Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ευφάνταστα και κίτρινα τα περί διαβήματος της κινεζικής πρεσβείας στην ελληνική κυβέρνηση"
  • [02] Θ. Δρίτσας για Cosco: Δεν υπήρχε λόγος για όλη αυτή την αναταραχή
  • [03] Για «ψέμα και πολιτική εξαπάτηση» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [04] «Αγυρτεία και αθλιότητα» χαρακτήρισε ο Θ. Δρίτσας δημοσιεύματα περί «αδειάσματος» από το Μαξίμου
  • [05] Π. Σκουρλέτης: Ο τομέας της ενέργειας πεδίο ισχυρής συνεργασίας Γερμανίας-Ελλάδας
  • [06] Σοβαροί οι κίνδυνοι από το νέο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης
  • [07] Β. Ντομπρόβσκις για Brexit: Η Κομισιόν είναι έτοιμη για περαιτέρω δράσεις εφόσον χρειαστεί
  • [08] Αύριο η συνάντηση Τσακαλώτου-Γκάμπριελ
  • [09] Γ. Μπασκόζος: Προτεραιότητα η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών στα φάρμακα
  • [10] Τζ. Τραπατόνι: Η Γερμανία είναι σαν τη Μέρκελ...
  • [11] Ο Ραχόι ξεκίνησε συνομιλίες με τα μικρότερα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [12] Ελπίδες για καλά και πολλά χρόνια ζωής σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του παχέως εντέρου
  • [13] Ένοπλος εισέβαλε σε στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ
  • [14] Γκαλά όπερας με πρωταγωνιστές της ΕΛΣ
  • [15] ΝΔ για δήλωση Πετρόπουλου: Οι υπουργοί ξεχειλίζουν από αλαζονεία και ανευθυνότητα
  • [16] Δεν θα συνδράμει την κυβέρνηση στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, δήλωσε η Φ. Γεννηματά
  • [17] Πούτιν: Η Μόσχα θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία
  • [18] Έφοδος ελεγκτών στα γραφεία της Google στη Μαδρίτη και έλεγχος για φοροδιαφυγή

  • [01] "Ευφάνταστα και κίτρινα τα περί διαβήματος της κινεζικής πρεσβείας στην ελληνική κυβέρνηση"

    Διαψεύδει, με κατηγορηματικό τρόπο, η κυβέρνηση δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, στο οποίο γίνεται λόγος για διάβημα της κινεζικής πρεσβείας προς την ελληνική κυβέρνηση για τη σύμβαση με την Cosco. Το Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τη διάψευση, επιφυλάσσει σκωπτικό σχόλιο για το επίπεδο δημοσιογραφίας που υπηρετεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος και το ίδιο το μέσο που παραθέτει το δημοσίευμα.

    «Διάβημα της κινεζικής πρεσβείας προς την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα της σύμβασης με την Cosco δεν υπάρχει», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σχολιάζουν ότι «ο συντάκτης του σχετικού δημοσιεύματος κ. Χιώτης, αποδεικνύει για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι οι "δημοσιογραφικές πηγές" του είναι ευφάνταστες, βαθύτατα κίτρινες και εντελώς άσχετες με κάθε έννοια εγκυρότητας και δεοντολογίας».

    Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «τόσο ο έγκριτος δημοσιογράφος, όσο και το μέσο, αξίζουν τον οίκτο της κοινής γνώμης για το επίπεδο της δημοσιογραφίας που υπηρετούν».

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Ευθυμίου: Δεν υφίσταται κινεζικό διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπ. Εξωτερικών

    [02] Θ. Δρίτσας για Cosco: Δεν υπήρχε λόγος για όλη αυτή την αναταραχή

    «Σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο, μια εταιρεία έχει κρατική υπόσταση και τη φίλη χώρα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

    «Εξαντλήσαμε την προσπάθεια και όλη την καλή πίστη για την άρση κάθε επιφύλαξης για να μη μείνει η παραμικρή υποψία, ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τις συμφωνίες που κάνει», σημείωσε ο κ. Δρίτσας αναφερόμενος στις νομοτεχνικές βελτιώσεις τις οποίες κατέθεσε μετά την επανάληψη της συνεδρίασης.

    «Γεννήθηκε μείζον θέμα χωρίς λόγο», είπε και προσέθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος για όλη αυτή την αναταραχή, ενώ επανέλαβε ότι οι αλλαγές που έγιναν δεν αποτελούν σε οποιαδήποτε περίπτωση παραβίαση των συμφωνημένων.

    Θ. Δρίτσας για Cosco: Δεν υπήρχε λόγος για όλη αυτή την αναταραχή

    «Σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο, μια εταιρεία έχει κρατική υπόσταση και τη φίλη χώρα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

    «Εξαντλήσαμε την προσπάθεια και όλη την καλή πίστη για την άρση κάθε επιφύλαξης για να μη μείνει η παραμικρή υποψία, ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τις συμφωνίες που κάνει», σημείωσε ο κ. Δρίτσας αναφερόμενος στις νομοτεχνικές βελτιώσεις τις οποίες κατέθεσε μετά την επανάληψη της συνεδρίασης.

    «Γεννήθηκε μείζον θέμα χωρίς λόγο», είπε και προσέθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος για όλη αυτή την αναταραχή, ενώ επανέλαβε ότι οι αλλαγές που έγιναν δεν αποτελούν σε οποιαδήποτε περίπτωση παραβίαση των συμφωνημένων.

    «Θέλω να πιστεύω ότι ο παραχωρησιούχος έχει αποδεχτεί νομικές συμβουλές "υπερβολικής κάλυψης"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έσπευσε να αξιοποιήσει το θέμα που δημιουργήθηκε για να αναδείξει τη δήθεν αναξιοπιστία της κυβέρνησης

    Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι επρόκειτο για παρεμβάσεις οι οποίες συνέτειναν στην καλή νομοθέτηση και εξυπηρετούν και τις δυο πλευρές και αποφεύγονται μελλοντικές τριβές που θα μπορούσαν όπως είπε να εμποδίσουν την αναπτυξιακή προοπτική.

    «Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις μπορούν πραγματικά να βελτιωθούν, να δοκιμαστούν και στην πράξη και να αξιολογηθούν», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας

    Διαβάστε επίσης:

    Θ. Δρίτσας: Δεν υπάρχει αλλαγή των συμφωνηθέντων με την Cosco

    [03] Για «ψέμα και πολιτική εξαπάτηση» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ. Κουμουτσάκος

    Για ψέμα και πολιτική εξαπάτηση, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι, από χθες, 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους μειωμένες.

    «Κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται βαρύτερος. Σύντομα έρχονται και τα εκαθαριστικά της εφορίας και ο ΕΝΦΙΑ», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Για την COSCO είπε ότι από χθες η χώρα αντιμετωπίζει ένα ακόμη πλήγμα αναξιοπιστίας. «Η σύμβαση με την εταιρία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή ήταν διαφορετική από αυτή που υπογράφηκε. Η χώρα διασύρεται από την έλλειψη αξιοπιστίας. Η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα και όχι στους υπουργούς του κ.κ. Δρίτσα ή Σπίρτζη», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [04] «Αγυρτεία και αθλιότητα» χαρακτήρισε ο Θ. Δρίτσας δημοσιεύματα περί «αδειάσματος» από το Μαξίμου

    «Αγυρτεία και αθλιότητα» χαρακτήρισε- μιλώντας στη Βουλή- ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Δρίτσας, δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται, όπως είπε, σε «άδειασμα Δρίτσα από το Μέγαρο Μαξίμου», και επανέλαβε ότι είναι συνήθης η επεξεργασία των νομοθετημάτων από την γραμματεία της κυβέρνησης.

    Ο κ. Δρίτσας, κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να «αντισταθούν» όπως είπε, και να μην αφήσουν το μιντιακό σύστημα ή όποιον άλλον να καθορίσουν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και «να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα κλίμα απογοήτευσης και τους πολίτες στην ανάπτυξη των πιο αντιδραστικών κατευθύνσεων. Η Ευρώπη προχωρεί σε μια τέτοια κατεύθυνση και η Ελλάδα δοκιμάζεται» συμπλήρωσε.

    [05] Π. Σκουρλέτης: Ο τομέας της ενέργειας πεδίο ισχυρής συνεργασίας Γερμανίας-Ελλάδας

    Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για νέα αναπτυξιακή πορεία και συνιστά πεδίο ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις στο πλαίσιο της συνάντησης που έχει, στο υπουργείο, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ.

    Αυτό, πρόσθεσε ο υπουργός, αποδεικνύει η παρουσία του κ. Γκάμπριελ, ενώ σημείωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ένα ενδιαφέρον συνέδριο που θα είναι προσανατολισμένο στις ανανεώσιμες πηγές και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε, επίσης, για εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση που δείχνει τα περιθώρια και τις δυνατότητες συνεργασίας στο συγκεκριμένο τομέα.

    [06] Σοβαροί οι κίνδυνοι από το νέο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης

    Τα περιοριστικά κριτήρια του νόμου που διαμορφώνει το νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης των τραπεζών (Ν. 4346/2015) επιβάλλουν στις τράπεζες της Ελλάδας ένα σχήμα διοίκησης μονοδιάστατο, με μέλη Διοικητικών Συμβουλίων που θα προέρχονται και θα διαθέτουν γνώσεις και εμπειρίες από ένα περιορισμένο και στενό τραπεζικό πεδίο.

    Η κατεύθυνση προς ένα τέτοιο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης - μονοδιάστατο και συγκεντρωτικό - θέτει σοβαρούς κινδύνους ως προς την απρόσκοπτη και αποτελεσματική υλοποίηση των προκλήσεων που έχουν μπροστά τους οι τράπεζες και διακυβεύει την ανταγωνιστική τους τοποθέτηση στο διεθνές ανταγωνιστικό τραπεζικό τοπίο, εκτίμησε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας

    Η επιτυχημένη διεθνής πρακτική, που ακολουθούν όλες οι προηγμένες χώρες και υιοθετούν όλοι οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι διεθνώς, έχει γίνει απαγορευτική για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας μας.

    Ο νόμος 4346/2015 διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης, το οποίο ναι μεν και πολύ σωστά προάγει και αναβαθμίζει τις τραπεζικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο και την ανεξαρτησία του ως προς το πολιτικό σύστημα αλλά από την άλλη ακρωτηριάζει την αναγκαία σύνδεση του με την πραγματική οικονομία και στερεί απολύτως αναγκαίες δεξιότητες και εμπειρίες που θα πρέπει να διαθέτει το Δ.Σ. ως συλλογικό όργανο για να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις, ανέφερε η κ. Κατσέλη.

    [07] Β. Ντομπρόβσκις για Brexit: Η Κομισιόν είναι έτοιμη για περαιτέρω δράσεις εφόσον χρειαστεί

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες και άλλες αρχές για να αποσοβήσει την αναταραχή στην αγορά που ίσως ακολουθήσει μετά την ψήφο υπέρ του Brexit τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άλλες κεντρικές τράπεζες και όλες οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά για να διασφαλίσουν την κατάλληλη αντίδραση στην όποια αναταραχή ενδεχομένως υπάρξει στις αγορές», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέδριο στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε ότι επί του παρόντος είναι πολύ νωρίς να προβλεφθεί ο οικονομικός αντίκτυπος του Brexit στην ευρωζώνη.

    [08] Αύριο η συνάντηση Τσακαλώτου-Γκάμπριελ

    Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα έχει αύριο, στις 13:00, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

    [09] Γ. Μπασκόζος: Προτεραιότητα η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών στα φάρμακα

    Η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη, με τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή, αποτελεί προτεραιότητα, του υπουργείου Υγείας, τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο Pricing & Reimbursement, ο ΓΓ δημόσιας υγείας, Γιάννης Μπασκόζος. Ο κ. Μπασκόζας υπογράμμισε, ότι «η άρση της Επιτροπείας στη χώρα μας θα μας επιτρέψει να χαράξουμε τις πολιτικές που πραγματικά θέλουμε. Μέχρι τότε προσπαθούμε με συγκεκριμένα μέτρα να ανακουφίσουμε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που χρειάζεται φαρμακευτική περίθαλψη».

    Ο κ. Μπασκόζος μίλησε για «αδράνεια της Πολιτείας που οδήγησε σε στρεβλώσεις το χώρο της υγείας και του φαρμάκου», τονίζοντας ότι η εφαρμογή συγκεκριμένων εθνικών σχεδίων για κάθε πάθηση και τις αντίστοιχες θεραπείες, θα επιτρέπουν στους επαγγελματίες υγείας να συνταγογραφούν γενόσημα και τα απαραίτητα καινοτόμα φάρμακα.

    [10] Τζ. Τραπατόνι: Η Γερμανία είναι σαν τη Μέρκελ...

    Το Σάββατο, Ιταλία και Γερμανία θα βρεθούν απέναντι, διεκδικώντας εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2016. O Τζοβάνι Τραπατόνι, σε συνέντευξή του στο ANSA, εξήγησε το λόγο, για τον οποίο οι Γερμανοί φοβούνται την «Σκουάντρα Ατζούρα», φέρνοντας παράδειγμα, ακόμα και την Μέρκελ.

    «Μας αγαπάνε και μας θαυμάζουν, αλλά υποφέρουν κιόλας, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Ο λόγος είναι σαφής, στη νοοτροπία τους, υπάρχει η ιδέα της Deutschland του κόσμου, της Γερμανίας που είναι κυρίαρχη. Εχουν την ιδέα της κυριαρχίας. Είναι μέρος της Ευρώπης, αλλά είναι η Deutschland. Είναι σαν τη Μέρκελ, με όλο το σεβασμό που έχω, η επιθυμία της για υπεροχή είναι προφανής. Αισθάνονται πάντα πολύ ισχυροί, τότε φτάνουμε εμείς, μικροί, πάντα αμφιλεγόμενοι, με πολλές αμαρτίες, αλλά τελικά λαμπροί. Και τους θέτουμε σε κρίση,» είπε χαρακτηριστικά ο 77χρονος, πλέον, Τζοβάνι Τραπατόνι.

    «Τι να πω, ένα ψέμα ότι η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή, και η Ιταλία μία χαμένη; Θα πρέπει να πω την αλήθεια, για εμένα για μία ακόμα φορά θα τελειώσει στην παράταση και θα νικήσουμε εμείς. Η ήττα στην παράταση θα είναι πραγματικά ένα σοκ για εκείνους».

    Ενα σοκ που έχει βαθιές ρίζες, γιατί όπως λέει Τραπατόνι, όλα ξεκίνησαν από το Μεξικό το 1970 και τον αγώνα Ιταλία-Γερμανία,ένα παιχνίδι αξέχαστο , ειδικά για τους Γερμανούς. Στα ηημιτελικά, όπου η κανινική διάρκεια ολοκληρώθηκε με 1-1 και στην παράταση νίκησαν (4-3) οι Ιταλοί . «Ηταν όμορφο για εμάς τους Ιταλούς και τους λάτρεις του ποδοσφαίρου ,αλλά γι' αυτούς πραγματικά δεν ήταν. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Αυτό ποτέ δεν χωνεύεται, υποφέρουν όταν συναντιόμαστε και όλα ξεκινάνε από εκεί. Μου το ρωτούσαν όταν ήμουν στην Μπάγερν,» πρόσθεσε.

    Όμως επιστρέφοντας στις ημέρες μας, ο «Τραπ» παραδέχεται: «Τώρα η Γερμανία είναι πραγματικά μια δύναμη στο ποδόσφαιρο, αλλά για πω ότι σήμερα το χάσμα είναι αγεφύρωτο για μένα δεν έχει νόημα. Η εθνική του Κόντε, έχει πραγματικά αποδειχθεί, όπως ο ίδιος λέει, ότι είναι ομάδα όχι εθνική. Είδατε πως τρέχουν τρεις, όταν ένας συμπαίκτης τους χάσει την μπάλα; Σε τέτοιες συναντήσεις η φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Ο Λεβ γνωρίζει άριστα την Ιταλία, τις αδυναμίες μας. Ξέρει ότι τα παιχνίδια κερδίζονται, για μια λεπτομέρεια. Και εμείς είμαστε σε γενικές γραμμές καθηγητές».

    [11] Ο Ραχόι ξεκίνησε συνομιλίες με τα μικρότερα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Ο Μαριάνο Ραχόι, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας και νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, ξεκίνησε σήμερα συνομιλίες με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων αναζητώντας στήριξη για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος (PP).

    Τέσσερις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε χωρίς να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ο Ραχόι συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής των Καναρίων και ηγέτη του κόμματος "Κανάριος Συνασπισμός" Φερνάντο Κλαβίχο. Το κόμμα αυτό βρίσκεται στον κατάλογο των πολιτικών σχηματισμών με τους οποίους οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να βρουν κοινά σημεία και να συμμαχήσουν ώστε ο Ραχόι να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

    Το PP εξέλεξε την Κυριακή 137 βουλευτές, σε σύνολο 350, δηλαδή 14 περισσότερους απ' όσους είχε μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

    [12] Ελπίδες για καλά και πολλά χρόνια ζωής σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του παχέως εντέρου

    Ξεπερνά τα 3,5 χρόνια η επιβίωση ασθενών με μεταστατικό καρκίνο παχέως εντέρου, με συνδυασμούς νεότερων θεραπειών ανακοίνωσαν οι επιστήμονες στη Βαρκελώνη.

    Πολύτιμα χρόνια, με καλή ποιότητα ζωής, προσφέρουν σε ανθρώπους που υποφέρουν από μεταστατικό καρκίνο του παχέως εντέρου, οι συνδυασμοί στοχευμένων θεραπειών, όπως ανακοινώθηκε στο 18ο παγκόσμιο συνεδρίο γαστρεντερικού καρκίνου.

    «Η μέση επιβίωση ενός ανθρώπου που έχει σήμερα μεταστατικό καρκίνο παχέως εντέρου, έχει φτάσει έως 40 μήνες. Αγοράζουμε, θα μπορούσε να πει κάποιος πολύτιμο χρόνο για τον ασθενή, παρατείνουμε την επιβίωση και ουσιαστικά του δίνουμε την ευκαιρία να δοκιμάσει και τις καινοτόμες θεραπείες που έρχονται»

    Αυτά τονίζει, μιλώντας στο www.praktoreio-ygeias.gr ο Γεώργιος Πενθερουδάκης, αναπληρωτής καθηγητής ογκολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εξηγώντας, ότι, με τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο, ο ασθενής με μεταστατικό καρκίνο του παχέως εντέρου, μπορεί με το κατάλληλο γι αυτόν φάρμακο, να μεγιστοποιεί το θεραπευτικό του όφελος και να αποφεύγει το ακατάλληλο φάρμακο, που ενδεχομένως έχει παρενέργειες και κοστίζει πολύ περισσότερο.

    Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο συνέδριο, τα στοχευμένα αυτά φάρμακα που χρησιμοποιούνται ως συνδυασμός με τις υπάρχουσες χημειοθεραπείες, απευθύνονται σε συγκεκριμένους ασθενείς που εμφανίζουν μεταλλάξεις σε συγκεκριμένα γονίδια.

    Πρόκειται ουσιαστικά για βιολογικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων,όπως είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα, πανιτουμουμάμπη και σετουξιμάμπη.

    [13] Ένοπλος εισέβαλε σε στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ

    Oι αρχές απέκλεισαν σήμερα την πρόσβαση στη Κοινή Βάση Άντριους στο Μέριλαντ των ΗΠΑ έπειτα από πληροφορίες ότι ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ, ενώ απευθύνεται έκκληση στο προσωπικό να σπεύσει προς ασφαλείς χώρους για να προστατευτεί, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι της βάσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Με μήνυμα στο λογαριασμό της βάσης στο Facebook εκπρόσωποι επισημαίνουν ότι το περιστατικό εκτυλίσσεται στις ιατρικές εγκαταστάσεις Μάλκολμ Γκρόου.

    "Οι πρώτες δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο" τονίζεται.

    Πριν από λίγο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ένας ένοπλος άνδρας κυκλοφορεί ελεύθερος στην αμερικανική βάση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η βάση αυτή χρησιμοποιείται συχνά από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force 1.

    [14] Γκαλά όπερας με πρωταγωνιστές της ΕΛΣ

    Ένα εντυπωσιακό Γκαλά Όπερας ετοιμάζει η Λυρική Σκηνή, στις 3 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύριος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) -μπροστά από το εντυπωσιακό κανάλι- με πρωταγωνιστές τον Τάσο Αποστόλου, τη Βασιλική Καραγιάννη, τη Μαρία Μητσοπούλου, τον Δημήτρη Πλατανιά και τον Γιάννη Χριστόπουλο. Στο πιάνο, η Σοφία Ταμβακοπούλου.

    Με θέα τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ, οι διακεκριμένοι μονωδοί θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από όπερες και οπερέτες των Βέρντι, Ντονιτσέττι, Τομά, Μπιζέ, Καταλάνι, Λαλό, Πουτσίνι, Γκουνό και Στράους, συνοδεία πιάνου.

    Με το εν λόγω Γκαλά κλείνει ο κύκλος των συναυλιών τσέπης που πραγματοποιήθηκαν, καθόλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-2016, από μονωδούς της ΕΛΣ, στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

    Το γκαλά Όπερας ξεκινά στις 20:30 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [15] ΝΔ για δήλωση Πετρόπουλου: Οι υπουργοί ξεχειλίζουν από αλαζονεία και ανευθυνότητα

    «Οι υπουργοί ξεχειλίζουν από αλαζονεία και ανευθυνότητα. Οι πολίτες από πικρία και αγανάκτηση», σχολιάζει η ΝΔ με αφορμή δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου για την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

    «Τα κυβερνητικά στελέχη εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και προκαλούν, με τον πιο βάναυσο τρόπο, χιλιάδες συνταξιούχους, στους οποίους - κόβοντας το ΕΚΑΣ - δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [16] Δεν θα συνδράμει την κυβέρνηση στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, δήλωσε η Φ. Γεννηματά

    Τη δέσμευσή της να τοποθετηθεί επί του εκλογικού νόμου, όταν κατατεθεί η συγκριμένη πρόταση της κυβέρνησης, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά σε ραδιοφωνική συνέντευξη (Real Fm).

    Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τόνισε: «Γιατί ανοίγει τώρα τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας; Επειδή αντιλαμβάνεται τη φθορά του; Επειδή αντιλαμβάνεται τα δύσκολα; Επειδή θέλει να κάνει αποπροσανατολισμό; Επειδή θέλει να κάνει αντιπερισπασμό; Να μην συζητάει κανείς για το ότι η αριστερή κυβέρνηση κόβει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων; Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, σήμερα κόβουν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες ανθρώπους.

    Να μη συζητάει κανείς το φιάσκο με την COSCO την ώρα που φεύγει ο πρωθυπουργός για την Κίνα, η αναξιοπιστία της κυβέρνησης...αρνούμαι να παίξω αυτό το παιχνίδι και θεωρώ ότι έχουν κάνει πολύ μεγάλο λάθος όσοι έχουν επικεντρωθεί σε αυτή τη συζήτηση».

    [17] Πούτιν: Η Μόσχα θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία

    Η Τουρκία ζήτησε συγνώμη για την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού τον περασμένο Νοέμβριο και η Ρωσία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα μετά την εξέλιξη αυτή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.

    Η Μόσχα θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, αφότου η Άγκυρα εξέφρασε τη λύπη της για την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού, τόνισε ο Πούτιν. "Όπως γνωρίζετε, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον πρόεδρο της χώρας αυτής. Είναι επίσης γνωστό ότι η Άγκυρα ζήτησε συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, προτιθέμεθα να λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας στο εγγύτερο δυνατόν μέλλον", διευκρίνισε ο Πούτιν.

    [18] Έφοδος ελεγκτών στα γραφεία της Google στη Μαδρίτη και έλεγχος για φοροδιαφυγή

    Έφοδο στα γραφεία της Google στη Μαδρίτη πραγματοποίησαν σήμερα Ισπανοί αξιωματούχοι στο πλαίσιο φορολογικής έρευνας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, ενώ δεν έχει περάσει ακόμα ένας μήνας από αντίστοιχη επιχείρηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών στη Γαλλία.

    Εκπρόσωπος της Google ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η εταιρία τηρεί τη φορολογική νομοθεσία στην Ισπανία, όπως και σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Η εταιρία συνεργάζεται με τις αρχές για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

    Η Google δέχεται πιέσεις από πολιτικούς και πολίτες σε όλη την Ευρώπη, που εκφράζουν ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται τη διεθνή τους παρουσία για να ελαχιστοποιήσουν τους φόρους που καταβάλλουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 June 2016 - 14:32:40 UTC