δεν θα καθυστερήσει, επικαλούμενος μάλιστα και συζητήσεις την ίδια μέρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η ΕΚΤ θα είναι σύντομα σε θέση να αποδεχθεί εκ νέου τους τίτλους του ελληνικού χρέους ως εγγύηση στις απαιτήσεις ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Με την απόφαση του Eurogroup, ανοίγει καινούρια προοπτική για την ελληνική οικονομία

    «Μία καινούρια προοπτική, για την ελληνική κοινωνία και για την ελληνική οικονομία, ανοίγεται, για πρώτη φορά, με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι σταματά μία παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα, ως προς το αν θα περάσουμε την περίφημη αυτή αξιολόγηση. Θυμίζω ότι ήδη, πριν τις εκλογές του 2015, οφειλόταν αυτή και ήδη φαίνεται ότι πανηγυρικά περνάμε την αξιολόγηση αυτή και μάλιστα έχοντας λάβει μέτρα, που σε μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να προστατέψουν και τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υποσχέσεις για τη ρύθμιση του χρέους, έχουμε μία σαφή τοποθέτηση ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βιωσιμότητά του, έναν οδικό χάρτη που αναλύεται σε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, και συγκεκριμένες δεσμεύσεις των εταίρων μας». Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Διεθνή Διάσκεψη «Παιδική ηλικία χωρίς σωματική τιμωρία», στην οποία συμμετέχουν υπουργοί δεκάδων χωρών του κόσμου. «Ως εκ τούτου μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ένα καινούριο ξεκίνημα βρίσκεται μπροστά μας» πρόσθεσε.

    Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Αυστριακό ομόλογό του, Άλοις Στέγκερ, την ηγεσία της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και τον πρόεδρο του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Βιένη, πέραν της συμμετοχής του στη Διεθνή Διάσκεψη, όπου το απόγευμα θα προεδρεύει, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε πως αυτή εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια για επαφές με την Κοινωνία των Πολιτών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά με τα εργατικά συνδικάτα και τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων.

    Ο ίδιος υπενθύμισε πως το Αυστριακό Εργατικό Επιμελητήριο είχε αναθέσει σε διακεκριμένο νομικό μία γνωμοδότηση για τη διερεύνηση τυχόν αντίθεσης των μνημονίων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις διεθνείς συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, «κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, που υπάρχει στην Αυστρία, ίσως εντονότερο από τις άλλες χώρες».

    [03] Ν. Ξυδάκης: Η Ελλάδα στο εξής θα χορηγεί τριετούς και πενταετούς διάρκειας βίζες σε όσους Ρώσους πολίτες δικαιούνται

    Η Ελλάδα εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να εξυπηρετηθεί το κύμα των Ρώσων τουριστών, και από εδώ και στο εξής θα χορηγεί θεωρήσεις τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους Ρώσους πολίτες δικαιούνται, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της ΡωσίαςΌλεγκ Σαφάνοφ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Ενδεικτικό του κλίματος αυτού είναι ότι τον Μάιο εκδόθηκαν από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία, σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, 90.000 βίζες, πολύ περισσότερες από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του κ. Ξυδάκη με τον κ. Σαφάνοφ στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση για πλήρη συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα του τουρισμού και συμφωνήθηκε να ενισχυθεί ο ρωσικός τουρισμός προς την Ελλάδα. Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργάζονται σε θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού, με κοινές συνεντεύξεις Τύπου για την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των Ρώσων πολιτών.

    Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως το σχέδιο ενίσχυσης των ελληνικών προξενικών αρχών απέδωσε και δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση έως το τέλος του καλοκαιριού. Από την ώρα που ο Ρώσος πολίτης υποβάλει τα δικαιολογητικά του, το χρονικό διάστημα έκδοσης βίζας θα είναι το συντομότερο δυνατό, με στόχο να μην υπερβαίνει τις επτά εργάσιμες ημέρες, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και προσέθεσε πως κάθε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από έναν λαό που λατρεύει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της είναι κέρδος για τη χώρα και την εθνική οικονομία.

    Μετά το τέλος της συνάντησης και ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Ξυδάκης συναντήθηκε με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και Έλληνες ανταποκριτές, ενημερώνοντας για τα συμπεράσματα του ταξιδιού, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξακολουθήσει να εργάζεται συστηματικά ώστε η ελληνο-ρωσική συνεργασία να φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.

    [04] Δύο θύματα σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες (UCLA)

    H αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο UCLA του Λος Άντζελες (δυτικές ΗΠΑ), ενώ απέκλεισε την πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη.

    «Έχουμε δύο θύματα» δήλωσε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ο Τόμι Ιμ, ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Λος Άντζελες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Το πανεπιστήμιο UCLA επισήμανε επίσης στον λογαριασμό του στο Τwitter ότι «η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν δύο θύματα στο UCLA. Η πανεπιστημιούπολη παραμένει αποκλεισμένη».

    Το πανεπιστήμιο επίσης διευκρίνισε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι ο δράστης βρίσκεται στην αίθουσα Boelter, που χρησιμοποιείται κυρίως από το τμήμα μηχανικής/μηχανολογίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 June 2016 - 20:32:23 UTC