Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου παίρνει σάρκα και οστά"
  • [02] Γ. Σταθάκης: Ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο
  • [03] Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΕΟΤ
  • [04] Συνάντηση Καμίνη - Φίλη για ένταξη προσφύγων στο σχολικό δίκτυο και στέγαση φοιτητών
  • [05] Εγκατέλειψαν το λιμάνι του Πειραιά οι εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες
  • [06] Διευκρινίσεις Γ.Αλαφούζου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αιχμές του εναντίον Ν. Παππά και Π. Καμμένου
  • [07] Ανακοίνωση τουρκικού στρατού: 8.651 στρατιώτες έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου
  • [08] Γαλλία: Πολλά ΜΜΕ αποφάσισαν να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες και ονόματα τρομοκρατών
  • [09] Γερμανία: Ανησυχία και αντιδράσεις προκαλεί η συγκέντρωση υποστηρικτών του Ερντογάν,την Κυριακή στην Κολονία
  • [10] Με δύο Ελληνίδες χορογράφους κλείνει ο Ιούλιος στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [11] Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο
  • [12] ΝΔ: Ο κ. Τόσκας ή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για την Δημόσια Τάξη;
  • [13] Τροπολογία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο κατέθεσε ο Στ. Κοντονής
  • [14] Πρόταση Κομισιόν για ακύρωση προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία

  • [01] "Η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου παίρνει σάρκα και οστά"

    «Η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, η οποία ήταν υποχρέωση του κράτους από χρόνια, παίρνει τώρα σάρκα και οστά από αυτή την κυβέρνηση και ζητάμε από όλα τα κόμματα να το στηρίξουν, για να τελειώνουμε με τις εγκληματικές συμμορίες», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ.

    Ο κ. Κουίκ είπε επίσης, ότι η χώρα χάνει εξαιτίας του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα, περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ το χρόνο και υπογράμμισε ότι η πάταξη του λαθρεμπορίου στα καπνικά «είναι ένας σταθμός που θα έπρεπε να έχει καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια και ως Έλλην πολίτης ντρέπομαι να φθάσει η Ελλάδα στο σημείο να κάνει τέτοιους νόμους, επειδή το υπέδειξαν οι θεσμοί, μέσω των μνημονίων».

    [02] Γ. Σταθάκης: Ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο

    Προχωράει κανονικά ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομίας και ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο, όπως υπογράμμισε στην τοποθέτησή του σε συνέντευξη Τύπου για τις νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ 2014-2020 και για τον απολογισμό των τεσσάρων πρώτων προσκλήσεων, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι, μετά τον αναπτυξιακό νόμο, ολοκληρώνονται οι διοικητικές πράξεις που απαιτούνται και ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, με τους 200 εξωτερικούς συνεργάτες θα αξιολογηθούν 800 επενδύσεις που εκκρεμεί η χρηματοδότησή τους από τους παλαιούς επενδυτικούς νόμους. «Προηγούνται στην αξιολόγηση οι συγχρηματοδοτούμενες επενδύσεις και τα εννέα νησιά που έχουν πληγεί, τα τελευταία χρονια και θα ακολουθήσουν οι μεταποιητικές επενδύσεις, τα φωτοβολαϊκά κλπ» είπε ο υπουργός.

    [03] Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΕΟΤ

    Επιβεβαιώνεται η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και φέτος, με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει ο ΕΟΤ καθημερινά, εδραιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοδο των τουριστικών αφίξεων αλλά και των εσόδων και το 2016.

    Σε σημερινή ενημέρωση Τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται και αυξάνεται η δυναμική που καταγράφηκε από τις αρχές του 2016. Ωστόσο, δεν θέλησε, παρά την αισιοδοξία της, να αποτυπώσει ακριβή νούμερα αφίξεων και εσόδων, απόρροια των ευμετάβολων συνθηκών που επικρατούν στο διεθνές περιβάλλον, όπως είπε.

    Εστιάζοντας στα πλέον πρόσφατα στοιχεία, η υπουργός ανέφερε ότι οι αεροπορικές αφίξεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σημείωσαν αύξηση 4,4%, κάτι που μεταφράζεται σε 5,937 εκατομμύρια τουρίστες. Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στις αφίξεις από τη Ρωσία με 22,7%, τη Μεγάλη Βρετανία με 8,6%, τη Γερμανία με 7,2%, τη Γαλλία με 6,9% και την Ιταλία με 4,6%.

    Την ίδια στιγμή, σχεδόν το σύνολο των ελληνικών προορισμών κινούνται με θετικό πρόσημο στις αεροπορικές αφίξεις, εκτός από τα νησιά που δέχτηκαν και την πίεση από τις μεταναστατικές ροές (Σάμος, Κως, Χίος και Μυτιλήνη). Από τους δημοφιλείς προορισμούς, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Κέρκυρα με 11,5% και ακολουθούν το Ηράκλειο με 11%, η Μύκονος με 11% και η Σαντορίνη με 10,5%. Σημαντική, εξάλλου, είναι και η αύξηση στην Καλαμάτα με 14,3% και το Άκτιο με 13%.

    [04] Συνάντηση Καμίνη - Φίλη για ένταξη προσφύγων στο σχολικό δίκτυο και στέγαση φοιτητών

    «Παραγωγική» και «χρήσιμη» χαρακτήρισαν, τόσο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχιακό μέγαρο, με θέμα την εκπαιδευτική συνεργασία των δύο πλευρών, την κατάσταση των σχολείων στον Δήμο της Αθήνας και την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    «Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την τοπική Aυτοδιοίκηση, προκειμένου να βελτιώνεται η λειτουργία των σχολείων, γιατί θέλουμε τα σχολεία να είναι ανοικτά στη γειτονιά, στην κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος ευχαρίστησε στη συνέχεια τον δήμαρχο Αθηναίων για το πρόγραμμα των ανοικτών σχολείων που έχει υιοθετήσει ο Δήμος, ώστε να φιλοξενούνται στις κτηριακές υποδομές διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

    [05] Εγκατέλειψαν το λιμάνι του Πειραιά οι εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες

    Για προορισμούς της επιλογής τους αναχώρησαν χθες και σήμερα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούντο προσωρινά, εδώ και καιρό, στο λιμάνι του Πειραιά.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πρωί αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 400 άτομα, για προορισμούς της επιλογής τους, ενώ 50 μεταφέρθηκαν στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και 18 στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

    Χθες Τρίτη, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν 850 άτομα. Από αυτά, 56 αναχώρησαν για τα Οινόφυτα και 294, με λεωφορεία της ΕΘΕΛ, για προορισμούς της επιλογής τους.

    [06] Διευκρινίσεις Γ.Αλαφούζου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αιχμές του εναντίον Ν. Παππά και Π. Καμμένου

    Τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αιχμές του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου, για την διαδικασία των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, να διακόψει τη συνεδρίαση.

    Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, που προκύπτει από το γεγονός ότι άλλα κανάλια έχουν εξασφαλίσει τραπεζική εγγύηση, χωρίς να ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις και τις οφειλές τους, όπως ο ίδιος.

    Μίλησε ακόμα για επίδοξους καναλάρχες, που έχουν, όπως είπε, στο φάκελο που κατέθεσαν στον διαγωνισμό για τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες, στελέχη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ως συνεργάτες, αναφέροντας τους επιχειρηματίες Χρήστο Καλογρίτσα και Ιβάν Σαβίδη.

    Η τελευταία αυτή αναφορά του κ. Αλαφούζου προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

    «Δεν μπορεί να τα λέτε αυτά χωρίς να καταθέτετε στοιχεία», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία.

    «Πρέπει να καταθέσετε τα στοιχεία», συμφώνησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής.

    Ο κ. Αλαφούζος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εμπλοκής του κ. Παππά, καθώς ο Κώστας Αρβανίτης «είναι δημοσιογράφος και είναι λογικό να υπάρχει στο φάκελο ως συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα».

    Πρόσθεσε δε για τον φάκελο του κ. Σαβίβδη, ότι υπήρχαν συνεργάτες του κ. Καμμένου, ωστόσο συμφώνησε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής, ότι από τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί ο φάκελος για την επόμενη φάση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα.

    [07] Ανακοίνωση τουρκικού στρατού: 8.651 στρατιώτες έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου

    Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι 8.651 στρατιώτες έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση, δηλαδή περίπου το 1,5% του στρατού.

    Σε ανακοίνωση του στρατού που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρεται ότι οι στρατιώτες ανήκουν σε "τρομοκρατικό" δίκτυο του οποίου ηγείται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιερωμένος ο οποίος επί δεκαετίες ηγείται ενός θρησκευτικού κινήματος.

    Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 35 αεροπλάνα, μεταξύ τους 24 μαχητικά αεροσκάφη και 37 ελικόπτερα, καθώς και 37 άρματα μάχης και 246 θωρακισμένα οχήματα χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ τουλάχιστον 246 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 2.000 τραυματίστηκαν. Ο στρατός πρόσθεσε ότι έχει τη δύναμη να καταστείλει άλλες απειλές.

    [08] Γαλλία: Πολλά ΜΜΕ αποφάσισαν να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες και ονόματα τρομοκρατών

    Πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όπως το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV, οι εφημερίδες Le Monde και La Croix αποφάσισαν να μην δημοσιεύουν στο εξής φωτογραφίες των δραστών επιθέσεων "για να αποφευχθεί τυχόν μεταθανάτια εξύμνησή τους" ή "για να μην εξομοιώνονται τα θύματα με τους τρομοκράτες".

    "Μετά την επίθεση στη Νίκαια, δεν θα δημοσιεύουμε πλέον φωτογραφίες των δραστών" προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη ηρωοποίησή τους μετά θάνατον, γράφει ο διευθυντής της Le Monde Ζερόμ Φενολιό.

    "Αντιληφθήκαμε μετά την επίθεση στη Νίκαια ότι αισθανόμασταν άβολα με τις φωτογραφίες από το παρελθόν των δραστών", εξήγησε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Δεν πρέπει να κρύβουμε τα γεγονότα ή την πορεία των δολοφόνων αυτών, για αυτόν τον λόγο δεν θεωρούμε σκόπιμο να αποσιωπάται το όνομά τους, όμως οι φωτογραφίες τους δεν είναι χρήσιμες στην περιγραφή της πορείας της ζωής τους", συνέχισε.

    [09] Γερμανία: Ανησυχία και αντιδράσεις προκαλεί η συγκέντρωση υποστηρικτών του Ερντογάν,την Κυριακή στην Κολονία

    Ιδιαίτερη ανησυχία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει τόσο στο σύνολο των γερμανικών κομμάτων όσο και στις αρχές η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή στην Κολονία υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, καθώς εκτιμούν ότι η ατμόσφαιρα στην γερμανοτουρκική κοινότητα είναι μετά τις τελευταίες εξελίξεις «δηλητηριασμένη».

    Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel», επικριτές του Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως δε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δέχονται ηλεκτρονικά μηνύματα μίσους, απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά και παροτρύνσεις να καταδώσουν αντιπάλους της τουρκικής κυβέρνησης.

    Σε αυτό το βεβαρυμένο κλίμα πρόκειται να διαδηλώσουν την Κυριακή περίπου 15.000 άτομα, ενώ έχουν δηλωθεί στις αρχές και «αντιδιαδηλώσεις», από SPD, FDP, Αριστερά και Πράσινους, με το σύνθημα «να σταματήσουμε την ?Ερντο-τρέλα'» επιχειρώντας λογοπαίγνιο με το όνομα του Τούρκου Προέδρου και της γερμανικής γλώσσας. Τα κόμματα έχουν μεν καταδικάσει την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά προειδοποιούν ότι «μια τέτοια απόπειρα δεν επιτρέπεται να γίνει εργαλείο ώστε δημοκρατία και κράτος δικαίου να αντικατασταθούν από μια απολυταρχία υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν». Συγκεντρώσεις έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν και ακροδεξιές ομάδες.

    [10] Με δύο Ελληνίδες χορογράφους κλείνει ο Ιούλιος στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Με δύο ξεχωριστές δουλειές από δύο Ελληνίδες χορογράφους που ζουν μόνιμα στη Γαλλία και διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο, ολοκληρώνονται οι παραστάσεις χορού στην Πειραιώς 260.

    Στις 30 και 31 Ιουλίου, η Άρια Μπουμπάκη, μαζί με τους Pauline Brun, Noga Golan και Calixto Neto, παρουσιάζουν την παράσταση «and we are not at the same place» και η Κατερίνα Ανδρέου το σόλο «A kind of fierce».

    Αν και τα θεμέλια του «and we are not at the same place» τέθηκαν στη Γαλλία, το επόμενο στάδιο έρευνας και δημιουργίας του θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Η ιδέα του έργου με αφετηρία το βήμα, άρχισε να αναπτύσσεται στα πλαίσια του χορογραφικού προγράμματος ex.e.r.ce (ICI CCN). Τα μέλη της ομάδας, που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, επέλεξαν να παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά στην Ελλάδα, μια χώρα- που όπως λένε οι ίδιοι- έχει γίνει «πέρασμα αμέτρητων σωμάτων, τα οποία με το περπάτημά τους έχουν ενώσει Ανατολή και Δύση».

    Στις 31 Ιουλίου, μετά το τέλος κάθε παράστασης θα υπάρχει συζήτηση των συντελεστών με το κοινό, που θα συντονίζει η σύμβουλος χορού του Φεστιβάλ Αθηνών, Στεργιανή Τσιντζιλώνη.

    [11] Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο

    Στη γενέτειρα πατρίδα του, τη Νάξο και στην περιοχή της Γρόττας, λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη το οποίο φιλοξενεί το γραφείο του συγγραφέα, προσωπικά του αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, που δώρισε η κόρη του Κατερίνα Καμπανέλλη.

    Το Μουσείο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, θα υποδέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, μέσα από ένα εξαιρετικό αρχείο, τον συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο. Στους χώρους του, οι επισκέπτες θα μπορούν να μελετήσουν τα έργα του συγγραφέα που έχουν εκδοθεί, μελέτες που έχουν γραφτεί γι' αυτά, και να δουν ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις αλλά και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε.

    Στόχος του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης είναι να γίνει κέντρο μελέτης του έργου του σπουδαίου συγγράφεα και του θεάτρου γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

    Στο «Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής» με τη Χρύσα Σπηλιώτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου, από την Τετάρτη 24 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου.

    [12] ΝΔ: Ο κ. Τόσκας ή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για την Δημόσια Τάξη;

    Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα τοποθετείται, με σφοδρότητα μάλιστα, κατά της αποκατάστασης της τάξης στους χώρους του πρώην ορφανοτροφείου, του κτιρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μίας πολυκατοικίας στην πόλη».

    «Μιλάει μάλιστα -εκεί φτάσαμε- για "ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης". Έτσι όλοι πια γνωρίζουμε ποιοι ενθαρρύνουν τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα ανομίας και ποιοι δίνουν το πράσινο φως σε πράξεις βανδαλισμού», προσθέτει η ΝΔ και τονίζει πως οι εικόνες ντροπής έχουν όνομα.

    Επισημαίνει ότι η αποκατάσταση όλων των χώρων στοιχίζει πολύ και πως το κόστος των βανδαλισμών τελικά επιβαρύνει τους πολίτες που ήδη στενάζουν από την φορολογική επίθεση.

    «Τι απαντάει στο κόμμα του ο κ. Τόσκας; Συμφωνεί με τη θέση του κόμματός του; Ποιος είναι ο υπεύθυνος και ο αρμόδιος για την δημόσια τάξη; Είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Τυχόν σιωπή είναι αποδοχή και συναίνεση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [13] Τροπολογία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο κατέθεσε ο Στ. Κοντονής

    Ενσωματώσαμε με επάρκεια τις παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο σύστημα του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου οι οποίες μας κοινοποιήθηκαν τον Απρίλιο, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου για τις τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τα πορίσματα των ανεξάρτητων αρχών και τα ενσωματώνει στις ρυθμίσεις».

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού με την ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται το ζήτημα της επιβράβευσης μιας νίκης, οποία θεωρείται εξαιρετική διάκριση, και καθορίζεται ότι τα αθλήματα στα οποία διακρίθηκαν οι αθλητές πρέπει να είναι αυτά που περιγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και της Σκακιστικής Ολυμπιάδας και όχι άλλης μορφής ή κατηγορίας.

    Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τροποποίηση της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και σημείωσε ότι «μπαίνει ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς από το 1999, όπου βλέπαμε ανώνυμες εταιρείες να πέφτουν κατηγορία και τα χρέη προς ιδιώτες και δημόσιο να μην πληρώνονται από κανέναν».

    Απαντώντας σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη θέσπιση της σύστασης επιτροπής δεοντολογίας σε κάθε ομοσπονδία, είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επαινείται ιδιαίτερα μετά τα όσα έχουν συμβεί με τη σύσταση επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία υποχρεώθηκε από τη FIFA να τη συγκροτήσει με απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης.

    [14] Πρόταση Κομισιόν για ακύρωση προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία

    Την ακύρωση της επιβολής προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία για τη μη ικανοποιητική λήψη δράσης για τη μείωση των ελλειμμάτων τους, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, η Επιτροπή έλαβε υπόψη τις ενστάσεις των δύο κρατών, αλλά και την οικονομική συγκυρία, και έκρινε πως δεν πρέπει να τεθεί εν αμφιβόλω η εύθραυστη ανάκαμψη στις δύο χώρες. Ως εκ τούτου, θα δοθούν νέες προθεσμίες στις δύο χώρες για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, στο τέλος του 2016 για την Πορτογαλία και το 2018 για την Ισπανία.

    Η εν λόγω απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ τον Σεπτέμβριο, μετά από διαβούλευση με το Ευρωκοινοβούλιο, θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η παροχή κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 July 2016 - 14:32:33 UTC