Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Υποδείξεις για θέματα δημοκρατίας και ατομικών ελευθεριών δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία
  • [02] Γερμανία: Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία
  • [03] ΑΝΕΛ: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει στη χώρα μας σκληρά και ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα
  • [04] Μειώνεται το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο
  • [05] Γ. Κυρίτσης: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των υπηρεσιών ασύλου σε όλα τα νησιά
  • [06] Oι Πράσινοι της Γερμανίας επικρίνουν τον Β. Σόιμπλε για την στάση του στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
  • [07] Π. Μοσκοβισί: Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την ΕΕ να δουλέψει με τον Τραμπ
  • [08] Τέχνη και απεξάρτηση συναντιούνται κάτω από την ίδια Στέγη
  • [09] Ο Αζωίδης έχασε την πρόκριση στο Ρίο για... 35 βαθμούς!
  • [10] Τη Δευτέρα η πρεμιέρα της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό
  • [11] Μπόατενγκ: «Δεν θα αφήσω την οικογένειά μου να έρθει στο γήπεδο»

  • [01] ΝΔ: Υποδείξεις για θέματα δημοκρατίας και ατομικών ελευθεριών δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία

    «Υποδείξεις για θέματα ύφους, δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους και σεβασμού των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ειδικά μάλιστα όταν αφορούν σε μειονότητες, δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

    «Πολύ περισσότερο όταν αφορούν στους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης, όπου εφαρμόζονται πλήρως οι αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [02] Γερμανία: Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία

    «Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχολιάζει», ήταν η απάντηση εκπροσώπου της Καγκελαρίας σε γραπτή ερώτηση που υπέβαλε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και με το εάν θα μπορούσε να αποτελεί αντίδραση της Άγκυρας στην έγκριση του ψηφίσματος για την Γενοκτονία των Αρμενίων από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ή στην σκλήρυνση της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα απελευθέρωσης της βίζας.

    Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση που υπεβλήθη πριν από λίγο στην τακτική ενημέρωση των συντακτών, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε άγνοια, ενώ όταν επισημάνθηκε ότι κάποιοι Τούρκοι πολιτικοί έκαναν λόγο για «αντίδραση στο ψήφισμα της Bundestag», περιορίστηκε να δηλώσει «μπορεί, αλλά, όπως ανέφερα, δεν γνωρίζω το γεγονός».

    [03] ΑΝΕΛ: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει στη χώρα μας σκληρά και ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα

    «Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει στη χώρα μας σκληρά και ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα, που θα φέρουν τη σφραγίδα του ΔΝΤ και μόνο. Αυτές τις πολιτικές εφάρμοσε ως υπουργός της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σαμαρά: Απολύσεις, περικοπές και ξανά απολύσεις» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

    «Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει άπλετο χρόνο μπροστά του να κάνει όσα όνειρα θερινής νυκτός επιθυμεί» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

    [04] Μειώνεται το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο

    Στις 100.000 ευρώ, από 150.000 ευρώ, ορίζεται το ελάχιστο κεφάλαιο επενδυτικού σχήματος για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Αντίστοιχα, το ελάχιστο κεφάλαιο για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ), τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ), και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ), ορίζονται στα 75.000 ευρώ, από 100.000 ευρώ.

    Με άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις, υποχρεώνονται όσοι υποβάλουν επενδυτικά σχέδια να διασφαλίζουν τις συνθήκες για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στους χώρους της επένδυσης, ενώ διευκρινίζεται ότι για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο απαιτείται μία κερδοφόρα χρήση κατά την επταετία πριν από τη διαχειριστική χρήση της αίτησης υπαγωγής.

    Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι με τον νέο αναπτυξιακό νόμο γίνεται μια τομή, κάνουμε μια τομή και ενισχύεται η μικρομεσαία, η πρωτογενής παραγωγή και η καινοτομία, και χαρακτήρισε "ανισομερείς" τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους.

    «Οι προηγούμενοι νόμοι ήταν 32 δισ. ευρώ για την περίοδο 1998 έως το 2014, και δύο κλάδοι -ενέργεια και ξενοδοχεία- είχαν το 76% του προϋπολογισμού. Μόλις 120 επιχειρήσεις έλαβαν τεράστια χρηματοδότηση και επιπροσθέτως από τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους κληρονομούνται 6.000 επενδυτικά σχέδια. Αυτό δείχνει ανισομέρεια αν μη τι άλλο», τόνισε.

    [05] Γ. Κυρίτσης: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των υπηρεσιών ασύλου σε όλα τα νησιά

    Με την πλήρη ανάπτυξη των υπηρεσιών ασύλου που θα έχει γίνει σε όλα τα νησιά μέχρι τέλος Ιουνίου, σκοπεύει η κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά και να αντιμετωπίσει την έκρυθμη κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα χοτ σποτ.

    Μιλώντας σήμερα στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης, τόνισε ,ότι, από αυτή την εβδομάδα και μέχρι τέλος Ιουνίου, θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των υπηρεσιών ασύλου και στη Χίο και στη Σάμο που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν, με στόχο να εξετάζονται 200 υποθέσεις την ημέρα σε όλα τα hot spot από το τέλος Ιουνίου και μετά.

    Ο κ. Κυρίτσης αναγνώρισε ότι δημιουργούνται προβλήματα από την μεγάλη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα νησιά αλλά όπως είπε πέραν της επίσπευσης της διαδικασίας εξέτασης αιτημάτων ασύλου, δεν υπάρχει κάποιος άλλος σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.

    [06] Oι Πράσινοι της Γερμανίας επικρίνουν τον Β. Σόιμπλε για την στάση του στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

    «Ουσιαστικές ελαφρύνσεις του χρέους θα γίνουν από το 2018. Είναι πολύ αργά και πολύ αόριστη η υπόσχεση ότι θα δοθεί στην Ελλάδα αυτό που κυρίως χρειάζεται, δηλαδή σταθερότητα», είπε ο Ζβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού του κόμματος των Πρασίνων στη γερμανική Βουλή, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Κατά συνέπεια αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερη φτώχια και ανεργία στη Ελλάδα, προσέθεσε.

    Ο Ζ-Κ Κίντλερ κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι μπλοκάρει τις αναγκαίες ελαφρύνσεις. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετέθεσε τις αναγκαίες ελαφρύνσεις, οι οποίες θα γίνουν ούτως ή άλλως, για μετά τις βουλευτικές εκλογές, διότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα είναι διχασμένο στο θέμα αυτό. Αυτό είναι δειλό και ανειλικρινές απέναντι στον γερμανικό λαό», είπε ο πράσινος πολιτικός.

    Ιδιαίτερα άξιο κριτικής είναι το γεγονός ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από την πώληση ελληνικών ομολόγων δεν θα δοθούν στην Ελλάδα όπως συμφωνήθηκε το 2012, είπε επίσης ο Ζ-Κ Κίντλερ, ο οποίος ζήτησε περαιτέρω παραχωρήσεις προς τη Ελλάδα. «Ένα είναι ξεκάθαρο», είπε, «η καταστροφική πολιτική απέτυχε. Τώρα η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους αέρα γα να αναπνεύσει. Δεν επιτρέπεται να υπάρξουν οιονεί αυτόματες περικοπές του προϋπολογισμού οι οποίες θα πνίξουν ακόμα περισσότερο την (ελληνική) οικονομία». Αναγκαίοι είναι «οι ρεαλιστικοί και εφικτοί στόχοι του προϋπολογισμού και οι λογικές επενδύσεις υπό την έννοια ενός νέου πράσινου deal», προσέθεσε ο βουλευτής των Πρασίνων και τόνισε ότι η Ελλάδα τήρησε «σε μεγάλο βαθμό» τις συμφωνίες με τους δανειστές. Επομένως είναι «σωστό και καλό» να δοθεί η εκκρεμής δόση.

    [07] Π. Μοσκοβισί: Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την ΕΕ να δουλέψει με τον Τραμπ

    Ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι θα είναι "εξαιρετικά δύσκολο" για την ΕΕ να "εργαστεί με μια κυβέρνηση Τραμπ", αν ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.

    "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση" αναφορικά με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε αρχικά ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, σε συνέντευξύη του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

    Ωστόσο οι Βρυξέλλες έχουν άραγε κάποια προτίμηση για έναν από τους δύο αντιπάλους; "Ναι, επειδή όταν βλέπω τον Ντόναλντ Τραμπ, βλέπω τη φιγούρα ενός λαϊκιστή, βλέπω δηλώσεις που επικρίνονται από μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος --και όχι από τα ήσσονα, έχω κατά νου τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ο οποίος είπε ότι (ο Τραμπ) εξέφραζε ρατσιστικό λόγο όταν είχε επιτεθεί σ' έναν μεξικανικής καταγωγής βουλευτή--, βλέπω δηλώσεις που είναι αντιευρωπαϊκές, βλέπω δηλώσεις υπέρ του προστατευτισμού", απάντησε ο Μοσκοβισί.

    [08] Τέχνη και απεξάρτηση συναντιούνται κάτω από την ίδια Στέγη

    Μουσική, θέατρο, εικαστικά, ταινίες μικρού μήκους. Για δύο ημέρες, 22 και 23 Ιουνίου, οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ φιλοξενούνται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα διήμερο τέχνης, ελπίδας και αυθεντικής επικοινωνίας με το πάθος για δημιουργία, που αφυπνίζεται όταν οι άνθρωποι αλλάζουν ζωή και διεκδικούν μία ισότιμη θέση στην κοινωνία. Οι εικαστικές εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

    Δίπλα στις δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ βρίσκονται καλλιτέχνες και εθελοντές, που πιστεύουν στη δύναμη της τέχνης να ενώνει και στο όραμα μίας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς: Ανάμεσά τους ο Αλέξανδρος Αβραμίδης, ο Στάθης Δρογώσης, η Τζωρτζίνα Καραχάλιου, ο Κώστας Κωνσταντάτος, ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Δημήτρης Μητσοτάκης και η Γιώτα Νέγκα.

    Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δημιουργικών ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

    [09] Ο Αζωίδης έχασε την πρόκριση στο Ρίο για... 35 βαθμούς!

    Για λιγότερους από 40 βαθμούς έχασε την Ολυμπιακή πρόκριση ο Γιώργος Αζωίδης. Στις οριστικές λίστες που ανακοινώθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο (IJF), μέσω των οποίων «σφραγίστηκαν» και τα «εισιτήρια» για τους Αγώνες του Ρίο, o αθλητής της Χαλκιδικής συγκέντρωσε 492 βαθμούς, 35 λιγότερους από τον Πορτογάλο Νούνο Σαράιβα, ο οποίος πήρε την Continental quota, δηλαδή την ηπειρωτική πρόκριση (τη μία από τις δύο) για λογαριασμό της Ευρώπης. Ο Αζωίδης κατέλαβε την 42η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης των -73 κιλών, με τους πρώτους 32 (μετά και τις προσθαφαιρέσεις λόγω διπλοεγγραφής χωρών) να εξασφαλίζουν την απευθείας πρόκρισης για το Ρίο.

    [10] Τη Δευτέρα η πρεμιέρα της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό

    Την Δευτέρα (13/6, 18:30) θα ξεκινήσει η προετοιμασία της εθνικής ανδρών για το Προολυμπιακό τουρνουα του Τορίνο (4-9/7), όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Αναλυτικα η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

    «Τη Δευτέρα 13/06 στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών, εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Τορίνο (04-09/07). Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Φώτης Κατσικάρης, θα είναι στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου από τις 17.30. Από πλευράς παικτών, λόγω των απουσιών που είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξαιτίας των εξελισσόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα γίνουν σύντομες δηλώσεις από δύο εκ των παρόντων λίγο πριν από την έναρξη της προπόνησης και στη συνέχεια θα υπάρχει δυνατότητα λήψης πλάνων στα πρώτα λεπτά της προπόνησης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα πραγματοποιηθεί media day όταν η ομάδα θα είναι πλήρης. Για τις λεπτομέρειες της συνάντησης της ερχόμενης Δευτέρας (13/06) θα υπάρξει νεότερη αναλυτική ενημέρωση».

    [11] Μπόατενγκ: «Δεν θα αφήσω την οικογένειά μου να έρθει στο γήπεδο»

    «Όποιος καεί απ΄ τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι» και «φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά», λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση του Ζερόμ Μπόατενγκ, πρόκειται για δύο ρήσεις που βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή.

    Ο Γερμανός αμυντικός μέσος -με καταγωγή από την Γκάνα- ήταν παρών στο «Stade de France» το βράδυ της 13ης του περασμένου Νοέμβρη, όταν φανατικοί ισλαμιστές σκόρπισαν τον θάνατο στην γαλλική πρωτεύουσα. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μία ανεξίτηλη εμπειρία και ειδικά για όλους όσοι την βίωσαν διά ζώσης.

    «Η οικογένεια και τα παιδιά μου, δεν θα έρθουν στο γήπεδο. Ο κίνδυνος για μένα είναι πολύ σημαντικός. Τον τελευταίο καιρό, έχουν συμβεί πολλά που μας κάνουν να σκεφτόμαστε. Σε ό,τι με αφορά, κατά την διάρκεια του EURO 2016, θέλω να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και θα αισθάνομαι καλύτερα, εάν η οικογένειά μου δεν βρίσκεται στο γήπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος άσος, που θα ξαναπαίξει στο «Stade de France», στις 16 Ιουνίου για τον αγώνα της Γερμανίας με την Πολωνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 June 2016 - 14:32:28 UTC