Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρέγκλινγκ: Ενίσχυση της ευρωζώνης με έναν περιορισμένο προϋπολογισμό
  • [02] Μειώθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
  • [03] ΗΠΑ: Επιχείρηση για τον εντοπισμό 2χρονου κοριτσιού που δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο και έπεσε σε λίμνη
  • [04] Τζον Κέρι: Έναρξη συνομιλιών ΗΠΑ - Βενεζουέλας
  • [05] ΣτΕ: Εκτός Εθνικού Θεάτρου ο Γεώργιος Εμμ. Στεφανάκης και η Κ. Χέλμη
  • [06] Ανακαλύφθηκε σε σουηδικό λατομείο μοναδικός μετεωρίτης που έπεσε πριν από 470 εκατ. χρόνια στη Γη

  • [01] Ρέγκλινγκ: Ενίσχυση της ευρωζώνης με έναν περιορισμένο προϋπολογισμό

    Υπέρ της ενίσχυσης της Ευρωζώνης, με την ολοκλήρωση της τραπεζικής αγοράς και έναν περιορισμένο προϋπολογισμό που θα επιτρέπει την καλύτερη αντιμετώπιση των οικονομικών σοκ, τάχθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

    Μιλώντας στην Πολωνία για το «μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει η Ευρώπη τη σημασία της στη διεθνή σκηνή, «αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας», καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία αντιστοιχούσε το 1970 το 32% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ σήμερα αντιστοιχεί το 23% και το 2050 προβλέπεται το ποσοστό αυτό να συρρικνωθεί μόλις στο 9%.

    «Παρά τους πολλούς καταστροφολόγους, υποστηρίζω ότι η ΕΕ και η ΟΝΕ αποτελούν χωρίς προηγούμενο ιστορικές επιτυχίες», τόνισε ο Ρέγκλινγκ. «Πρέπει, ωστόσο, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε πιο εύρωστη την ΟΝΕ και να ενισχύσουμε τη νομιμοποίησή της», πρόσθεσε.

    [02] Μειώθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

    Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) αλλά και την αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.Οι τιμές του αμερικανικού αργού κατέγραψαν το χαμηλότερο επίπεδο τιμών των τελευταίων τριών εβδομάδων στα 47,55 δολ. το βαρέλι, καθώς μειώθηκαν για 5η συνεχόμενη ημέρα.

    Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώνονται επίσης, για 5η συνεχόμενη ημέρα κατά 75 σεντς στα 49,08 δολ. το βαρέλι.Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου δείχνουν αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, στα 536,7 εκατ. βαρέλια, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν μείωση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.

    [03] ΗΠΑ: Επιχείρηση για τον εντοπισμό 2χρονου κοριτσιού που δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο και έπεσε σε λίμνη

    Ένα δίχρονο κοριτσάκι δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο και έπεσε σε λίμνη κοντά στη Ντίσνεϊλαντ στο Ορλάντο της Φλόριντα, μεταδίδει το BBC.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό του, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    [04] Τζον Κέρι: Έναρξη συνομιλιών ΗΠΑ - Βενεζουέλας

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διμερών συνομιλιών υψηλού επιπέδου με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων με τη Βενεζουέλα, μόλις μερικές ώρες αφότου τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που αξιώνει η αντιπολίτευση στη λατινοαμερικάνικη χώρα αυτή για να αποφασίσουν οι πολίτες εάν ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία.

    Ο Κέρι είπε ότι οι συνομιλίες με το Καράκας θα αρχίσουν αμέσως και επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Τόμας Σάνον, βετεράνος της αμερικανικής διπλωματίας ειδικευμένος στη Λατινική Αμερική. Οι προσπάθειες που είχαν γίνει το 2015 να αρχίσει διάλογος δεν τελεσφόρησαν.Ουάσινγκτον και Καράκας εμπλέκονται σε διπλωματικές συγκρούσεις από την εποχή των κυβερνήσεων του Ούγο Τσάβες και του Τζορτζ Ου. Μπους. Ο Κέρι είπε ότι ο στόχος είναι να ξεπεραστεί η «παλιά ρητορική».

    [05] ΣτΕ: Εκτός Εθνικού Θεάτρου ο Γεώργιος Εμμ. Στεφανάκης και η Κ. Χέλμη

    Με την υπ΄ αριθμ. 1373/2016 απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν οριστικά εκτός του Εθνικού Θεάτρου ο τέως πρόεδρός του Γεώργιος Εμμ. Στεφανάκης και το τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κατερίνα Χέλμη, ενώ δύο εβδομάδες πριν το ίδιο Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είχε επικυρώσει και την οριστική αποπομπή από το εν λόγω θέατρο του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Σωτήρη Χατζάκη.

    Όπως είναι γνωστό τον Απρίλιο του 2015 με απόφαση του υπουργού και υφυπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και Νικολάου Ξυδάκη, αντίστοιχα, ανακλήθηκε η προγενέστερη απόφαση διορισμού του κ. Χατζάκη στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα με άλλη απόφαση των ίδιων υπουργών ανακλήθηκε και η απόφαση διορισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω θεάτρου.

    Υπενθυμίζεται ότι με την υπ΄αριθμ. 1291/2016 απόφαση του Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ απορρίφθηκε η αίτηση του κ. Χατζάκηπου ζητούσε να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση αποπομπής του από το Εθνικό Θέατρο.

    Ο κ. Χατζάκης έχασε τη δικαστική μάχη καθώς, σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, κατά την διετία 2014-2015 κατέχοντας τη θέση του διευθυντή υπέγραψε συμβάσεις έργου (σκηνοθεσίας θεατρικών έργων, κ.λπ.) πάνω από το επιτρεπόμενο από το νόμο όριο. Να σημειωθεί ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μπορεί ετησίως να υπογράφει δυο συμβάσεις έργου με τον κρατικό φορέα.

    Σήμερα με νέα απόφαση του το ίδιο Τμήμα απέρριψε την προσφυγή του κ. Στεφανάκη και της κυρίας Χέλμη που ζητούσαν και αυτοί την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία παύθηκαν από τα καθήκοντά τους στο Εθνικό Θέατρο.

    Από το Εθνικό Θέατρο απομακρύνθηκαν ο κ. Στεφανάκης και κυρία Χέλμη, καθώς ανατέθηκαν στον κ. Χατζάκησυμβάσεις πλέον του επιτρεπομένου ανωτάτου ορίου των δύο, ανεξάρτητα εάν για ορισμένες από αυτές δεν έλαβε αμοιβή.

    Τέλος, το ΣτΕ έκρινε ότι ο υπουργός Πολιτισμού μπορεί να αποφασίζει με αιτιολογημένη απόφασή του, την πρόωρη λήξη της θητείας του των μελών του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου και «για οποιονδήποτε άλλο σοβαρό λόγο» και στην προκειμένη περίπτωση η υπουργική απόφαση αιτιολογεί νομίμως τους λόγους της πρόωρης λήξης της θητείας τους.

    [06] Ανακαλύφθηκε σε σουηδικό λατομείο μοναδικός μετεωρίτης που έπεσε πριν από 470 εκατ. χρόνια στη Γη

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν σε ένα λατομείο ασβεστολίθου στη νότια Σουηδία μια μυστηριώδη εξωγήινη πέτρα με μέγεθος μπισκότου, η οποία στη γεωχημική σύστασή της δεν μοιάζει με καμία άλλη από όσες έχουν βρεθεί στη Γη. Θεωρείται ότι είναι ένα είδος μετεωρίτη άγνωστο έως σήμερα, το οποίο προέρχεται από κάποια πανάρχαια σύγκρουση αστεροειδών πριν 470 εκατ. χρόνια.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωλόγο Μπίργκερ Σμιτζ του Πανεπιστημίου της Λουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, θεωρούν ότι πρόκειται για τον πρώτο «εξαφανισμένο» μετεωρίτη, δηλαδή για μια κατηγορία μετεωριτών που δεν πέφτει πια στον πλανήτη μας κατά καιρούς, γι' αυτό ποτέ έως τώρα δεν είχε βρεθεί κάτι ανάλογο.

    Επί πέντε χρόνια οι επιστήμονες αποκαλούσαν την πέτρα «το μυστηριώδες αντικείμενο», ώσπου μετά από πολλές αναλύσεις, κατέληξαν ότι πρόκειται για ασυνήθιστο μετεωρίτη. «Γνωρίζαμε για εξαφανισμένα ζώα, τώρα υποθέτουμε ότι μπορεί να υπάρχουν και εξαφανισμένοι μετεωρίτες», δήλωσε ο Σμιτζ, ο οποίος δεν απέκλεισε ότι στο μέλλον θα βρεθούν και άλλα είδη άγνωστων μετεωριτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 June 2016 - 6:32:29 UTC