Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Παππάς:«Συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά»
  • [02] Εθνική γραμμή τριών σημείων για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις προτείνει η Φ. Γεννηματά
  • [03] Ό. Γεροβασίλη: «Επιμένει ο κ. Μητσοτάκης στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης»
  • [04] Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ρόδο
  • [06] Στο κόκκινο ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο
  • [07] Βέλγιο: Δώδεκα συλλήψεις υπόπτων που σχεδίαζαν επιθέσεις
  • [08] The Herald : Η "παραμονή" προηγείται της "εξόδου" από την ΕΕ, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της BMG
  • [09] «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες ελευθερία στη Βρετανία», δήλωσε ο Μέιρ στο δικαστήριο
  • [10] Μπαν Κι Μουν: Είμαι ευγνώμων για την προσπάθεια της Ελλάδας
  • [11] The Herald : Η "παραμονή" προηγείται της "εξόδου" από την ΕΕ, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της BMG
  • [12] «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες ελευθερία στη Βρετανία», δήλωσε ο Μέιρ στο δικαστήριο

  • [01] Ν.Παππάς:«Συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά»

    «Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Η συμφωνία έκλεισε και ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Η Αυγή", επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είχε κλείσει άλλη συμφωνία, το πρόγραμμα της οποίας καθ΄ ομολογίαν του κ. Χαρδούβελη "δεν έβγαινε", και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για «να βγάλουμε αυτά τα μέτρα από την πλάτη του λαού».

    Ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας απολογισμό των κυβερνητικών χειρισμών ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από το δημοψήφισμα, υπενθυμίζει το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι «χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ΟΧΙ για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία». Με το ΟΧΙ του λαού, συμπληρώνει, κερδίσαμε μια συμφωνία η οποία και τις δανειακές ανάγκες της χώρας καλύπτει, και την απαλλάσσει από το αγγλικό δίκαιο, και χαμηλώνει κατά 20 δισ. τα πλεονάσματα για την επόμενη 3ετία και έμειναν ανοιχτό αρκετά ζητήματα τα οποία κερδήθηκαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

    Για το θέμα του χρέους ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει θετική αφενός τη δυναμική των εξελίξεων η οποία είναι «με το μέρος της Ελλάδας», αφετέρου τη σημερινή έκβαση, καθώς μπήκε όριο στις ετήσιες δαπάνες χρέους το οποίο «εάν είχε επιτευχθεί νωρίτερα η χώρα θα είχε γλιτώσει δεκάδες δισ. σε αποπληρωμές».

    Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ο υπουργός προϊδεάζει ότι «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επαναφορά τους είναι θεμελιώδες συστατικό και προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να μπει στη δίκαιη ανάπτυξη», κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    [02] Εθνική γραμμή τριών σημείων για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις προτείνει η Φ. Γεννηματά

    Να διαμορφωθεί τώρα εθνική γραμμή για να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική του μνημονίου που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να προκύψουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, προτείνει η Φώφη Γεννηματά, σε δήλωση-παρέμβασή της,που δημοσιεύται στη Real News

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «το πρόγραμμα-Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν "βγαίνει" και δεν θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, δεν θα φέρει ανάπτυξη, όσα επικοινωνιακά σόου και αν κάνει ο κ. Τσίπρας».

    Η εθνική γραμμή την οποία προτείνει θα πρέπει να έχει τρεις στόχους:

    1ον: Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην αγορά, στην οικονομία, που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα, απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και οδηγούν σε αναπτυξιακή έκρηξη.

    2ον: Επαναπροσδιορισμός του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% από το 2018. Με παράλληλη αλλαγή-βελτίωση των έντονα υφεσιακών και κοινωνικά άδικων όρων του προγράμματος.

    3ον: Επιτάχυνση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση-απομείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα στις αγορές και να υπάρξει εισροή κεφαλαίων.

    Η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι πρόσφατα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναδεικνύει την ανάγκη να τεθούν και να υπηρετηθούν αυτοί οι εθνικοί στόχοι.

    [03] Ό. Γεροβασίλη: «Επιμένει ο κ. Μητσοτάκης στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης»

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην Real News, με αφορμή τοποθετήσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη, Φώφης Γεννηματά και Γιώργου Στουρνάρα καλωσορίζει «και τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο» στην κεντρική διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης για μείωση του στόχου επίτευξης μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων.

    Επίσης, ασκώντας κριτική ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η ΝΔ «αυτοπαγιδεύτηκε στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"», και παρά τα διαδοχικά αδιέξοδα, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ακόμη και σήμερα στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"».

    «Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήθελαν να δεσμεύσουν την οικονομία της χώρας με πολύ μεγάλα πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, εμείς ήμασταν εκείνοι που μιλήσαμε πρώτοι για τον παραλογισμό της εξοντωτικής και διαρκούς λιτότητας που αυτά θα σήμαιναν. Εμείς καταφέραμε να μειώσουμε τους στόχους, ξεκινώντας από το 0,5% (το 2016) και φτάνοντας το 3,5% στο τέλος της τριετίας. Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε η έγκαιρη δέσμευση για τον μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους, ώστε -μεταξύ άλλων- οι ετήσιες δαπάνες για την εξυπηρέτησή του να μην ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ.

    Σχετικά με το αν η Αθήνα ευνοεί τη μη είσοδο του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα, είπε ότι «τη χώρα την ευνοεί κάθε εξέλιξη αντίθετη προς τη λιτότητ α, ανεξαρτήτως από τον θεσμικό εκφραστή της».

    Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο Brexit, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό θα δημιουργούσε ευρύτερη αστάθεια στο σύνολο της ΕΕ, με δύσκολα προβλέψιμες επιπτώσεις πέραν των οικονομικών και υπογράμμισε ότι η Αθήνα απεύχεται το σενάριο του Brexit, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι η περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να επιταχύνει σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, συνοχής και εκδημοκρατισμού».

    [04] Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

    «Σήμερα η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να ανακοινώσει τις ρυθμίσεις που πράγματι εξασφαλίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες, με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ» τονίζει σε γραπτή δήλωση της , η κυβερνητική εκπρόσωποςΌλγαΓεροβασίλη.

    «Από την πρώτη στιγμή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση και όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν δημοσίως, με όλους τους τρόπους και κατ' επανάληψη, τους εργαζομένους και την ελληνική κοινωνία ότι διαρκής επιδίωξη στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει η εξασφάλιση σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Με νομοθετικές ρυθμίσεις στον Κυρωτικό Νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της Σύμβασης Παραχώρησης θα προβλέπεται:

    1. Η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.

    2. Η διατήρηση, επίσης, σε ισχύ του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΟΛΠ ΑΕ μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

    3. Η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στην ΟΛΠ ΑΕ όσο και στην ΟΛΘ ΑΕ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ρόδο

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε δασική περιοχή της Νότιας Ρόδου, κοντά στο χωριό της Απολακκιάς. Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, αλλά στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει φόβος να γίνει ανεξέλεγκτη. Για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης με πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    [06] Στο κόκκινο ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

    Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται το Σαββατοκύριακό σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με την ΕΜΥ οι μέγιστες τιμές στην Ήπειρο και την Β.Ελλάδα θα φθάσουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου , στα υπόλοιπα υπειρωτικά τους 39 με 40, τοπικά στη Θεσσαλία, την Στερέα και την Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη 35 με 37 βαθμούς.

    Στη Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

    Έκτακτα μέτραγια τηνάνοδο της θερμοκρασίαςέλαβε από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων και θα λειτουργήσουν οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, ωςσημεία δροσιάςγια τουςηλικιωμένουςκαι τιςευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έως και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, οι παρακάτω οκτώ Λέσχες Φιλίας θα παραμένουν ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα:

    1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 2108223946

    2. Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044, 2109200269

    3. Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου: Χελντράιχ 15, τηλ. 2109240403

    4. Λέσχη Φιλίας Άνω Πετραλώνων: Αιξωνέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398

    5. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμωνος 9, τηλ. 2105140877,

    6. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372, τηλ. 2102012334

    7. Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900

    8. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 210645989

    Επίσης ο δήμος Αθηναίων έχει τοποθετήσει δοχεία νερούσε42 σημείατηςΑθήναςγια τα αδέσποτα ζώατης πόλης.

    Ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, διαθέτει από σήμερα έως και την Κυριακή , την κλιματιζόμενη αίθουσα του χώρου του Ε1 ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142, Αγία Σοφία), κατά τις ώρες 8:00 έως 22:00, καθώς και την κλιματιζόμενη αίθουσα στον 1ο όροφο του Πύργου Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4) σε 24ωρη βάση, έως την Δευτέρα 20/6.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας

    Ειδικότερα, συνιστάται στους πολίτες:

    Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

    Να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

    Να αποφεύγουν το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

    Να προτιμούν τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Να επιλέγουν ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Να φορούν μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

    Να φροντίζουν τη διατροφή ώστε να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Και να περιορισθούν τα λιπαρά.

    Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνουν πολύ, να προσθέσουν αλάτι στο φαγητό . Να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

    Να κάνουν χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί να τοποθετούν υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

    Να μεριμνούν για τα μέλη της οικογένειάς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

    Να αποφεύγουν τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

    [07] Βέλγιο: Δώδεκα συλλήψεις υπόπτων που σχεδίαζαν επιθέσεις

    Δεκάδες προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε 16 δήμους στο Βέλγιο στο πλαίσιο ερευνών για τρομοκρατία και 12 πρόσωπα συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

    "Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης απαιτούσαν την άμεση επέμβαση", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία, χωρίς να παρέχει διευκρινίσεις για τις πληροφορίες που την οδήγησαν στην επιχείρηση αυτή.

    "Σαράντα πρόσωπα προσήχθησαν και 12 από αυτά στερήθηκαν την ελευθερία τους. Ο ανακριτής θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες για την ενδεχόμενη κράτηση ή την απελευθέρωσή τους", αναφέρει η εισαγγελία. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 152 γκαράζ αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν "όπλα ή εκρηκτικά", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    "Όσον αφορά τα αντικείμενα που έφεραν και την ταυτότητα των συλληφθέντων, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή την ώρα", προσθέτει η εισαγγελία, εξηγώντας πως "η προανάκριση συνεχίζεται".

    [08] The Herald : Η "παραμονή" προηγείται της "εξόδου" από την ΕΕ, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της BMG

    Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την 28μελή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την BMG για την εφημερίδα The Herald, η πλευρά της "παραμονής" προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της "εξόδου".Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου.

    Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG. το στρατόπεδο της "εξόδου" προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της "παραμονής".Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη, της Τζο Κοξ, μιας βρετανίδας βουλευτίνας των Εργατικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναστείλουν την προεκλογική εκστρατεία τους.Η δημοσκόπηση της BMG αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της δολοφονίας της Κοξ.

    Διαβάστε επίσης:Σχόλιο Πούτιν για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία

    [00]

    [09] «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες ελευθερία στη Βρετανία», δήλωσε ο Μέιρ στο δικαστήριο

    Στο Δικαστήριο του Γουεστμίνστερ, παρουσιάστηκε ο Τόμας Μέιρ, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κοξ, που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία, ενώ είχε ως πολιτική συνέπεια της διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας, αναφορικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

    Όταν ρωτήθηκε, από το Δικαστήριοπως λέγεται, οΜέιρ απάντησε: ?Το όνομα μου είναι, θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία.

    Ο Μέιρ βαρύνεται με την κατηγορία της δολοφονίας της Κοξ, αλλά και με κατηγορίες σχετικές με την κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά κι άλλου επιθετικού όπλου.

    Διαβάστε επίσης:Συλλυπητήρια Ομπάμα στον σύζυγο της βουλευτίνας Τζο Κοξ

    Διαβάστε επίσης:Το αντιφατικό προφίλ του δολοφόνου της Τζο Κοξ

    [10] Μπαν Κι Μουν: Είμαι ευγνώμων για την προσπάθεια της Ελλάδας

    Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός της φιλοξενίας των προσφύγων στην Ευρώπη με επιτάχυνση των διαδικασιών και με αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη στήριξη του στις συνομιλίες στο Κυπριακό για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, λύσης χωρίς κατοχικά στρατεύματα και χωρίς τον αναχρονιστικό θεσμό των εγγυήσεων.

    Η Ελλάδαδεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

    Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού, αλλά και μεγαλύτερης υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα, δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, υπογράμμισε ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο γγ του ΟΗΕ είπε πως είναι ευπρόσδεκτη η δέσμευση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για εξεύρεση λύσης εντός του έτους.

    Κρίσιμος ο ρόλος του ΟΗΕ

    «Έρχεστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ειρήνη, την σταθερότητα την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, νωρίτεραυποδεχόμενος τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο ρόλος του ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου και την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο στην κρίση της Συρίας που έχει δημιουργήσει αυτές τις τεράστιες προσφυγικές ροές, όσο όμως και στα άλλα ανοιχτά μέτωπα της περιοχής, την κρίση στη Λιβύη, αλλά και τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, που είναι σε μια πολύ σημαντική περίοδο, προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

    Υπογράμμισε ότι το Κυπριακό είναι κυρίως πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου, σημειώνοντας ότι είναι καιρός να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε το Κυπριακό, αναζητώντας δίκαιη και βιώσιμη λύση.Πιστεύω ότι ο ρόλος του ΟΗΕ είναι σημαντικός σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η χώρα μου πέρασε τον τελευταίο χρόνο, εκτός της οικονομικής κρίσης που περνά τα τελευταία 6 χρόνια, και μια απροσδόκητη ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας των προσφυγικών ροών, ανέφερε ο πρωθυπουργός στον γγ του ΟΗΕ.

    Προσωπικά εγώ, η κυβέρνηση, η Πολιτεία, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού είμαστε περήφανοι που οι Έλληνες πολίτες αντιμετώπισαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους συνανθρώπους μας που κατά χιλιάδες έρχονταν από τα νερά του Αιγαίου στα ελληνικά νησιά, τόνισε, επίσης, ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε:

    Χάρη στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μια δύσκολη συμφωνία που δίνουμε μάχη για να διατηρηθεί έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις ροές και άρα να μηδενίσουμε τις εξαιρετικά δυσάρεστες ειδήσεις καθημερινά για θανάτους ανθρώπων στο Αιγαίο και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

    Ελπίζω και με τις δικές σας προσπάθειες θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτήν τη συμφωνία, προστατεύοντας βεβαίως τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά κυρίως αποτρέποντας την κυριαρχία των διακινητών, και σταματώντας αυτήν την μακάβρια ιστορία θανάτων αθώων ανθρώπων στα νερά του Αιγαίου, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Μπαν Κι Μουν: Είμαι ευγνώμων για την προσπάθεια της Ελλάδας

    Είναι τιμή μου που βρίσκομαι για δεύτερη φορά σε αυτήν την χώρα. Είμαι εδώ για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την προσπάθεια της Ελλάδας, για την προσπάθεια του ελληνικού λαού για την γενναιοδωρία του και για το ότι κατόρθωσε να σταθεί αρωγός σε πολλούς ανθρώπους στους οποίους έδωσε την υποστήριξή του, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στην αντιφώνησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Είμαι εδώ για να συζητήσουμε πιο στενά πώς μπορούμε να εργασθούμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο, είπε ο γγ του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση που αφορά μισό εκατομμύριο ανθρώπων το περασμένο έτος, ένα σημαντικό αριθμό φέτος λαμβάνοντας υπόψη και την συγκυρία στην Ελλάδα.

    «Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την δική σας ηγετική στάση, για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις καθώς και για την πολιτική προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

    Ελπίζω μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις η χώρας σας να μπορέσει να επιτύχει τη βιωσιμότητα που τόσο επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε, επίσης, ο κ. Μπαν Κι Μουν και προσέθεσε:

    «Η Ελλάδα είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος του ΟΗΕ. Ως ιδρυτικό κράτος έχετε συμβάλλει σε πολλά στοιχεία τόσο στη διεθνή ειρήνη όσο και στην ανάπτυξη εν γένει.

    Εκτιμούμε την συνεισφορά σας προς την περιφερειακή ασφάλεια και επίσης πιστεύουμε ότι η βοήθειά σας σε διάφορες task forces ήταν εξαιρετικά σπουδαία. Βασιζόμαστε στη δική σας βοήθεια».

    Συνεχίζοντας, ο γγ του ΟΗΕ ανέφερε πως επί του παρόντος έχουμε προκλήσεις στη Συρία, βλέπουμε τη συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα αυτή, οφείλουμε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να παρεμποδίσουμε την συνέχιση τέτοιων καταστάσεων και πώς θα φέρουμε μια πολιτική λύση στην κρίση της Συρίας- επιπλέον θα πρέπει να δούμε το ειρηνευτικό στην Μ. Ανατολή.

    Όλες αυτές οι συνεχιζόμενες διαμάχες παρέχουν ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη εξτρεμιστικών στοιχείων, εμείς ζούμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να πω ότι επαγρυπνούμε και εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης σφαιρικά, και επιπλέον νομίζω ότι πρέπει να εργασθούμε μαζί παράλληλα, επισήμανε ο Μπαν Κι Μουν, προσθέτοντας ότι ενώ υπάρχουν όλες αυτές οι κρίσεις ταυτόχρονα «εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης».

    Βασιζόμαστε στην υποστήριξή σας, ο ηγετικός σας ρόλος είναι εξαιρετικά σημαντικός τόσο περιφερειακά και διεθνώς, όσο και για τη δική σας χώρα, γι' αυτό λοιπόν θα ήθελα να συνεχίσουμε την εργασίας μας, κατέληξε ο γγ του ΟΗΕ, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    [11] The Herald : Η "παραμονή" προηγείται της "εξόδου" από την ΕΕ, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της BMG

    Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την 28μελή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την BMG για την εφημερίδα The Herald, η πλευρά της "παραμονής" προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της "εξόδου".Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου.

    Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG. το στρατόπεδο της "εξόδου" προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της "παραμονής".Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη, της Τζο Κοξ, μιας βρετανίδας βουλευτίνας των Εργατικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναστείλουν την προεκλογική εκστρατεία τους.Η δημοσκόπηση της BMG αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της δολοφονίας της Κοξ.

    Διαβάστε επίσης:Σχόλιο Πούτιν για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία

    [00]

    [12] «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες ελευθερία στη Βρετανία», δήλωσε ο Μέιρ στο δικαστήριο

    Στο Δικαστήριο του Γουεστμίνστερ, παρουσιάστηκε ο Τόμας Μέιρ, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κοξ, που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία, ενώ είχε ως πολιτική συνέπεια της διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας, αναφορικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

    Όταν ρωτήθηκε, από το Δικαστήριοπως λέγεται, οΜέιρ απάντησε: ?Το όνομα μου είναι, θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία.

    Ο Μέιρ βαρύνεται με την κατηγορία της δολοφονίας της Κοξ, αλλά και με κατηγορίες σχετικές με την κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά κι άλλου επιθετικού όπλου.

    Διαβάστε επίσης:Συλλυπητήρια Ομπάμα στον σύζυγο της βουλευτίνας Τζο Κοξ

    Διαβάστε επίσης:Το αντιφατικό προφίλ του δολοφόνου της Τζο Κοξ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 June 2016 - 10:32:30 UTC