Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωποι των ΜΜΕ από την επόμενη εβδομάδα στην Εξεταστική Επιτροπή
  • [02] Ερντογάν στο «Reuters»: Πιθανή μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος
  • [03] Μπάιντεν σε Γιλντιρίμ: Η Τουρκία να σεβαστεί το κράτος δικαίου
  • [04] Ο Τραμπ αποδέχτηκε επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος
  • [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η επαρχία Χενάν της Κίνας, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις
  • [06] Ομπάμα: Οι διακρίσεις εναντίον Αμερικανών μουσουλμάνων προσβάλλουν τις αμερικανικές αξίες

  • [01] Εκπρόσωποι των ΜΜΕ από την επόμενη εβδομάδα στην Εξεταστική Επιτροπή

    Με ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης θα συνεχίσει τις εργασίες της από την επόμενη εβδομάδα, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και μμε.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, έχει ήδη αποστείλει τις σχετικές επιστολές και έχει ήδη απαντήσει θετικά ο ιδιοκτήτης του SKY Γιάννης Αλαφούζος, για να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου.

    Επιστολές έχουν αποσταλεί επίσης προς τον ιδιοκτήτη της εταιρίας «Πήγασος», Φώτη Μπόμπολα για τις 2 Αυγούστου, και τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού "ALPHA" Δημήτρη Κοντομηνά για τις 4 του ίδιου μήνα.

    Κατά τηνκατάθεση του, ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ, Δημήτρης Μηλιάκος, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι για όλα τα δάνεια τα οποία χορήγησε η τράπεζα του προς τα κόμματα, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες και νόμιμες διαδικασίες.

    [02] Ερντογάν στο «Reuters»: Πιθανή μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του υπέπεσαν σε σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις, προτού εκδηλωθεί η απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής στην χώρα και ότι οι ένοπλες δυνάμεις σύντομα θα αναδιαρθρωθούν.

    Στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μετά την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισήμανε ότι μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος είναι πιθανή ωστόσο δεν θα είναι κάτι το εύκολο, καθώς "βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση".

    "Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν σοβαρά κενά και παραλείψεις στις υπηρεσίες μας πληροφοριών, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε. Το είπα στον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών" τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

    [03] Μπάιντεν σε Γιλντιρίμ: Η Τουρκία να σεβαστεί το κράτος δικαίου

    Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το κράτος δικαίου στην άσκηση διώξεων κατά των πραξικοπηματιών, σε μια τηλεφωνική του συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ χθες, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Μπάιντεν "εξέφρασε την ανυποχώρητη υποστήριξή του για την τουρκική δημοκρατία και εξήρε την δέσμευση του τουρκικού λαού στους δημοκρατικούς θεσμούς", δήλωσε. "Ο αντιπρόεδρος παρότρυνε (τη χώρα) να διεξαγάγει τις έρευνες στους υπεύθυνους του πραξικοπήματος με τρόπους που ενδυναμώνουν τηδημόσια εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου", πρόσθεσε.

    [04] Ο Τραμπ αποδέχτηκε επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

    Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε το χρίσμα της προεδρικής υποψηφιότητας των Ρεπουμπλικάνων, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, όταν η ίδια υπηρετούσε στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη αναθεώρησης του ΝΑΤΟ, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες τρομοκρατικές απειλές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξανακάνει την Αμερική δυνατή και πάλι, υπερασπιζόμενος τον νόμο και την τάξη.

    Προδιέγραψε τον τόνο διεξαγωγής της γενικής προεκλογικής εκστρατείας μέχρι την 8η Νοεμβρίου

    Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Χίλαρι Κλίντον για μια κληρονομιά «θανάτου, καταστροφής, τρομοκρατίας και αδυναμίας»κατά τη θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος θα είναι σκληρός με τους παράνομους μετανάστες, αλλά και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αποδεχόμενος επίσημα το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Η ομιλία του Τραμπ είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα και ήταν δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δώσει τον τόνο της διεξαγωγής της γενικής προεκλογικής εκστρατείας μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

    Καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ φώναζαν «Κλείδωσέ την»αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο καταδίκης της Χίλαρι Κλίντον για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, όταν υπηρετούσε στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, ο Τραμπ συμπλήρωσε με νόημα: «Ας τη νικήσουμε τον Νοέμβριο!»

    Με την επίσημη αποδοχή του προεδρικού χρίσματος, ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες της κεντρικής διάσκεψης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο Κλίβελαντ, ενώ οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ηγετικών κύκλων του κόμματος, σε ζητήματα όπως, το μεταναστευτικό, αλλά και οι διεθνείς συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου παραμένουν.

    [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η επαρχία Χενάν της Κίνας, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσαν σήμερα οι κινεζικές αρχές την επαρχία Χενάν στην κεντρική Κίνα, μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους15 άνθρωποι.

    Στην αναφερόμενη επαρχία έχουν αποσταλεί ομάδες έρευνας και διάσωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους, ενώ οι ισχυρές βροχές άρχισαν από τις 18 Ιουλίου, αναγκάζοντας 72.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.Οι βροχές κατέστρεψαν 18.000 σπίτια, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες συνολικής έκτασης 3.500 εκταρίων, προκαλώντας καταστροφές οικονομικού ύψους 139,5 εκατ. δολαρίων.

    [06] Ομπάμα: Οι διακρίσεις εναντίον Αμερικανών μουσουλμάνων προσβάλλουν τις αμερικανικές αξίες

    Ο ΠρόεδροςΜπαράκ Ομπάμα χαιρέτησε χθες τη συνεισφορά των μουσουλμάνων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι κάθε προσπάθεια διάκρισης εναντίον της ισλαμικής πίστης καταλήγει προς όφελος των τρομοκρατών. "Οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι είναι τόσο πατριώτες, τόσο ενσωματωμένοι, τόσο Αμερικανοί, όσο και κάθε άλλα μέλη των Αμερικανικών οικογενειών", είπε ο Ομπάμα σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό του Άιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

    "Είτε η οικογένειά σας έχει ζήσει εδώ επί γενεές είτε έχετε μόλις έρθει, είσαστε ένα σημαντικό μέρος του ιστού της χώρας μας", είπε.

    Ενώ δεν κατονόμασε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, ο Ομπάμα τόνισε ότι πολιτικές διάκρισης εναντίον των μουσουλμάνων προσβάλλουν "τις αξίες που ήδη κάνουν τη χώρα μας μεγάλη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 July 2016 - 4:32:27 UTC