Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικοί και ιδιώτες που ποντάρουν στην ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα χάσουν
  • [02] "Ρήξη για τα πολιτικά πράγματα η πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική"
  • [03] Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα συνεχιστεί ως έχει
  • [04] Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σύμβουλος της Goldman Sachs
  • [05] Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στη Σάμο. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Άνδρο και Κρήτη
  • [06] Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας
  • [07] Λευτέρης Κρέτσος: «Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη»
  • [08] Δημήτρης Κουτσούμπας: "Θα ψηφίσουμε κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17"

  • [01] Πολιτικοί και ιδιώτες που ποντάρουν στην ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα χάσουν

    Για απροκάλυπτη στήριξη των διαπλεκομένων συμφερόντων, κατηγορεί τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αιχμή τη θέση που διατυπώνουν στην πορεία υλοποίησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. «Η ΝΔ δια των στελεχών, του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει τη ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης.

    Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα», δήλωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν θα συμβεί» και «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση».

    «Ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως «όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του, απλώς θα τα χάσουν» και «οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δε θα λειτουργήσουν».«Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Λευτέρης Κρέτσος: «Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη»

    [02] "Ρήξη για τα πολιτικά πράγματα η πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική"

    Ιστορική στιγμή, που θα αποτελέσει ρήξη για τα πολιτικά πράγματα, χαρακτήρισε η Ρένα Δούρου την πρόταση της κυβέρνησης για την απλή αναλογική σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αγορά", προσθέτοντας πως "θα είναι η πραγμάτωση ενός ιστορικού αιτήματος της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, ενός αιτήματος για το οποίο πάλεψαν χιλιάδες σε δύσκολους καιρούς".

    Η περιφερειάρχης Αττικής απαντά πως είναι "μικροπολιτική" οι διαφωνίες που της χρεώνουν για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και του ΟΛΠ, τονίζοντας ότι "εκείνο που προέχει σήμερα είναι να σταθεί η εθνική οικονομία στα πόδια της, μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Επενδύσεων, που θα προάγουν το δημόσιο συμφέρον της χώρας μας και θα κινούνται εντός του πλαισίου της νομιμότητας και των θεσμικών κανόνων, σεβόμενες την εργασιακή και φορολογική νομοθεσία, καθώς και το περιβάλλον. Να είναι, δηλαδή, αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις, προς όφελος των πολιτών, όχι μόνο της Αττικής, αλλά και όλης της χώρας".

    Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της περιφέρειας, η κ. Δούρου υπογράμμισε ότι "έχουμε δρομολογήσει τη ριζική μεταρρύθμιση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμάτων, καταπολεμάμε τη γραφειοκρατία και απλουστεύουμε τις διαδικασίες μέσα από τη μείωση υπογραφών" και συμπλήρωσε ότι "θέτουμε τις βάσεις για σοβαρά έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια".

    [03] Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα συνεχιστεί ως έχει

    Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών -σχετικά με τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών-και την αποστολή τους στην ελληνική και την τουρκική ακτοφυλακή και την Frontex- θα συνεχιστεί ως έχει, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της Συμμαχίας στη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης για τη θαλάσσια στρατηγική του ΝΑΤΟ.

    Είπε, επίσης, ότι το ζήτημα θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο την εκπόνηση ενός βιώσιμου σχεδίου στο πλαίσιο γενικότερης αναδιάρθρωσης της στρατηγικής του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.Η συζήτηση για την εκπόνηση του σχεδίου αυτού αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Τέλος, ο ίδιος αξιωματούχος, εξήρε το επίπεδο επιχειρησιακής συνεργασίας στο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    [04] Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σύμβουλος της Goldman Sachs

    Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διορίστηκε μη εκτελεστικός πρόεδρος των διεθνών δραστηριοτήτων της Goldman Sachs, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας θα έχει επίσης θέση συμβούλου της Goldman Sachs, προστίθεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για έναν διορισμό με ιδιαίτερο βάρος την ώρα που η Goldman Sachs θα πρέπει να προετοιμαστεί για τις συνέπειες του Brexit, σύμφωνα με την Les Echos.

    Ο Μπαρόζο, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2002 ως το 2004, ήταν επίσης πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2004 ως το 2014, μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη και ο κόσμος συγκλονίστηκαν από την σοβαρή οικονομική κρίση του 2008.

    Η ψήφος των Βρετανών στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ προκάλεσε πανικό στις αγορές, με τους επενδυτές να φοβούνται την ανασφάλεια που προκαλεί αυτή η απόφαση και τις συνέπειες του Brexit στην οικονομία, σύμφωνα με το AFP.

    Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που έχουν σημαντικές δραστηριότητες στο Σίτι του Λονδίνου ανησυχούν για τις συνέπειες του Brexit στην πρόσβασή τους στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, προσθέτει το AFP.

    Αν η Βρετανία χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά, οι αμερικανικές τράπεζες που εδρεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα μπορεί πράγματι να αναγκαστούν να μετατοπίσουν ένα μέρος των δραστηριοτήτων τους στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Les Echos.

    "Γνωρίζω καλά την ΕΕ, γνωρίζω επίσης σχετικά καλά το Ηνωμένο Βασίλειο", δήλωσε ο Μπαρόζο στους Financial Times. "Αν οι συμβουλές μου μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτές τις συνθήκες, είμαι έτοιμος να μετάσχω".

    "Ο Ζοζέ Μπαρόζο θα προσφέρει μια τεράστια αναλυτική ικανότητα και εμπειρία στην Goldman Sachs και κυρίως μια βαθειά κατανόηση της Ευρώπης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του καθώς συνεχίζουμε να βοηθάμε τους πελάτες μας να εξελιχθούν μέσα σε ένα αβέβαιο και ευαίσθητο πλαίσιο στην οικονομία και στην αγορά", σημειώνουν οι γενικοί διευθυντές της Goldman Sachs International Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ, η δήλωση των οποίων αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της επενδυτικής τράπεζας.

    [05] Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στη Σάμο. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Άνδρο και Κρήτη

    Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην παλιά χωματερή της Σάμου, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και τη μάχη με τις φλόγες δίνουν πλέον 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 50 εθελοντές, 20 υδροφόρα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 7 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Επίσης, αναμένεται να φτάσουν στη Σάμο από την Αθήνα άλλοι 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

    Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα στην περιοχή Φελλός της Άνδρου, καθώς και η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στις 5 το πρωί στην περιοχή Γάλιπε του νομού Ηρακλείου. Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα και δεκαπέντε άνδρες της πυροσβεστικής.

    [06] Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας

    Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες στους δρόμους διαφόρων πόλεων στις ΗΠΑ για να καταδικάσουν τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών αυτήν την εβδομάδα από τα πυρά αστυνομικών, πραγματοποιώντας μαζικές πορείες σε λιγότερο από μια ημέρα μετά την επίθεση ενόπλου στο Ντάλας, ο οποίος σκότωσε πέντε αστυνομικούς που φρουρούσαν σε παρόμοια διαδήλωση.

    Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους στην πόλη της Νέας Υόρκης, στην Ατλάντα και την Φιλαδέλφεια χθες το βράδυ, ενώ μεγάλο πλήθος μετείχε σε παρόμοιες εκδηλώσεις που έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο και το Φοίνιξ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν σημειώθηκαν σημαντικά περιστατικά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

    Χιλιάδες πραγματοποίησαν πορεία στην Ατλάντα στην όπως φαίνεται μεγαλύτερη από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία ζητούν δικαιοσύνη, δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά δίκτυα ενημέρωσης δείχνουν ένα τεράστιο πλήθος να έχει ακινητοποιήσει δεκάδες οχήματα της αστυνομίας σε μια τοπική διαπολιτειακή λεωφόρο.

    Ο δήμαρχος της Ατλάντα Κάσιμ Ριντ ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η πορεία ήταν ως επί το πλείστον ειρηνική, μολονότι περίπου 10 άνθρωποι συνελήφθησαν.

    Χθες, Παρασκευή, ήταν η δεύτερη ημέρα που πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ σε διαμαρτυρία για τη χρήση αστυνομικής βίας στη χώρα, μετά τον θάνατο από τα πυρά αστυνομικών του 32χρονου Φιλάντο Καστίλε κοντά στο Σεντ Πολ στη Μινεσότα και του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας.

    Ο Καστίλε σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της τροχαίας αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ η σύντροφός του βιντεοσκόπησε με το κινητό της και μετέδωσε απ' ευθείας τις τελευταίες στιγμές του μετά τους πυροβολισμούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ένοπλος του Ντάλας ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικα Τζόνσον, ηλικίας 25 ετών

    [07] Λευτέρης Κρέτσος: «Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη»

    Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, με αφορμή σημερινή δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

    «Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης προέβη, ως αυτόκλητος (ελπίζουμε) υποστηρικτής συμφερόντων, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στην ακόλουθη δήλωση: «Πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε μην ανησυχείς ο ΣΚΑΙ θα κλείσει οπωσδήποτε».Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν σαθρά, οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και υπογραμμίζει ότι «η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, ενώ στηρίζεται σε ήδη δοκιμασμένη μεθοδολογία δημοπράτησης φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)».

    Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, τονίζει ο κ. Κρέτσος και επισημαίνει ότι «η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους». Το άνοιγμα των προσφορών,δε, από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό.Τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (www.media.gov.gr ), σημειώνει στη δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας.

    [08] Δημήτρης Κουτσούμπας: "Θα ψηφίσουμε κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17"

    Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο δεν είναι απλή αναλογική, δεδομένου ότι διατηρείται το 3%, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επένδυση", ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 έτη. Ερωτηθείς εάν από την επόμενη αξιολόγηση μπορεί να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου και τα εργασιακά δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Είναι απαιτήσεις που δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ" και συμπλήρωσε πως "η κυβέρνηση, όμως, παρότι κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα, πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει να βάλει χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας θα βρει απέναντί της το μαζικό ταξικό κίνημα".

    Στη συνέντευξή του ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει εκπτώσεις προκειμένου να οικοδομήσει πλατύτερες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με τη ΛΑΕ και την Πλεύση Ελευθερίας, και περιγράφει τη στρατηγική του ΚΚΕ. "Το ΚΚΕ ακριβώς επειδή δεν βολεύεται, με το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, με την ανεργία, τους πολέμους, δεν κάνει εκπτώσεις στη στρατηγική του για να πάρει μερικές ψήφους παραπάνω. Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ, με μεγάλο εκλογικό κόστος το 2012, επέμενε στη μη συμμετοχή του σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης", δηλώνει μεταξύ άλλων και σημειώνει ότι "η συνέπεια και η σταθερότητα αποτελεί πλεονέκτημα για ένα κόμμα πολύ περισσότερο για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα. Μόνο που αυτή η συνέπεια και η σταθερότητα γίνεται πλεονέκτημα και για τον ίδιο λαό, όταν συνδυάζεται με συμμετοχή και δράση στο κίνημα, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ και όχι με ανάθεση που ζητούν τα αστικά κόμματα, δηλαδή «κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει»...".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 July 2016 - 10:32:30 UTC