Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Παρωδία οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [02] Ρήγμα διαφαίνεται στις σχέσεις των εργοδοτικών οργανώσεων σχετικά με τα προαπαιτούμενα των δανειστών
  • [03] Το απόγευμα η κηδεία του Χουσεΐν Νταϊτσίκ, στον Άρατο Ροδόπης
  • [04] Αναβολή ζήτησαν και πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί
  • [05] Ξεκινά η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
  • [06] Τουλάχιστον δύο νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [07] Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης κατά 47 πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman
  • [08] Αναγνωρίστηκε ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία, στη Γαλλία

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Παρωδία οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος

    Παρωδία, χαρακτήρισε τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι μέσω της αναθεώρησης επιδιώκει να παραπλανήσει και να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα.

    «Αυτό, το οποίο προτείνει ο κ. Τσίπρας, είναι μετάθεση του χρόνου και ουσιαστικά εργαλειοποιεί την αναθεώρηση για να τη χρησιμοποιήσει, για να παραπλανήσει και για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών επί μακρό χρονικό διάστημα από την ουσία των προβλημάτων» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος. Χαρακτήρισε αναγκαία, υπαρκτή και επείγουσα την ανάγκη για αναθεώρηση, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι όλες οι διατάξεις για τις οποίες τα κόμματα θεωρούν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν, να μπουν στο τραπέζι και να γίνει κοινοβουλευτική συζήτηση και πρόσθεσε: «Εμείς, επειδή πιστεύουμε ότι η αναθεώρηση πρέπει να είναι ουσιαστική, αναγκαία, αλλά να γίνει και σύντομα, δεν συμμετέχουμε σε αυτό που το θεωρούμε παρωδία διαδικασία».

    Εξάλλου, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι όταν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση, θα επαναφέρει την πρότασή της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκείμενου ?όπως είπε? να διαλευκανθεί η «σκοτεινή» και «γκρίζα» περίοδος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στις αρχές του 2015. «Αυτή η περίοδος είναι πολύ σκοτεινή και πολύ γκρίζα και χρειάζεται να διαλευκανθεί» τόνισε, ενώ στο ερώτημα αν θα πρέπει να διερευνηθούν και τα προηγούμενα μνημόνια, απάντησε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις «προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο».

    [02] Ρήγμα διαφαίνεται στις σχέσεις των εργοδοτικών οργανώσεων σχετικά με τα προαπαιτούμενα των δανειστών

    Ρήγμα διαφαίνεται στις σχέσεις των εργοδοτικών οργανώσεων με αφορμή τα προαπαιτούμενα των δανειστών για τις εργασιακές σχέσεις που θα τεθούν επί τάπητος τον Σεπτέμβριο.

    Με σημερινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σημειώνει ότι «αν δεν διατηρηθεί το κοινό μέτωπο στις συζητήσεις για τα εργασιακά τον Σεπτέμβριο?.τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα και οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα επικρατήσουν οριστικά και αμετάκλητα των κλαδικών, με αποτέλεσμα η επεκτασιμότητα να αποτελέσει παρελθόν».

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε με σημερινή δήλωσή του: «...Στην πρόσφατη κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων της 19/7/16, κατά την οποία επήλθε, σε γενικές γραμμές, συμφωνία σε πέντε βασικά σημεία ενόψει της φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - θεσμών για τα εργασιακά, εκτός των ολιγάριθμων μεγάλων εργοδοτών του ΣΕΒ, υπάρχουν και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι άλλοι τρεις φορείς εργοδοτών, όπως ο ΣΕΤΕ, αλλά κυρίως οι πολυάριθμοι μικρότεροι εργοδότες της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Θα ήταν προτιμότερο να περιοριστούν οι «παλιομοδίτικες» επιμέρους συζητήσεις και κάποιοι να προσαρμοστούν στο πλαίσιο της «νέας αρχής κοινωνικού διαλόγου» της Ε.Ε., ώστε να μάθουν να υπολογίζουν όλους τους φορείς εργοδοτών ως ίσους θεσμικούς συνομιλητές τους. Θεωρώ πως δεν μπορεί πλέον να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ούτε μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί για πάντα και σε όλα μια μόνιμη Ευρωπαϊκή εξαίρεση. Επανειλημμένως και αποδεδειγμένα η ΕΣΕΕ έχει βάλει πλάτη για τη διάσωση του κοινωνικού διαλόγου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει ο μέχρι σήμερα ρόλος της, ως θεσμοθετημένος φορέας μικρομεσαίων εργοδοτών, να θεωρηθεί υποδεέστερος, ούτε οι μελλοντικές αποφάσεις της ως δεδομένες. Η ΕΣΕΕ σέβεται την υπογραφή της στην κοινή δήλωση και καλεί όσους μεμονωμένα διαφωνούν, τουλάχιστον να σεβαστούν την υπογραφή στα συμφωνηθέντα από τον ΣΕΒ, ως επίσημου φορέα εκπροσώπησής τους ...»

    Στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ υπογραμμίζεται ότι βασικός ρόλος των πέντε θεσμοθετημένων κοινωνικών εταίρων είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και των απαραίτητων ισορροπιών και ότι αυτή η σχέση εργοδοτών-εργαζομένων το διάστημα των επτά ετών της κρίσης και των μνημονίων έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού κράτησε ζωντανή την ΕΓΣΣΕ και διατήρησε εργασιακή ειρήνη σε πολλές περιπτώσεις.

    [03] Το απόγευμα η κηδεία του Χουσεΐν Νταϊτσίκ, στον Άρατο Ροδόπης

    Στη 1.30 μετά το μεσημέρι φθάνει στην Ελλάδα η σορός του 19χρονου Έλληνα Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έχασε τη ζωή στην αιματηρή επίθεση στο Μόναχο.

    Η κηδεία του θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα, με δαπάνες του κράτους, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Άρατο Ροδόπης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής και οι βουλευτές της περιοχής, θα παραστούν στην κηδεία.

    [04] Αναβολή ζήτησαν και πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

    Αναβολή ζήτησαν και πήραν σήμερα το πρωί, για τηδιαδικασία των συνεντεύξεων των αιτημάτων διεθνούς προστασίας τους, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, από την Υπηρεσία Ασύλου.

    Οι στρατιωτικοί συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους ζήτησαν την αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα.

    Οι συνεντεύξεις ορίστηκαν εκ νέου για τι 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου.

    [05] Ξεκινά η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

    Ξεκινά σήμερα,όπως έχει προγραμματιστεί, η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα.Οι συνεντεύξεις διενεργούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και σύμφωνα με τον νόμο οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

    Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση. Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.

    [06] Τουλάχιστον δύο νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι νεκροί και τουλάχιστον άλλοι οκτώ είναι τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα το πρωί και είχε στόχο αστυνομικούς στη Βαγδάτη, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών στο Ιράκ.

    [07] Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης κατά 47 πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman

    Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, στο πλαίσιο του πογκρόμ που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

    Η τουρκική αστυνομία εντέλλεται να κρατήσει τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος.

    Οι 47 εργάζονταν για την συνδεόμενη με το δίκτυο του Γκιουλέν εφημερίδα Zaman, η οποία κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Μάρτιο στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου κληρικού.

    Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι ενός από τους δημοσιογράφους, του Σαχίν Αλπάι, τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη και τον συνέλαβε έπειτα από δίωρη έρευνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Τη Δευτέρα, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων, στους οποίους περιλαμβάνεται η επιφανής αρθρογράφος και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ.

    [08] Αναγνωρίστηκε ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία, στη Γαλλία

    Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

    Όπως τόνισε ο Μολάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι.

    Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς, με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση, είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και είχε υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

    Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί να ταυτοποιήσει τον δεύτερο δράστη της επίθεσης και έφοδοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη δήλωσε ο Μολάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 July 2016 - 8:32:30 UTC