Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Άμεσες και μακροπρόθεσμες οι επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο Brexit», λέει η Όλ. Γεροβασίλη
  • [02] Απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού
  • [03] Π. Πολάκης: «Ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση» οι δηλώσεις για παραδικαστικό
  • [04] Εκατό βουλευτές από 25 χώρες στη διακοινοβουλευτική συνέλευση της Ορθοδοξίας, ανέφερε ο Γ. Αμανατίδης
  • [05] Π. Μοσκοβισί: Καμία χώρα δεν έκανε σε μερικούς μήνες τόσα όσα η Ελλάδα
  • [06] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM
  • [07] Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων
  • [08] Απ. Κατσιφάρας: «Νέες θέσεις απασχόλησης και στήριξη επιχειρηματικότητας»
  • [09] Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει διαδικασία αξιολόγησης στην ΕΡΤ, ανέφερε ο Νίκος Παππάς
  • [10] Παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ "βλέπουν" τα γραφεία στοιχημάτων
  • [11] Athens Open Air Film Festival 2016: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά!
  • [12] «Γκάζι, ακούς;» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
  • [13] Υπέρ της καθιέρωσης «συστήματος απλής αναλογικής» τάχθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [14] Ολοκληρώθηκε η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα συζήτησης τον εκλογικό νόμο

  • [01] «Άμεσες και μακροπρόθεσμες οι επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο Brexit», λέει η Όλ. Γεροβασίλη

    «Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit, την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα», είναι το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στην εφημερίδα «Επένδυση» για το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία.

    «Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που θα είχαν η έκπτωση των δημοκρατικών αξιών και η δογματική επικράτηση των πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της Ένωσης», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας πως αντί για επέκταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στη βάση ενός κοινού οράματος για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, παρατηρούνται φυγόκεντρες τάσεις και η αναβίωση του εθνικισμού σε μία πολύπαθη από τις εθνικές εχθρότητες ήπειρο.

    «Πέρα από τα άμεσα φαινόμενα οικονομικής αστάθειας, ένα ενδεχόμενο ?διαζύγιο? με τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να ανοίξει παρόμοιες συζητήσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στα όργανα της Ένωσης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

    «Στο γραφείο του πρωθυπουργού τούς είναι ανυπόφορο το γεγονός ότι το 85% των Ελλήνων διαφωνεί με την πολιτική τους» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία σημειώνεται: «Για όσο καιρό ακόμα θα κυβερνάνε τη χώρα, πρέπει να το συνηθίσουν».

    [03] Π. Πολάκης: «Ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση» οι δηλώσεις για παραδικαστικό κύκλωμα

    «Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του για λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων, «οι οποίες ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση» και διευκρινίζει ότι αυτές «αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο».

    Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε:

    «Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.

    Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

    Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.

    Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

    Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

    Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί».

    [04] Εκατό βουλευτές από 25 χώρες στη διακοινοβουλευτική συνέλευση της Ορθοδοξίας, ανέφερε ο Γ. Αμανατίδης

    Με την παρουσία εκατό βουλευτών από την Ελλάδα και άλλες 25 χώρες με ορθόδοξους πληθυσμούς, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια διακοινοβουλευτική συνέλευση της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Ιουλίου, όπως ανάφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», ο κ. Αμανατίδης έκανε γνωστό ότι οι εργασίες της συνέλευσης θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και αναμένονται αφίξεις σημαντικών πολιτικών από ομόθρησκες χώρες, ενώ στο πλαίσιο της συνόδου θα πραγματοποιηθεί, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, μεγάλη έκθεση για το Άγιο Όρος.

    «Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα, αφού πρόκειται για μία διεθνή οργάνωση», σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος της συνέλευσης, που εδρεύει στην Αθήνα, υπό την προεδρία της Ρωσίας.

    [05] Π. Μοσκοβισί: Καμία χώρα δεν έκανε σε μερικούς μήνες τόσα όσα η Ελλάδα

    Φθάσαμε στο τέλος ενός μακρύ και δύσκολου δρόμου, αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ, χαρακτηρίζοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός για την Ελλάδα.

    «Αυτά τα 7,5 δισ. ευρώ βοήθειας, είναι οξυγόνο για την ελληνική οικονομία και ελπίδα για τον ελληνικό λαό», τόνιζει ο Επίτροπος. «Είναι επίσης μια ισχυρή απόδειξη -δεν τολμώ να πω η δίκαιη ανταμοιβή - της σημαντικής προσπάθειας που κατέβαλαν οι ελληνικές αρχές και ολόκληρη η χώρα εδώ και μήνες».

    «Τι δρόμο διανύσαμε εδώ και έναν χρόνο! Η απειλή ενός Grexit ήταν τότε απτή και περιορίσθηκαν οι τραπεζικές αναλήψεις και η κίνηση κεφαλαίων για να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας. Η αλλαγή είναι βαθιά και θετική. Για την Κομισιόν, για εμένα που αγωνίσθηκα για την ακεραιότητα της ευρωζώνης, για την αλληλεγγύη σε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα, είναι πράγματι ένας λόγος για υπερηφάνεια», αναφέρει ο Μοσκοβισί.

    «Κάποιοι θα αναρωτηθούν: και πάλι χρήματα για τους Έλληνες;» συνεχίζει ο Επίτροπος. «Θα απαντούσα απλά ότι καμία χώρα δεν έκανε σε μερικούς μήνες τόσα όσα η Ελλάδα για να στήσει στα πόδια της την οικονομία της. Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και της φορολογίας εισοδήματος. Άνοιγμα των ιδιωτικοποιήσεων σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο, για να μην αναφέρω παρά μόνο τα πιο σημαντικά. Και όλα αυτά με πολύ μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

    Η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιστρέψει φέτος, εκτιμά ο Μοσκοβισί, και το δημόσιο έλλειμμα της χώρας να επιστρέψει στο 3% την επόμενη χρονιά. «Εύχομαι επίσης να μπορέσει να υπάρξει γρήγορα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να δοθεί νέα ώθηση στη χώρα» αναφέρει ο Μοσκοβισί.

    [06] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM

    Εγκρίθηκε σήμερα η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το διοικητικό συμβούλιο του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Αυτό ανακoίνωσε ο ESM, μέσω Twitter.

    «Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ χθες από το Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ότι τα 7,5 δισ. ευρώ είναι το πρώτο τμήμα της δεύτερης δόσης των δανείων, συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

    «Η απόφαση για την αποδέσμευση 7,5 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι μια αναγνώριση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έχει ψηφίσει νόμους που: θα μεταρρυθμίσουν το συνταξιοδοτικό σύστημα και το σύστημα φόρου εισοδήματος, θα δημιουργήσουν ένα νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, θα δώσουν τη δυνατότητα πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων, και θα εισάγουν έναν αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής που θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που δεν πληρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Χάρη σε αυτά τα μέτρα και άλλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη. Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, τα μέλη του ESM είναι επί της αρχής πρόθυμα να στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας με μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, περιλαμβανομένων βραχυπρόθεσμων μέτρων που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό εξαρτάται από τη συνεχή εκπλήρωση των προκαθορισμένων όρων από την Ελλάδα» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

    «Τα 2,8 δισεκ. ευρώ της δεύτερης δόσης που απομένουν μετά την πρώτη εκταμίευση θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα με την ολοκλήρωση μιας σειράς ορόσημων και την ικανοποιητική αποπληρωμή των εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Ελλάδα, επισημαίνει ο ESM. Αυτό υπόκειται σε περαιτέρω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η χρηματοοικονομική βοήθεια του ESM προς την Ελλάδα θα φθάσει τα 28,9 δισεκ. ευρώ, από το συνολικό πρόγραμμα που φθάνει τα 86 δισεκ. ευρώ. Ο ESM και ο EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) έχουν από κοινού αποδεσμεύσει μέχρι στιγμής 170,7 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του ποσού που εγκρίθηκε σήμερα), καθιστώντας τα ταμεία διάσωσης μακράν τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας», καταλήγει η ανακοίνωση του ESM.

    [07] Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων

    Τέλος μπήκε σήμερα στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για τους βαθμούς τους, ενώ τώρα ξεκινά η προσπάθεια υπολογισμού των βάσεων για την εισαγωγή στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, που θα γίνουν γνωστές μετά τις 20 Αυγούστου.

    Το μεσημέρι, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες για τα Γενικά Λύκεια (νέο και παλαιό σύστημα) και για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ομάδα Β'), χωρίς τις επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων 2016, στην ηλεκτρονική διέυθυνση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων http://results.it.minedu.gov.gr/. Οι βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί από το πρωί στα σχολεία όλης της χώρας, όπου πολλοί υποψήφιοι έσπευσαν για να πληροφορηθούν τους βαθμούς τους.

    «Οι επιδόσεις των φετινών υποψηφίων με το νέο σύστημα εξετάσεων δεν έχουν ορατά διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τις επιδόσεις των υποψηφίων με το προηγούμενο σύστημα εξετάσεων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας. Όπως ανέφερεμ «το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι φέτος θα έχουμε λίγο μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια στιγμή το ποσοστό των υποψηφίων κάτω από τη βάση, συνολικά, αναμένεται να είναι λίγο μικρότερο από το περυσινό». Ο κ. Κάτσικας υπογράμμισε ότι αν και δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τα δεδομένα της διαμόρφωσης των περυσινών βάσεων εισαγωγής, οι φετινές βάσεις των σχολών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στην πλειονότητά τους, αναμένεται να σημειώσουν πτώση, η οποία θα έχει άνιση ένταση στα διάφορα επιστημονικά πεδία.

    Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, «αναμένεται μικρή άνοδος στις Νομικές Σχολές και μικρή πτώση στα χαμηλόβαθμα τμήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση με τα Πολυτεχνεία και τις Φυσικομαθηματικές Σχολές αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής. Αντίθετα στις Ιατρικές Σχολές της Θετικής Κατεύθυνσης αναμένεται μικρή άνοδος. Στα Παιδαγωγικά Τμήματα αναμένεται μεγαλύτερη πτώση των βάσεων εισαγωγής, όχι λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων, αλλά, κυρίως, λόγω της θετικής (για τους υποψήφιους) αντιστοιχίας θέσεων εισακτέων και υποψηφίων. Πτώση αναμένεται και στην πλειονότητα των τμημάτων των Οικονομικών Σχολών».

    Οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων έξουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους, προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και με αυτόν τον προσωπικό κωδικό μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

    [08] Απ. Κατσιφάρας: «Νέες θέσεις απασχόλησης και στήριξη επιχειρηματικότητας»

    «Και πλούτος θα παραχθεί και η επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί»,δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στον απόηχο της βράβευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης, την οποία παρουσίασε στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ.

    «Για πρώτη φορά ελληνική Περιφέρεια βραβεύεται από την Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κατσιφάρας, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέσπασε το ένα από τα τρία βραβεία «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας» για το 2017. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επικεντρώθηκε στους βασικούς άξονες της πρότασης στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης, η οποία με την υλοποίηση της θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης έχοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

    -Να καλλιεργηθεί η επιχειρηματική νοοτροπία

    «Πάνω σε τι αξιολογηθήκαμε; Παρουσιάσαμε μια αξιόπιστη και ρεαλιστική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης με τη συμμετοχή διαφορετικών φορέων και με έμφαση στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η Περιφέρεια φιλοδοξεί να καλλιεργήσει την επιχειρηματική νοοτροπία, τη συνεργασία, την ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών,τη μάθηση και την καθοδήγηση»

    -Δημιουργία θέσεων απασχόλησης

    «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την κύρια μηχανή δημιουργίας βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά είναι και εκεί που θα δημιουργηθούν οι θέσεις απασχόλησης. Αυτό που κάνουμε ως Περιφέρεια είναι να έχουμε ένα ολοκληρωμένο, στρατηγικό μεν, αλλά ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο στρατηγικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας. Αυτήν την ιδέα αξιολόγησε και αυτή τη στρατηγική επιβράβευσε η Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    -Υλοποίηση δεσμεύσεων

    «Αυτό που ενδιαφέρει πάρα πολύ και τον κόσμο είναι αυτό που θα κάνουμε το 2017. Ουσιαστικά πρέπει να υλοποιήσουμε, όλα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί και που βραβεύθηκαν. Θα παρακολουθείτε, από κοντά, η Περιφέρεια μας όλο το 2017 από την Κριτική Επιτροπή, απ' όπου πήραμε και το βραβείο. Μετά το πέρας του 2017, η Κριτική Επιτροπή θα επισκέπτεται τις Περιφέρειες, που βραβεύθηκαν, για να διαπιστώσει την πρόοδο, που συντελέστηκε και να μας παράσχει μια αντικειμενική γνώση».

    -Παραγωγική ανασυγκρότηση

    «Στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας, η παραγωγική ανασυγκρότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι από τα δυνατά μας σημεία. Αυτό χρειάζεται περιφερειακή διάσταση και τοπική διάσταση. Η Περιφέρεια εδώ ακριβώς απάντησε. Έδωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης επιχειρηματικότητας με βάση την περιφερειακή μας διάσταση της ανάπτυξης που θέλουμε να έχουμε».

    -Καινοτομία και κανόνες διαφάνειας

    «Αυτό που θέλουμε να δώσουμε είναι η δυναμική που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Είναι ένα σχέδιο υποβοήθησης, ένα σχέδιο που ενώνει δυνάμεις, ένα σχέδιο που χωράει την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και πάνω από όλα είναι πώς οι θεσμοί και οι υπηρεσίες, στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, μέσα από κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας».

    -Θα παραχθεί πλούτος

    «Και όταν αυτά ολοκληρωθούν, με βάση τις δεσμεύσεις θα έχουμε πολύ σημαντικές θέσεις απασχόλησης και στην περιφέρεια μας και στην χώρα μας. Αν γίνουμε καλύτεροι και πλούτος θα παραχθεί και η επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί»

    [09] Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει διαδικασία αξιολόγησης στην ΕΡΤ, ανέφερε ο Νίκος Παππάς

    «Το χειρότερο για έναν πολιτικό είναι να βλέπει τη σκιά του και να νομίζει ότι είναι το μπόι του» είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, στην Ολομέλεια, του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με την «προνομιακή μεταχείριση ορισμένων βουλευτών από τα ΜΜΕ».

    Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Παναγούλης επιτέθηκε με δριμύτητα στον υπουργό Επικρατείας, και του καταλόγισε, μεταξύ άλλων, ότι επιδεικνύει «μακιαβελική συμπεριφορά» και «έχει διαβάσει τον Μαρξ ανάποδα».

    «Κάπου εκεί, διαβάζοντας τον Μάρξ, περάσατε από τα ψηφοδέλτια της Πολιτικής Άνοιξης» απάντησε ο κ. Παππάς και κάλεσε τον κ. Παναγούλη να αφήσει τις μεγαλοστομίες γιατί εξελέγη βουλευτής τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Έχουν διαβάσει το Μαρξ ανάποδα και ολόκληρο το Μακιαβέλι» είπε ο κ. Παναγούλης, για να προσθέσει ότι είχε πάει σαν συνεργαζόμενος στην Πολιτική 'Ανοιξη. Διαμαρτυρήθηκε γιατί ο υπουργός Επικρατείας δεν ήρθε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα για να του απαντήσει δηλώνοντας κώλυμα. Συνεχίζοντας έκανε λόγο για «πλαστά πτυχία» στην ΕΡΤ και υποστήριξε ότι «η κρατική αλλά και η ιδιωτική τηλεόραση αλλοιώνουν τη Δημοκρατία με μια αριστοκρατία καλεσμένων. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της ΕΡΤ, είναι ότι απαγορεύονται οι μπανάνες γιατί θα σηκωθούν όλα τα μαϊμού πτυχία» ανέφερε.

    Απαντώντας ο κ. Παππάς, είπε ότι «για πρώτη φορά θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης στην ΕΡΤ» και πως «η δημόσια τηλεόραση είναι "σαν τη μύγα μες στο γάλα" σε ότι αφορά την αντικειμενική παρουσίαση όλων των απόψεων».

    Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε επίσης, πως ο στόχος στον διαγωνισμό, για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι βιώσιμα κανάλια.

    «Με είπε την περασμένη εβδομάδα γκαουλάιτερ. Θα του έλεγα να συνεχίσει την προσπάθεια να μη γίνεται φαιδρός, και να κάνει κριτική στο πρόγραμμα που ψήφισε. Το χειρότερο για έναν πολιτικό είναι να βλέπει τη σκιά του και να νομίζει ότι είναι το μπόι του» σχολίασε ο κ. Παππάς.

    [10] Παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ "βλέπουν" τα γραφεία στοιχημάτων

    Η πιθανότητα οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αυξήθηκε σήμερα φθάνοντας το 67%, σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Betfair.

    Στο Betfair, η πιθανότητα οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ είχε πέσει μέχρι και στο 60% χθες προτού ανακάμψει γύρω στο 65% στο τέλος της ημέρας.

    Στο μεταξύ, το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ITV ανέφερε ότι θα καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης για το δημοψήφισμα η οποία επρόκειτο να δημοσιευθεί σήμερα.

    Τα δύο στρατόπεδα, υπέρ της παραμονής και υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ανέστειλαν χθες τις προεκλογικές εκστρατείες τους μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ, μιας βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος, στη βόρεια Αγγλία.

    Πολλά μμε και ινστιτούτα δημοσκοπήσεων αποφάσισαν να καθυστερήσουν τη δημοσίευση νέων δημοσκοπήσεων πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης. Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από τη δολοφονική επίθεση έδιναν προβάδισμα στην εκστρατεία της "εξόδου" έναντι εκείνης της "παραμονής".

    [11] Athens Open Air Film Festival 2016: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά!

    Mε το θρυλικό ροκ μιούζικαλ «Purple Rain» (1984) του 'Αλμπερτ Μαγκνόλι, τη σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που εκτόξευσε το αστέρι του Prince στην κορυφή, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στα ταμεία της δεκαετίας του '80 και γέννησε ένα από τα κορυφαία σάουντρακ στην ιστορία του σινεμά, ξεκινάει τις προβολές του για φέτος το 6ο Athens Open Air Film Festival, στις 21 Ιουνίου, στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.

    Ο αγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με ένα ευφορικό tribute στον Πρίγκιπα της μαύρης μουσικής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο πριν τη δύση του ήλιου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, θα συνεχιστεί με τη Big Band και θα ολοκληρωθεί με τo «Purple Rain» που θα προβληθεί στη χώρα μας για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, έπειτα από τρεις δεκαετίες.

    Για έκτη χρονιά, οι πιο αναπάντεχες κινηματογραφικές επιλογές συναντούν τις πιο αναπάντεχες γωνιές της πόλης στο Athens Open Air Film Festival που φέτος επιστρέφει με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει από θρυλικά μιούζικαλ μέχρι σπαγγέτι γουέστερν, και από πολυβραβευμένες δημιουργίες μέχρι ταινίες φαντασίας και τρόμου, ελληνικά φιλμ και ανεξερεύνητα διαμάντια του σινεμά συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική.

    [12] «Γκάζι, ακούς;» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

    Στην ιδιαίτερη μαγεία του κόσμου της προφορικής ιστορίας θα μεταφερθούν όσοι επισκεπτούν από τις 28 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου, την διαδραστική έκθεση «Γκάζι, ακούς;», που διοργανώνουν η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Σκοπός της έκθεσης είναι να καταγράψει, αλλά και να παρουσιάσει στους επισκέπτες, ζωντανές μνήμες της γειτονιάς γύρω από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, με έμφαση στην περίοδο 1980-2004.

    Μνήμες και συναισθήματα ανθρώπων που γνωρίζουν την ιστορία της γειτονιάς βιωματικά, έρχονται στην επιφάνεια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό την μορφή προφορικών μαρτυριών, μέσα από μια πρωτότυπη έκθεση οπτικοακουστικών μέσων.

    Μια δυναμική ομάδα φοιτητριών και φοιτητών συνομιλεί με κατοίκους της γειτονιάς, παλιούς εργαζόμενους του εργοστασίου, εργαζόμενους στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή, ανθρώπους που γνωρίζουν και νιώθουν την γειτονιά του Γκαζιού σπίτι τους, και καταγράφει τη «φωνή» τους. Η καινοτόμος αυτή έκθεση θέτει τις προφορικές μαρτυρίες των ανθρώπων αυτών στο προσκήνιο οπτικά και ηχητικά.

    [13] Υπέρ της καθιέρωσης «συστήματος απλής αναλογικής» τάχθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Με βάση τη θέση ότι «η χώρα έχει ανάγκη από βαθιές δημοκρατικές τομές», η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της μετά την πολύωρη συνεδρίασή της, τάσσεται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου «με την καθιέρωση συστήματος απλής αναλογικής» και την έναρξη μίας «πλατιάς διαδικασίας διαλόγου» για τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει ότι ο εκδημοκρατισμός του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας, η επανεκκίνηση του ελληνικού κράτους, δημιουργούν το πλαίσιο για μία νέα μεταπολίτευση και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι θέσεις του για τον εκλογικό νόμο και την αλλαγή του Συντάγματος.

    Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε καθοριστικά στη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος δημοκρατικής ανατροπής, που οδήγησε τη χώρα στην αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής εκδοχής και στη ρήξη με το παλιό σύστημα διαπλοκής και λεηλασίας του εθνικού πλούτου. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει η ΠΓ, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε κίνηση τη διαδικασία για τη θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους. Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς, γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε κομμάτι του παλιού, τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Είναι ανάγκη να περιγράψουμε το καινούριο που πρέπει να έρθει, έχοντας αποσαφηνίσει το πώς έχει μέχρι σήμερα επιδράσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

    [14] Ολοκληρώθηκε η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα συζήτησης τον εκλογικό νόμο

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με θέμα συζήτησης τον εκλογικό νόμο.

    Στησυνεδρίαση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 June 2016 - 12:32:35 UTC