Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση Γ. Κουμουτσάκου με αφορμή τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για το κίνημα "Παραιτηθείτε"
  • [02] «Τα μνημόνια και η εθνική υποτέλεια αποτελούν βόμβες μεγατόνων για τα εθνικά συμφέροντα»
  • [03] Αύριο θα απολογηθεί ο 14χρονος που κατηγορείται για το φόνο του φίλου του
  • [04] Σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής
  • [05] Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στα Μέγαρα
  • [06] Ντ. Τουσκ: Μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του δυτικού πολιτικού πολιτισμού
  • [07] Το ΝΑΤΟ θα ενισχυθεί προς ανατολάς δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ
  • [08] Η Microsoft θα εξαγοράσει τον ιστότοπο επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn έναντι 26,2 δισ. δολαρίων

  • [01] Δήλωση Γ. Κουμουτσάκου με αφορμή τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για το κίνημα "Παραιτηθείτε"

    «Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν σύμβουλό τους τον πανικό. Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στον "Real Fm" ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, για τη συγκέντρωση της κίνησης «Παραιτηθείτε».

    «Ποιοι μιλούν για οριακή συνταγματικότητα; Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις; Αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη Κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους;

    Και τι λένε: Ότι η διαδήλωση που οργανώνεται από πολίτες είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση αυτή του υπουργού Παιδείας συγκρούεται με τη συνταγματική νομιμότητα, όχι μια, αλλά δύο φορές», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Επ' αυτού, πρόσθεσε, πως η δήλωση του κ. Φίλη συγκρούεται με το άρθρο 5 του Συντάγματος που ορίζει ότι "καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή", και προπάντων συγκρούεται με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι", το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας.

    «Στην κίνηση αυτή των πολιτών η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή. Είναι συνειδητή απόφασή μας που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή. Καθένας, ως πολίτης, κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει. Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    Ν.Αρμένης

    [02] «Τα μνημόνια και η εθνική υποτέλεια αποτελούν βόμβες μεγατόνων για τα εθνικά συμφέροντα»

    Τα μνημόνια και η εθνική υποτέλεια αποτελούν βόμβες μεγατόνων για τα εθνικά συμφέροντα, ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στις «προκλήσεις», όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, που «δέχεται η Ελλάδα από καθεστωτικές δυνάμεις γειτονικών χωρών ή ενέργειες ομάδων που καλύπτονται από επίσημους γειτονικούς κύκλους».

    Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «τα μνημόνια και η μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας, εξωθώντας την ελληνική οικονομία στην κατάρρευση, την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και την εξωτερική πολιτική του τόπου στην έσχατη υποτέλεια, αδυνατίζουν εξαιρετικά τη θέση της χώρας, αποθρασύνουν τις πλέον επιθετικές και αναθεωρητικές δυνάμεις στις γειτονικές χώρες, ενώ καθιστούν ελάχιστα αποτελεσματική, αν όχι πλήρως άσφαιρη, την όποια αντίδραση των εθελόδουλων ελληνικών κυβερνήσεων».

    «Όσοι καλόπιστα θεωρούσαν», συνέχιζε ο κ. Λαφαζάνης, «ότι η ευρωζωνική ομπρέλα στη χώρα και η μνημονιακή θηλιά στο λαιμό της, συνιστούσαν αναγκαίο κακό για την εθνική μας ασφάλεια και την αποτροπή εθνικών κινδύνων, διαψεύδονται οικτρά από τις τραγικές εξελίξεις. Ο μνημονιακός ζυγός και η εθνική υποτέλεια αποτελούν βόμβες μεγατόνων για τα πιο θεμελιώδη και ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα και όσο ο μνημονιακός ζυγός και η υποτέλεια παρατείνονται και συνεχίζονται, είναι, σχεδόν, βέβαιον ότι θα προκαλέσουν σε βάρος της χώρας μείζονες εθνικές περιπέτειες».

    [03] Αύριο θα απολογηθεί ο 14χρονος που κατηγορείται για το φόνο του φίλου του

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, σε βάρος του 14χρονου καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του. Ο ανήλικος οδηγήθηκε νωρίτερα, το μεσημέρι, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει αύριο το πρωί ενώπιον της.

    Ο ίδιος, κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε εξαιτίας επιθέσεων «μπούλινγκ» που υφίστατο τον τελευταίο καιρό από το 14χρονο θύμα, κι ακόμη δύο-τρία παιδιά της παρέας του. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με «φόντο» την οικονομική κατάσταση της οικογενείας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι», ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

    Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης της αποτρόπαιης πράξης, η οποία «πάγωσε» την κοινή γνώμη. Δράστης και θύμα αποχώρησαν μαζί -τα μεσάνυχτα του Σαββάτου- από το δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, όπου διασκέδαζαν με την υπόλοιπη παρέα τους, αλλά φαίνεται ότι είχε προηγηθεί νωρίτερα μεταξύ τους καβγάς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βάδιζαν μαζί, επιστρέφοντας ο καθένας στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος ανέβηκε στο σπίτι του, προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα, ενώ κάλεσε τον φίλο του να περιμένει προκειμένου να «τα βρουν». Λίγη ώρα αργότερα, όμως, επέστρεψε με το κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο λαιμό του άτυχου Τάσου. Μάλιστα, φαίνεται ότι επιχείρησε να πνίξει το θύμα του, με το οποίο πάλεψε στην προσπάθεια του άτυχου αγοριού να υπερασπιστεί τη ζωή του.

    [04] Σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

    Νέο, φιλικό προς τους πολίτες, μοντέλο γραφειοκρατίας, εγκαινιάζει η Περιφέρεια Αττικής με την εφαρμογή απλουστευμένων διαδικασιών και σημαντική περικοπή υπογραφών στην έκδοση των διοικητικών της πράξεων. Παράλληλα, υλοποιώντας τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, βαίνει με αποφάσεις και δράσεις για συνολική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών.

    Χαρακτηριστικό της νέας απλουστευμένης πολιτικής, αποτελεί το γεγονός ότι η τελική περαίωση μιας διοικητικής πράξης στην Περιφέρεια Αττικής απαιτούσε τέσσερα ή και πέντε διοικητικά επίπεδα υπογραφών με σημαντικές καθυστερήσεις για τους πολίτες και τα νομικά πρόσωπα, ενώ υπήρχε διαφοροποιημένη προσέγγιση μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων σε επιμέρους διοικητικά πεδία.

    Πλέον οι διοικητικές πράξεις της Περιφέρειας Αττικής εκδίδονται ακόμη και με μία υπογραφή ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, οι πολίτες εξυπηρετούνται αυθημερόν. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναδιοργάνωση και απλούστευση των διαδικασιών, σε πρώτη φάση καταγράφηκαν όλες οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας σε δύο κατηγορίες: επιτελικές και εκτελεστικές. Ειδικά για την άσκηση των τελευταίων, οι απαιτούμενες διοικητικές πράξεις εκδίδονται στο χαμηλότερο διοικητικό επίπεδο και εγγύτερα στον πολίτη.

    Τη νέα διοικητική πρακτική χαιρέτησε με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής «για την απλούστευση των διαδικασιών (?) που αφορούν στη λειτουργία των Πρατηρίων Ενέργειας και όχι μόνον, συνάδουν απόλυτα με τις σύγχρονες αντιλήψεις για την αντιμετώπιση των πολιτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ενός κράτους μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της νέας ελαχιστοποιημένης γραφειοκρατίας προήλθε από ομάδες εργασίας στελεχών της Περιφέρειας οι οποίες στηρίχθηκαν σε συγκεκριμένη διοικητική μεθοδολογία και επιστημονικά παραδείγματα, ενώ αξιοποίησαν προτάσεις των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, πολιτών, οργανωμένων φορέων της κοινωνίας των πολιτών και της επιχειρηματικότητας.

    [05] Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στα Μέγαρα

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες σε δασική περιοχή στις Άκρες Μεγάρων, όπου το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, συνολικά, αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

    Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [06] Ντ. Τουσκ: Μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του δυτικού πολιτικού πολιτισμού

    Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για την Ένωση των 28 κρατών-μελών και για τον δυτικό πολιτικό πολιτισμό γενικότερα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, o Τουσκ είπε πως μια ψήφος υπέρ του λεγόμενου Brexit θα δώσει μεγάλη ώθηση στις ακραίες αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις οι οποίες, είπε, θα "ανοίξουν σαμπάνιες".

    "Γιατί είναι τόσο επικίνδυνο; Επειδή κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις", είπε ο Τουσκ. "Ως ιστορικός, φοβάμαι πως το Brexit μπορεί να είναι η αρχή της καταστροφής όχι μόνο της ΕΕ αλλά και του δυτικού πολιτικού πολιτισμού στο σύνολό του".

    Όλοι στην ΕΕ θα χάσουν από οικονομική άποψη, αν η Βρετανία φύγει, είπε ο Τουσκ.

    "Κάθε οικογένεια γνωρίζει πως το διαζύγιο είναι τραυματικό για όλους. Όλοι στην ΕΕ, αλλά ιδιαίτερα οι ίδιοι οι Βρετανοί, θα χάσουν από οικονομική άποψη", είπε ο Τουσκ.

    Αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα επιβιώσει στην περίπτωση ενός Brexit, ο Τουσκ είπε ότι το τίμημα θα είναι υψηλό.

    [07] Το ΝΑΤΟ θα ενισχυθεί προς ανατολάς δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ

    Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει τέσσερα "ισχυρά" τάγματα στις τρεις βαλτικές χώρες και στην Πολωνία, σε απάντηση για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

    "Συμφωνούμε να αναπτύξουμε, εκ περιτροπής, τέσσερα πολυεθνή ισχυρά τάγματα στις Βαλτικές χώρες και στην Πολωνία. Αυτό θα στείλει σαφές μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποστηρίξει όλους τους συμμάχους", σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της συνάντησης των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες.

    Η απόφαση της αποστολής των δυνάμεων στα ανατολικά σύνορα της Ατλαντικής Συμμαχίας, την οποία η Μόσχα εκλαμβάνει ως πρόκληση, θα ληφθεί αύριο από τους 28 υπουργούς Άμυνας αλλά όλες οι λεπτομέρειες για το μέγεθος, την έκταση και τη σύνθεση" των ταγμάτων αυτών θα καθοριστούν στη συνέχεια.

    "Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση για πόσο καιρό θα έχουμε τα τέσσερα τάγματα στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία", τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

    Η ανάπτυξη αυτή έρχεται να συμπληρώσει σειρά από μέτρα που έχουν ληφθεί από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, την άνοιξη του 2014, για την αύξηση των δυνατοτήτων ανταπόκρισης των συμμαχικών στρατών και τη στήριξη των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία, "αν χρειαστεί και με τριπλασιασμό του μεγέθους της δύναμης αντίδρασης του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

    [08] Η Microsoft θα εξαγοράσει τον ιστότοπο επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn έναντι 26,2 δισ. δολαρίων

    Η εταιρεία Microsoft, ο κολοσσός του τομέα της πληροφορικής, θα εξαγοράσει τον ιστότοπο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn έναντι του ποσού των 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο όμιλοι.

    Το LinkedIn θα διατηρήσει την ανεξαρτησία του και ο νυν διευθυντής του, ο Τζεφ Γουέινερ, θα παραμείνει στη θέση του.

    Το LinkedIn ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα έχει 433 εκατομμύρια μέλη σε όλον τον κόσμο. Η εξαγορά του από τη Microsoft θα γίνει με τιμή 196 δολαρίων ανά μετοχή. Μόλις γνωστοποιήθηκε η εξαγορά, η μετοχή του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκε στα 194,46 δολάρια (+48,35%) γύρω στις 15.50 (ώρα Ελλάδας), στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν το άνοιγμα της Γουόλ Στριτ. Αντιθέτως, η μετοχή της Microsoft υποχωρούσε κατά 2,99%, στα 49,94 δολάρια.

    Οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι η εξαγορά, για την οποία δόθηκε το πράσινο φως από τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο του LinkedIn Ρέιντ Χόφμαν, θα οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους, αφού εγκριθεί από τις αρχές ελέγχου του ανταγωνισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 June 2016 - 14:32:21 UTC