Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες» για να αντιμετωπίσει την «οργή του κόσμου»
  • [02] Αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Β. Μεϊμαράκη στο γραφείο του στη Βουλή
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,48 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2016
  • [04] ΕΚΤ: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης χαλάρωσαν περαιτέρω τους όρους για τις χορηγήσεις δανείων
  • [05] Κρίσιμο μάρτυρα είχαν εξετάσει οικονομικοί εισαγγελείς, στην Ουάσινγκτον, πριν την έφοδο στο σπίτι του Χρ. Σκλαβούνη
  • [06] Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ
  • [07] «Η διαδικασία θα διεκπεραιωθεί όσο γίνεται ταχύτερα» λέει η διευθύντρια της υπηρεσίας Ασύλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [08] «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά
  • [09] Η κατάσταση στην Τουρκία επηρεάζει το προσφυγικό δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος
  • [10] Ο ΟΗΕ κάλεσε την Τουρκία να στηρίξει το κράτος δικαίου
  • [11] Nέα προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Άγκυρα για την επαναφορά της θανατικής ποινής
  • [12] «Η κατάληψη του προαύλιου χώρου του ΑΠΘ είναι προσβολή για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους»
  • [13] Αλ. Τσίπρας: Πάντοτε η Τουρκία έχει μια μεγάλη εσωτερική ένταση και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί
  • [14] Αύξηση πωλήσεων εμφάνισε ο κλάδος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τα δύο τελευταία έτη σύμφωνα με έρευνα, της ICAP
  • [15] Υπόνοιες περί επαναφοράς της θανατικής ποινής από τον Ερντογάν

  • [01] ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες» για να αντιμετωπίσει την «οργή του κόσμου»

    «Αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

    «Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη-Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την "Αυγή"», προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση η Συγγρού.

    [02] Αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Β. Μεϊμαράκη στο γραφείο του στη Βουλή

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,48 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2016

    Πρωτογενές πλεόνασμα 2,48 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2016 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,884 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,033 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στα οποία καταγράφεται επίσης υπέρβαση των εσόδων από τον στόχο του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του έτους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 22,999 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 146 εκατ. ευρώ ή 0,6% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,971 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 788 εκατ. ευρώ ή 3,9% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 1,471 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 180 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Τα έσοδα του ΠΔΕ ήταν 2,028 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 642 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

    Τον Ιούνιο 2016 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3,791 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 183 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3,708 δισ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 15 εκατ. ευρώ. Οι επιστροφές εσόδων το συγκεκριμένο μήνα ανήλθαν σε 266 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 52 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

    Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 διαμορφώθηκαν στα 23,996 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3,350 δισ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ήταν 22,694 δισ. ευρώ ή 2,467 δισ. ευρώ μικρότερες έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2,100 δισ. ευρώ.

    [04] ΕΚΤ: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης χαλάρωσαν περαιτέρω τους όρους για τις χορηγήσεις δανείων

    Οι τράπεζες της Ευρωζώνης ανέφεραν περαιτέρω χαλάρωση των πιστωτικών κανόνων τους για χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 29 Ιουνίου, με τις απαντήσεις των 141 τραπεζών που συμμετείχαν σε αυτή να δίνονται τόσο πριν όσο και μετά από το βρετανικό δημοψήφισμα.

    Η πίεση του ανταγωνισμού παρέμεινε ο κύριος παράγοντας που οδήγησε στη χαλάρωση των πιστωτικών κανόνων για τα επιχειρηματικά δάνεια. Οι πιστωτικοί κανόνες για χορηγήσεις στεγαστικών δανείων χαλάρωσαν οριακά, ενώ συνεχίσθηκε η χαλάρωση των συνολικών όρων και προϋποθέσεων για τα νέα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μέσω κυρίως της περαιτέρω μείωσης των περιθωρίων (στα επιτόκια) των μέσων δανείων.

    [05] Κρίσιμο μάρτυρα είχαν εξετάσει οικονομικοί εισαγγελείς, στην Ουάσινγκτον, πριν την έφοδο στο σπίτι του Χρ. Σκλαβούνη

    Κρίσιμα στοιχεία για πρόσωπα που μέσω της UBS έχουν αποφύγει φόρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με δικαστικές Αρχές στη Γαλλία και τις ΗΠΑ και επικεντρώνουν, πλέον, την έρευνά τους σε διευθυντικά στελέχη της τράπεζας στην Ελλάδα.

    Στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας που διενεργείται, οι εισαγγελικοί λειτουργοί Χρήστος Ντζούρας και Κώστας Καλούδης έκαναν πριν λίγο καιρό ταξίδι-αστραπή στις ΗΠΑ, όπου εξέτασαν, στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS, ο οποίος φέρεται να τους έδωσε πολύτιμα στοιχεία για τις «τεχνικές» που ακολουθούνταν, ώστε να φοροδιαφεύγουν μεγάλοι πελάτες της ελβετικής τράπεζας.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η «έφοδος» στο σπίτι του κ. Χρήστου Σκλαβούνη, πρώην επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της UBS, στις 4 Ιουλίου, που αποκάλυψαν οι Financial Times και η κατάσχεση ηλεκτρονικών αρχείων και εγγράφων, είναι η πρώτη από μία σειρά ενεργειών που έχουν σχεδιάσει οι εισαγγελείς για την πλήρη διερεύνηση των «λιστών φοροδιαφυγής».

    Ο κ. Σκλαβούνης παρέμεινε επιτελικό στέλεχος της τράπεζας μέχρι τον Μάιο του 2013, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε, από την κυβέρνηση Σαμαρά, επικεφαλής του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου παρέμεινε έως το 2015. Ακολούθως ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνος στην ενότητα ανάπτυξης στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

    [06] Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) φτάνουν τα 950.025 άτομα, τον Ιούνιο 2016, έναντι 939.562, τον Μάιο 2016 όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

    Αναλυτικά, σε 827.133 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντες εργασία), για τον Ιούνιο 2016, όπως προκύπτει από τα εν λόγω στατιστικά στοιχεία. Από αυτά, 437.751 (ποσοστό 52,92%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 389.382 (ποσοστό 47,08%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 310.141 (ποσοστό 37,50%) και οιγυναίκες ανέρχονται σε 516.992(ποσοστό 62,50%).

    Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών, μη αναζητούντων εργασία, για το μήνα Ιούνιο 2016, ανήλθε σε 122.892 άτομα. Από αυτά, 58.950 (ποσοστό 47,97%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 63.942 (ποσοστό 52,03%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 44.520(ποσοστό 36,23%) και οι γυναίκες σε 78.372 (ποσοστό 63,77%).

    [07] «Η διαδικασία θα διεκπεραιωθεί όσο γίνεται ταχύτερα» λέει η διευθύντρια της υπηρεσίας Ασύλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Για τους χρόνους εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των οκτώ Τούρκων δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου συμπληρώνοντας πάντως ότι «ισχύει ο γενικός κανόνας ότι η διαδικασία θα διεκπεραιωθεί όσο γίνεται ταχύτερα».

    Η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών γίνεται παρουσία διερμηνέα στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αλεξανδρούπολης, και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

    «Με την καταγραφή θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου», εξηγεί η κ. Σταυροπούλου και διευκρινίζει ότι «η εξέταση των αιτήσεων γίνεται με την κανονική διαδικασία». Η διαδικασία προβλέπει συνέντευξη των αιτούντων (η οποία θα γίνει από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία ανάλογα με το αν κρατούνται και που) και στη συνέχεια έκδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης. Σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους. Σε περίπτωση απόρριψης και της προσφυγής οι αιτούντες μπορούν να κάνουν αίτηση ακύρωσης, η οποία ωστόσο δεν έχει αυτόματο ανασταλτικό χαρακτήρα για ενδεχόμενη απέλασή τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην υπηρεσία ασύλου οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

    [08] «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά

    «Η Ελλάδα είχε πάντα δύσκολες στιγμές στην ιστορία της κι όπως πάντα, έτσι και τώρα θα τα καταφέρει και σ' αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού, γι' αυτό είμαι εδώ», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά, Σταύρος Κατσούλης.

    Ο κ. Κατσούλης, είναι Έλληνας δεύτερης γενιάς του Καναδά και ανέλαβε πρόσφατα την ηγεσία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά και τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Τρίπολη όπου κάνει επαφές με θεσμικούς παράγοντες, αλλά και επιχειρηματίες με στόχο η Ομοσπονδία να βοηθήσει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των αρκαδικών προϊόντων, στην αγορά του Καναδά.

    Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι Καναδοί, που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, είναι προβληματισμένοι στο άκουσμα της λέξης Έλληνας ή Ελλάδα, γιατί «αυτά που ακούνε κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση δεν είναι καλά.

    Εμείς - τόνισε ο κ. Κατσούλης - οι ομογενείς είμαστε εκεί και παλεύουμε, να αλλάξουμε αυτή την εικόνα δείχνοντας πως έχουμε προοδεύσει στη δεύτερη πατρίδα μας που είναι ο Καναδάς και είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα.

    Υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα των προϊόντων μας, αν και είναι εξαιρετικής ποιότητας, είναι το μάρκετινγκ και πρόσθεσε ότι εκεί χρειάζεται να δουλέψουμε αρκετά, ώστε να γίνουν γνωστά τα προϊόντα και στους ξένους που δεν έχουν ελληνικές ρίζες και δεν τα γνωρίζουν. Μάλιστα ο κ. Κατσούλης εξήγησε ότι, ότι στην Αρκαδία για παράδειγμα υπάρχουν εξαιρετικά κρασιά, «το μοσχοφίλερο είναι από τα καλύτερα κρασιά που κυκλοφορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά έχουν δύσκολα ονόματα και δεν μπορούν εύκολα να τα προφέρουν για να τα προτείνουν σε φίλους τους.

    Ο κ. Κατσούλης έχει συνεχείς επαφές, χθες και σήμερα, με φορείς της Τρίπολης και της Αρκαδίας, όπου δηλώνει την πρόθεση της Ομοσπονδίας να βοηθήσει, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανάπτυξη εμπορικών επαφών Αρκαδικών επιχειρήσεων στον Καναδά.

    Ήδη όπως μας ενημέρωσε συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας καλοκαιρινού σχολείου, για τρίτης γενιάς ελληνόπουλα του Καναδά, προκειμένου να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής του, αλλά και να μάθουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα.

    Επιπλέον, θα συναντηθεί με παράγοντες της περιοχής για την τόνωση του τουριστικού Αρκαδικού προϊόντος, στοχεύοντας όχι μόνο στον καλοκαιρινό τουρισμό, αλλά και στο χειμερινό με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, πεζοπορικό, ορειβατικό και θρησκευτικό, που αναπτύσσονται στην Αρκαδία.

    Επίσης, θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ενώ σε συνάντηση που είχε με τον β' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δημήτρη Μποροβίλο, συμφώνησαν στην δημιουργία λέσχης φίλων του Αστέρα Τρίπολης στον Καναδά.

    [09] Η κατάσταση στην Τουρκία επηρεάζει το προσφυγικό δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος

    Προειδοποίηση πως ιδιαίτερα η Ελλάδα, αλλά επίσης και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είχαν πρόβλημα, σε περίπτωση επιστροφής στην παλιά κατάσταση στο προσφυγικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, απευθύνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, σε συνέντευξή του στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό "Puls-4" .

    Ο ίδιος επισημαίνει πως μία καθιέρωση της θανατικής ποινής στην Τουρκία, θα σήμαινε διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

    «Η κατάσταση στην Τουρκία είναι ανησυχητική και κάποια πράγματα εκεί δεν συνάδουν με τις αρχές του κράτους δικαίου, και για το λόγο αυτό είναι ακόμη σημαντικότερο η ΕΕ να επιδράσει από κοινού απέναντι στην Τουρκία», ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος.

    Είπε επίσης ότι έως τώρα η Τουρκία ήταν ένας αξιόπιστος εταίρος, τόσο στο μεταναστευτικό ζήτημα όσο και στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και σημείωσε πως «πρόκειται για μία σύμπραξη, που στηρίζεται σε μία κοινή βάση αξιών».

    Αναφερόμενος στο γεγονός ότι από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα, ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποιεί στη συνέντευξή του πως σε περίπτωση επιστροφής στην παλιά κατάσταση, προπάντων η Ελλάδα, αλλά επίσης και ολόκληρη η Ευρώπη θα έχουν πρόβλημα.

    «Δεν είμαστε ικέτες, η Τουρκία εξαρτάται το ίδιο πολύ από τη Δύση», τόνισε, ενώ σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, για τον Κρίστιαν Κερν είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία με την καθιέρωση της θανατικής ποινής θα έθετε τον εαυτό της εκτός της "συναίνεσης αξιών" και ως εκ τούτου δεν μπορεί πλέον να υπάρχουν διαπραγματεύσεις.

    [10] Ο ΟΗΕ κάλεσε την Τουρκία να στηρίξει το κράτος δικαίου

    Ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε σήμερα την Τουρκία να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και εξέφρασε "σοβαρή ανησυχία" για τις μαζικές διαθεσιμότητες δικαστών και εισαγγελέων.

    Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρα'αντ Αλ Χουσέιν ζήτησε επίσης ανεξάρτητοι ερευνητές να επισκεφθούν χώρους κράτησης στην Τουρκία προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες κράτησης, και οι κρατούμενοι να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους και στις οικογένειές τους.

    "Έπειτα από μια τέτοια τραυματική εμπειρία, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραμερίζονται στο όνομα της ασφάλειας και στη σπουδή να τιμωρηθούν εκείνοι που θεωρούνται υπεύθυνοι", ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζέιντ.

    [11] Nέα προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Άγκυρα για την επαναφορά της θανατικής ποινής

    Νέα προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση κατά της επαναφοράς της θανατικής ποινής καθώς «ΕΕ και θανατική ποινή δεν πάνε μαζί», απηύθυνε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Σε ό,τι αφορά το κατά πόσο παραμένει η Τουρκία για την ΕΕ «ασφαλής τρίτη χώρα», ο Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε πως η διαδικασία απόρριψης αιτήσεων ασύλου δεν είναι «αυτόματη», αλλά αντίθετα το κάθε αίτημα εξετάζεται ξεχωριστά, ενώ υπάρχουν πολλές «δικλείδες ασφαλείας» συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος σε έφεση. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα για να διευκολύνει τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αντιμετωπίζοντας όλες τις ανησυχίες», επισήμανε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    [12] «Η κατάληψη του προαύλιου χώρου του ΑΠΘ είναι προσβολή για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους»

    «Η κατάληψη του προαύλιου χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για πολλές ημέρες, είναι προσβολή για τη Θεσσαλονίκη μας, για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές, τους καθηγητές, αλλά και για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η ανομία επεκτείνεται και οι αρμόδιοι υπουργοί αδιαφορούν προκλητικά» και πως κατ' αυτόν τον τρόπο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «στήνεται ένα πανηγύρι ακραίων στοιχείων με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως όλοι οι υπεύθυνοι δημοκρατικοί πολίτες, η πανεπιστημιακή κοινότητα και μαζί τους η Νέα Δημοκρατία «απαιτούμε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την αθλιότητα, να υπάρξει σεβασμός της ασφάλειας και της τάξης και εφαρμογή της νομιμότητας».

    [13] Αλ. Τσίπρας: Πάντοτε η Τουρκία έχει μια μεγάλη εσωτερική ένταση και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί

    Οι εξελίξεις στην Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο του σύντομου διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Παπανδρέου, και εν συνεχεία με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, γίνονται στο πλαίσιο του διαλόγου σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

    «Τα λέμε σε δύσκολες στιγμές για την περιοχή», είπε ο κ. Παπανδρέου. «Πάντοτε η Τουρκία έχει μια μεγάλη εσωτερική ένταση και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και τόνισε: «Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια αποκατάσταση της ομαλότητας, αν και έχω την αίσθηση ότι αυτό θα διαρκέσει αρκετό χρόνο». Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είπε ότι «εδώ και καιρό υπήρχε η αίσθηση μιας διαιρεμένης χώρας, για διάφορους λόγους» και πρόσθεσε: «Μακάρι να υπήρχε αυτή η πρώτη αναλαμπή ενότητας των πολιτικών δυνάμενων εκεί, αλλά με έμφαση στους δημοκρατικούς θεσμούς, τα σημάδια όμως δείχνουν διαφορετικά».

    [14] Αύξηση πωλήσεων εμφάνισε ο κλάδος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τα δύο τελευταία έτη σύμφωνα με έρευνα, της ICAP

    H σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας τα τρία τελευταία χρόνια (2013-2015) επηρέασε θετικά τον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς υπήρξε άνοδος των συνολικών εσόδων τους.

    Οι συνολικές αφίξεις αλλοδαπών τουριστών ανήλθαν στο νέο επίπεδο «ρεκόρ» των 23,6 εκατ. το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 7% σε σχέση με το 2014. Αύξηση στον κύκλο εργασιών τους παρουσίασαν και οι τρεις κατηγορίες ξενοδοχείων τη διετία 2013-2014 (πολυτελείας, Α΄ και Β΄ κατηγορίας).

    Τα παραπάνω προκύπτουν από την κλαδική μελέτη «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις» που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group ΑΕ, η οποία εστιάζει στις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία πολυτελείας, Α΄ και Β΄ κατηγορία

    [15] Υπόνοιες περί επαναφοράς της θανατικής ποινής από τον Ερντογάν

    Υπόνοιες περί επαναφοράς της θανατικής ποινής περιέχουν τα όσα είπε χτες αργά τη νύχτα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε μάλιστα ότι αύριο θα ανακοινωθεί μία «σημαντική» απόφαση, μετά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς να κατονομάσει την απόφαση αυτή.

    «Δεν μπορείτε να παραβλέψετε το λαό και τα αιτήματά του σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Εάν ο λαός έχει τέτοιο αίτημα, αυτό μπορεί να συζητηθεί μόνο στο κοινοβούλιο» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Πιστεύω ότι τα κόμματα θα πάρουν την πιο σωστή απόφαση. Και στην περίπτωση αυτή, δηλώνω από τώρα ότι θα εγκρίνω την απόφαση αυτή. Διότι εάν εμείς οι πολιτικοί μείνουμε θεατές σε μια χώρα όπου δολοφονούνται οι νέοι μας με τανκς και βόμβες, τότε δεν θα μπορέσουμε να λογοδοτήσουμε στον αιώνιο κόσμο».

    Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν στην επαναφορά της θανατικής ποινής σχετικά με την οποία είπε πως αυτή εφαρμόζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου «όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει» και προφανώς αναφερόμενος στην κατάργηση της θανατικής ποινής στην Τουρκία είπε: «Εμείς το υπογράψαμε αυτό, ή μάλλον το υπέγραψαν πριν από μας. Αλλά οι υπογραφές αυτέ μπορούν και να αποσυρθούν. Αρκεί να αποφασίσει το κοινοβούλιό μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 July 2016 - 12:32:35 UTC