Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δεύτερη αξιολόγηση
  • [02] «Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη»
  • [03] Συναντήσεις Τσίπρα με Παπανδρέου, Οικολόγους, Κουβέλη
  • [04] Ντομπρόβσκις: Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προτεραιότητα της ΕΕ μετά το Brexit
  • [05] Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Τζακ Λιου - Συναντήσεις με Τσίπρα και Τσακαλώτο
  • [06] Οι Έλληνες γίνονται αληθινοί e-travelers, σύμφωνα με έρευνα της Paypal
  • [07] Κανονικά τα δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο
  • [08] Επίθεση άνδρα με μαχαίρι και τσεκούρι εναντίον επιβατών τρένου στη Γερμανία
  • [09] Η Β. Κορέα εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό
  • [10] Οι ΗΠΑ ελπίζουν να εξασφαλίσουν 2 δισ. δολάρια για βοήθεια στο Ιράκ
  • [11] «Θα κερδίσουμε» δήλωσε ο Τραμπ στο κεντρικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων
  • [12] Γκ. Έτινγκερ: Η άρση της βίζας για Τούρκους υπηκόους στην ΕΕ δεν θα συμβεί φέτος

  • [01] Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δεύτερη αξιολόγηση

    «Πολύ δύσκολο το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία είναι επίσης πολύ σημαντικό για την Ευρώπη.

    Ειδικότερα, κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την αρχή η ελληνική πλευρά στήριξε τους δημοκρατικούς κανόνες και τη συνταγματική νομιμότητα και επισήμανε πως όταν πιάσει «φωτιά» το σπίτι του γείτονά σου, η γειτονιά ανησυχεί. «Και ελπίζω ότι πολύ σύντομα οι γείτονες μας θα επιστρέψουν στη σταθερότητα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος μήνας για την Ευρώπη συνολικά, είχαμε το Brexit, είχαμε την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, το πραξικόπημα στην Τουρκία. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι γιατί στην ιστορία μας είχαμε το πραξικόπημα το 1967 για 7 χρόνια, είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι από θέση αρχής υποστηρίζουμε τη δημοκρατία και τη συνταγματική νομιμότητα.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία είναι επίσης πολύ σημαντικό για την Ευρώπη και πως η Ευρώπη ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ για τη δημοκρατική νομιμότητα στην Τουρκία. Πρόσθεσε ότι όμως πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία και τώρα, και συμπλήρωσε -παραπέμποντας και στη σημερινή σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ- πως αυτή είναι μια συζήτηση στις Βρυξέλλες, γιατί, όπως είπε, πολλοί μας ζητούν μια αναλογική και συνεκτική απάντηση εκ μέρους των τουρκικών αρχών τώρα. Πρέπει, είπε, να υπάρχει ένας έλεγχος και εκεί.

    Στην έναρξη του σύντομου τηλεοπτικού διαλόγου τους, ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον κ. Μοσκοβισί, αναφέροντας ότι η επίσκεψη του γίνεται σε δύσκολους καιρούς γενικότερα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα συνήθως, ότι με τη σύζυγο του επισκέπτονται για διακοπές την Ελλάδα και πως είναι ένα δείγμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και την επιτυχία που παρουσιάζει. Ο κ. Μοσκοβισί ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν θα κάνει διακοπές, με τον κ. Τσίπρα να απαντά ότι είναι δύσκολο να κάνει διακοπές, ενδεχομένως για μια εβδομάδα μέσα στον Αύγουστο, αλλά ότι εξαρτάται από τις εξελίξεις.

    Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τσίπρα-Μοσκοβισί

    Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων και χωρίς αποκλίσεις από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στον κ. Μοσκοβισί την ανάγκη, μετά τη θετική έκβαση της πρώτης αξιολόγησης, να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες του καθορισμού συγκεκριμένων μέτρων για την απομείωση του χρέους.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Μοσκοβισί:Θα βοηθήσω προς όφελος της Ελλάδας

    [02] «Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη»

    «Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με την Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

    «Ενημερώθηκα, σήμερα, από τους εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών Ενώσεων για μία σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, που εύλογα τους απασχολούν», ανέφερε, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είδα λειτουργούς που έχουν αίσθηση των συνθηκών και της ευθύνης τους καιαξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας». Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους. Γιατί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Την επιτάσσει το Σύνταγμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη».

    [03] Συναντήσεις Τσίπρα με Παπανδρέου, Οικολόγους, Κουβέλη

    Στο πλαίσιο του διαλόγου σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου, με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα των σημερινών επαφών του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ως εξής:

    -1:00 μ.μ. συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου.

    -2:30 μ.μ. συνάντηση με αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πράσινων.

    -3:30 μ.μ. συνάντηση με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

    Στην Ολομέλεια η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

    Ξεκινάειστις 17:00, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, με την ψηφοφορία, μετά από τρεις απογευματινές συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα για να τοποθετηθούν αναλυτικά.

    [04] Ντομπρόβσκις: Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προτεραιότητα της ΕΕ μετά το Brexit

    Η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την απόφαση της Βρετανίας σε δημοψήφισμα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο νέος επίτροπος για τηχρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    "Μετά από την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ, η εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα", είπε ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος παίρνει τη θέση που κατείχε ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος τον Ιούνιο.

    Ο Ντομπρόβσκις επίσης συζήτησε την ενίσχυση δεσμών της ΕΕ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνοντας ότι βρισκόταν στην Ουάσιγκτον την πρώτη μέρα της ανάληψης του νέου του ρόλου και τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του προκατόχου του, ιδιαίτερα όσον αφορά τις κεφαλαιαγορές και την επανεξέταση κανονισμών που υιοθετήθηκαν μετά την οικονομική κρίση του 2007 - 2009.

    Στην Ουάσιγκτον συναντήθηκε με τους ομολόγους του και σύστησαν ένα φόρουμ για να συναντώνται συχνά και να συζητούν τη συνεργασία σε θέματα κανονισμών, και κυρίως να εντοπίζουν πιθανά προβλήματα στα πρώιμα στάδια της διαδικασίας κανονισμών, δήλωσε, ενώ μέσω της ομάδας θα συναντιέται κάθε χρόνο με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών.

    [05] Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Τζακ Λιου - Συναντήσεις με Τσίπρα και Τσακαλώτο

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα την Τετάρτη και την Πέμπτη για να καλέσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του σήμερα.

    Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.

    Ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Γερμανία, αντιμετωπίζουν ωστόσο εχθρικά κάθε ιδέα περί ελάφρυνσης χρέους, την οποία έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Κατόπιν θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας την Παρασκευή και το Σάββατο για να πάρει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

    [06] Οι Έλληνες γίνονται αληθινοί e-travelers, σύμφωνα με έρευνα της Paypal

    Οι Έλληνες γίνονται αληθινοί e-travelers, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Paypal.

    Ειδικότερα, το 39% των Ελλήνων θεωρεί εξαιρετικά χρήσιμο το διαδίκτυο, όταν οργανώνει τις διακοπές του. Το 95% περνάει χρόνο online κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Οι Έλληνες έχουν μαζί με τους Πολωνούς το υψηλότερο ποσοστό χρήσης του internet στις διακοπές, στην περιοχή αυτή της Ευρώπης.

    Η σύνδεση σε διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για το 55% των Ελλήνων, όταν αναζητούν το κατάλυμα όπου θα περάσουν τις διακοπές τους. Η χρήση των online πληρωμών αυξάνεται, όταν οργανώνουν τις διακοπές τους, καθώς και κατά τη διάρκεια αυτών.

    Το 28% των Ελλήνων έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά χρήση υπηρεσιών, όπως η PayPal, κυρίως για τη διαμονή και άλλα έξοδα. To 14% των Ελλήνων καλύπτει την πλειονότητα των ταξιδιωτικών του εξόδων, μέσω PayPal.

    [07] Κανονικά τα δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

    Ανέστειλαντις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγείλει από σήμερα έως και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Έτσι κανονικά θα πραγματοποιούνται από σήμερα Τρίτη τα δρομολόγια σε όλον τον σιδηροδρομικό άξονα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Επίσης κανονικά θα πραγματοποιούνται από αύριο και τα δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών.

    Τα σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επανακαθορίσουν τη στάση τους την Παρασκευή, περιμένοντας απαντήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της ΣΣΕ.

    [08] Επίθεση άνδρα με μαχαίρι και τσεκούρι εναντίον επιβατών τρένου στη Γερμανία

    'Ανδρας με μαχαίρι και τσεκούρι επιτέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε επιβάτες του περιφερειακού τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στηΒαυαρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τραυμάτισε πολλούς επιβάτες, κάποιους από τους οποίους ιδιαίτερα σοβαρά. Ο ίδιος ο δράστης, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

    Ασυνόδευτος πρόσφυγας 17 ετών από το Αφγανιστάν ο δράστης

    Αφγανός 17 ετών ήταν, σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, ο δράστης της επίθεσης.Όπως δήλωσε ο κ. Χέρμαν, επρόκειτο για άτομο που έφθασε στην Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.Από τα περίπου 21 άτομα στα οποία επιτέθηκε, σοβαρά τραυματισμένα είναι τα τρία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά ΜΜΕ.

    [09] Η Β. Κορέα εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό

    Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα τρεις βαλλιστικούς πυραύλους προς τηΘάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την απειλή που εξαπέλυσε η Πιονγκγιάνγκ για την ανάληψη "φυσικής δράσης" αν αναπτυχθεί ένα αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

    Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από την πόλη Χουάνγκτζου, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, διένυσαν απόσταση μεταξύ των 500 και των 600 χιλιομέτρων προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, διευκρινίζει το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων σε ανακοίνωσή του. Η εκτόξευσή τους από την πόλη αυτή στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας δείχνει ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε την βεβαιότητα ότι δεν θα συντριβούν στο έδαφός της.

    Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών δυνάμεων, το βεληνεκές των πυραύλων αυτών, οι οποίοι έδειχναν ότι είναι Scud, αρκεί για να πλήξουν όλη την επικράτεια της Νότιας Κορέας.Στην ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων σημειώνει ότι παρακολουθεί προσεκτικά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας.

    Οι ΗΠΑ θα φέρουν το θέμα ενώπιον του ΟΗΕ

    Αντιδρώντας στην νέα αυτή δοκιμή πυραύλων από την Βόρεια Κορέα σε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εκφράσουν την ανησυχία τους για το θέμα αυτό ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών."Έχουμε την πρόθεση να εκφράσουμε την ανησυχία μας ενώπιον του ΟΗΕ για να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητα σε διεθνές επίπεδο ώστε να αποδοθούν ευθύνες (στη Βόρεια Κορέα) για τις προκλήσεις της", δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Γκάρι Ρος, μετά τη δοκιμή των τριών βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

    [10] Οι ΗΠΑ ελπίζουν να εξασφαλίσουν 2 δισ. δολάρια για βοήθεια στο Ιράκ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να εξασφαλίσουν συνολικά πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,8 δισ.ευρώ) πριν το τέλος της εβδομάδας για το Ιράκ, μέσω ενός συνεδρίου για την ανεύρεση πόρων στην Ουάσιγκτον, είπε ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χθες.

    «Ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 2 δισ.δολάρια σε αυτή την προσπάθεια, που έχει κρατήσει περίπου εξήμιση εβδομάδες»είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της κεντρικής συνεδρίας για τις δωρήτριες χώρες που θα διεξαχθεί αύριο. Την Πέμπτη θα υπάρξει μια ευρύτερη σύσκεψη για την εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ.

    Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, το Κουβέιτ και την Ολλανδία και συμμετέχουν σε αυτό 24 χώρες.

    [11] «Θα κερδίσουμε» δήλωσε ο Τραμπ στο κεντρικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

    Ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε χθες το βράδυ ενώπιον των συμμετεχόντων στο κεντρικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που διεξάγεται στο Κλίβελαντ, για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

    «Θα κερδίσουμε»δήλωσε απλώς ο Τραμπ.Στη συνέχεια ο υποψήφιος παραχώρησε τη θέση του στην σύζυγό του Μελάνια, η οποία εξήρε τις ικανότητες του άνδρα αυτού, «ο οποίος δεν εγκαταλείπει ποτέ».

    [12] Γκ. Έτινγκερ: Η άρση της βίζας για Τούρκους υπηκόους στην ΕΕ δεν θα συμβεί φέτος

    Ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ είπε ότι δεν βλέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αίρει την υποχρέωση θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ φέτος, όπως είχε προβλέψει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό, λόγω της καταστολής που εφάρμοσε η Άγκυρα μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα.

    Σχεδόν 20.000 αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστικοί και στρατιωτικοί κρατούνται ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την Παρασκευή που έγινε το πραξικόπημα, κατά το οποίο πάνω από 200 άτομα σκοτώθηκαν όταν μια ομάδα των ενόπλων δυνάμεων προσπάθησε να καταλάβει την εξουσία.

    "Το σχέδιο νόμου (για την άρση υποχρεωτικής ταξιδιωτικής θεώρησης Τούρκων υπηκόων) συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Έτινγκερ, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, σε αρκετές περιφερειακές γερμανικές εφημερίδες σε συνέντευξη που κυκλοφορεί σήμερα.

    "Προβλέπω όμως ότι δεν θα έχουμε άρση της υποχρέωσης θεώρησης (βίζα) πριν το τέλους του χρόνου", πρόσθεσε ο Έτινγκερ, σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ, η οποία προωθεί κυρίως τη συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρέπει πρώτα να απαντήσει στις ανησυχίες της ΕΕ για το θέμα των κανόνων δικαίου, είπε ο επίτροπος. "Και προς το παρόν, αυτό δεν φαίνεται να γίνεται", πρόσθεσε.

    Ο Έτινγκερ επίσης άσκησε κριτική στην Άγκυρα για την πρόσφατη απόφασή της να άρει την ασυλία βουλευτών, μια συνταγματική αλλαγή που θα αποβάλλει από το τουρκικό κοινοβούλιο ένα φιλοκουρδικό κόμμα της αντιπολίτευσης.

    'Ασκησε επίσης δριμεία κριτική στην τουρκική κυβέρνηση για το κλείσιμο εφημερίδων της αντιπολίτευσης και τον εκφοβισμό δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

    "Δεν γίνεται επίσης να απομακρύνονται κατά χιλιάδες δικαστές τους οποίους δεν συμπαθεί η κυβέρνηση. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο", τόνισε.

    Ασκώντας κριτική επίσης για την πιθανή επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες, όπως έχει δηλώσει ο Ερντογάν, ο Έτινγκερ δήλωσε, "Η θανατική ποινή είναι ασυμβίβαστη με τη σειρά αξιών και συμφωνιών μας. Καμμία χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ εάν εισαγάγει τη θανατική ποινή".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 July 2016 - 4:32:38 UTC