Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας στην Τουρκία
  • [02] Τσακαλώτος: Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί η ύφεση σε ανάπτυξη
  • [03] Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλ. σταθμών Antenna, Mega και Σκάι
  • [04] Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί να αποκατασταθεί στην εξουσία η πολιτική κυβέρνηση
  • [05] Στήριξη στην εκλεγμένη τουρκική κυβέρνηση από το Βερολίνο
  • [06] Εισβολή στρατιωτικών στο CNN Turk
  • [07] Η Ελλάδα στηρίζει τη δημοκρατική νομιμότητα στην Τουρκία
  • [08] Στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το αεροσκάφος του Ερντογάν

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας στην Τουρκία

    Η ελληνική κυβέρνηση, σταθερά, στέλνει μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας στην Τουρκία, της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και βεβαίως της συνταγματικής νομιμότητας,δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM»για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

    «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός επικοινωνεί και ενημερώνεται συνεχώς. Πριν από λίγη ώρα έγινε και επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αύριο θα έχει επικοινωνία ο πρωθυπουργός με τον Ταγίπ Ερντογάν και με τον Τούρκο πρωθυπουργό»..

    «Από την πρώτη στιγμή», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, «η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί και τα επιτελεία βρίσκονται σε ετοιμότητα. Οι επικοινωνίες είναι συνεχείς και βεβαίως είναι αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε παρά να ανησυχεί, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε απόψε, η προσπάθεια αυτή».

    Αυτή τη στιγμή, σημείωσε,«φαίνεται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά απ' ό,τι εμφανιζόταν στην αρχή»και «φαίνεται να υπάρχει αντιρρόπηση». Αυτό που απομένει, όπως τόνισε, είναι «να παρακολουθήσουμε και έχουμε όλο τον χρόνο να κάνουμε τις αντίστοιχες εκτιμήσεις και να συζητήσουμε όσα πρέπει να συζητήσουμε».

    [02] Τσακαλώτος: Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί η ύφεση σε ανάπτυξη

    Καίριο βήμα προς τη δημιουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Χρηματοδότησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 15 Ιουλίου 2016, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτου, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλη, του αναπλ. υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Φωτάκη και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Τζ, Τέιλορ, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

    Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης, την οποία ακολούθησε η εκταμίευση των 7.5 δις. ευρώ και η επαναφορά του waiver καθώς επίσης και η συμφωνία για το χρέος, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τη δημιουργία ενός καθαρού διαδρόμου για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

    " Η Ελλάδα αλλάζει πλέον σελίδα καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης σε έναν ενάρετο κύκλο δίκαιης ανάπτυξης, με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας", επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

    Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτή την νέα πορεία της χώρας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο επενδύοντας σε τομείς πρωταρχικής σημασίας για την κυβέρνηση, όπως εκείνους της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας και εν προκειμένω της έρευνας και της καινοτομίας. Οι επενδυτικές αυτές πρωτοβουλίες της ΕΤΕΠ αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

    [03] Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλ. σταθμών Antenna, Mega και Σκάι

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, με τις υπ' αριθμ. 146 έως 148/2016 αποφάσεις της, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antena, Mega Channel και Σκάι.

    Οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονταν κατά της υπ' αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)». Η τιμή της κάθε άδειας έχει καθοριστεί στα 3 εκατ. ευρώ.

    [04] Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί να αποκατασταθεί στην εξουσία η πολιτική κυβέρνηση

    Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν κάλεσε να υπάρξει ταχεία και ειρηνική αποκατάσταση της εξουσίας της πολιτικής κυβέρνησης στην Τουρκία μετά την εκδήλωση απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα αυτή, που όμως μοιάζει να οδεύει σε αποτυχία.

    «Οι επεμβάσεις των στρατιωτικών στις πολιτικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας είναι απαράδεκτες», τόνισε ο Μπαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    [05] Στήριξη στην εκλεγμένη τουρκική κυβέρνηση από το Βερολίνο

    Τη στήριξη του Βερολίνου στην εκλεγμένη τουρκική κυβέρνηση εκφράζει, με νέα ανάρτησή του στο Twitter, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

    «Η Καγκελάριος Μέρκελ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον προσωπάρχη της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ. Στήριξη στην εκλεγμένη κυβέρνηση», έγραψε ο κ. Ζάιμπερτ.

    [06] Εισβολή στρατιωτικών στο CNN Turk

    Μια ομάδα στρατιωτών εισέβαλε στο κτίριο του ομίλου μέσων ενημέρωσης Ντογάν, στο οποίο πρόσκειται μεταξύ άλλων και το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

    Η παρουσιάστρια ανακοίνωσε ότι το κανάλι αναγκάζεται να διακόψει την εκπομπή, αφού όπως είπε εξαναγκάστηκε γι αυτό από τους στρατιώτες. Στη συνέχεια η παρουσιάστρια εγκατέλειψε το στούντιο και το κανάλι έπαψε να εκπέμπει.

    [07] Η Ελλάδα στηρίζει τη δημοκρατική νομιμότητα στην Τουρκία

    Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη Συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα στην Τουρκία και τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό ΜπινάλΓιλντιρίμ.

    Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα έχει το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΤούρκοΠρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Εντπγάν καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα ότιστηρίζει τη συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα της Τουρκίας.

    «Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας" αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter

    "Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία παραμένοντας σταθερά στο πλευρό της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας" αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter.@PrimeMinisterGR

    [08] Στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το αεροσκάφος του Ερντογάν

    Υπάρχουν αεροσκάφη που βομβαρδίζουν τον κόσμο στην 'Αγκυρα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τόνισε ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα έχει απαγορευτεί στις πτήσεις. Μεταδίδονται πληροφορίες για σύλληψη τουλάχιστον πενήντα στρατιωτικών.

    Μεταδίδονται επίσης πληροφορίες περί συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών. Καθώς επίσης και για έκρηξη βομβών στο χώρο της εθνοσυνέλευσης στην 'Αγκυρα, όπου υπάρχουν τραυματίες.

    Πριν από μερικά λεπτά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το αεροσκάφος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο του αεροδρομίου για να τον υποδεχτούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 July 2016 - 6:20:31 UTC