Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Σαχτούρια στο Ρέθυμνο
  • [02] Χανιά: Σεισμική δόνηση στα δυτικά της Κισάμου
  • [03] Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στο Τέξας
  • [04] Μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια

  • [01] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Σαχτούρια στο Ρέθυμνο

    Σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Σαχτούρια Ρεθύμνου. Στο σημείο επιχειρούν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις έχοντας να αντιμετωπίσουν εκτός από τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

    Η πυρκαγιά αρχικά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό Άγιος Παύλος, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις ορεινές Μέλαμπες ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν κάνουν τη φωτιά απρόβλεπτη.

    Είκοσι πυροσβεστικά οχήματα με σαράντα άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα και οκτώ υδροφόρα δήμων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου, ωστόσο λόγω των ανέμων δεν είναι εφικτή η συνδρομή του.

    Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ρέθυμνο και Χανιά ενώ το έργο της πυρόσβεσης θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης.

    Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα 38 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.

    Η φωτιά εξακολουθεί να καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς όμως να έχει απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έκαιγεχαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ερυθρές Αττικής. Η φωτιά είχε πλησιάσει σε οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά αποσοβήθηκε εγκαίρως ο κίνδυνος από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Πριν από λίγο αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 υδροφόρα οχήματα.

    [02] Χανιά: Σεισμική δόνηση στα δυτικά της Κισάμου

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 20:26 στην θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Κισσάμου Χανίων.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται σε θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 80 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά του Πλατάνου Κισσάμου.

    Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 23 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην πόλη των Χανίων, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

    Νωρίτερα ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας.

    Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Χάβαρι της Αμαλιάδας.

    Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 22 χιλιόμετρα βόρεια του Πύργου.

    [03] Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στο Τέξας

    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως όλα δείχνουν, αφού το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν έπιασε φωτιά και κατέπεσε σε βοσκότοπο κοντά στην πόλη Λόκχαρτ του κεντρικού Τέξας σήμερα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές.

    «Δεν υπάρχουν ενδείξεις αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή» επισήμανε ο Ντάνιελ Λόου, ο σερίφης της Κομητείας Κάλντγουελ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

    Το γραφείο του σερίφη εργάζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα θύματα του δυστυχήματος.

    Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) επιβεβαίωσε ότι το αερόστατο κατέπεσε σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νότια του Όστιν και δεν έδωσε πληροφορίες για θύματα.

    Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ απέστειλε από την πλευρά του τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων.

    Περισσότερα από 10 περιπολικά έχουν σπεύσει στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με τις εικόνες που προβάλλει ο τηλεοπτικό σταθμός του Όστιν KVUE.

    [04] Μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης. Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και αυτή την ώρα έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας, όπως ανέφερε πριν από λίγο στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ επισήμανε πως δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ αυτή τη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

    Τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 July 2016 - 18:32:32 UTC