Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αρ. Μπαλτάς εγκαινίασε δύο καινούργιες αίθουσες στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν

  • [01] Ο Αρ. Μπαλτάς εγκαινίασε δύο καινούργιες αίθουσες στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου

    «Διαπιστώνω κάθε ημέρα όλο και πιο έντονα, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί χώρα μουσείο. Η Ελλάδα Μουσείο. Το μουσείο Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, εγκαινιάζοντας δύο καινούργιες αίθουσες στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, η μία εκ των οποίων περιλαμβάνει ως κυρίαρχο στοιχείο, τους δίδυμους Κούρους της Τενέας, που κατασχέθηκαν στα χέρια αρχαιοκαπήλων το 2010 και εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό.

    «Σχεδόν δεν υπάρχει γωνιά εδώ», τόνισε ο Αριστείδης Μπαλτάς, «που να μην φέρει στα σπλάχνα της, κυριολεκτικά χιλιετίες ιστορίας, με τις περιπέτειες, τις καταστροφές, αλλαγές πολιτισμικών υποβάθρων και πολιτισμικών στόχων, τα νέα στυλ, τα νέα δεδομένα, που καλούμαστε κι εμείς με την σειρά μας να υπηρετήσουμε».

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού πρόσθεσε ότι, «κάθε πόλη με το κάθε δικό της μουσείο και τον κάθε δικό της αρχαιολογικό χώρο καλείται κατά την γνώμη μου να καταστήσει το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο σύγχρονο δημιούργημα».

    Επεσήμανε ακόμη πως, «ήδη και εδώ όπως και αλλού στην Ελλάδα ένα νέο μουσείο ανοίγει τις πύλες του. Όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο με τοπικά και καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα, όχι μόνο την εισδοχή νέων τεχνολογιών, αλλά κυρίως σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση κάθε πόλης, τον υπάρχοντα πολιτισμό, με τα δικά του χαρακτηριστικά, τις δικές του συνήθειες διατροφικές ή άλλες, τις δικές του λειτουργίες, ως χώρος μια πόλης σύγχρονης, να καταστήσουμε κι εμείς τους προγόνους μας, που μας τροφοδοτούν μ? αυτή την καινούργια παρουσία, περήφανους γι? αυτά που κι εμείς μπορούμε να πράξουμε από εδώ και πέρα». Και ακόμη τόνισε πως, κάθε τέτοιος χώρος δεν μπορεί να υπηρετηθεί σωστά αν οι άνθρωποι δεν συνενώσουν τις δυνάμεις τους.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν

    «Είναι αδιανόητο ολόκληρεςγειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονταικαθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των "γνωστών-αγνώστων", οι οποίοι -λόγωτης έλλειψης πολιτικής βούλησης -εξακολουθούννα "αλωνίζουν"στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο κέντρο της Αθήνας.

    «Για τη Νέα Δημοκρατία,τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία,εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα,σε μια τραγική κατάσταση.Με πεπαλαιωμένουλικοτεχνικόεξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

    Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν,το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα οφείλει να εκπονήσει το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 July 2016 - 22:32:27 UTC