Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικός νόμος στην ατζέντα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θέλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες
  • [03] Ν. Κοτζιάς: Το κεντρικό πρόβλημα της πΓΔΜ είναι η έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου και συμβιβασμού
  • [04] Ιστορικό ρεκόρ προσφύγων με 65,3 εκατομμύριατο 2015
  • [05] Σε εξέλιξη φωτιά στον Βαρνάβα
  • [06] Το Brexit θα ήταν αμετάκλητο, προειδοποιεί ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ
  • [07] Ξεκάθαρη νίκη των Πέντε Αστέρων, το Δημοκρατικό Κόμμα παραδέχεται την ήττα του
  • [08] Έκκληση Τουσκ στους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά. Επί 1 χρόνο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των προσφύγων

  • [01] Συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικός νόμος στην ατζέντα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει την τρέχουσα εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί, κατά σειράν, ως εξής:

    -Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, την Τρίτη, στις 5μμ.

    -Με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.

    -Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, την Πέμπτη, στις 4.00μμ

    -Με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη, στις 6.00μμ

    -Με τον επικεφαλής του "Ποταμιού", Σταύρο Θεοδωράκη, την Παρασκευή, στις 10πμ

    -Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι

    Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Διαβάστε επίσης:Κυβερνητικές πηγές : Θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές

    Διαβάστε επίσης:Την ερχόμενη Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [02] Την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θέλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες

    Οι Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να παραμένει η Βρετανία στην ΕΕ. Εξαίρεση αποτελεί η Γαλλία. Πάντως, τις μεγάλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου δεν τις φοβίζουν οι συνέπειες του Brexit.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιδρύματος Μπέρτελσμαν (Bertelsman Stiftung) που έγινε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία) η πνειονότητα των πολιτών επιθυμεί να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ (54%). Μόνο το ένα πέμπτο τάσσεται υπέρ της εξόδου της, ενώ το ένα τέταρτο δεν εκφράζει γνώμη επί του θέματος.

    Ειδικότερα στη Γερμανία και την Ιταλία η μεγάλη πλειοψηφία είναι υπέρ της παραμονής, ενώ σαφώς περισσότεροι είναι οι Πολωνοί και οι Ισπανοί. Αντίθετα μόνο το 41% των Γάλλων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ενώ το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της εξόδου της.

    Συνολικά μόνο το 21% όλων των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του Brexit. Συγκεκριμένα, το 71% των υπέρμαχων της ΕΕ επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας, ενώ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μόνο το 38% όσων είναι κατά της ΕΕ τάσσεται υπέρ του Brexit και σχεδόν το ένα τρίτο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το 25% δεν έχει γνώμη επί του θέματος.

    Θετικό σημάδι για τις Βρυξέλλες είναι το γεγονός ότι το 55% των Ευρωπαίων πολιτών είναι υπέρ της εμβάθυνσης. Τα ποσοστά ποικίλουν πολύ από χώρα σε χώρα. Οι Ισπανοί είναι υπέρ σε ποσοστό 78%, οι Ιταλοί σε ποσοστό 71%, ενώ στη Γερμανία 59%. Μόνο στη Βρετανία υπερέχουν οι σκεπτικιστές. Το 15% είναι ικανοποιημένο με την κατάσταση ως έχει, ενώ το 30% θέλει λιγότερη Ευρώπη. Ειδικά στη Βρετανία το 43% θέλει λιγότερη Ευρώπη, το 31% περισσότερη και το 26% δηλώνει ικανοποιημένο με την κατάσταση ως έχει.

    Το ερώτημα ενός πιθανού δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ΕΕ στη Γερμανία είναι υποθετικό αλλά ετέθη. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε αν θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ και η απάντηση των Γερμανών ήταν σε ποσοστό 62% Ναι. Στο, υποθετικό πάντα, ερώτημα Frexit ναι ή όχι, οι Γάλλοι τάχθηκαν υπέρ του Ναι σε ποσοστό μόνο 48%. Συμπερασματικά και στις 5 από τις έξι μεγάλες χώρες οι πολίτες θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ σε περίπτωση ανάλογου δημοψηφίσματος.

    Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, επίσης, δεν φοβάται το Brexit, ενώ μόνο το 10% βλέπει βελτίωση μετά το Brexit. Τον μεγαλύτερο φόβο από τις 5 μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ για τις συνέπειες του Brexit τον έχουν οι Πολωνοί και οι Γερμανοί. Οι μισοί απάντησαν πως ανησυχούν ότι η έξοδος της Βρετανίας θα ήταν κάτι κακό για την ΕΕ. Αντίθετα σχεδόν οι μισοί Γάλλοι απάντησαν ότι τα πράγματα θα είναι όπως και πριν στην ΕΕ. Δεν ανησυχούν επίσης ούτε οι Ιταλοί ούτε οι Ισπανοί.

    Ένα μικρό μέρος των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομία της ΕΕ θα αποδυναμωθεί με την έξοδο της Βρετανίας, και το ένα τρίτο φοβάται πως η Ευρώπη θα μειώσει τη δύναμή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Και οι Βρετανοί; Μόλις το 55% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα χωρίς την ΕΕ. Το 13% των υπέρμαχων του Brexit πιστεύει μάλιστα ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Αντίθετα, το 59% των υπέρμαχων της παραμονής θεωρεί ότι το Brexit θα χειροτερέψει την οικονομική κατάσταση στη Βρετανία.

    Διαβάστε επίσης :Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κριθεί οριακά εκτιμά ο υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας

    Διαβάστε επίσης:Στο 72% η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

    [03] Ν. Κοτζιάς: Το κεντρικό πρόβλημα της πΓΔΜ είναι η έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου και συμβιβασμού

    «Το κεντρικό πρόβλημα της πΓΔΜ είναι ότι έχει έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου και συμβιβασμού και αυτό οφείλεται στη στάση ορισμένων "φίλων" αυτής της χώρας που την "εκπαίδευσαν" με τρόπο ώστε να μην είναι σε θέση η ηγεσία της να κάνει και εσωτερικούς συμβιβασμούς και εσωτερικές δημοκρατικές πρακτικές». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην εκτεταμένη παρέμβασή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη σήμερα στο Λουξεμβούργο, και είχε ως ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξής του τις τελευταίες εξελίξεις στην πΓΔΜ.

    Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι δεν πρέπει να πέφτουν τα βάρη στην Ελλάδα και απάντησε φέρνοντας το παράδειγμα της Τουρκίας, στο επιχείρημα ορισμένων ότι εάν η Ελλάδα δεν είχε βάλει βέτο εξαιτίας του ονοματολογικού η πΓΔΜ σήμερα θα ήταν σταθερή και δεν θα είχε προβλήματα: «Οι εξελίξεις της ΕΕ με την Τουρκία δείχνουν πόσο βαθειά λανθασμένη είναι αυτή η άποψη» είπε και εξήγησε: «Από τις εμπειρίες που είχαμε με την Τουρκία από το 1997 μέχρι το 1999 που έγινε άρση του βέτο μας για το Κυπριακό, αποδείχθηκε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει ανοιχτά ζητήματα στην πορεία της για την ΕΕ».

    «Τους τα είχα πει και πέρυσι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, «ότι, δυστυχώς, με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε απέναντι στη πΓΔΜ και ρίχνετε τα βάρη στην Ελλάδα, στο τέλος οι ηγεσίες της γείτονάς μας χώρας δεν θα είναι σε θέση να κάνουν εσωτερικούς συμβιβασμούς που είναι αναγκαίοι για να αναπτυχθεί η δημοκρατία».

    «Και, δυστυχώς, τους είπα ότι αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι επειδή αυτή η ηγεσία στη γειτονική χώρα, «έτσι όπως συμπεριφέρονταν οι Ευρωπαίοι δεν έμαθε να κάνει συμβιβασμούς, τα κύρια ζητήματα που έχουμε να κάνουμε σήμερα είναι: πρώτον να βοηθήσουμε σε μία κουλτούρα συμβιβασμών και δεύτερον να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της δημοκρατίας ιδιαίτερα με το να συμβάλουμε ώστε να υπάρχουν κανονικοί εκλογικοί κατάλογοι και δημοκρατική λειτουργία των ΜΜΕ».

    [04] Ιστορικό ρεκόρ προσφύγων με 65,3 εκατομμύριατο 2015

    Παγκόσμια μέρα προσφύγων σήμερα και όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ο αριθμός των εκτοπισμένων και των προσφύγων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από συρράξεις και διώξεις σε όλο τον κόσμο κατέρριψε κάθε ρεκόρ το 2015, φτάνοντας τα 65,3 εκατομμύρια.

    Σύμφωνα με την ετήσια στατιστική έκθεση της Αρμοστείας, είναι η πρώτη φορά που σπάει το όριο των 60 εκατομμυρίων προσφύγων και εκτοπισμένων. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από το συνολικό πληθυσμό της Βρετανίας και είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το 2014, όταν είχαν καταγραφεί 59,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένοι παγκοσμίως.

    Από το 2011, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, και όλα τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται συνεχώς, ενώ είχε παραμείνει σχετικά σταθερός από το 1996 μέχρι και το 2011. Σε σύγκριση με το 2014, το 2015 σημειώθηκε αύξηση 9,7%.

    Ο αριθμός των προσφύγων ?δηλαδή των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη χώρα τους? ανέρχεται στα 21,3 εκατομμύρια και εκείνος των εσωτερικά εκτοπισμένων ?που έφυγαν από τις πόλεις και τα χωριά τους αλλά χωρίς να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους? στα 40,8 εκατομμύρια, αριθμός ρεκόρ. Σ' αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι που αιτήθηκαν άσυλο πέρσι σε ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες. Η UNHCR τονίζει ότι "ένας στους 113 ανθρώπους σήμερα είναι ξεριζωμένος, έχει αιτηθεί άσυλο, είναι εσωτερικά εκτοπισμένος ή είναι πρόσφυγας".

    "Ζούμε σε έναν κόσμο ανισοτήτων", υπάρχουν πόλεμοι, συγκρούσεις και "είναι αναπόφευκτο οι άνθρωποι να θέλουν να πάνε σε έναν πιο ασφαλή κόσμο", σχολίασε ο Ύπατος Αρμοστής Φίλιπο Γκράντι παρουσιάζοντας στη Γενεύη την έκθεση αυτή, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

    [05] Σε εξέλιξη φωτιά στον Βαρνάβα

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής και συγκεκριμένα μεταξύ του κοιμητηρίου και του ΧΥΤΑ, όπου νωρίςτο μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά.

    [06] Το Brexit θα ήταν αμετάκλητο, προειδοποιεί ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ

    Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν "αμετάκλητη", προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, αναγνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της "μάχης του δημοψηφίσματος" θα κριθεί οριακά.

    "Πρόκειται για μια αμετάκλητη απόφαση. Αν αποφασίσουν την αποχώρηση (από την Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν θα υπάρξει επιστροφή. Η Βρετανία δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να επανενταχθεί στην ΕΕ αργότερα παρά μόνο υπό όρους που θα ήταν απαράδεκτοι", όπως είναι για παράδειγμα η υποχρέωσή της να ενταχθεί στην ευρωζώνη και στη Ζώνη Σένγκεν, εξήγησε ο Χάμοντ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    Ο Χάμοντ επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. "Είναι πασιφανές ότι το συμφέρον της Βρετανίας είναι να παραμείνει μέλος της ΕΕ", είπε.

    Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι το Λονδίνο "αναμένει τη γρήγορη και πλήρη εφαρμογή" των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, εφόσον η Βρετανία παραμείνει μέλος της ΕΕ.

    [07] Ξεκάθαρη νίκη των Πέντε Αστέρων, το Δημοκρατικό Κόμμα παραδέχεται την ήττα του

    Ξεκάθαρη νίκη για το κίνημα Πέντε Αστέρων αποτελεί ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών που διεξήχθη χθες στην Ιταλία. Το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο κατακτά τους δήμους της Ρώμης, με την Βιρτζίνια Ράτζι, και του Τορίνο, με την Κιάρα Απεντίνο. Η πρώτη είναι μια 37χρονη δικηγόρος, η δεύτερη μια 31χρονη επιχειρηματίας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ράτζι κατάφερε να υπερισχύσει εντυπωσιακά στην Ρώμη, συγκεντρώνοντας το 67% των ψήφων, παρά την ανοικτή υποστήριξη που μεγάλο μέρος του Τύπου προσέφερε στον κεντροαριστερό υποψήφιο Ρομπέρτο Τζακέτι.

    Όσο για την Απεντίνο, ευνοήθηκε πιθανόν και από τις επαγγελματικές της εμπειρίες στην διοίκηση της ομάδας της Γιουβέντους και στην επιχείρηση του συζύγου της: το παραδοσιακό αίτημα των Πέντε Αστέρων για διαφάνεια και εντιμότητα δεν συνοδεύθηκε αυτή την φορά με τις φραστικές ακρότητες του παρελθόντος, στις οποίες μας είχε συνηθίσει ο Μπέπε Γκρίλο.

    Η κεντροαριστερά του Ρέντσι υπερίσχυσε με μικρή διαφορά στο Μιλάνο, όπου εκλέγεται δήμαρχος ο Τζουζέπε Σάλα. Στην Μπολόνια επίσης, παραδοσιακό προπύργιο των προοδευτικών, επανεκλέγεται ο απερχόμενος δήμαρχος του Δημοκρατικού Κόμματος Βιρτζίνιο Μέρολα.

    Το πλήγμα όμως για το κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού είναι σαφέστατο. Για την ερχόμενη Παρασκευή έχει ορισθεί συνεδρίαση της ηγεσίας των Δημοκρατικών, κατά την οποία αναμένεται να ασκηθεί δριμεία κριτική στον Ρέντσι από την αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη νύχτα, το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρεται ήδη σε «μια ήττα χωρίς ελαφρυντικά» στη Ρώμη και το Τορίνο.

    Όπως σημειώνουν γνωστοί πολιτικοί παρατηρητές, φαίνεται ότι η τακτική του Ρέντσι να παρουσιάζεται ως «νέος πολιτικός ηγέτης, ο οποίος είναι ικανός να κερδίζει, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη όλου του κομματικού μηχανισμού, κάθε πολιτική μάχη», έχει μάλλον σταματήσει να αποδίδει.

    [08] Έκκληση Τουσκ στους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε σήμερα απ' ευθείας έκκληση στους Βρετανούς ψηφοφόρους, να επιλέξουν στο δημοψήφισμα της Πέμπτης να παραμείνουν στην ΕΕ, λέγοντας πως το Brexit θα εξασθενούσε όχι απλώς την Ευρώπη, αλλά τον δυτικό κόσμο.

    "Θα ήθελα να απευθυνθώ στους Βρετανούς πολίτες εκ μέρους, είμαι βέβαιος γι' αυτό, σχεδόν όλων των Ευρωπαίων και των ευρωπαίων ηγετών: Μείνετε μαζί μας", δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Πορτογαλία, ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.

    "Χωρίς εσάς, θα καταστεί ασθενέστερη όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά ολόκληρη η δυτική κοινότητα. Μαζί θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις του μέλλοντος".

    Ο Τουσκ θα προεδρεύσει της επόμενης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωση την Τρίτη και Τετάρτη της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όταν θα συζητήσουν πώς θα απαντήσουν στην ψήφο των Βρετανών να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

    "Με κανέναν τρόπο δεν υποβαθμίζουμε τα οικονομικά κόστη που θα συνοδεύσουν το Brexit", δήλωσε. "Δεν έχω ωστόσο αμφιβολία ότι είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για την ημέρα μετά το δημοψήφισμα". Αν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοινώσει επισήμως ότι η Βρετανία προτίθεται να εγκαταλείψει την ΕΕ, οι άλλοι 27 ηγέτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύστημα διαπραγμάτευσης για να κανονισθούν οι όροι του διαζυγίου.

    "Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να εξετάσουμε επισταμένα το μέλλον της Ένωσης", δήλωσε ο Τουσκ.

    [09] Αλ. Τσίπρας: Οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά. Επί 1 χρόνο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των προσφύγων

    «Οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά. Επί 1 χρόνο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των προσφύγων", είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 June 2016 - 14:32:30 UTC