Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό
  • [02] Κατατέθηκε ο αναπτυξιακός νόμος
  • [03] Δέμα με απειλητική επιστολή και φωτοβολίδες σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό
  • [04] Μ. Βαλς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση
  • [05] Συνάντηση Ευ. Τσακαλώτου με τον Μ. Σαπέν
  • [06] «Ερυθρόλευκη» φιέστα στο ΣΕΦ για τον "back to back" πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό

  • [01] Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό

    Τις βασικές προτάσεις της ΝΔ και τους άξονες της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Σάμο και που είναι αφιερωμένο στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο μεγάλο βάρος που σηκώνουν οι κάτοικοι και η τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά του Αιγαίου κάνοντας λόγο για σημαντική οικονομική ζημιά και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδης συναίνεση για την εκπόνηση ενός προγράμματος που θα απαλύνει το πρόβλημα. ? Δεν αρκούν τα καλά λόγια και τα δελτία τύπου, η υπομονή των πολιτών εξαντλείται? τόνισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας το προσφυγικό ως μία μεγάλη διεθνή πρόκληση.

    [02] Κατατέθηκε ο αναπτυξιακός νόμος

    Στην πραγματοποίηση πολλών νέων επενδύσεων στοχεύει ο νέος αναπτυξιακός νόμους που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».

    «Η δημιουργία καθεστώτων ενίσχυσης, τα οποία χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα απλές διαδικασίες (π.χ. ενίσχυση μηχανολογικού εξοπλισμού), καθώς και καθεστώτων για νέες επιχειρήσεις, με τον περιορισμό του ανώτατου ύψους ενισχύσεων θα επιτρέψουν, αφενός την πραγματοποίηση πολλών νέων επενδύσεων, ιδιαίτερα απαραίτητων στην κρίσιμη τρέχουσα οικονομική συγκυρία, και αφετέρου τη μεγαλύτερη δυνατή διάχυση των πόρων εξαλείφοντας τον κίνδυνο προνομιακής μεταχείρισης λίγων επιχειρήσεων ή ομίλων, όπως συχνά συνέβαινε σε παλαιότερους νόμους» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.

    Ο νόμος είναι "κωδικοποιημένος", ώστε να μην χρειάζεται να ανατρέχει ο κάθε ενδιαφερόμενος σε άλλο κανονιστικό πλαίσιο. Η δομή του νόμου διακρίνεται σε δύο μέρη, στο Γενικό και στο Ειδικό:

    Στο Γενικό μέρος περιέχονται οι Βασικές ρυθμίσεις, καθώς και οι Βασικοί περιορισμοί του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού που αφορούν σε όλα τα καθεστώτα.

    Στο Ειδικό μέρος περιγράφονται τα καθεστώτα, τα οποία διέπονται από τις διατάξεις του Γενικού μέρους και άρα από τις προϋποθέσεις που τίθενται για τις κρατικές ενισχύσεις. Το ειδικό μέρος διαρθρώνεται σε πέντε κεφάλαια, τα οποία περιλαμβάνουν 8 επί μέρους καθεστώτα ενισχύσεων.

    [03] Δέμα με απειλητική επιστολή και φωτοβολίδες σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό

    Δέμα με απειλητική επιστολή και επτά φωτοβολίδες έφτασε σήμερα, μετά το μεσημέρι, στο σπίτι δικαστικού στον Χολαργό, η οποία αφού είδε το περιεχόμενο ειδοποίησε την αστυνομία. Το δέμα παρελήφθη από συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την κρατική ασφάλεια, ενώ ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη δικαστικός έχει συμμετάσχει σε δίκες σοβαρών υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες ήταν πρόσφατα και αυτή της «Χρυσής Αυγής».

    Ο υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επικοινώνησε απόψε με την πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, η οποία σήμερα το απόγευμα έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης.

    Ακόμη, ο κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε στην κυρία Πόγκα τη συμπαράστασή του, καταδικάζοντας την εις βάρος της ενέργεια.

    [04] Μ. Βαλς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση

    «Η Γαλλία συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση» τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

    «Ήρθα στην Αθήνα λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και αυτό δείχνει ότι η Γαλλία θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο κ. Βαλς και προσθέτει: «Η Γαλλία υποστήριξε και υποστηρίζει ένθερμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ . Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για να βγει από την κρίση» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    Συνάντηση Παυλόπουλου-Βαλς: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού

    Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία ήταν πολύ ψηλά στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

    Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν ξεχνά την καθοριστική συμβολή της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει με μεγάλες θυσίες να παραμένει στον πυρήνα της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να θιγεί το κράτος Δικαίου.

    Επίσης, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού και υπογράμμισε τις ευθύνες της Τουρκίας όσον αφορά την τήρηση των υποχρεώσεων της σχετικά με τη διαχείρισή του. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα η Frontex να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.

    Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος της Συρίας και να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, τα αποτελέσματα της οποίας πλήρωσε πολύ ακριβά η Γαλλία.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σημείωσε ότι στόχος της επίσκεψής του, που γίνεται λίγους μήνες μετά από αυτή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

    Αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για μια βιώσιμη λύση.

    Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής των προσφύγων και τόνισε ότι πρέπει να υπολογίζουμε στη στήριξη της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γαλλίας.

    Ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα για όλους στην ΕΕ είναι η ασφάλεια των συνόρων και υπογράμμισε και από την πλευρά του ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος τη Συρία.

    Ο κ. Βαλς αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

    Δείπνο Αλ. Τσίπρα στον Μ. Βαλς στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Την ευκαιρία για μια πρώτη συζήτηση, σε πιο χαλαρό κλίμα, έχουν Αλέξης Τσίπρας και Μανουέλ Βαλς, σε δείπνο που παραθέτει αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Γάλλο ομόλογό του, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Υποδεχόμενος τον κ. Βαλς στο δείπνο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχουμε περάσει έναν μεγάλο και παρατεταμένο χειμώνα και τόνισε ότι είναι καιρός να δούμε το φως στο βάθος. Σημείωσε ότι χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων, έξυπνες ιδέες για να προχωρήσει πιο γρήγορα μπροστά η οικονομία. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική. Ακόμη, επισήμανε ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη χώρα και σημείωσε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, με τους υπολογισμούς να φτάνουν στους 27 εκατ. επισκέπτες, μεταξύ των οποίων, όπως πρόσθεσε, περιμένουμε πολλούς Γάλλους. Σε χιουμοριστικό πνεύμα, είπε ότι θέλει να δει και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως τουρίστα, για να απαντήσει ο κ. Σαπέν στο ίδιο κλίμα ότι ο ίδιος δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να κάνει διακοπές.

    Είχε προηγηθεί, από τις 20:00, ξενάγηση του κ. Βαλς και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον πρόεδρο του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή. Στο δείπνο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ανώτεροι διπλωμάτες και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

    [05] Συνάντηση Ευ. Τσακαλώτου με τον Μ. Σαπέν

    Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, θα συναντηθεί αύριο στις 10.15 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο Μισέλ Σαπέν συνοδεύει τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μ. Βαλς ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

    [06] «Ερυθρόλευκη» φιέστα στο ΣΕΦ για τον "back to back" πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό

    Χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ για να πανηγυρίσουν με τους πρωταγωνιστές της κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος Ελλάδας στη φιέστα που διοργάνωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Χωρίς... μπάλα αυτή τη φορά, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Χάκετ, ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης, ο Παπαπέτρου, ο Λοτζέσκι, ο Χάντερ, ο Αγραβάνης, ο Τσαϊρέλης, ο Αθηναίου και τα άλλα παιδιά αποθεώθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση. Ένα πρωτάθλημα που θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, όχι μόνο γιατί οι Πειραιώτες το κατέκτησαν μέσα στην έδρα του «αιώνιου» Παναθηναϊκού για πρώτη φορά, ούτε απλώς επειδή αυτό συνέβη στο «αντίο» του αρχηγού των «πρασίνων» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά κυρίως για τον τρόπο που «γράφτηκε» το... τέλος του 4ου και τελευταίου τελικού. Ένα τρίποντο από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, στο τέλος μιας... 2ης παράτασης, με έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών στην Ευρώπη, τον συγκινησιακά φορτισμένο Διαμαντίδη, στην τελευταία άμυνα της καριέρας του, «κρεμασμένο» επάνω στον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική και στον Παναθηναϊκό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 June 2016 - 20:32:27 UTC