Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο καθένας θα πρέπει να τοποθετηθεί με βάση το αξιακό του πρόσημο στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Oι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται
  • [03] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Β. Μεϊμαράκη, το μεσημέρι
  • [04] Καθαρά κέρδη 982 εκατ. δολαρίων για το τρένο υψηλής ταχύτητας που διασυνδέει το Πεκίνο με τη Σαγκάη
  • [05] Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ
  • [06] Μ. Βαλς: Η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα»
  • [07] Ο Φ. Γκιουλέν καλεί τις ΗΠΑ να απορρίψουν κάθε αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του
  • [08] Οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Τουρκίας συζήτησαν για τη χρήση της βάσης Ιντσιρλίκ
  • [09] Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τη δοκιμαστική εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων
  • [10] Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ
  • [11] Η ΕΤΕπ εγκρίνει τη χορήγηση 40 εκατ. ευρώ στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα,για την παροχή δανείων σε μικρές επιχειρήσεις
  • [12] Ο Ντ. Τραμπ εξασφάλισε επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο καθένας θα πρέπει να τοποθετηθεί με βάση το αξιακό του πρόσημο στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

    Υποδεχόμενος τον κ. Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «έχουν πέσει όλα μαζί», αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Τουρκία, «που είναι ανησυχητικές και πρέπει να τις παρακολουθούμε πολύ στενά», και τις υπόλοιπες ανρητικές εξελίξεις στην Ευρώπη, το Brexit, την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. «Αλλά ταυτόχρονα», σημείωσε, «υπάρχουν και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο εσωτερικό της χώρας. Τη μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσουμε αυτόν τον δύσκολο κάβο και να δημιουργήσουμε μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης που θα μοιραστεί δίκαια». «Και αυτό», συνέχισε, «είναι, νομίζω, η μεγάλη προσφορά από εδώ και στο εξής και των προοδευτικών δυνάμεων». «Βεβαίως, όλα αυτά έχουν να κάνουν και με την προσπάθειά μας να αφήσουμε ένα προοδευτικό μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα στον τόπο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «διαχειριζόμαστε την κρίση με καλύτερους όρους», αλλά ότι δεν θέλει να είναι αυτή μόνο η συμβολή της κυβέρνησης. «Με αυτήν την έννοια, ανοίγουμε και τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική μεταρρύθμιση, και πιστεύω ότι θα πρέπει ο καθένας να τοποθετηθεί με βάση το αξιακό του πρόσημο σε όλες αυτές τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες», επεσήμανε.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «το πολιτικό σύστημα, το οποίο αναμφισβήτητα μεταρρυθμίζεται στον βαθμό που θα προχωρήσει το νέο εκλογικό σύστημα, είναι δυναμικό στοιχείο για την αντιμετώπιση και ζητημάτων της κρίσης». Επίσης, υποστήριξε ότι «η οικονομική κρίση μπορεί να είναι παρούσα, αλλά υπάρχει μία πορεία που στην άκρη δείχνει την έξοδο από αυτή την κρίση και κυρίως διαμορφώνει συνθήκες, προκειμένου να προκύψει αυτό το θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα». «Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, έχω την εκτίμηση ότι παρεισφρέει δυναμικά όλη αυτή η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και προφανώς τα όσα καταγράφονται και στην ΕΕ», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Πάντοτε η Τουρκία έχει μια μεγάλη εσωτερική ένταση και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί

    Φ. Κουβέλης: Η άρνηση κάποιων κομμάτων να ψηφίσουν την απλή αναλογική, σημαίνει ότι αρνούνται τηδιαμόρφωσηενός προοδευτικού πόλου στη χώρα

    Γ. Παπανδρέου:Προϋπόθεση της απλής αναλογικής, το σπάσιμο των περιφερειών

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Oι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού και δήλωσε ότι οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται.

    «Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση αυξάνει τον κρατικό παρεμβατισμό, χωρίς, όμως, να ασχολείται -και πολύ περισσότερο να επιλύει- τα σοβαρά θεσμικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει προτείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σχέδιο με 6 άξονες θεσμικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν, όπως είπε, ειδικά την αυτοδιοίκηση του Α' βαθμού, φορέα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Σε αυτούς τους άξονες περιλαμβάνονται η διεύρυνση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αλλά και η αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εργαλείων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων ανάπτυξης.

    «Καλώ την κυβέρνηση να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και την προσπάθεια κομματικού εναγκαλισμού της, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε το γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Β. Μεϊμαράκη, το μεσημέρι

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

    [04] Καθαρά κέρδη 982 εκατ. δολαρίων για το τρένο υψηλής ταχύτητας που διασυνδέει το Πεκίνο με τη Σαγκάη

    Το τρένο υψηλής ταχύτητας που διασυνδέει το Πεκίνο με τη Σαγκάη είχε καθαρά κέρδη 982 εκατ. δολαρίων για το 2015, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Το τρένο διαχειρίζεται εταιρεία του Δημοσίου, η οποία δεν είχε δημοσιοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία της στο παρελθόν, ενώ αυτά έγιναν γνωστά μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου που είχε στα χέρια της μία μετοχική εταιρεία της Beijing-Shanghai High-Speed Railway Co.

    [05] Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Ελλάδαγια να καλέσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του τη Δευτέρα 18/07.

    Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τον Αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.Ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Γερμανία, αντιμετωπίζουν ωστόσο εχθρικά κάθε ιδέα περί ελάφρυνσης χρέους, την οποία έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο (την Πέμπτη, στις 11:00, στο υπουργείο Οικονομικών).

    Κατόπιν, θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας την Παρασκευή και το Σάββατο για να πάρει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

    [06] Μ. Βαλς: Η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα»

    O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε πως η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα», τονίζοντας πως «χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή».

    «Παρόλο ότι είναι δύσκολο να προφέρω αυτά τα λόγια, είναι το καθήκον μου να το κάνω: Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν», δήλωσε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη γαλλική επικράτεια έπειτα από την επίθεση στην Νίκαια.

    «Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    [07] Ο Φ. Γκιουλέν καλεί τις ΗΠΑ να απορρίψουν κάθε αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του

    Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν κάλεσε την Ουάσιγκτον να απορρίψει κάθε αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα μια οργάνωση που συνδέεται με τον ίδιο.

    «Καλώ την αμερικανική κυβέρνηση να απορρίψει κάθε προσπάθεια κατάχρησης της διαδικασίας έκδοσης που στοχεύει να εξυπηρετήσει πολιτικές βεντέτες», δήλωσε ο Γκιουλέν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση «ο συνασπισμός για τις κοινές αξίες» (AfSV), που συνδέεται με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

    Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως δεν έχουν ακόμη παραλάβει αίτημα για έκδοση του ιεροκήρυκα από την Τουρκία.

    [08] Οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Τουρκίας συζήτησαν για τη χρήση της βάσης Ιντσιρλίκ

    Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ας Κάρτερ και ο Τούρκος ομόλογός του Φικρί Ισίκ συζήτησαν χθες τη σημασία της τουρκικής αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ, η οποία χρησιμοποιείται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πεντάγωνο.

    Η βάση βρίσκεται εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή, ημέρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε στον Κάρτερ τη λύπη του για το ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί σε συνάντηση υπουργών άμυνας στην Ουάσιγκτον σήμερα που θα ασχοληθεί με την μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αλλά είπε ότι ο Τούρκος πρέσβης θα παρευρεθεί, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

    [09] Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τη δοκιμαστική εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων

    Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, η οποία προσομοίωσε προληπτικά πλήγματα κατά λιμανιών και αεροδρομίων στη Νότια Κορέα, που χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας αναφορά στις εκτοξεύσεις τριών πυραύλων που πραγματοποίησε χθες.Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με στόχο την εξομοίωση της έκρηξης των πυρηνικών κεφαλών που μετέφεραν οι πύραυλοι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

    Ωστόσο, δε δημοσιοποίησε την ημερομηνία της εκτόξευσης, όπως και την τοποθεσία κατά πάγια τακτική αναφορικά με την παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ η επίσημη εφημερίδα του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα «Rodong Sinmun»δημοσιοποίησε φωτογραφίες της εκτόξευσης.Οι τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν διέγραψαν πορεία 500 και 600 χλμ και στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, ενώ η πορεία τους παρακολουθήθηκε από τον αμυντικό μηχανισμό της Νότιας Κορέας.

    [10] Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Ελλάδαγια να καλέσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του τη Δευτέρα 18/07.

    Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τον Αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.Ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Γερμανία, αντιμετωπίζουν ωστόσο εχθρικά κάθε ιδέα περί ελάφρυνσης χρέους, την οποία έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο (την Πέμπτη, στις 11:00, στο υπουργείο Οικονομικών).

    Κατόπιν, θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας την Παρασκευή και το Σάββατο για να πάρει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

    [11] Η ΕΤΕπ εγκρίνει τη χορήγηση 40 εκατ. ευρώ στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα,για την παροχή δανείων σε μικρές επιχειρήσεις

    Τη χορήγηση 40 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νέων δανείων προς μικρές επιχειρήσεις από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους ανέργους, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

    Η εν λόγω συμφωνία, η οποία υπεγράφη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποτελεί την πρώτη παροχή δανείου από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δεξιότητες και θέσεις εργασίας-Επένδυση για τη Νεολαία» και περιλαμβάνει τη χορήγηση 20 εκατ. ευρώ μετά από νέο αίτημα και 20 εκατ. ευρώ από μία υπάρχουσα γραμμή πίστωσης.

    Στόχος είναι η στήριξη των επενδύσεων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η παροχή κεφαλαίου κίνησης σε επιλέξιμες επενδύσεις για την απασχόληση των νέων.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και μαζί να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους», δήλωσε ο Τζόναθαν Τέιλορ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπεύθυνος για τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα.

    [12] Ο Ντ. Τραμπ εξασφάλισε επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

    Ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε επίσημα πλέον το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, στο συνέδριο του κόμματος στην πόλη Κλίβελαντ του Οχάιο χθες, συμπληρώνοντας τον αναγκαίο αριθμό εκλεκτόρων του κόμματος.

    Ο γιός του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα μόλις ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, έδρας του Τραμπ, η οποία συμπλήρωσε τον αριθμό των 1.237 ψήφων εκλεκτόρων αναγκαίων για το χρίσμα. Άλλα τρία από τα παιδιά του Τραμπ παρευρίσκονταν δίπλα στον γιό του κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης.

    Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε ανά πολιτεία αλφαβητικά, με πρώτη την Αλαμπάμα, και συνεχίστηκε μετά τη Νέα Υόρκη. Πριν τη λήξη των εργασιών της ημέρας τέθηκε επίσημα στο ψηφοδέλτιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δια βοής το όνομα του Μάικ Πένς, 57, κυβερνήτη της Ιντιάνα, τον οποίο έχει προτείνει ο Τραμπ ως αντιπρόεδρο.

    Ο Τραμπ, επενδυτής σε ακίνητα και πρώην ρεάλιτι σταρ στην τηλεόραση ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε δημόσιο αξίωμα, έπεται της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών, σε πολλές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, ο Τραμπ έχει μειώσει τη διαφορά μεταξύ τους κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από 15 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters και δημοσιεύθηκε χθες.

    Η Κλίντον θα παρευρεθεί στην διαδικασία χρίσματος του κόμματός της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, την επόμενη εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 July 2016 - 6:04:37 UTC