Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει απαντήσεις για την Παιδεία
  • [02] Γ. Κουμουτσάκος: Η ΝΔ καταδικάζει τις επιθέσεις στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
  • [03] Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος καταγράφει έρευνα του ΙΟΒΕ
  • [04] Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε δύο χρόνια, εάν επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις
  • [05] Τις φυλακές Χανίων επισκέφθηκαν o Αρ. Μπαλτάς και ο Ευτύχης Φυτράκης
  • [06] Πέντε νεκροί από πτώση ρωσικού στρατιωτικού ελικοκπτέρου στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ
  • [07] Σύλληψη 11 αντρών των ειδικών δυνάμεων, στην Τουρκία
  • [08] Συνάντηση Τσίπρα - Μπορίσοφ στη Σόφια

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει απαντήσεις για την Παιδεία

    Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει απαντήσεις, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με δημοσίευμα της ΕΦ. ΣΥΝ για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο νόμου για την Παιδεία.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ότι το δημοσίευμα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και υπογραμμίζει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει άμεσα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις:

  • Ήταν θετικός ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης όπως αναφέρει το δημοσίευμα;

  • Αγνοήθηκε η θέση των εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να ασκηθεί «βρέξει- χιονίσει» αντιπολίτευση με στόχο και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας;

    «Οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και εκπαιδευτικοί δικαιούνται απαντήσεις. Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που θα ζητήσει η πλειοψηφία της Βουλής αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Και εκεί δε θα χωρούν μισόλογα» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Γ. Κουμουτσάκος: Η ΝΔ καταδικάζει τις επιθέσεις στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

    Η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκου καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς των γνωστών-αγνώστων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

    «Σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός των νόμων, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Σταθερή είναι και η θέση της ότι η βία δεν είναι ανεκτή απ' όπου και εάν προέρχεται και έναντι οποιουδήποτε και εάν στρέφεται» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας παράλληλα πως τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανέναν δημοκράτη πολίτη, από καμία πολιτική δύναμη του δημοκρατικού τόξου».

    «Οι επιθέσεις αυτές» συμπλήρωσε «είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα πράξεων ανομίας που ξεκινούν από καταλήψεις και βανδαλισμούς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και χθες έφτασαν μέχρι την ακραία αθλιότητα προσβολής Ιερού Ναού».

    «Για το τελευταίο αυτό γεγονός, που προσέβαλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση καταδίκης. Η απαράδεκτη σιωπή τους είναι η εκκωφαντική επιβεβαίωση της ιδεολογικής - κομματικής ανοχής και κάλυψης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους λεγόμενους "αντιεξουσιαστές". Ο κ. Τσίπρας καλείται να βάλει, επιτέλους, τέλος στο "εκκρεμές", που κινείται μεταξύ της κάλυψης και της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία και της επιβεβλημένης από το νόμο ριζικής αντιμετώπισής της. Το ερώτημα είναι εάν τελικά το μπορεί» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος καταγράφει έρευνα του ΙΟΒΕ

    Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος αλλά και μικρή επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφεται σε μηνιαία έρευνά που εκπονεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Μελετών (ΙΟΒΕ).

    Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα ανακάμπτει ελαφρά τον Ιούλιο, κινούμενος στις 90,9 (από 89,7) μονάδες, σε επίδοση υψηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής (82,1 μονάδες), όταν όμως είχαν επιβληθεί οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην οικονομία και είχε συμφωνηθεί με τους εταίρους ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

    Όπως σημειώνεται, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα κυρίως της βελτίωσης των προσδοκιών στις Υπηρεσίες, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Κινούμενη σε αντίθετη κατεύθυνση, η καταναλωτική εμπιστοσύνη χάνει έδαφος και παρουσιάζει μικρή επιδείνωση. Ουσιαστικά και αυτόν τον μήνα, όπως και γενικότερα το τελευταίο διάστημα καταγράφεται στασιμότητα, χωρίς σημαντικές μεταβολές στο οικονομικό κλίμα.

    Γεγονότα που δυνητικά θα ήταν σημαντικά για την πορεία του δείκτη, όπως το Brexit και άλλες εξελίξεις στο εξωτερικό, αλλά και εσωτερικά όπως οι φορολογικές υποχρεώσεις εισοδήματος, ίσως επηρεάσουν στο μέλλον, αλλά δεν έχουν προς το παρόν αισθητή επίδραση στις προσδοκίες των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

    [04] Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε δύο χρόνια, εάν επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις

    «Εάν η Ελλάδα επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις, θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε περίπου δύο χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

    «Μεταξύ των χωρών που μπήκαν σε πρόγραμμα ESM, η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση γιατί εμφάνιζε τις πιο σοβαρές οικονομικές αποκλίσεις», πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Korea Herald.

    [05] Τις φυλακές Χανίων επισκέφθηκαν o Αρ. Μπαλτάς και ο Ευτύχης Φυτράκης

    Το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια εξυχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας έστειλαν σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς και ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, επισκέφθηκαν τις αγροτικές φυλακές Χανίων καθώς και το γενικό κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1».

    Ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου του για αποστολή επιλεγμένων βιβλίων, προκειμένου να εμπλουτιστούν οι βιβλιοθήκες των φυλακών, καθώς και στη συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης για ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων εντός των φυλακών.

    «Ο πολιτισμός είναι παντού. Και η δική μας αντίληψη, το κάτι παραπάνω, είναι ότι ένα υπουργείο πολιτισμού οφείλει να έχει ειδική μέριμνα για τους κρατούμενους, να βοηθά όσο μπορεί στον εξανθρωπισμό της ζωής τους γιατί όσο οι κρατούμενοι αρχίζουν και καταλαβαίνουν ένα θεατρικό που μπορεί να παιχτεί στη φυλακή, να παίξουν οι ίδιοι, το τραγούδι, που και οι ίδιοι μπορούν να αποδώσουν, αρχίζουν και καταλαβαίνουν καλύτερα τον εαυτό, τη σχέση τους με τον κόσμο και ενδεχομένως γιατί βρέθηκαν πίσω από τα σίδερα», τόνισε ο κ. Μπαλτάς λέγοντας, ότι, «φυλακή χωρίς πολιτισμό, είναι μια καταδίκη συνεχής για τους κρατουμένους χωρίς ελπίδα». Την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με το υπουργείο πολιτισμού καθώς και για το γεγονός, ότι, ο κ. Μπαλτάς επισκέφθηκε τις φυλακές Χανίων, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης.

    «Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Δείχνει τη νέα πολιτική εξωστρέφειας των φυλακών, δείχνει το άνοιγμα σε δράσεις πολιτισμού οι οποίες είναι η μοναδική διέξοδος για ένα σύγχρονο μοντέλο αντεγκληματικής πολιτικής, για ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα με ανοικτούς ορίζοντες που θα βλέπει τον πολιτισμό ως μία δράση απαραίτητη στη φυλακή», επισήμανε χαρακτηριστικά. Ο κ. Φυτράκης αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που υλοποιούνται από το υπουργείο δικαιοσύνης στις ελληνικές φυλακές, σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία, όπως τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

    [06] Πέντε νεκροί από πτώση ρωσικού στρατιωτικού ελικοκπτέρου στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ

    Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού τα οποία επέβαιναν σε ελικόπτερο που καταρρίφθηκε σήμερα στη Συρία είναι νεκρά, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν πέντε άνθρωποι, καταρρίφθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας.

    "Την 1η Αυγούστου, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), πυρά από το έδαφος κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Χαλέπι", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

    "Στο ελικόπτερο βρίσκονταν τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί του ρωσικού Κέντρου συμφιλίωσης των εμπολέμων μερών στη Συρία", διευκρίνισε.

    Είχαν έναν "ηρωικό θάνατο" ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Είπε πως το ελικόπτερο είχε προσπαθήσει να αλλάξει πορεία ώστε να αποφύγει κατοικημένες περιοχές και απώλειες αμάχων.

    Ο Πεσκόφ είπε ακόμη πως η Μόσχα θα συνεχίσει να μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας "σε όλα τα μέτωπα" παρά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους.

    Την Κυριακή (χθες) το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών στο YouTube στο οποίο καλεί τα μέλη του να εξαπολύσουν κάνουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) εναντίον της Ρωσίας.

    [07] Σύλληψη 11 αντρών των ειδικών δυνάμεων, στην Τουρκία

    Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν 11 άντρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος που έγινε τον προηγούμενο μήνα, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Οι 11 καταδρομείς συμμετείχαν στη στρατιωτική ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε ο Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου στη νοτιοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί ότι διέτρεχε κίνδυνο και εγκατέλειψε έγκαιρα το ξενοδοχείο, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των ειδικών δυνάμεων.

    Τους συλληφθέντες εντόπισαν και συνέλαβαν ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μετά από αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας.

    [08] Συνάντηση Τσίπρα - Μπορίσοφ στη Σόφια

    Κατ' ιδίαν συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ παράλληλα, θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς συναντήσεις των υπουργών. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας (Α.Σ.Σ.)

    Προηγήθηκε οικογενειακή φωτογραφία με τη συμμετοχή των δύο πρωθυπουργών και των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική αποστολή έφτασαν στη Σόφια λίγο μετά τις 10 το πρωί, για να μεταβούν εν συνεχεία στον χώρο εργασιών της συνόδου του Α.Σ.Σ. Ελλάδας-Βουλγαρίας (Boyana Residence). Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

    Στην ατζέντα της επίσκεψης του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής στη Σόφια βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

    Για τις 12:40 έχει προγραμματιστεί η υπογραφή των διμερών Συμφωνιών και στις 13:00 οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις. Θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας των δυο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

    Την κυβερνητική αντιπροσωπεία, αποτελούν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 August 2016 - 12:32:38 UTC