Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας
  • [02] Ομπάμα: Η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα δεν απειλείται, παρά την ψήφο υπέρ του Brexit
  • [03] Το ΔΝΤ χαμηλώνει τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας, μετά το Brexit
  • [04] Επίτροπος εμπορίου της ΕΕ: Οι συνομιλίες για τη συμφωνία TTIP θα επιζήσουν του Brexit
  • [05] Η εκλογή του Τραμπ θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη, λέει ο Ολάντ
  • [06] Οι επιπτώσεις από την απώλεια του ΕΚΑΣ θα αναπληρωθούν, διευκρινίζει το υπ. Εργασίας

  • [01] Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας

    Με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας και αντικαγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα έχει συνάντηση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Νωρίτερα, στις 12:00, τον Γερμανό αντικαγκελάριο θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    [02] Ομπάμα: Η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα δεν απειλείται, παρά την ψήφο υπέρ του Brexit

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι η χώρα του, ο Καναδάς και το Μεξικό θα εργαστούν για να εγγυηθούν τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη Πέμπτη.

    «Με δεδομένη την ψήφο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ομάδες μας για τα οικονομικά θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στη συνέχιση της ανάπτυξης των οικονομιών μας και στην εξασφάλιση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, κάτι που είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε», ανέφερε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Οτάβα, πλαισιωμένος από τους ηγέτες του Μεξικού και του Καναδά.

    Μετά την ψήφο υπέρ του Brexit οι αγορές μοιάζουν να ηρεμούν, έκρινε ο Ομπάμα, προβλέποντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει σταθερή βραχυπρόθεσμα.

    [03] Το ΔΝΤ χαμηλώνει τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας, μετά το Brexit

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενδέχεται να χαμηλώσει την πρόβλεψη του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας τις ερχόμενες εβδομάδες ως αποτέλεσμα της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στέλεχος του Ταμείου χθες.Η Βρετανία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, και σημαντικές αλλαγές στην οικονομική σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα έχουν αντίκτυπο στη Γερμανία, είπε η Ένρικα Ντετραγιάς, βοηθός διευθύντρια του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την πιό πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για τη Γερμανία και τις γενικές συστάσεις του.

    "Όσον αφορά τη νέα πρόβλεψη, ασφαλώς σκεφτόμαστε μια αναθεώρηση προς τα κάτω", είπε η Ντετραγιάς. "Ήδη υποδεικνύουμε στην έκθεσή μας ότι το βρετανικό δημοψήφισμα ενείχε κίνδυνο μείωσης. Δεν θα μάθουμε πώς θα διαμορφωθεί αυτή η νέα σχέση για αρκετό καιρό", πρόσθεσε, και μόνο η αβεβαιότητα θα είναι αρκετή να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης.

    Στην πρόβλεψή του, που συντάχθηκε πριν διεξχαθεί το δημοψήφισμα, το ΔΝΤ αύξησε ελαφρώς την πρόβλεψή του για το 2016, προβλέποντας ότι η γερμανική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 1,7%, σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις του 1,5%. Μείωσε όμως την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2017 στο 1,5% από το 1,6%.

    [04] Επίτροπος εμπορίου της ΕΕ: Οι συνομιλίες για τη συμφωνία TTIP θα επιζήσουν του Brexit

    Η ανώτατη αξιωματούχος εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε χθες ότι ο στόχος της εξακολουθεί να είναι η ολοκλήρωση φέτος των διαπραγματεύσεων για την εκτενή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TTIP (Διατλαντική εταιρική σχέση συναλλαγών και επενδύσεων) με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την απόφαση της Βρετανίας σε δημοψήφισμα την περασμένη Πέμπτη να αποχωρήσει από την ΕΕ.

    Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ είπε ότι η ομάδα της συνεχίζει το πρόγραμμά της με τις συνομιλίες για την διατλαντική συμφωνία TTIP και ότι εξακολουθεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Βρετανίας ως μέλους της ΕΕ, το οποίο θα συνεχιστεί για παραπάνω ίσως από δύο χρόνια καθώς το Λονδίνο διαπραγματεύεται την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

    "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι θα πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο τον επόμενο μήνα, και, ει δυνατόν, να την ολοκληρώσουμε προτού λήξει η θητεία της κυβέρνησης (του αμερικανού προέδρου Μπαράκ) Ομπάμα", είπε η Μάλμστρομ σε εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Ουάσιγκτον. "Αυτό είναι το 'Πλάνο Α' και αυτό δεν έχει αλλάξει ακόμα και με το (βρετανικό) δημοψήφισμα", δήλωσε.

    [05] Η εκλογή του Τραμπ θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη, λέει ο Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες ότι η πιθανή εκλογή του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήταν μια επικίνδυνη προοπτική που θα μπορούσε να περιπλέξει τις σχέσεις της χώρας του με την Ουάσιγκτον.

    Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos εάν η εκλογή του Τραμπ αποτελούσε κίνδυνο, ο Ολάντ απάντησε, "Ναι, η εκλογή του θα περιέπλεκε τις σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών".

    [06] Οι επιπτώσεις από την απώλεια του ΕΚΑΣ θα αναπληρωθούν, διευκρινίζει το υπ. Εργασίας

    «Oι επιπτώσεις από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ θα μετριαστούν σταδιακά από τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του αθροίσματος εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης που θα εφαρμοστούν, βάσει του Ν. 4387/2016» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας. Τονίζει, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση ότι με τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, θα λαμβάνουν συντάξεις ανώτερες των ορίων του ΕΚΑΣ όλοι οι συνταξιούχοι με συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ και 30 έτη ασφάλισης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 June 2016 - 4:32:29 UTC