Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Σπίρτζης: Το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού
  • [02] Φ. Κουβέλης: Θέλουμε να συμβάλουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση
  • [03] «Μπαίνουμε σε φάση απομνημονιοποίησης», ανέφερε ο Π. Καμμένος
  • [04] Λ. Κατσέλη: Οι τρεις προϋποθέσεις για την άρση των capital controls
  • [05] Ευκ. Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, σπάει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης
  • [06] Ο Πιερ Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] Στον αέρα η νέα αθλητική ιστοσελίδα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου
  • [08] Σήμερα η νεκροτομή στη σορό του Π. Μαυρίκου
  • [09] Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό από τις δέκα το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας
  • [10] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, έξω από το Χρηματιστήριο
  • [11] Το 63% των Γερμανών δεν επιθυμούν νέα υποψηφιότητα της Μέρκελ για την καγκελαρία
  • [12] Κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
  • [13] Ολική απαγόρευση εισόδου Παλαιστινίων στο Ισραήλ
  • [14] Euro 2016: Στη σκιά κοινωνικής αναταραχής και ανησυχιών για τρομοκρατική επίθεση
  • [15] «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του εμβληματικού γεφυριού της Πλάκας
  • [16] O Άγγ. Δεληβορριάς εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
  • [17] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα
  • [18] Έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου στο δέλτα του ποταμού Νίγηρα

  • [01] Χρ. Σπίρτζης: Το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού

    «Το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού της κυβέρνησης» απάντησε ο υπουργος Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης στη σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία ζητά την παραίτησή του σχετικα με χθεσινές δηλωσεις του για το Ελληνικό.

    «Η επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε: Μετά την αποτυχημένη επικοινωνιακή καταιγίδα του "λέτε ψέματα", μετά το "ζητάμε εκλογές", το "φύγετε τώρα", «τις Off shore», τώρα παίζεται το έργο της επίσης αποτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του "Παραιτηθείτε"» σημειώνει ο κ .Σπίρτζης.

    Και προσθέτει:

    «Όποια όμως τακτική κι αν ακολουθήσει η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της, δε μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες τους για τον κύκλο της ύφεσης και την περιπέτεια που έχουν βάλει τη χώρα, από τις άθλιες πολιτικές που είχαν ακολουθήσει, από τους μηχανισμούς κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα, από τη διαφθορά και τη διαπλοκή των συμφερόντων που είχαν υπηρετήσει. Εμείς θα συνεχίσουμε, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και θα βγάλουμε τη χώρα, από την περιπέτεια που μας έβαλαν. Μέχρι τότε, μέρα με τη μέρα, όποια στήριξη κι αν έχουν από τα γνωστά πια συγκροτήματα των ΜΜΕ και όποια επικοινωνιακή πολιτική κι αν ακολουθήσουν, το δικό μας μέλημα είναι ένα: "Όλα στο φως"».

    [02] Φ. Κουβέλης: Θέλουμε να συμβάλουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση

    Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει με δίκαιο κοινωνικά τρόπο τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, ώστε, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους, η χώρα να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, εκτιμά ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη στην "Εφ.Συν", τονίζοντας, ωστόσο, ότι «η ανάπτυξη δεν είναι ένα λογιστικό μέγεθος».

    Εμφανίζεται πρόθυμος να συμβάλει στην προοδευτική διακυβέρνηση και να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πολιτικής κίνησης Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει ιδρύσει. Ξεκαθαρίζει, πάντως, αναφορικά με τα σενάρια υπουργοποίησής του ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν καθόριζαν ποτέ τις αποφάσεις του. «Διεκδικούμε να είμαστε παρόντες, σε μία συγκυρία δύσκολη και για τον τόπο και για τον προοδευτικό χώρο. (...) Θεωρώ ότι είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση» τονίζει ο κ. Κουβέλης.

    Σε ερώτηση για τα εργασιακά που αναμένεται να τεθούν επί ταπητος το φθινόπωρο με τη δεύτερη αξιολόγηση, και «αν αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν ακόμη επώδυνο συμβιβασμό ή ενδεχομένως μια ακόμη πολιτική ήττα σε ένα ζήτημα που λογίζεται ως το τελευταίο του "οχυρό"» ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι «η κυβέρνηση όταν διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία το εννοεί» και τονίζει: «αρκεί ως χώρα να προσέλθουμε ενωμένοι σ' αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης, αναζητώντας τις "βέλτιστες πρακτικές" των εταίρων».

    Ο κ. Κουβέλης, απαντώντας στην ερώτηση «αν η πολιτική που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερή» ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , σημειώνει: «(...) Η κυβέρνηση πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και όχι ημιθανή, αξιοποιώντας υπαρκτές δυνατότητες για την ιδιαίτερα αναγκαία οικονομική ανάπτυξη . Αν με ρωτάτε, ναι, αυτό είναι αριστερό!»

    [03] «Μπαίνουμε σε φάση απομνημονιοποίησης», ανέφερε ο Π. Καμμένος

    Αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Μεταξύ άλλων είπε πως «η χώρα απελευθερώνεται από το ζυγό. Μπαίνουμε σε φάση απομνημονιοποίησης. Από εδώ και πέρα έρχονται καλύτερες μέρες. Η οικονομία θα βελτιωθεί». Κάλεσε όλους να σταματήσουν τα καθημερινά «μνημόσυνα» και να αισθανθούν όλοι την αλλαγή που έρχεται στη χώρα μετά τη συμφωνία στο περασμένο Eurogroup και την απόφαση για εκταμίευση της δόσης.

    Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι στη διαπραγμάτευση κερδήθηκαν τα ειδικά μισθολόγια, ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξαν και σημεία συμβιβασμού μιλώντας και για μέτρα που δεν συνάδουν με το νόημα του Συντάγματος, αναφερόμενος και στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά.

    [04] Λ. Κατσέλη: Οι τρεις προϋποθέσεις για την άρση των capital controls

    «Η άρση των capital controls θα γίνει μόλις ικανοποιηθούν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις» αναφέρει η πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Παπανδρέου.

    Όπως εξήγησε η Λούκα Κατσέλη, «η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν η πρώτη προϋπόθεση, το πρώτο σημαντικό βήμα».

    Δεύτερη προϋπόθεση, πρόσθεσε, «είναι η απεξάρτηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την ακριβή χρηματοδότηση, μέσω του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας και η επιστροφή στα κανονικά, και πιο φτηνά, κανάλια παροχής ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». Αυτή, όπως είπε, «αναμένεται σύντομα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς και την εκταμίευση της πρώτης δόσης».

    Τρίτη και πιο σημαντική προϋπόθεση, σύμφωνα με την Λούκα Κατσέλη, «είναι η εμπέδωση πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας που θα επιφέρει επανάκτηση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα και τη σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων».

    Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «από τώρα μέχρι την πλήρη άρση των περιορισμών, θα εξακολουθήσουν να γίνονται αλλαγές προς την κατεύθυνση της περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών και της διευκόλυνσης των συναλλαγών».

    Σχετικά με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Λούκα Κατσέλη επισήμανε ότι «αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση, στην παρούσα φάση, για το τραπεζικό μας σύστημα» και ανέφερε: «Από το 4,5% του συνόλου των δανείων το 2007 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν φτάσει σήμερα στο 42%».

    Σε ό,τι αφορά τα δάνεια φυσικών προσώπων, η Λούκα Καστέλη σημείωσε ότι «οι τράπεζες ήδη από μόνες τους κάνουν γενναίες ρυθμίσεις, μέσω διαφόρων προϊόντων που προσφέρουν, προς όφελος των δανειοληπτών».

    Σχετικά την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων η Λούκα Κατσέλη είπε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς σε πολλά από αυτά εμπλέκονται περισσότερες από μία τράπεζες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί, χρειάζονται να ληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες που αναγκαστικά θα χρειαστεί να εμπλέξουν και εταιρείες διαχείρισης δανείων και αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων. Αν η διαχείρισή τους γίνει με αποτελεσματικό τρόπο, τότε θα απελευθερωθούν κεφάλαια, τα οποία σήμερα είναι δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών και θα διοχετευθούν για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, αλλά και την επανεκκίνηση βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων».

    [05] Ευκ. Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, σπάει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης

    Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια δεύτερη γενιά μεταρρυθμίσεων, καθώς το μείγμα της πολιτικής που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν ευνοούσε την ανάπτυξη, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε πάνελ με θέμα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του Brussels Economic Forum. «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, σπάει το φαύλο κύκλο των δημοσιονομικών μέτρων που προκαλούν ύφεση και με τη σειρά της η ύφεση φέρνει δημοσιονομικά μέτρα» υπογράμμισε ο Ευ. Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι η «αλληλουχία» των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν δεν ήταν σωστή και πως «η Ελλάδα κλήθηκε να ολοκληρώσει ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής πολύ γρήγορα», σε βάρος της απασχόλησης και της οικονομίας.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση του πάνελ με την παρουσίαση των «μεταρρυθμίσεων 2.0», τόνισε από την πλευρά του πως για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι μεταρρυθμίσεις πλέον σημαίνουν «τιμωρία» και όχι «πρόοδο». «Αυτό πρέπει να αλλάξει» υπογράμμισε ο επίτροπος, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να βρεθεί στο επίκεντρο των πολιτικών η «παραγωγικότητα».

    Επιπρόσθετα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι επενδύσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως τα χαμηλά ή και μηδενικά επιτόκια δανεισμού από τα οποία ευνοούνται κάποιες χώρες, πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να τονώσουν τις επενδύσεις. «Εάν η Ευρώπη δεν επενδύσει τώρα, θα το μετανιώσει σε 20 χρόνια» υπογράμμισε ο Ε. Τσακαλώτος, προτείνοντας

    μάλιστα οι δημόσιες επενδύσεις να μην υπολογίζονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα των χωρών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

    Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν επίσης η υπουργός Οικονομικών της Λεττονίας Ντάνα Ρεϊζνιέσε Όζολα, ο αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Ντε Κρου και η επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής Στρατηγικής, Αν Μέτλερ. Σε μια ανταλλαγή απόψεων για τα οφέλη ή όχι της παγκοσμιοποίησης, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως δεν συμφωνεί με την άποψη που εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκιλινγκ, ότι όλοι οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η παγκοσμιοποίηση είναι καλή, αλλά απλά υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Ο ίδιος εντόπισε το βασικό πρόβλημα στην άνιση κατανομή των κερδών από την αύξηση της παραγωγικότητας, και σημείωσε πως η καταπολέμηση του ευρωσκεπτικισμού δεν είναι μόνο θέμα «επικοινωνίας»: «Υπάρχουν νικητές και χαμένοι και πρέπει να εξασφαλιστεί ότι και οι χαμένοι θα έχουν μια ευκαιρία» τόνισε ο Έλληνας υπουργός, για να λάβει την αντίδραση του αντιπροέδρου της βελγικής κυβέρνησης ότι είναι «κυνικό» να λέει κανείς πως η παγκοσμιοποίηση δεν ωφέλησε τους λαούς και είναι λάθος να δίνεται περισσότερη σημασία στην «κοινωνική ανισότητα» αντί στην «κοινωνική κινητικότητα».

    Ο Πιερ Μοσκοβισί από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η «κοινωνική ανισότητα» και η «κοινωνική κινητικότητα» πάνε μαζί, ενώ υποστήριξε πως η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο «δημοφιλής» και να αντιμετωπίσει κοινωνικά ζητήματα όπως η «κοινωνική ένταξη».

    «Η περισσότερη Ευρώπη βγάζει νόημα μόνο αν είναι περισσότερο δημοκρατική και κοινωνική» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι στη δεύτερη γενιά μεταρρυθμίσεων, η Ευρώπη θα λάβει υπόψη της τις ανάγκες των κοινωνιών.

    [06] Ο Πιερ Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τη βεβαιότητα του ότι στο επόμενο Eurogroup θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο Π. Μοσκοβισί ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο πλαίσιο του Brussels Economic Forum στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group θα εξετάσει την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και θα επικυρώσει τις συζητήσεις που έχουν ήδη λάβει χώρα. «Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς και την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε την εκταμίευση των 10,3 δισ. για την Ελλάδα από τα οποία τα 7,5 δισ. θα δοθούν άμεσα» υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε στο προηγούμενο Eurogroup. «Από τότε εργαζόμαστε σοβαρά και με θετικό τρόπο για να λύσουμε όποια προβλήματα υπάρχουν, το ένα μετά το άλλο. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ένα «καλό» Eurogroup το οποίο θα είναι σε θέση να «επιβεβαιώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα».

    Αναφορικά με την επικείμενη εκταμίευση των 7,5 δισ., σημείωσε ότι θα αποτελέσει μια «πραγματική πηγή οξυγόνου» την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς ο σκοπός παραμένει «η επιστροφή της ανάπτυξης, η εμπιστοσύνη των επενδυτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας».

    Τέλος, αναφέρθηκε και στις προβλέψεις της Κομισιόν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στις οποίες καταγράφεται «επιστροφή της ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και ανάπτυξη κοντά στο 3% την επόμενη χρονιά». « Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις που στηρίζονται στην επιτυχία του προγράμματος» κατέληξε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων

    [07] Στον αέρα η νέα αθλητική ιστοσελίδα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου

    Αντικειμενικότητα και φωνή στον πραγματικό αθλητισμό υπόσχεται το νέο φιλόδοξο εγχείρημα του «Πρακτορείου, Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων», το «Πρακτορείο sport». Η καθημερινή, ηλεκτρονική εφημερίδα, που θα συγκεντρώνει ειδήσεις από όλα τα αθλήματα, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2016, καθώς το ποδόσφαιρο θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ.

    Για «παράθυρο ελπίδας» που ανοίγει με την γέννησή της η νέα αθλητική ενημερωτική ιστοσελίδα του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έκανε λόγο ο υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Ο κ. Κοντονής επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η νέα προσπάθεια στο φίλαθλο κοινό, ενώ έθιξε έντονα το ζήτημα της παθογένειας του αθλητισμού και μιας μερίδας κατευθυνόμενου αθλητικού Τύπου που εξυπηρετεί συμφέροντα. «Σε μεγάλο βαθμό ο ποδοσφαιροκεντρικός αθλητικός Τύπος είναι οπαδικός. Βλέπουμε καθημερινά παραπλανητικά δημοσιεύματα που στηρίζονται σε ένα ψεύδος. Με εξοργίζει ότι σε αυτό τον Τύπο φταίνε πάντα οι άλλοι, άλλοτε οι διαιτητές, άλλοτε οι άλλες ομάδες, η κυβέρνηση, εγώ. Κάνω έκκληση να σταματήσει ο κατήφορος, να βάλλουμε ένα φρένο, διαφορετικά δεν θα είμαστε θεατές, αλλά θα επέμβουμε με δραστικό τρόπο. Υπάρχουν βέβαια και συντάκτες που διαφωτίζουν το τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, πιστεύω ότι καλύτερα να έχουμε ακόμη κι αυτήν τη δημοσιογραφία παρά λογοκρισία». Καταλήγοντας ευχήθηκε το «Πρακτορείο sport» να είναι η απαρχή για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον».

    Για το «νέο παιδί, το 10ο στη σειρά του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου» έκανε λόγο στην ομιλία του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος. Όπως χαρακτηριστικά είπε πρόκειται για μια «νέα προσπάθεια που θα είναι κοντά στην κοινωνία. Δεν θα είμαστε μόνο δέκτες πρωθυπουργών, υπουργών αλλά στόχος μας είναι να ακουμπήσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Αυτά είναι ο αντίπαλός μας, δεν πρόκειται να στρογγυλέψουμε τίποτε». Ο κ. Ψύλος αναφέρθηκε εκτενώς στο άνοιγμα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου παρουσιάζοντας τα δέκα βήματα. Το «Πρακτορείο FM», το οποίο εκπέμπει από την Θεσσαλονίκη, αλλά «πρόκειται να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ φιλοδοξούμε να αποκτήσουμε φωνή και στην Αθήνα. Το site υγείας, το site σε συνεργασία του Πρακτορείου με την Ε.Ε. μέσα από το οποίο δίνουμε καθημερινά ειδήσεις από την Ευρώπη, από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η συνεργασία με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Κίνας, με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ρωσίας, οι ιστοσελίδες μας στα αραβικά και στα τουρκικά».

    Ο κ. Ψύλος αναφέρθηκε και στα info graphics υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί μια φωτογραφία να αξίζει χίλιες λέξεις, αλλά κι ένα γράφημα μπορεί είναι πάνω από 1000 φωτογραφίες». Τέλος για το «νεογέννητο» αθλητικό site επεσήμανε ότι στόχος είναι το «φίλαθλο πνεύμα κι όχι το οπαδικό. Θέλουμε να δώσουμε βήμα σε όλες τις Ομοσπονδίες και στα "φτωχάαθλήματα".

    Με τη σειρά του, ο αρχισυντάκτης του «Πρακτορείου sport», Γιάννης Νάνος παρουσίασε τη δομή της ιστοσελίδας και δήλωσε ότι «θα τονίσουμε την πραγματική αξία του αθλητισμού ώστε να γυρίσει ο κόσμος στον πραγματικό αθλητισμό».

    Για μέρα γιορτής μίλησε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. «Για μας χρειάζεται ενθάρρυνση ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Θέλουμε να προβάλλουμε αυτές τις προσπάθειες».

    Την εκδήλωση χαιρέτισε κι ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, ο οποίος έκανε λόγο για «εντυπωσιακή προσπάθεια και προσφορά στον Τύπο», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Σωτήρης Τριανταφύλλου δήλωσε ότι «για πρώτη φορά αθλητικό πρακτορείο θα παράξει αθλητική ενημέρωση σε όλο το φάσμα του αθλητισμού».

    Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μίμης Δομάζος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο, Ιωάννης Καφενταράκης καθώς και ο πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης.

    [08] Σήμερα η νεκροτομή στη σορό του Π. Μαυρίκου

    Τα αποτελέσματα της νεκροτομίας στη σορό του εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκου "που σύμφωνα με όλες της ενδείξεις, είναι ο άνθρωπος που απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές Porsche Cayenne της συζύγου του χτες Πέμπτη, στις 14.50 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό" καθώς και κάποιες ακόμα εργαστηριακές εξετάσεις περιμένουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα για τα αίτια της ανάφλεξης του οχήματος.

    Η νεκροτομία θα γίνει σήμερα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επίσης αναμένονται και τα αποτελέσματα DNA, προκειμένου να επιβεβαιωθεί επίσημα η ταυτότητα του θύματος, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αναγνωριστεί εμμέσως από τη σύζυγό του και τη μητέρα του, από τη βέρα του και έναν σταυρό που φορούσε.

    Πάντως, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, δεν είναι απίθανη πλέον η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα, αλλά ακόμη παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και καθαρή εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει μέχρι το απόγευμα.

    [09] Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό από τις δέκα το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

    Στάση εργασίας, από τις δέκα το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, πραγματοποιούν εκ νέου απόψεοι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερΤαμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας και για την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα για τηΔευτέρα 13 Ιουνίου από την έναρξη έως τις 10 το πρωί, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 από τις 21.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις πέντε το απόγευμα.

    [10] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, έξω από το Χρηματιστήριο

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών, έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.Σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ συνεδριάζει στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά από το ΤΑΙΠΕΔ στην cosco.

    Αυτή την ώρα περίπου 25 άτομα συνδικαλιστές από ενώσεις εργαζομένων στα λιμάνια, αλλά και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ.Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχουν προγραμματίσει για αύριο να προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.

    «Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν» τόνισε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, μετά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπρόσωπων των εργαζομένων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα.

    «Οι προτάσεις που παρουσιάσαμε κατοχυρώνουν σταθερείς και ασφαλείς σχέσεις εργασίας στα λιμάνια. Νομίζω ότι η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα» τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας.

    «Οι διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλους λιμένες μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

    [11] Το 63% των Γερμανών δεν επιθυμούν νέα υποψηφιότητα της Μέρκελ για την καγκελαρία

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Cicero ( αντίστοιχο των αμερικανικών The New Yorker και The Atlantic) το 63% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να παραμείνει καγκελάριος η Άγγελα Μέρκελ μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2017.

    Τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά κρατίδια, τα δύο τρίτα των γερμανών πολιτών τάσσονται κατά της τέταρτης θητείας την καγκελαρίου. Η απόρριψη της καγκελαρίου έχει εθνικές διαστάσεις, αφού το ποσοστό είναι στα δυτικά 63,8% και στα ανατολικά κρατίδια 64,8%. Μάλιστα στά ανατολικά κρατίδια της Θουριγγίας και της Σαξωνίας το ποσοστό φτάνει το 79% αντίστοιχα, ενώ πιο ενθαρρυντικά είναι για την καγκελάριο τα ποσοστά στα δυτικά κρατίδια της Βρέμης και του Σλέσβιχ Χόλσταϊν όπου κατά τη Μέρκελ τάσσεται μόνο το 55%.

    Προφανώς η καγκελάριος Μέρκελ απώλεσε την εμπιστοσύνη εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης την οποία δεν θα μπορέσει εύκολα να ξανακερδίσει, όπως γράφει το περιοδικό.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι άντρες απορρίπτουν τη νέα υποψηφιότητα Μέρκελ σε ποσοστό 66,1%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό 61,9%. Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά της αρνητικής στάσης των ερωτηθέντων στις ηλικίες 45-54 ετών (70%). Κατά της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ τάσσεται το 74,8% όσων δεν έχουν υψηλή μόρφωση, ενώ μόνο το 58,2% όσων έχουν πανεπιστημιακή. Την απορρίπτει επίσης το 74,2% όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω, ενώ μόνο το 56,5% όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 4.000 ευρώ και πάνω.Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι «όσο μικρότερο είναι το εισόδημα και χαμηλότερο το μορφωτικό επίπεδο, τόσο μικρότερη αποδοχή έχει η καγκελάριος.

    [12] Κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

    Η οργάνωση "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK), η οποία πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη με ανακοίνωση στον ιστότοπό της για τη βομβιστική επίθεση που έγινε στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

    Η TAK διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλής για τους ξένους τουρίστες.

    "Στις 7 Ιουνίου το πρωί, πραγματοποιήσαμε μια επίθεση κατά της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών (...) για να εκδικηθούμε για τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στο Κουρδιστάν από τις τουρκικές δυνάμεις", διευκρινίζει η οργάνωση αυτή στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, στην οποία προειδοποιεί επίσης τους ξένους τουρίστες.

    Η επίθεση αυτή με ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, έγινε εναντίον οχήματος της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης κατά τις ώρες αιχμής του πρωινού της περασμένης Τρίτης κοντά σε μια τουριστική περιοχή της πόλης, ένα πανεπιστήμιο και το γραφείο του δημάρχου.

    [13] Ολική απαγόρευση εισόδου Παλαιστινίων στο Ισραήλ

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ όλων των Παλαιστινίων, ενισχύοντας τα περιοριστικά μέτρα που εφασμόσθηκαν χθες μετά την επίθεση στο Τελ Αβίβ που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς.

    «...Από σήμερα τα σημεία διέλευσης από τη Λωρίδα της Γάζας και την Ιουδαία Σαμάρεια (Δυτική Οχθη) θα είναι ανοικτά μόνο για ιατρικά και ανθρωπιστικά περιστατικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

    [14] Euro 2016: Στη σκιά κοινωνικής αναταραχής και ανησυχιών για τρομοκρατική επίθεση

    Η αυλαία του Euro 2016 ανοίγει σήμερα με τον αγώνα της Γαλλίας κατά της Ρουμανίας στο Σταντ ντε Φρανς σε μία χώρα που συγκλονίζεται από την κοινωνική αναταραχή και υπό τη σκιά των ανησυχιών για τρομοκρατική επίθεση.

    Οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα κατορθώσουν να φθάσουν χωρίς προβλήματα στο Σεν-Ντενί, στις πύλες του Παρισιού, τη στιγμή που οι σιδηροδρομικές μεταφορές πλήττονται από απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δέκα ημέρες;

    Το Σταντ ντε Φρανς και οι 80.000 θέσεις γίνονται σήμερα το επίκεντρο της κοινωνικής αντιπαράθεσης που συγκλονίζει τη χώρα εδώ και τρεις μήνες με φόντο τη μεταρρύθμιση της απασχόλησης. Το στάδιο είναι ένας τόπος ισχυρών συμβολισμών στη γαλλική συλλογική συνείδηση.

    Σε αυτό το στάδιο, ο Ζινεντίν Ζιντάν σήκωσε το παγκόσμιο κύπελλο το βράδυ της 12ης Ιουλίου 1998, εκεί η εθνική της Γαλλίας του Ντιντιέ Ντεσάμ πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ 2014 στις 19 Νοεμβρίου 2013. Και γύρω από αυτό το στάδιο τον Νοέμβριο του 2015 ανατινάχθηκαν οι καμικάζι στις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκότωσαν 130 ανθρώπους στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

    [15] «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του εμβληματικού γεφυριού της Πλάκας

    Το "πράσινο φως" για την αποκατάσταση του εμβληματικού γεφυριού της Πλάκας και την έγκριση άμεσης υλοποίησης εργασιών κατά τους επόμενους μήνες έδωσαν τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων κατά τη συζήτηση του θέματος, την Πέμπτη.

    Οι εργασίες που θα δρομολογηθούν άμεσα αφορούν στην ανέλκυση του αυθεντικού υλικού από τον 'Αραχθο, σε μεθοδευμένες στερεώσεις των τμημάτων της γέφυρας που έχουν παραμείνει όρθια και στην τοποθέτηση πασσάλων για τη θεμελίωση των βάθρων του γεφυριού.

    Τις παραπάνω εργασίες θα εκτελέσει η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προκύπτει από την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε πέρυσι το καλοκαίρι ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Βορείων Τζουμέρκων, με στόχο την αποκατάσταση του μνημείου. Την επίβλεψη των εργασιών θα έχουν το ΥΠΠΟ και το ΕΜΠ.

    Το λιθόκτιστο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, έργο του 1866 και κηρυγμένο μνημείο και έργο τέχνης, κατέρρευσε την 1η Φεβρουαρίου 2015, έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τα Τζουμέρκα. Ωστόσο, όπως διαπίστωσε η ομάδα μελετητών το Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που προσέφερε αφιλοκερδώς τις προκαταρκτικές μελέτες για το έργο, οι πλημμύρες που δημιουργήθηκαν από τις βροχοπτώσεις δεν ήταν από μόνες τους ικανές να προκαλέσουν βλάβες στο μνημείο.

    Όπως εξήγησε η καθηγήτρια του ΕΜΠ και μέλος του ΚΣΝΜ, Ελισσάβετ Βιντζηλαίου, κύριο αίτιο της κατάρρευσης ήταν η διάβρωση που εντοπίστηκε ότι υπήρχε στο ανατολικό βάθρο της γέφυρας, με αποτέλεσμα τα φορτία να μην καταλήγουν ομοιόμορφα σε όλα τα θεμέλια.

    Εξάλλου, το 2008 είχαν γίνει κάποιες εργασίες συντήρησης στο μνημείο, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν, ενώ το 2013 είχε γίνει σύσκεψη αρμόδιων φορέων για την περαιτέρω αναστήλωση του μνημείου, που ωστόσο δεν προχώρησε. Ρωγμές στο μνημείο είχαν εντοπιστεί και το 2014.

    Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, που έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη του Συμβουλίου, η αποκατάσταση του μνημείου θα πρέπει να βασιστεί σε θεμελιώδεις αρχές, όπως ότι οι μελέτες θα αποδίδουν την αρχική χάραξη και ότι τα σημεία που θα συμπληρωθούν θα διακρίνονται από τα αυθεντικά. Το έργο της συμπλήρωσης των κατεστραμμένων τμημάτων είναι επείγον, τόνισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα κατάρρευσης των σωζόμενων τμημάτων.

    [16] O Άγγ. Δεληβορριάς εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

    Η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε,την Πέμπτη, ως τακτικό μέλος της τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελο Δεληβορριά, στην προκηρυχθείσα έδρα Αρχαιολογία-Μουσειολογία.

    Ο κ. Δεληβορριάς είναι κλασικός αρχαιολόγος, ο οποίος ασχολήθηκε με τη γενική αρχαιολογία ως επιμελητής αρχαιοτήτων, με την ιστορία της αρχαίας τέχνης στις μελέτες του, με τη μουσειολογία ως επιμελητής αρχαιοτήτων του Δημοσίου και ως διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. Επιπλέον, ακολουθώντας το παράδειγμα διακεκριμένων μελών της Ακαδημίας, του Χρήστου Καρούζου, του Μανόλη Ανδρόνικου και του Στυλιανού Αλεξίου, μελέτησε και τις νεώτερες περιόδους της ελληνικής τέχνης, της λογοτεχνίας και της ιστορίας και μας έδωσε σημαντικές μελέτες.

    [17] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

    Η επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής ψήφισε σήμερα υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς την Ελλάδα, δήλωσαν Γερμανοί βουλευτές.

    Η κοινοβουλευτική επιτροπή δεν είχε αντιρρήσεις για την αποδέσμευση πιστώσεων ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Έκαρτ Ρέμπεργκ. Την απόφαση επιβεβαίωσε και άλλος Γερμανός βουλευτής.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Πιερ Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Πράσινο φως» από το Euro Working Group για τη δόση

    [18] Έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου στο δέλτα του ποταμού Νίγηρα

    Έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της εταιρίας πετρελαίων της Νιγηρίας, στο δέλτα του ποταμού Νίγηρα, αναφέρουν πηγές ασφαλείας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 June 2016 - 8:32:30 UTC