Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Δεν έχει αξιοπιστία η διαστρέβλωση και το ψέμα
  • [02] «Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων»
  • [03] Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας και διμερείς συμφωνίες, στη σημερινή ατζέντα
  • [04] Ενδεχόμενο πιστοληπτικής υποβάθμισης της Αυστραλίας
  • [05] Ερευνητικό σκάφος συνέλεξε ανθρώπινα μέλη από το σημείο πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir
  • [06] Σ. Αραβία: Επίθεση αυτοκτονίας έξω από το προξενείο των ΗΠΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Δεν έχει αξιοπιστία η διαστρέβλωση και το ψέμα

    Απάντηση στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» με τίτλο «Επιστολή κόλαφος από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» έδωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει ότι το δημοσίευμα δεν έχει σχέση με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και τονίζει ότι ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης αν θέλουν να διατηρούν την αξιοπιστία τους, οφείλουν να απέχουν από τη διαστρέβλωση και τα ψέματα.

    Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά έχει ως εξής: «Η αλληλογραφία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα του ομίλου Καθημερινής ? Σκάι είναι γνωστή εδώ και καιρό και δεν έχει σχέση με τη διαδικασία των αδειών. Εμείς καλωσορίζουμε την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας για άδεια από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Υπογραμμίζουμε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τα ιδιαίτερα συμφέροντά του όπως νομίζει. Η αποχή από την διαστρέβλωση και το ψέμα όμως, μπορεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί από την αξιοπιστία του. Δεν μας προκαλεί λοιπόν έκπληξη. Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι «η ηχώ» των ιδιοκτητών, η ΝΔ, δεν έχει σπεύσει να υιοθετήσει τις ανακρίβειες και να ζητήσει ακύρωση του διαγωνισμού και παραίτηση υπουργού».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΙΤΗΣΕΕ: «Στον αέρα ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών»

    [02] «Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων»

    «Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ευρύτατη συναίνεση με την πρόταση που παρουσίασε στον δημόσιο διάλογο και καθιστά και ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει αποσπασματικές ρυθμίσεις, «στους τακτικισμούς του ενός ή του άλλου δεν θα βάλουμε πλάτη. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να βάλει τις βάσεις ώστε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας να υλοποιήσει την εθνική γραμμή, την επόμενη μέρα των εκλογών,όποτε κι αν γίνουν».

    Ανέφερε επίσης ότι «όποιος δεν θέλει στις επόμενες εκλογές το πρώτο κόμμα, με πολύ χαμηλά ποσοστά να παίρνει επιπλέον 50 βουλευτές, δεν έχει παρά να έρθει στα λόγια μας και να συζητήσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με μικρότερο και δικαιότερο bonus και επιτέλους το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται πράγματι για ένα δικαιότερο σύστημα και για την ευρύτατη συνεννόηση, όπως εμένα μου είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Να μπει στον διάλογο».

    Συνεχίζοντας επισήμανε: «Επιθυμούμε κυβερνησιμότητα, σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία. Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα στο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ώστε να υπάρξει ευρύτατη συνεργασία την επόμενη μέρα και να μην οδηγηθούμε σε ακυβερνησία. Τους προκαλώ να έρθουν να συζητήσουμε και ως το φθινόπωρο να έχουμε βάλει ένα χρονοδιάγραμμα να μπορέσουμε να βρούμε ένα κοινό σημείο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για να απαντήσουμε στον διάλογο αυτόν».

    [03] Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας και διμερείς συμφωνίες, στη σημερινή ατζέντα

    Σήμερα Δευτέρα, ξεκινά το επίσημο μέρος της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπραστην Κίνα που περιλαμβάνει τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λ.Δ. της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ, κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λ.Δ. της Κίνας Λι Κεκιάνγκ, διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, υπογραφή διμερών συμφωνιών και συμμετοχή σε επιχειρηματικό φόρουμ.

    Αύριο Τρίτη, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λ.Δ. της Κίνας Ξι Γινπίνγκ.

    Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Σαγκάη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba και τον πρόεδρο της COSCO. Θα επισκεφθεί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της ΖΤΕ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΖΤΕ. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ, θα επισκεφθεί το Μουσείο της Σαγκάης, θα συνανταθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες. Το ίδιο βράδι (τοπική ώρα Κϊνας) η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποχωρήσει από την Κίνα.

    Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Πεκίνο το Σάββατο στις 09:30 τοπική ώρα, επικεφαλής πολυμελούς ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας και με τη συμμετοχή περίπου 40 Ελλήνων επιχειρηματιών.

    Διαβάστε επίσης:«Η Ελλάδα κατέχει καίρια θέση στην κινεζική στρατηγική για το Δρόμο του Μεταξιού»

    [04] Ενδεχόμενο πιστοληπτικής υποβάθμισης της Αυστραλίας

    Η Αυστραλία κινδυνεύει να χάσει την αξιολόγηση «ΑΑΑ» που έχει στην πιστοληπτική της ικανότητα με δεδομένη την κατάσταση πολιτικής αβεβαιότητας που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.Υπό τις εξελίξεις αυτές, η Αυστραλία εισέρχεται στη μεγάλη λίστα των αναπτυγμένων οικονομικά χωρών, που ταλαιπωρούνται από πολιτική αστάθεια, καθώς η πιο πιθανή εξέλιξη είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης μειοψηφίας στο κοινοβούλιο, κατά τις επόμενες ημέρες.

    Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.Η πιο πειστική πολιτικά εξέλιξη, για όλα τα κόμματα είναι η συγκρότηση μιας εχθρικής Γερουσίας, που δε θα συνεργάζεται εύκολα στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, προκαλώντας την ανησυχία χρηματοοικονομικών κύκλων που εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

    [05] Ερευνητικό σκάφος συνέλεξε ανθρώπινα μέλη από το σημείο πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir

    Ένα ερευνητικό σκάφος, μισθωμένο από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, έχει ανασύρει όλα τα εντοπισμένα έως σήμερα ανθρώπινα μέλη στον πυθμένα της θάλασσας, στο σημείο όπου κατέπεσε η πτήση της EgyptAir MS804, ανακοίνωσε η επιτροπή διερεύνησης του ατυχήματος χθες.Το πλοίο "John Lethbridge", το οποίο ανήκει στην εταιρεία του Μαυρικίου Deep Ocean Search, κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας για να παραδώσει τα ευρήματά του στους ιατροδικαστές και εισαγγελείς, είπε σε δήλωσή της η επιτροπή, προσθέτοντας ότι θα επιστρέψει στον τόπο του δυστυχήματος για περαιτέρω ελέγχους.

    Το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών κατέπεσε για άγνωστους ακόμα λόγους ενώ εκτελούσε τη διαδρομή Παρίσι-Κάιρο, στις 19 Μαΐου.

    [06] Σ. Αραβία: Επίθεση αυτοκτονίας έξω από το προξενείο των ΗΠΑ

    Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας Τζέντα νωρίς σήμερα, είπε η κρατική τηλεόραση.Ο βομβιστής στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από ένα τέμενος απέναντι από το προξενείο και λίγο αργότερα τέθηκε σε λειτουργία ο πυροδοτικός μηχανισμός, σκοτώνοντάς τον και τραυματίζοντας ελαφριά τους αστυνομικούς κοντά του, πρόσθεσε η τηλεόραση.

    Μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα του ειδησειογραφικού μέσου Sabq φαινόταν να δείχνει τη σορό ενός άνδρα που κείτονταν δίπλα από ένα ταξί.Μάρτυρας στην περιοχή είπε στο Reuters ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις ασφαλείας και ότι υπερίπτανται ελικόπτερα, αλλά ότι κανένας από τους αστυνομικούς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τί συνέβη.

    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών δήλωσε ότι η αμερικανική διπλωματία έχει ενημερωθεί για την έκρηξη στην Τζέντα και ότι υπάρχει συνεργασία με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίαs για τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 July 2016 - 4:32:33 UTC