Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσκληση σε διάλογο για τις εργασιακές σχέσεις απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Με την πρώτη αξιολόγηση και τα μέτρα για το χρέος η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα
  • [03] Μ. Ντράγκι: Αναγνωρίζω τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα
  • [04] Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη (www.praktoreio-macedonia.gr), στο δημαρχείο Θεσσαλονικης

  • [01] Πρόσκληση σε διάλογο για τις εργασιακές σχέσεις απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας

    Πρόσκληση στο σύνολο των κοινωνικών φορέων «να συμμετάσχουν σε έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για την βελτίωση και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που δε μπορεί παρά να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό του ρόλου των παραγωγικών φορέων», απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αν επιτευχθεί μεταξύ μας το τρίπτυχο: «αμοιβαίος σεβασμός, συνευθύνη και συναίνεση στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων», οι εταίροι της χώρας δε θα μπορούν παρά να σεβαστούν το πεδίο σύγκλισης και συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων». «Έχουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «έναν κοινό στόχο: την έξοδο από την κρίση».

    Γενικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους κινδύνους από ενδεχόμενο Brexit, άσκησε κριτική στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που απέτυχε και τόνισε πως «η τραγική κατάσταση που βίωσε η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο αυριανός εφιάλτης για όλη την Ευρώπη, αν δεν εγκαταλειφθούν οι πολιτικές λιτότητας και άκαμπτης δημοσιονομικής προσαρμογής που συρρικνώνουν το παραγωγικό της δυναμικό και την προοπτική της». Υπογράμμισε τον στόχο και το όραμα της κυβέρνησης: «Η Ελλάδα που σε 5 χρόνια θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία, η Ελλάδα του 2021 να είναι μια διαφορετική χώρα. Μια χώρα που σε τίποτα δεν θα θυμίζει την Ελλάδα της κρίσης και της επιτροπείας».

    Μηνύματα ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης

    Στο ίδιο πλαίσιο με το προσκλητήριο που απηύθυνε, στο πλαίσιο των μηνυμάτων που έστειλε ουσιαστικά ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η μονομερής, ακραίας νεοφιλελεύθερης προσέγγισης εμμονή στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στη μείωση του εργατικού κόστους και στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι σε τελευταία ανάλυση αντιπαραγωγική». Τόνισε δε ότι όλες οι αξίες της ΕΕ αντανακλώνται στην μεγάλη παράδοση των εργασιακών κεκτημένων και στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

    Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Τσίπρας είπε πως η καθυστέρηση στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης δεν οφείλεται σε ενέργειες ή παραλείψεις της ελληνικής πλευράς, «όπως ορισμένοι ήθελαν να επικοινωνήσουν», αλλά στη διαφορά των εκτιμήσεων μεταξύ της ευρωπαϊκής πλευράς, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και του ΔΝΤ, για την αποτελεσματικότητα των δημοσιονομικών μέτρων. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «από την πλευρά μας κάναμε όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας» και πως για τη δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα και πρακτικές, αν πραγματικά όλες οι πλευρές επιθυμούν την επιτυχία της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου.

    Επισήμανε ότι παρά τα σημάδια βελτίωσης η ανεργία βρίσκεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και η ελληνική αγορά εργασίας είναι κατακερματισμένη: δεν χαρακτηρίζεται από την υπερβολική ρύθμιση, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, αλλά από την απορρύθμιση και την επικράτηση συνθηκών που δεν συνάδουν με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα. «Χρειαζόμαστε επομένως», σημείωσε, «μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα σέβονται τις κοινωνικές, ψυχολογικές και δημιουργικές πλευρές της εργασίας και δεν θα υποβιβάζουν τον εργαζόμενο σ' ένα αναλώσιμο συντελεστή της παραγωγικής διαδικασίας».

    Ενδεχόμενο Brexit θα προκαλέσει μεγάλους κλυδωνισμούς στην πορεία Ευρωπαϊκής Ενοποίησης

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε την κρισιμότητα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, τονίζοντας ένα αρνητικό αποτέλεσμα, που όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις αντεύχονται, θα επιφέρει δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στο σύνολο της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας. Το χειρότερο, τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι θα προκαλέσει μεγάλους κλυδωνισμούς στην ίδια την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Σημείωσε δε την ανάγκη -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- να ανοίξει στην ΕΕ ένας διάλογος που θα αφορά τις αιτίες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, τις αιτίες για την αναζωπύρωση των εθνικών στρατηγικών και του απομονωτισμού, αλλά και τις αιτίες για την έξαρση των εθνικισμών και των εθνικών διενέξεων.

    Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η ΕΕ να κοιτάξει μπροστά, είπε, είναι να συμφωνήσουμε ότι «πράγματι βρισκόμαστε σε πολιτική κρίση» και ότι «η πρώτη και κύρια αιτία για την πολιτική κρίση της Ευρώπης, είναι η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και η ευρωπαϊκή στρατηγική για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που κυριάρχησε».

    Χρειαζόμαστε Κοινή Βιομηχανική Πολιτική στα πρότυπα της ΚΑΠ

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε τις αποκλίσεις μεταξύ του ευρωπαϊκού Νότου με τον Βορά και σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική στο πνεύμα της κοινής αγροτικής πολιτικής».

    Ο πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα «πώς η γηραιά ήπειρος θα ανταγωνιστεί στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην παγκόσμια οικονομία: ως ένα ενιαίο μπλοκ με ισότιμα μέλη, παράγοντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας με ασφαλείς και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας ή ως ένας πλούσιος βιομηχανικός πυρήνας με τους φτωχούς περιφερειακούς δορυφόρους του;»

    «Η τραγική κατάσταση που βίωσε η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο αυριανός ο εφιάλτης για όλη την Ευρώπη, αν δεν εγκαταλειφθούν οι πολιτικές λιτότητας και άκαμπτης δημοσιονομικής προσαρμογής που συρρικνώνουν το παραγωγικό της δυναμικό και την προοπτική της», τόνισε, για να υπογραμμίσει ότι «χρειαζόμαστε επενδύσεις στην παραγωγή, στην καινοτομία, στην έρευνα και στο ανθρώπινο κεφάλαιο».

    Τόνισε ότι έτσι θα επιτύχουμε την πραγματική οικονομική σύγκλιση και πως η επιμονή στην πολιτική εσωτερικής υποτίμησης τα προηγούμενα χρόνια αποδείχτηκε λανθασμένη και η δραματική ύφεση επιδείνωσε την κατάσταση.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα EFSI (πακέτο Γιούνκερ) είναι μια θετική κίνηση στην κατεύθυνση της αναζωογόνησης των επενδύσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο κα πως θα αξιοποιήσει η χώρα στο έπακρον τις δυνατότητες ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μεγάλες και μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Επισήμανε ότι εγκρίθηκαν 42 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να ενταχτούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και είπε πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτά τα σχέδια να υλοποιηθούν στο σύνολό του.

    Αξιοποίηση του μομέντουμ με στόχο η Ελλάδα του 2021 να είναι μια διαφορετική χώρα

    Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι για να εγκαινιαστεί μια νέα εποχή ανάκαμψης για τη χώρα «είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μια σφιχτή και καλά σχεδιασμένη μεταρρυθμιστική πολιτική σε πολλά και διαφορετικά πεδία».

    «Στόχος και όραμά μας», τόνισε, «η Ελλάδα του 2021 να είναι μια διαφορετική χώρα, που σε τίποτα δεν θα θυμίζει την Ελλάδα της κρίσης και της επιτροπείας».

    [02] Με την πρώτη αξιολόγηση και τα μέτρα για το χρέος η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα

    Ευρεία πολιτική υποστήριξη, «ιδιοκτησία» του προγράμματος και σεβασμό της συμφωνίας από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τονίζοντας παράλληλα ότι η τωρινή είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα».

    Ο κ. Γιούνκερ απέρριψε τις θεωρίες συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι αντίθετα βλέπει καλή θέληση και γι αυτό θα ήθελε να δει τις ελληνικές κυβερνήσεις (η σημερινή κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι η τελευταία, θα ακολουθήσουν και άλλες) να σεβαστούν τη συμφωνία. Χαρακτήρισε ως τις καλύτερες δυνατές τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση (ξεκινήσαμε, είπε, στο σκοτάδι αλλά τώρα βρισκόμαστε στο φως) και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αποφασίζει το μείγμα πολιτικής και δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες ή τους πιστωτές αλλά για τους Έλληνες πολίτες και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε το μήνυμα ελπίδας και δήλωσε φίλος της χώρας, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι φίλοι μπορούν να λένε και ορισμένες άβολες αλήθειες, όπως ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική αλλά αφορά το χτίσιμο ενός μοντέρνου κράτους που νοιάζεται για τους πολίτες. Τόνισε ότι έχουν γίνει λάθη από όλες τις πλευρές και τα προηγούμενα χρόνια είδαμε την Ευρώπη στα χειρότερά της αλλά για τον ίδιο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή και υπενθύμισε τις πολύωρες μάχες στα Συμβούλια Κορυφής και υπουργών Οικονομικών. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι που πρότειναν την έξοδο της Ελλάδας, σήμερα συνιστούν στη Μ. Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ και ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας έχει αγκυρωθεί ασφαλώς στην ευρωζώνη και έχει την ευκαιρία να ξαναχτίσει το μέλλον της.

    [03] Μ. Ντράγκι: Αναγνωρίζω τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα

    Την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομιας και τις θετικές προοπτικές στον τομέα της οικονομικής μεγέθυνσης, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

    Στο πλαίσιο της διαδικασίας οικονομικού διαλόγου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απαντώντας σε ερωτήσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών, Γιώργου Κύρτσου και Νότη Μαριά, ο Μ. Ντράγκι ανέφερε:

    «Θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσω τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα για τη σταθεροποίηση μιας κατάστασης, η οποία ήταν πράγματι πολύ δύσκολη. Οι προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν συμφωνηθεί, έχουν υλοποιηθεί και η απόφαση του ΔΣ του ΕΜΣ για την καταβολή της δόσης έχει ήδη ληφθεί. Ο συνδυασμός αυτός, μακρο-οικονομικών πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να παράγει, περαιτέρω σταθεροποίηση, ενώ επίσης θα δημιουργήσει τις συνθήκες για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» σημείωσε ο κ. Ντράγκι και συνέχισε: «Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας καλύτερης συνολικά οικονομικής κατάστασης. Υπάρχουν βεβαίως αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως για παράδειγμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η επιβάρυνση που επιφέρουν στον τραπεζικό τομέα ? για το λόγο αυτό, η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι πολύ σημαντική, καθώς θα επιτρέψει στις τράπεζες να διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να απαλλαγούν από το βάρος αυτό που καθυστερεί την παροχή πιστώσεων, καθιστά τις τράπεζες πιο αδύναμες - και στην πραγματικότητα, υπονομεύει τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει να λάβουμε επίσης υπόψη μας, ότι η κατάσταση της ρευστότητας αντιμετωπίζει εδώ και αρκετούς μήνες σημαντικές εκροές από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά ταυτόχρονα, οι ελληνικές τράπεζες έχουν κατορθώσει να μειώσουν την εξάρτησή τους από την ΕΚΤ ? εξέλιξη η οποία αποτελεί θετικό στοιχείο. Πρόκειται συνεπώς για έναν συνδυασμό στοιχείων και η τρέχουσα κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί εφόσον υιοθετηθούν οι κατάλληλες πολιτικές». Καταλήγοντας, ο κ. Ντράγκι συμπέρανε πως «σταδιακά, με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, οι έλεγχοι επί της κίνησης κεφαλαίων θα μπορούσαν σταδιακά να μειωθούν ? αν και αυτό αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της ΕΚΤ. Αλλά και αυτός ο παράγοντας θα συνεισέφερε στην ενίσχυση της οικονομίας και θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες πρόσβασης στις αγορές, όπως συνέβαινε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο».

    Φθηνή χρηματοδότησή για τις ελληνικές τράπεζες

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει την αποκατάσταση της πρόσβασης

    των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότησή της πολύ σύντομα, δήλωσε

    σήμερα ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι μιλώντας ενώπιον της επιτροπής

    οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Πηγές ενημερωμένες για το θέμα αυτό είπαν νωρίτερα σήμερα στο πρακτορείο

    ειδήσεων Ρόιτερς ότι η απόφαση ενδέχεται να ληφθεί αύριο, κατά τη

    συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, δίνοντας στις ελληνικές

    τράπεζες τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φθηνή χρηματοδότηση έπειτα από

    έναν χρόνο και πλέον. Η ανάκτηση της πρόσβασης θα ήταν, σχολιάζει το

    Ρόιτερς, ένα μεγάλο βήμα προς την εξομάλυνση για μια οικονομία που

    βαραίνουν οι έλεγχοι κεφαλαίων και οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής

    προσαρμογής στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της.

    [04] Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη (www.praktoreio-macedonia.gr), στο δημαρχείο Θεσσαλονικης

    Τα προβλήματα, αλλά και τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας, από τη Φλώρινα έως τον Έβρο, φιλοδοξεί να αναδείξει η νέα ιστοσελίδα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη (www.praktoreio-macedonia.gr), που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

    Το 11ο "παιδί της οικογένειας" του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη βοήθεια της δημοσιογραφικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη και των ανταποκριτών, έχει ως στόχο να βάλει τον πολίτη σε πρωταγωνιστική θέση και να δώσει έμφαση στην διαδραστική επικοινωνία μαζί του.

    Η ?οικογένεια? του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκίνησε να μεγαλώνει από τη Θεσσαλονίκη, πριν από 10 μήνες, με τον ραδιοφωνικό σταθμό το Πρακτορείο FM, υπενθύμισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Πρακτορείου, Μιχάλης Ψύλος. Όπως επισήμανε, το πρώτο αυτό ?παιδί? αποδείχθηκε, γουρλίδικο "γιατί μας άνοιξε το δρόμο, να δούμε ότι δημοσιογραφία σημαίνει κοινωνία... δημοσιογραφία δεν σημαίνει μόνο να γράφουμε τι έχουν ως πρόγραμμα οι πολιτικοί και οι μεγαλοσχήμονες του τόπου, αλλά να φτάσουμε εκεί όπου η κοινωνία ζει, τα καθημερινά της προβλήματα να τα αναδείξουμε και, γιατί όχι, να αναδείξουμε αν μπορούμε μέσα από συζήτηση τις λύσεις".

    Αναφέρθηκε στα νέα site του ΑΠΕ-ΜΠΕ (Πρακτορείο Υγείας, Sport, EU, ANAXINUHA, ANASPUTNIK) αλλά και τις ιστοσελίδες στα τούρκικα και στα αραβικά. Έδωσε μια πρόγευση του site για τον τουρισμό, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο, θα έχει ειδήσεις στα ελληνικά και στα αγγλικά και στόχο να προωθήσει την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας στα μήκη και στα πλάτη της γης.

    Για το free press "Πρακτορείο", που βγαίνει κάθε Πέμπτη σε 20.000 τεύχη, υπογράμμισε μια καινούργια πρόκληση είναι από τον Οκτώβριο να αποκτήσει και ένα αδελφάκι στη Θεσσαλονίκη, που θα διανέμεται, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, κάθε μήνα.

    Αποφασισμένοι να δουλέψουν με όρεξη και ενθουσιασμό δήλωσαν οι επικεφαλής του praktoreio-macedonia.gr, Κωστής Παπαδάκης και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά το site. Όπως ανέφεραν πρωταγωνιστής της ιστοσελίδας θα είναι ο πολίτης και στόχος η διαδραστική επικοινωνία μαζί του και η ανάδειξη των προβλημάτων, των αξιοθέατων και των πολιτιστικών δράσεων κάθε τόπου. Το Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη (με επιμέρους τομείς ρεπορτάζ, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτισμός/παιδεία, αθλητισμός, τουρισμός/περιβάλλον και αγροτικό) θα φιλοξενεί σύντομες και περιεκτικές ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, επισήμανε ότι η δουλειά που γίνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι καινοτόμα και πρόσθεσε ότι το Πρακτορείο ?επιμένει? στην εγκυρότητα. Για το "Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη" σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή, καθώς λειτουργεί ως αντίδοτο στην υπερσυγκέντρωση των μέσων στην Αθήνα. Υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι "εθνικό κέντρο και ως τέτοιο πρέπει να λειτουργεί" και μια τέτοια ιστοσελίδα μπορεί να είναι εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια.

    Την αδυναμία του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξομολογήθηκε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συμβούλεψε τους δημοσιογράφους να μεταδίδουν και καμία καλή είδηση, που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στο κλίμα, πανικού, απελπισίας, μιζέριας και γκρίνιας. Ο Κωστής Παπαδάκης και η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου εξέπληξαν ευχάριστα τον δήμαρχο, χαρίζοντας του δίσκο του Γάλλου τραγουδιστή Jacques Dutronk, που περιείχε το τραγούδι "J' aime les filles" (Αγαπώ τις γυναίκες), που είχε ζητήσει ο κ. Μπουτάρης να του αφιερώσουν μετά από μια συνέντευξη του στη ραδιοφωνική τους εκπομπή στο Πρακτορείο FM. "Είμαι ερωτευμένος με τη ζωή και τη γυναίκα", κατέληξε ο δήμαρχος.

    Το Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή φωνή στη Βόρεια Ελλάδα, ανατρέποντας το συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας, τόνισε στον χαιρετισμό που απέστειλε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

    Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στον χαιρετισμό του που προβλήθηκε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του, να παρέχει αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση και να αναδεικνύει τα θέματα της Βόρειας Ελλάδας .

    Καλή επιτυχία ευχήθηκε στο νέο εγχείρημα, με χαιρετισμό του που προβλήθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος για τον τίτλο Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη, περιοχή την οποίο διακονεί για πάνω από 40 χρόνια.

    Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Γιάννης Βοϊτσίδης. Το ?παρών? στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονία, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Πυλαία-Χορτιάτη, Ίγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" Γιάννης Μυλόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Σαλμάς, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι από τη Βόρεια Ελλάδα και εκπρόσωποι φορέων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 June 2016 - 22:32:27 UTC