Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο νέους αγρότες από την Ηλεία που πρώτευσαν σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, βράβευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Παρασκευόπουλος για δηλώσεις Πολάκη: Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη
  • [03] Β. Σόιμπλε: Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος
  • [04] Θέλουμε να συνομιλούμε με μια ισχυρή Ευρώπη. Θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα για το Brexit, διαμηνύει
  • [05] Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων

  • [01] Δύο νέους αγρότες από την Ηλεία που πρώτευσαν σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, βράβευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και βράβευσε νέους αγρότες που πρώτευσαν σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΕΛΚ.

    Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη συνομοσπονδία των Πορτογάλων αγροτών και την οργάνωση των Ισπανών αγροτών και ο κ. Μητσοτάκης βράβευσε τους κυρίους Θοδωρή και Γιώργο Βασιλόπουλο.

    Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό μετείχαν 200 υποψήφιοι από 17 χώρες της Ε.Ε και οι δύο νέοι αγρότες εφάρμοσαν μια καινοτόμο μέθοδο συλλογής ελαιοκάρπου που έκανε την εργασία τους πιο αποδοτική και το προϊόν τους περισσότερο ανταγωνιστικό.

    Και οι δύο είναι από το νομό Ηλείας που είχε πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.

    «Με πολύ μεγάλη χαρά σας παραδίδω το βραβείο του 3ου διαγωνισμού του Ε.Λ.Κ. για καινοτόμα αγροτική παραγωγή», είπε απευθυνόμενος στους βραβευθέντες ο κ. Μητσοτάκης και επικρότησε την απόφασή του να παραμείνουν στον τόπο τους, να επενδύσουν στην ελληνική γη και τα προϊόντα τα οποία παράγει, μια κι η ελιά είναι μια εμβληματική καλλιέργεια για την ελληνική γεωργία.

    «Πρέπει να σας πω - και ελπίζω να μην ακουστεί άσχημα αυτό - ότι είναι μεγάλη μαγκιά να μπορείς να επιλέγεις να κάνεις αυτήν τη δουλειά. Πόσο μάλλον, όταν έχεις τη δυνατότητα ταυτόχρονα και να καινοτομείς και να μπορείς να μειώνεις το κόστος παραγωγής. Και ακριβώς με αυτό το βραβείο, θέλουμε να αναγνωρίζουμε ως Ε.Λ.Κ.: την καινοτομία την οποία καταφέρατε και εισάγατε στον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται οι ελιές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

    «Πιστεύω με αυτόν τον τρόπο να δείξετε και το σωστό δρόμο, ενδεχομένως και σε πολλούς άλλους παραγωγούς, οι οποίοι, είμαι απολύτως σίγουρος, ότι με το που θα μάθουν καλύτερα, πώς δουλεύει η δική σας καινοτομία, θα σπεύσουν να σας αντιγράψουν. Οπότε θα πρέπει να είστε και σεις στην πρώτη γραμμή, να καινοτομείτε συνέχεια, ώστε τα προϊόντα σας να είναι ολοένα και πιο ανταγωνιστικά».

    [02] Παρασκευόπουλος για δηλώσεις Πολάκη: Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη

    Τη ρητή εμπιστοσύνη του στο σύνολο της Δικαιοσύνης επαναβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος, ταυτόχρονα, ανέφερε ότι εφόσον οι δηλώσεις του κ. Πολάκη αφορούν την πλειοψηφία των Ελλήνων δικαστών, ο ίδιος διαφωνεί απολύτως.

    Με αυτή τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ολοκληρώθηκε η συζήτηση της επερώτησης της ΚΟ της ΝΔ για την Δικαιοσύνη, η οποία επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και εξελίχθηκε σε σφοδρή αντιπαράθεση, δεδομένου ότι οι επερωτώντες ζήτησαν επιτακτικά και επανειλημμένως την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των δηλώσεων του κ. Πολάκη από τον επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

    Απέναντι στην έντονη αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχική δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου από το βήμα της Ολομέλειας, σαν δήλωση, επί της ουσίας, κάλυψης στον κ. Πολάκη, και στην αναφορά τους σε «θεσμική εκτροπή», ο κ. Παρασκευόπουλος, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ, υποστήριξε: «Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Πολάκη. Θεσμική εκτροπή είναι αυτό; Θεσμική εφαρμογή λέγεται αυτό. Οι δηλώσεις Πολάκη εντάσσονται ανετότατα και αρμονικότατα μέσα στο σύνολο των θεσμών μας και οδηγούν σε ένα θεσμικό ανακλαστικό από την πλευρά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου».

    Ωστόσο, δεδομένου ότι οι βουλευτές της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, Κώστας Τασούλας, Κώστας Τζαβάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κυρίως προς το τέλος της συζήτησης, επέμειναν ότι δεν καλύπτονται από αυτήν τη δήλωση, και είπαν πως ο υπουργός λειτουργεί με μισόλογα αποφεύγοντας να καταδικάσει, ο κ. Παρασκευόπουλος, στη δευτερολογία του, σημείωσε: «Εξέφρασα την εμπιστοσύνη μου στο σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Δεν κατάλαβα ότι ο κ. Πολάκης εκφράστηκε για την πλειονότητα των Ελλήνων δικαστών. Πιστεύω ότι όχι. Εάν είχε εκφραστεί για την πλειονότητα των Ελλήνων δικαστών, θα σας έλεγα ότι διαφωνώ. Και θα χρησιμοποιούσα τον Βολταίρο για να πω ότι "διαφωνώ με την άποψή σου, αλλά θα υπερασπιστώ τη δυνατότητά σου να την υποστηρίζεις", στο μέτρο, βέβαια, που αυτό θα έφτανε να αφορά την πλειονότητα των δικαστών. Δεν το πιστεύω». Πρόσθεσε, δε, ότι εάν ο κ. Πολάκης εξειδικεύσει την άποψή του με τρόπο που να δείχνει ότι αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις και σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ασφαλώς, είναι ερευνητέα από την Δικαιοσύνη, αλλά εάν πρόκειται για μία γενικευμένη άποψη, ασφαλώς, θεσμικά μπορεί να συζητηθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Πολάκης: Μίλησα για καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά στην Υγεία

    [03] Β. Σόιμπλε: Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη προσπάθησε να προετοιμαστεί για οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 του μηνός στη Βρετανία με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για να ανταποκριθεί στην "ανησυχία" των χρηματοπιστωτικών αγορών που σχετίζεται με το Brexit.

    Την Τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα χάσει την προνομιούχο πρόσβασή της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει την ΕΕ.

    [04] Θέλουμε να συνομιλούμε με μια ισχυρή Ευρώπη. Θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα για το Brexit, διαμηνύει ο πρόεδρος Πούτιν

    Η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη και θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι Βρετανοί πολίτες σχετικά με το μέλλον της χώρας τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και το ενδεχόμενο ενός Brexit.

    Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους πρόσθεσε ότι έχει προσωπική γνώμη επί του θέματος, ωστόσο δεν θα την κοινοποιήσει.

    «Θέλετε να πω ποια είναι η θέση της Ρωσίας σε αυτό, εάν η Ρωσία επιθυμεί να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη ή μια αδύναμη Ευρώπη. Μετά βεβαιότητας η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη, διότι το να έχουμε διάλογο με έναν αδύναμο εταίρο δεν αξίζει. Κάποιος θα αναμένει πάντα (σε αυτήν την περίπτωση) ότι κάποιος άλλος θα ασκήσει με κάποιο τρόπο πιέσεις και όλες οι συμφωνίες και τα κοινά σχέδια θα καταστραφούν. Την ίδια ώρα ένας ισχυρός εταίρος δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του βρετανικού λαού ασχέτως του ποια θα είναι αυτή. Θέλουμε απλά να περιμένουμε μερικές ημέρες και να δούμε τι θα συμβεί» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος από την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται εκεί.

    [05] Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων

    Τέλος μπήκε σήμερα στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για τους βαθμούς τους, ενώ τώρα ξεκινά η προσπάθεια υπολογισμού των βάσεων για την εισαγωγή στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, που θα γίνουν γνωστές μετά τις 20 Αυγούστου.

    Το μεσημέρι, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες για τα Γενικά Λύκεια (νέο και παλαιό σύστημα) και για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ομάδα Β'), χωρίς τις επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων 2016, στην ηλεκτρονική διέυθυνση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων http://results.it.minedu.gov.gr/. Οι βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί από το πρωί στα σχολεία όλης της χώρας, όπου πολλοί υποψήφιοι έσπευσαν για να πληροφορηθούν τους βαθμούς τους.

    «Οι επιδόσεις των φετινών υποψηφίων με το νέο σύστημα εξετάσεων δεν έχουν ορατά διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τις επιδόσεις των υποψηφίων με το προηγούμενο σύστημα εξετάσεων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας. Όπως ανέφερεμ «το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι φέτος θα έχουμε λίγο μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια στιγμή το ποσοστό των υποψηφίων κάτω από τη βάση, συνολικά, αναμένεται να είναι λίγο μικρότερο από το περυσινό». Ο κ. Κάτσικας υπογράμμισε ότι αν και δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τα δεδομένα της διαμόρφωσης των περυσινών βάσεων εισαγωγής, οι φετινές βάσεις των σχολών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στην πλειονότητά τους, αναμένεται να σημειώσουν πτώση, η οποία θα έχει άνιση ένταση στα διάφορα επιστημονικά πεδία.

    Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, «αναμένεται μικρή άνοδος στις Νομικές Σχολές και μικρή πτώση στα χαμηλόβαθμα τμήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση με τα Πολυτεχνεία και τις Φυσικομαθηματικές Σχολές αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής. Αντίθετα στις Ιατρικές Σχολές της Θετικής Κατεύθυνσης αναμένεται μικρή άνοδος. Στα Παιδαγωγικά Τμήματα αναμένεται μεγαλύτερη πτώση των βάσεων εισαγωγής, όχι λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων, αλλά, κυρίως, λόγω της θετικής (για τους υποψήφιους) αντιστοιχίας θέσεων εισακτέων και υποψηφίων. Πτώση αναμένεται και στην πλειονότητα των τμημάτων των Οικονομικών Σχολών».

    Σύμφωνα με τον κ Κάτσικα, «η έρευνα δείχνει ότι φέτος οι υποψήφιοι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, θα στοχεύσουν, στις πρώτες τους προτιμήσεις, σχολές της περιοχής που κατοικοεδρεύουν. Οι Νομικές, Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Στρατιωτικές Σχολές, μαζί με συγκεκριμένα οικονομικά τμήματα (το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας), τα Τμήματα Ψυχολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας, θα τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες και ως εκ τούτου μεγάλος θα είναι και φέτος ο ανταγωνισμός για τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 June 2016 - 18:32:23 UTC