Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Χρειαζόμαστε νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη
  • [02] Από τις 24 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών
  • [03] Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Δοκό Ευβοίας και Πρόδρομο Θηβών
  • [04] Η Μέρκελ επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ
  • [05] Εικαστική έκθεση του Ν. Φλώρου στην Αγία Πετρούπολη με αντικείμενο την οικογένεια Ρομανόφ
  • [06] Φρ. Ολάντ: Το μέλλον της ΕΕ διακυβεύεται στο δημοψήφισμα της Βρετανίας

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Χρειαζόμαστε νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη

    Πρέπει να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσηςτου Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, καλύτερη Ευρώπη, επισήμανε ο πρωθυπουργός. τονίζοντας ότι ηΕυρώπη βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δεν μπορεί να πείσει τους λαούς της να την ενισχύσουν.

    Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα είναι θεσμική αναδιοργάνωση μιας ήδη ελαστικής αγοράς εργασίαςκαι όχι την πλήρη ισοπέδωσή της, αναφερόμενος στα εργασιακά ζητήματα.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσφυγική και μεταναστευτικήκρίση, τονίζοντας ότι ηΕλλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο αυτήςτης κρίσης επισημαίνοντας ότι περίπου 60.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στη χώρα μας.Η Ελλάδα εφαρμόζει το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο σεβόμενη τα δικαιώματα των αιτούντων ασύλου είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η Ελλάδα, εκτιμώντας ότι ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως ενοποιητική δύναμη στηριγμένη σε κοινές αξίες και αρχές, είναι αναντικατάστατος, έχει συμβάλει και θα συνεχίσει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην επίτευξη των στόχων του είπε ο πρωθυπουργός .

    Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσηείπε επίσης ο κ Τσίπρας. Το βρετανικό δημοψήφισμα είναι ενδεικτικό της κρίσης αυτής, τόνισε αναφέροντας ότι είναι δεδομένο ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η ζημιά είναι ήδη μεγάλη, καθώς διαμορφώνεται ένα ευρωπαϊκό αρνητικό προηγούμενο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ηαποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου διαχείρισης της κρίσης, με επίκεντρο τη γενικευμένη λιτότητα, έχει πλέον αποδειχθεί. Τα 22 εκατομμύρια των ανέργων στην Ευρώπη είναι η απόδειξη ότι η κρίση δεν είναι πίσω μας, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.Η μακροχρόνια ανεργία, είναι το κατ' εξοχήν πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    [02] Από τις 24 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών

    Από την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, θα μπορούν οι υποψήφιοι να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

    Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι έχουν ήδη πρόσβαση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.it.minedu.gov.gr), προκειμένου να μελετήσουν και σε πρώτο στάδιο, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις. Μετά, όμως, την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να « κλειδώσουν » τις τελικές επιλογές τους. Κατά την αυριανή ημέρα, Πέμπτη 23 Ιουνίου, η εφαρμογή « Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου » δεν θα είναι διαθέσιμη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες. Ωστόσο, από την Παρασκευή, η εφαρμογή θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, παρέχοντας πλέον και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής - οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι, με την ηλεκτρονική υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους, θα αποκτήσουν και το δικό τους, μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και δεν θα είναι δυνατή καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ακόμη, η προθεσμία οριστικοποίησης είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

    [03] Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Δοκό Ευβοίας και Πρόδρομο Θηβών

    Σε εξέλιξη βρίσκεται έως αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από το μεσημέρι στην περιοχή Δοκού της Εύβοιας. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές και έτσι έχει περιοριστεί σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις. Ήδη στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα δύο ελικόπτερα και τέσσερα Καναντέρ όπως επίσης και 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου.

    Υπό μερικό έλεγχο ωστόσο βρίσκεται αυτή την ώρα άλλη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Θηβών σήμερα νωρίς το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καίγοντας αγροτικές και δασικές εκτάσεις, ενώ την πορεία της πυρκαγιάς ανέκοψε η δράση των εναέριων και επίγειων δυνάμεων καθώς στην περιοχή βρίσκονται 11 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο πεζοπόρες ομάδες. Επίσης για πολλή ώρα επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη Καναντέρ. Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της μέρας θα μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στον Πρόδρομο Θηβών.

    Να σημειώσουμε ότι τόσο η Εύβοια όσο και η Θήβα είχαν χαρακτηριστεί ως περιοχές υψηλού κινδύνου με βάση ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τη χθεσινή μέρα.

    [04] Η Μέρκελ επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

    Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως επιθυμεί "προφανώς η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση", σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την πολωνή πρωθυπουργό Μπεάτα Σίντλο.

    "Προφανώς, εύχομαι (...) η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η απόφαση αυτή επαφίεται στους πολίτες της Βρετανίας", δήλωσε η Μέρκελ, την παραμονή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.

    "Κάτι για το οποίο συμφωνήσαμε στη συνομιλία μας, είναι πως επιθυμούμε να δεσμευθούμε υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης", πρόσθεσε.

    "Αύριο θα αποφασιστεί το μέλλον της Ευρώπης, θα αποφασιστεί με τι θα μοιάζει στο μέλλον η ΕΕ", είπε από την πλευρά της η Σίντλο και πρόσθεσε: "Ελπίζουμε πολύ πως οι Βρετανοί θα θελήσουν να παραμείνουν στην ΕΕ".

    [05] Εικαστική έκθεση του Ν. Φλώρου στην Αγία Πετρούπολη με αντικείμενο την οικογένεια Ρομανόφ

    Την έκθεση «Imperial Russia» («Αυτοκρατορική Ρωσία») παρουσιάζει έως τις 31 Αυγούστου στο Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ο Νίκος Φλώρος. Είναι η δεύτερη φορά που το μουσείο, το οποίο υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πύλες του στον διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη.

    Ο Νίκος Φλώρος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ρωσικού κράτους να βάλει την υπογραφή του στα πολιτιστικά δρώμενα του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας 2016. Με τη χαρακτηριστική του τέχνη, αυτή του μεταλλικού μωσαϊκού, δημιούργησε τα πορτρέτα του Νικόλαου Β', της τσαρίνας Αλεξάνδρας Φιόντοροβνα και των πέντε παιδιών τους Όλγα, Τατιάνα, Αναστασία, Μαρία και ο Αλεξέι. Επτά γλυπτά εμπνευσμένα από τα περίφημα αυγά Φαμπερζέ δίπλα στα πορτρέτα παρουσιάζουν την εξέλιξη της τέχνης του Νίκου Φλώρου, μέσα από τη σύμπραξη αλουμινίου και γυαλιού.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον Έλληνα καλλιτέχνη για την συμβολή του στην σύσφιγξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών από τον διευθυντή του συγκροτήματος του Κρατικού Μουσείου του Αγίου Ισαάκ, Νικολάι Μπούροφ. «Είναι τεράστια η τιμή που μου κάνει το ρωσικό κράτος να με προσκαλεί να εκθέσω για τέταρτη φορά και να δημιουργήσω έργα για την αυτοκρατορική οικογένεια Ρομανόφ» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Φλώρος αμέσως μετά τη βράβευσή του.

    [06] Φρ. Ολάντ: Το μέλλον της ΕΕ διακυβεύεται στο δημοψήφισμα της Βρετανίας

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε σήμερα τους Βρετανούς ότι αν ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή θα είναι μια μη αναστρέψιμη απόφαση που θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ένωσης.

    "Θα υπάρξει πολύ σοβαρός κίνδυνος η Βρετανία να χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά και σε ό,τι πάει μαζί με τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο. Ο καθένας θα πρέπει να το γνωρίζει καλά αυτό", είπε ο Ολάντ.

    "Αν η επιλογή είναι η αποχώρηση από την ΕΕ... αυτό θα είναι μη αναστρέψιμο", είπε ο γάλλος πρόεδρος.

    "Αυτό που διακυβεύεται είναι κάτι περισσότερο από το μέλλον της Βρετανίας, είναι επίσης το μέλλον της ΕΕ", είπε.

    "Η αποχώρηση μιας χώρας που ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτικά στην ΕΕ θα είχε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες", είπε ο Ολάντ, που μιλούσε στους δημοσιογράφους έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Παρίσι με τον σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 June 2016 - 16:32:19 UTC