Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] El Pais: Την απόλυτη πλειοψηφία μπορεί να διαθέτουν οι Unidos- Podemos με τους Σοσιαλιστές, αν συνεργαστούν στη νέα βουλή της Ισπανίας
  • [02] Σ.Φάμελλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσία
  • [03] Α-Μ Ασημακοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ανίερη κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει
  • [04] Αρχίζουν και πάλι οι εκστρατείες υπέρ η κατά του Brexit
  • [05] FAS: H EE παίρνει πρωτοβουλίες για την ενιαία αγορά εάν δεν φύγουν οι Βρετανοί
  • [06] Γ. Αμμανατίδης: «Η Αριστερά και η Ορθοδοξία συναντώνται στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην προσφορά στον άνθρωπο»
  • [07] Ο παπάς Φραγκίσκος χαιρετίζει την έναρξη της Πανορθόδοξης Συνόδου
  • [08] Υπέρ της σταδιακής χαλάρωσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, υπό προϋποθέσεις τάσσεται ο Σταϊνμάιερ
  • [09] Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο Βανουάτου

  • [01] El Pais: Την απόλυτη πλειοψηφία μπορεί να διαθέτουν οι Unidos- Podemos με τους Σοσιαλιστές, αν συνεργαστούν στη νέα βουλή της Ισπανίας

    Η συμμαχία των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά στην Ισπανία όχι μόνο παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής στη μεγαλύτερη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, αλλά μπορεί να αποσπάσει και την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, αν υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, γράφει η εφημερίδα El Pais, αναλύοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

    Αντίθετα, η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι το κυβερνών μέχρι σήμερα Λαϊκό Κόμμα δεν έχει δυναμική ανόδου, ενώ στασιμότητα διαφαίνεται και στο κόμμα των Πολιτών.

    «Η Συμμαχία Podemos-Ενωμένης Αριστεράς βρίσκεται τρεις μονάδες πίσω από το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο όμως δεν ανεβαίνει», σημειώνει η El Pais και προσθέτει: «Η εκλογική συμμαχία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του ηγέτη της Ενωμένης Αριστεράς Αλμπέρτο Γκαρθόν, μπορεί να έχει επιπτώσεις πέρα από την αλλαγή της ισορροπίας μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς.

    Η κρίσιμη μάζα των ψήφων της συμμαχίας είναι γύρω στο 26%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Metroscopia, που δείχνει ότι σε πολλές εκλογικές περιφέρειες μπορεί και να αυξήσει σημαντικά τις θέσεις της. Όχι μόνο υπερνικά το Σοσιαλιστικό Κόμμα ως δεύτερη δύναμη, αλλά αποδυναμώνει το Λαϊκό Κόμμα και τους Πολίτες που αναμένεται να εκλέξουν λιγότερους βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου».

    Το Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να αποσπάσει το 29% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia, και 114 έδρες, εννέα λιγότερες σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

    Η συμμαχία Podemos- Ενωμένης Αριστεράς αναμένεται να αποσπάσει 93 έδρες, δηλαδή 22 περισσότερες από όσες πήραν τα δύο κόμματα μαζί στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Οι Σοσιαλιστές αναμένεται να πάρουν 82 έδρες (8 λιγότερες από τον Δεκέμβριο), γεγονός που σημαίνει ότι αν συνεργαστούν με τους Podemos θα υπάρχει μια πλειοψηφία τουλάχιστον 175 βουλευτών σε σύνολο 350 στη νέα Βουλή, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα.

    [02] Σ.Φάμελλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσία

    Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσία, είμαστε προσηλωμένοι στην εντολή των πολιτών να απαλλαγούμε από το παλιό και τη διαπλοκή για να επιστρέψουμε στην εργασία και την πρόοδο», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Σε όσους κατηγορούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως κάνουν οτιδήποτε για να παραμείνουν στην εξουσία τους απαντά ότι εκείνοι είναι «λάτρεις της εξουσίας», «οπαδοί της οικογενειοκρατίας» και «επαγγελματίες πολιτικοί».

    Ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση προωθεί ριζοσπαστικές τομές διαφάνειας στο δημόσιο βίο και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

    Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο τονίζει ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με βάση την απλή αναλογική, έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες και της κοινωνίας και της Πολιτείας, ενώ δεν θεωρεί ζήτημα προτεραιότητας τη συζήτηση για το αν θα πρέπει να εκλέγεται άμεσα από τον λαό ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «ως συνήθως βιάστηκε να αντιδράσει και να τοποθετηθεί κατά της απλής αναλογικής», διότι «φαίνεται, του προκαλεί δυσφορία η επιστροφή της δικαιοσύνης και της ισονομίας και στα ζητήματα της εκπροσώπησης και των αποφάσεων».

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σωκράτη Φάμελλου στο Νίκο Ρούμπο, στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [03] Α-Μ Ασημακοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ανίερη κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπολύει η βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Η ανίερη κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει», λέει και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί «το κοινό συμφέρον των δικών της υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών» και όχι το εθνικό συμφέρον.

    Επίσης προβλέπει ότι ο πρωθυπουργός «θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη λαϊκή κατακραυγή για τα ψέματα που είπε» και επικρίνει όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο μουσείο της Ακρόπολης για την ανάπτυξη.

    «Για τον κ. Τσίπρα η ανάπτυξη είναι μια λέξη στον τίτλο του τρίτου τόμου της συλλογής παραμυθιών «πρώτη φορά αριστερά», μετά το «η ελπίδα έρχεται - πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και το «Παράλληλο πρόγραμμα», λέει συγκεκριμένα η κ. Ασημακοπούλου.

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Α.Μ Ασημακοπούλου στο Νίκο Αρμένη, στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [04] Αρχίζουν και πάλι οι εκστρατείες υπέρ η κατά του Brexit

    Tέσσερις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ πολλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, παρεμβαίνουν σήμερα σε τηλεοπτικές εκπομπές. Όσο για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού απευθείας στο BBC το βράδυ.

    Ωστόσο η προεκλογική εκστρατεία, η οποία ανεστάλη μετά τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, δεν αναμένεται ουσιαστικά να επαναληφθεί πριν από την Τρίτη, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με ένα ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Γουέμπλεϊ ενώπιον 6.000 ανθρώπων.

    Σαράντα οκτώ ώρες μετά τη δολοφονία της Κοξ , η οποία είχε έντονη εμπλοκή στην εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, η συγκίνηση είναι ακόμη εξαιρετικά υψηλή.

    Εν τω μεταξύ ο φερόμενος ως δολοφόνος της Τζο Κοξ Τόμας Μέιρ, εμφανίστηκε χθες για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης με τη φράση: «Θάνατος στους προδότες, ελευθερία στο Ηνωμένο Βασίλειο».Ο 52χρονοςείπε αυτά τα λόγια όταν κλήθηκε να πει το όνομά του ενώπιον του δικαστηρίου του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

    Με το κεφάλι ξυρισμένο, φορώντας χειροπέδες και γκρι αθλητική φόρμα, ο Μέιρ παρέμεινε στη συνέχεια σιωπηλός όταν η δικαστής ζήτησε τη διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησής του.Οδηγήθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς, νοτιοανατολικά του Λονδίνου, και αναμένεται να εμφανιστεί και πάλι τη Δευτέρα ενώπιον του Ολντ Μπέιλι αυτή τη φορά. Η δικαστής διέταξε επίσης τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

    Διαβάστε επίσης:Οριακό προβάδισμα υπέρ της παραμονής τηςΒρετανίας στην ΕΕ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις

    Διαβάστε επίσης:Τζ Όσμπορν: Μείωση του ΑΕΠ μεγαλύτερη του 6% από ενδεχόμενο Brexit

    Διαβάστε επίσης:Ενρία: Η αρχή εποπτείας των τραπεζών της ΕΕ θα φύγει από το Λονδίνο σε περίπτωση Brexit

    [05] FAS: H EE παίρνει πρωτοβουλίες για την ενιαία αγορά εάν δεν φύγουν οι Βρετανοί

    Ταχύτερη κινητή τηλεφωνία, λιγότερα ψηφιακά εμπόδια, είναι στα σχέδια της Κομισιόν για την επέκταση της ενιαίας αγοράς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της κυριακάτικης έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgeimeine Zeitung. Το σχέδιο προϋποθέτει εν τούτοις ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν κατά του Βrexit.

    Οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της ενιαίας αγοράς στην επόμενη σύνοδο κορυφής της 28ης Ιουνίου. Αυτό προβλέπουν τα συμπεράσματα ενός πρώτου σχεδίου για τη σύνοδο το οποίο βρίσκεται στα χέρια της γερμανικής εφημερίδας.

    Σύμφωνα με αυτό οι αποστολές πακέτων μεταξύ των χωρών-μελών θα πρέπει να γίνουν φτηνότερες και θα πρέπει να αρθούν τα «αδικαιολόγητα» εμπόδια για ψηφιακά περιεχόμενα («Geo-Blocking»), δηλαδή ο γεωγραφικός αποκλεισμός ή περιορισμός των καταναλωτών ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ, με αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές προϊόντων στο εσωτερικό της ενιαίας αγοράς.

    Η ΕΕ θέλει επιπλέον να προωθήσει τη επόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας (5G), με το να απελευθερώσει «εγκαίρως» την συχνότητα των 700-MHz, η οποία προσφέρει μεγάλες ταχύτητες και μεγάλη εμβέλεια. Επεξηγηματικά έλεγαν στην Κομισιόν ότι κάτι τέτοιο ανταποκρίνεται και στις βρετανικές επιθυμίες. Οι αρχηγοί των κρατών θα πρέπει εντούτοις να αποφασίσουν εάν θα το πράξουν και στην περίπτωση του Brexit.

    Στη συνάντησή τους θα αναλύσουν επίσης και τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος, αλλά δεν διατυπώθηκαν σκέψεις επί του θέματος αυτού.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας της Φρανκφούρτης, σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Kλοντ Γιούνκερ προτίθεται να συγκαλέσει την Κυριακή, μετά το δημοψήφισμα, μια ειδική συνεδρίαση των επιτρόπων κατά την οποία η Κομισιόν θα διατυπώσει τη θέση της για τις διαπραγματεύσεις εξόδου, οι οποίες δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα δύο χρόνια.

    Προϋπόθεση είναι να ενημερώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμως την Κομισιόν για την επιθυμία της χώρας του να βγει από την ΕΕ. Αυτό πρέπει να γίνει την Τρίτη 28 Ιουνίου. Την επόμενη, Τετάρτη 29 Ιουνίου, οι αρχηγοί των εναπομεινάντων 27 κρατών- μελών θα συνεδριάσουν για τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις, χωρίς τον Βρετανό πρωθυπουργό, γράφει η FAS.

    [06] Γ. Αμμανατίδης: «Η Αριστερά και η Ορθοδοξία συναντώνται στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην προσφορά στον άνθρωπο»

    «Η Αριστερά και η Ορθοδοξία συναντώνται στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην προσφορά στον άνθρωπο» ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ιστορικού Πατριαρχικού Συλλείτουργου στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά, ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

    Συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης δήλωσε:

    «Εδώ και τέσσερις μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει εργαστεί σκληρά, έτσι ώστε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Άλλωστε, η Αριστερά και η Ορθοδοξία συναντώνται στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην προσφορά στον άνθρωπο. Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για όλους».

    Για «μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας, μίας εκκλησίας», έκανε λόγο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά το γεύμα προς τιμήν των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    «Παραβρισκόμαστε σε ένα μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας, μίας εκκλησίας. Και η υπέρβαση αυτή οφείλεται στο οικουμενικό μήνυμα ενότητας, καταλαγής, διαλόγου και συνύπαρξης που εκπέμπεται σήμερα από την Κρήτη, προς την υφήλιο» ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Δούρου και προσέθεσε:

    «Μήνυμα εξωστρέφειας, μακριά από αποκλεισμούς και απολυτότητες, το οποίο ανταποκρίνεται στα διακυβεύματα του 21ού αιώνα.

    Και ταυτόχρονα μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς το οποίο ακριβώς στη σημερινή συγκυρία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο και απαραίτητο για ολόκληρη την ανθρωπότητα».

    [07] Ο παπάς Φραγκίσκος χαιρετίζει την έναρξη της Πανορθόδοξης Συνόδου

    Ο παπάς Φραγκίσκος θέλησε να χαιρετίσει, μέσω Τwitter, την έναρξη της Πανορθόδοξης Συνόδου.

    Συγκεκριμενα, ο Πάπας έγραψε στο διαδίκτυο:

    «Ας ενωθούμε στην προσευχή με τους Ορθόδοξους αδελφούς μας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία αρχίζει σήμερα στην Κρήτη».

    [08] Υπέρ της σταδιακής χαλάρωσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, υπό προϋποθέσεις τάσσεται ο Σταϊνμάιερ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει σταδιακά να προχωρήσει στη χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

    ?Οι κυρώσεις δεν αποτελούν τελική επιλογή. Αντίθετα πρέπει ν' αποτελούν το κίνητρο για την αλλαγή συμπεριφοράς,δήλωσε ο Σταϊνμάιερ, σε δίκτυο τοπικών εφημερίδων της Γερμανίας.

    Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τη σταδιακή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εάν η Μόσχα αποδείξει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μίνσκ, αναφορικά με τον τερματισμό της πολεμικής περιπέτειας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι: Μία προσέγγιση όλα ή τίποταπαρά το γεγονός ότι ακούγεται καλά, δεν προσφέρει τίποτα.

    [09] Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο Βανουάτου

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε σήμερα σε απόσταση 120 χλμ., νότια-νοτιοδυτικά της πόλης Ισανγκέλ (Βανουάτου), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε σε εστιακό βάθος 10 χλμ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 June 2016 - 12:32:27 UTC