Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αυξάνεται ξανά», επισημαίνει ο Πρ. Παυλόπουλος με αφορμή την επίσκεψή του στην Ολλανδία
  • [02] Γκ. Έτινγκερ: Να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  • [03] Σώα ανασύρθηκαν τα μέλη οικογένειας που έπεσαν στη θάλασσα με το αυτοκίνητό τους
  • [04] Απεργιακές κινητοποιήσεις σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, μέχρι την Πέμπτη
  • [05] Γιασμίν Λεβί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η μουσική είναι η θρησκεία μου κι είναι μία, όπως κι ο Θεός
  • [06] Αποκωδικοποιήθηκε πλήρως το DNA της ελιάς
  • [07] Από το Game of Thrones στο Game of Bones
  • [08] Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστρονομίας ξεκινά στο Ίδρυμα Ευγενίδου

  • [01] «Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αυξάνεται ξανά», επισημαίνει ο Πρ. Παυλόπουλος με αφορμή την επίσκεψή του στην Ολλανδία

    «Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αυξάνεται ξανά» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα "Het Financieele Dagblad" και στην δημοσιογράφο Shereen El Serbini. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες» και προσθέτει ότι «τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος προγράμματος και να διορθώσουμε τα λάθη».

    Σήμερα, ο Πρόεδρος ξεκινά επίσημη διήμερη επίσκεψη στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών, ύστερα από πρόσκληση του βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της χώρας Μαρκ Ρούτε, ο οποίος θα παραθέσει δείπνο εργασίας προς τιμήν του. Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί επίσης το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Ακολουθεί η συνέντευξη:

    «Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος: «Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και την ευρωζώνη δεν πρέπει να διακυβεύεται»

    ? Shereen El Serbini

    Ο έγκριτος νομικός Προκόπης Παυλόπουλος γνώρισε αμέσως το βάπτισμα του πυρός, όταν έγινε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2015. Αντιτάχθηκε σθεναρά στην απειλή ενός Grexit. Εν τω μεταξύ, το κλίμα βελτιώθηκε σημαντικά γύρω από το ελληνικό ζήτημα, σημειώνει ο Παυλόπουλος, ο οποίος τη Δευτέρα αρχίζει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία.

    Ο Παυλόπουλος θα γίνει δεκτός από το βασιλικό ζεύγος και θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Mark Rutte. Επιπλέον, θα επισκεφθεί τη Γερουσία και την Κάτω Βουλή, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, και το Κοινωνικό και Οικονομικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο Παυλόπουλος είναι γνωστότερος στην Ελλάδα ως ένας πραγματικός ακαδημαϊκός. Δραστηριοποιήθηκε τα χρόνια μετά τη δικτατορία στο συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και κατείχε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων ως νομικός σύμβουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και ως Υπουργός Εσωτερικών την περίοδο 2004-2009. Το ό,τι ο Παυλόπουλος έχει κερδίσει τον σεβασμό από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα, έγινε εμφανές στις αρχές του 2015, όταν η υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας υποστηρίχθηκε τόσο από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το δικό του συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο νέος πρόεδρος έπρεπε αμέσως να αντιμετωπίσει μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ, μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια ένταξης. Ο Παυλόπουλος έθεσε αμέσως τη σφραγίδα του στην προεδρία και πήρε σαφή θέση κατά της αποχώρησης της χώρας του από την ΕΕ. «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και η Ευρώπη χωρίς την

    Ελλάδα δεν θα είναι η ίδια» ήταν μία από τις αποφασιστικές δηλώσεις του.

    Αντιμετώπισε έντονη κριτική, αλλά δεν έχει μετανιώσει. Ο Παυλόπουλος δηλώνει: «Έπραξα αυτό που μου επέβαλε ο συνταγματικός μου ρόλος, μη επιτρέποντας, πάντοτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, την πραγματοποίηση ανεύθυνων σχεδιασμών που θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε μιαν άβυσσο οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας και, συνακόλουθα, αβεβαιότητας. Ασκώ τα καθήκοντά μου με γνώμονα την μη διακινδύνευση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».

    Ως εκ τούτου δεν έχετε υπερβεί τα όρια των αρμοδιοτήτων σας ως πρόεδρος;

    «Αντιθέτως, πιστεύω ότι εξετέλεσα το συνταγματικό καθήκον μου, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα εντός της ΕΕ και του ευρώ. Διότι θα παραβίαζα το χρέος μου αυτό εάν έμενα απαθής, όταν η Ελλάδα κινδύνευε να χάσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Τούτο ήταν χρέος μου όχι τόσο λόγω του σταθερού ευρωπαϊκού μου προσανατολισμού όσο λόγω της εντολής που προέκυψε από τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία μ' εξέλεξε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Αλλά ο ελληνικός λαός ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα για την αποδοχή των όρων του δανείου που επιβάλλονται από τους δανειστές. Δεν ήταν ένα «όχι» στην Ευρώπη;

    Από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, κατέστη σαφές τόσο από εμένα όσο και από τον Πρωθυπουργό ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν μία ετυμηγορία για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Η πλειοψηφία αυτή είχε καθαρώς ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όπως άλλωστε επέδειξαν και οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, οι οποίες όχι μόνον δεν σχετικοποίησαν αλλά, όλως αντιθέτως, κατέστησαν οιονεί αμετάκλητο τον προσανατολισμό αυτόν.

    Η Ελλάδα τώρα έχει απελευθερωθεί από το φάντασμα του Grexit και οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας τελικά αποδίδουν καρπούς;

    Το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει σαφώς βελτιωθεί. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για την εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της, πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος Προγράμματος και να διορθώσουμε τα λάθη.

    Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος για τα «λάθη»;

    Αναφέρομαι ιδίως σε θέματα άμεσης ή έμμεσης φορολογίας, τα οποία έχουν προφανώς υφεσιακές επιπτώσεις.

    Από την έναρξη της κρίσης, η Ολλανδία είχε υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή. Στην πολιτική και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπήρχαν κάποια προσβλητικά σχόλια για τους Έλληνες. Νιώσατε ότι αυτό ήταν άδικο εκ μέρους της χώρας μας;

    Το κλίμα έχει πλέον βελτιωθεί και γι' αυτό δεν θέλω να μείνω σε λίγες μεμονωμένες αρνητικές δηλώσεις.

    Και θέλω να ευχαριστήσω την Ολλανδία για την υποστήριξη που έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια, διότι η Ολλανδία αποτελεί έναν από τους βασικούς, ουσιαστικώς δε ιδρυτικούς, πυλώνες του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε μαζί με την Ολλανδία για το μέλλον της ΕΕ.

    Τι μπορεί να σημαίνει η Ολλανδία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα σας;

    Η Ολλανδία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια διόρθωσης του τρέχοντος Προγράμματος και να συμβάλει στην επικράτηση της Αλληλεγγύης που απαιτείται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος».

    [02] Γκ. Έτινγκερ: Να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

    "Πρέπει να αποφασίσουμε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας", δηλώνει σε συνέντευξή του στην Bild ο επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Ετινγκερ. Και οι δύο χώρες δεν εκπλήρωσαν τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις τους το 2015. Εάν η Κομισιόν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων του προϋπολογισμού, θα πρέπει να αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις.

    Είχε προηγηθεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel είχε δηλώσει ότι το θέμα των κυρώσεων θα τεθεί σύντομα στην ημερήσια διάταξη στην Κομισιόν για να αποφασίσει.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η Κομισιόν είχε εμποδίσει την επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία λόγω των εκλογών. Η απόφαση αυτή του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ είχε επικριθεί σφοδρά, αλλά και ο ίδιος ο Ετινγκερ είχε υπερασπιστεί τις εξαιρέσεις για τα ελλείμματα.

    Την Τρίτη πάντως η Κομισιόν θα συνεδριάσει στο Στρασβούργο για το θέμα αυτό.

    [03] Σώα ανασύρθηκαν τα μέλη οικογένειας που έπεσαν στη θάλασσα με το αυτοκίνητό τους

    Σώα ανασύρθηκαν από το αλιευτικό καταφύγιο Μεσολογγίου τα μέλη μιας οικογένειας που έπεσαν στη θάλασσα με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 50χρονος και επέβαιναν η 45χρονη σύζυγός του και το ανήλικο παιδί τους έπεσε χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου, στο λιμάνι του Μεσολογγίου.

    Την πτώση του αυτοκινήτου αντιλήφθηκαν ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή και έσπευσαν να βοηθήσουν τους τρεις επιβαίνοντες. Έπειτα από λίγη ώρα ο άνδρας, η γυναίκα και το ανήλικο παιδί βγήκαν από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Έπειτα από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις ήταν καλά στην υγεία τους.

    Όσον αφορά στα αίτια της πτώσης του αυτοκινήτου στην θάλασσα, πραγματοποιεί έρευνες το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

    [04] Απεργιακές κινητοποιήσεις σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, μέχρι την Πέμπτη

    Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.

    Συγκεκριμένα, σήμεραΔευτέρα, αύριο Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο - Πάτρα και αντιστρόφως.

    Ειδικότερα, για σήμερα4 Ιουλίου, την Τρίτη 5 Ιουλίου και την Πέμπτη 7 Ιουλίου έχουν εξαγγελθεί επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας (05:00 - 08:00, 13:00 - 16:00, 21:00 - 24:00), ενώ για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, 24ωρη απεργία.

    Για τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγια τους επηρεάζονται από τις στάσεις εργασίας, ήδη έχει σταματήσει - με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - η προκράτηση εισιτηρίων.

    [05] Γιασμίν Λεβί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η μουσική είναι η θρησκεία μου κι είναι μία, όπως κι ο Θεός

    Δακρύζουν οι Τούρκοι στο άκουσμα των ήχων του φλαμέγκο και των φάδος; Συγκινούνται οι Έλληνες με τ' αραβικά σάζι; Λικνίζονται οι Βρετανοί στις νότες που "βγάζουν" τα οθωμανικά και αραβικά μακάμια; Ακούν οι Ισπανοί τα περσικά Νταστγκιά, Ινδικές Ράγκα, και Βυζαντινές Οκταηχίες; Πόση πολλαπλότητα σε μελωδικές αποχρώσεις χωράει στη φωνή μιας γυναίκας;

    "Είμαι το αποτέλεσμα αυτών των μίξεων (ελληνική, τουρκική, περσική, ισπανική μουσική... κλασσική μουσική" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γιασμίν Λεβί- η Ισραηλινή τουρκικής καταγωγής με τους Παλαιστίνιους και άραβες "φανς", τους Ιρανούς θαυμαστές και τους Σουηδούς ακροατές, τους Έλληνες, τους Ισπανούς, τους Γερμανούς και τους Βρετανούς να γεμίζουν τις αίθουσες και τα στάδια για ν' ακούσουν τους διεθνείς λυγμούς της.

    Τραγουδάει από "σεβντά" ("Sevda") για την... "αρρώστια της αγάπης" ("Mal de Ι' amor") για τα "θλιμμένα βαλς" ("Triste vals"), λέει "αντίο αγαπημένη" ("Adio Querida") και εκλιπαρεί λυγμικά για "μία νύχτα ακόμη" ("una noche mas"). Διαχειρίζεται μία πλούσια μουσική κληρονομιά που έχει ως κεντρικό άξονα τη σεφαραδίτικη (ιουδαιοϊσπανική) παράδοση αλλά, ουσιαστικά, "αγκαλιάζει" πλήθος από επιμέρους ιδιώματα, που εκτείνονται από το flamenco ως τις μεσανατολικές ηχορυθμίες.

    "Ο πόνος από την αγάπη είναι ένα βασικό συστατικό για τους στίχους και τις μουσικές σε κάθε διαχρονικό τραγούδι" απαντάει, μάλλον αβίαστα, για το αν τελικά... "είναι αρρώστια τα τραγούδια;" η κόρη του μουσικολόγου- μελετητή της ισπανοεβραϊκής μουσικής Ισαάκ Λεβί (γεννημένος στην Σμύρνη στα 1919) και της ερμηνεύτριας Kohava Levy (κυκλοφόρησε μόλις πέρσι τον πρώτο της δίσκο) Γιασμίν Λεβί, που έρχεται στην Ελλάδα για δύο ακόμη συναυλίες (η μία αύριο στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης και η επόμενη το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου στο Κατράκειο της Αθήνας). Ακολουθούν συναυλίες στην Κύπρο (26/7), στο Τελ-Αβίβ (2/8) και στο Τσανάκαλε της Τουρκίας (2/8).

    [06] Αποκωδικοποιήθηκε πλήρως το DNA της ελιάς

    Ισπανοί επιστήμονες «διάβασαν» (αλληλούχισαν) για πρώτη φορά το πλήρες γονιδίωμα του δέντρου της ελιάς. Η ελιά είναι ένα από τα πρώτα δέντρα που καλλιεργήθηκαν στην ιστορία της ανθρωπότητας, πριν από περίπου 6.000 χρόνια, μια διαδικασία που ξεκίνησε στην ανατολική Μεσόγειο και μετά επεκτάθηκε προς τα δυτικά.Σήμερα αποτελεί εμβληματικό φυτό όλης της Μεσογείου, έχοντας ζωτική σημασία για την αγροτική οικονομία της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Συνολικά υπάρχουν σχεδόν 1.000 ποικιλίες ελιάς.

    Μέχρι σήμερα, το γονιδίωμα της ελιάς (Olea europaea), που περιέχει πάνω από 56.300 γονίδια, ήταν άγνωστο στην ολότητά του, παρόλο που ρυθμίζει τις διαφορές ανάμεσα στις ποικιλίες, στα μεγέθη και στη γεύση των καρπών, τη διάρκεια ζωής των δέντρων (τα οποία μπορεί να ζήσουν έως 4.000 χρόνια!) και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε ξηρά περιβάλλοντα.Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό GigaScience, ανέφεραν ότι η αποκωδικοποίηση των γενετικών μυστικών της ελιάς θα βοηθήσει στο να αναπτυχθούν ποικιλίες πιο ανθεκτικές στα βακτήρια, στους μύκητες και στην κλιματική αλλαγή και πιθανώς να παραχθούν λάδι και ελιές καλύτερης ποιότητας.

    [07] Από το Game of Thrones στο Game of Bones

    Το ποιος θα πάρει στα χέρια του το τηλεκοντρόλ, είναι πάντα πηγή μεγάλης εξουσίας -και άρα διαμάχης- σε μια οικογένεια, επειδή αυτός ελέγχει τι θα δει όλη η οικογένεια στην τηλεόραση. Τώρα, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, καθώς προβάλλουν νέοι διεκδικητές του τηλεκοντρόλ: οι σκύλοι του σπιτιού! Ηβρετανική εταιρεία ζωοτροφών και άλλων προϊόντων για κατοικίδια Wagg, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», δημιούργησε το πρώτο τηλεκοντρόλ που επιτρέπει στους σκύλους να αλλάζουν κανάλια κατά (σκυλίσια) βούληση.

    Σύμφωνα με τους δημιουργούς του σκυλο-τηλεκοντρόλ, το νέο προϊόν απευθύνεται κυρίως σε όσους ιδιοκτήτες σκύλων νιώθουν μεγάλες ενοχές που αφήνουν τον «καλύτερο φίλο» τους μόνο στο σπίτι. Τώρα πια, θα μπορεί να δει τηλεόραση και μάλιστα να επιλέξει πρόγραμμα. Βέβαια, όταν όλη η οικογένεια είναι στο σπίτι το βράδυ, μπορεί η παρακολούθηση της τηλεόρασης να γίνει κάπως πιο...περίπλοκη.

    [08] Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστρονομίας ξεκινά στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιείται για πρώτη φορά η φετινή ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρείας (EAS), που είναι γνωστή ως «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστρονομίας και Επιστήμης του Διαστήματος» (EWASS).

    Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 8 Ιουλίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστρονομική Ένωση, έχει πίσω της μια παράδοση άνω των 20 ετών και αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για την αστρονομία. Πέρυσι, πραγματοποιήθηκε στην Τενερίφη των ισπανικών Καναρίων Νήσων και το 2017 θα λάβει χώρα στην Πράγα.

    Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 800 Έλληνες και ξένοι αστρονόμοι, αστροφυσικοί και άλλοι επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα γενικότερα, οι οποίοι θα ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις και θα δημιουργήσουν στενότερους διασυνοριακούς δεσμούς.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν μια σειρά βραβείων, μεταξύ άλλων το βραβείο θεωρητικής αστροφυσικής MERAC στην ελληνικής καταγωγής αστροφυσικό Μαρία Πετροπούλου του Πανεπιστημίου Περντιού των ΗΠΑ. Επίσης ο Γιοαχίμ Τρίμπερ του γερμανικού Ινστιτούτου Εξωγήινης Φυσικής Μαξ Πλανκ θα τιμηθεί με το βραβείο «Τίχο Μπράχε» για τις ανακαλύψεις του στο πεδίο της αστρονομίας με ακτίνες-Χ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 July 2016 - 8:32:34 UTC