Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κυβέρνηση συναποφασίζει την ασφάλεια των πολιτών με εκείνους που την αμφισβητούν και τη δυναμιτίζουν»
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Το καραβάνι της κυβέρνησης φαίνεται πως κόλλησε στην άμμο της πολιτικής ερήμου
  • [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 12ο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, στον Καναδά
  • [04] Η Τράπεζα της Αγγλίας μειώνει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2009
  • [05] Σώοι ανασύρθηκαν δύο πρόσφυγες που αγνοούνταν μετά το ναυάγιο πλαστικής βάρκας
  • [06] Στήριξη από την κυβέρνηση για να μη χρεοκοπήσουν και άλλοι δήμοι, ζητά η ΚΕΔΕ
  • [07] Έως τις 20 Αυγούστου η δημιουργία προστατευόμενων ζωνών για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
  • [08] Γαλλία: Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων, η ζωή συνεχίζεται
  • [09] Ερντογάν: Θα πληγούν όλες τις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον Γκιουλέν
  • [10] Γ. Μουζάλας: Η Ειδομένη είναι από τα παράσημα που πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα
  • [11] H ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας βασίζεται στην ομοφωνία των κρατών μελών της ΕΕ
  • [12] «Δολοφονική» και όχι «τρομοκρατική» η επίθεση στο Λονδίνο - Αμερικανίδα πολίτης το θύμα

  • [01] «Η κυβέρνηση συναποφασίζει την ασφάλεια των πολιτών με εκείνους που την αμφισβητούν και τη δυναμιτίζουν»

    «Μετά την εισήγηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτση, για μια συμφωνία κυρίων ανάμεσα στο κράτος και τους καταληψίες δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να τον ξεπεράσει. Δήλωσε σήμερα ότι έχει καλέσει "συλλογικότητες των Εξαρχείων" να συζητήσουν για να υπάρξει ανεμπόδιστη και ελεύθερη έκφραση των ιδεών. Προφανώς και για να συναποφασίσουν για το παρόν και το μέλλον της ασφάλειας μια ολόκληρης περιοχής στην καρδιά της Αθήνας» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε πως είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Τόσκας υποτάσσεται στις πιο ακραίες θέσεις του κόμματός του και πως στην κόντρα της με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ηττάται κατά κράτος και το κόμμα επιβάλλει τη βούλησή του.

    «Έτσι, μετά την κομματική και ιδεολογική κάλυψη των αντιεξουσιαστών η κυβέρνηση περνά στο επόμενο στάδιο. Τη διαβούλευση, τη συναπόφαση και τη συνδιαχείριση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας με εκείνους που την αμφισβητούν και τη δυναμιτίζουν. Το επόμενο στάδιο είναι οι αντιεξουσιαστές, οι καταληψίες και οι μπαχαλάκηδες να δίνουν οδηγίες στην Αστυνομία» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας θα πρέπει να καταλάβουν ότι καθήκον και αποστολή τους είναι να φροντίζουν και να προστατεύουν μία μόνο «συλλογικότητα», τους Έλληνες πολίτες, τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.

    «Πρώτη προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και η εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    [02] ΠΑΣΟΚ: Το καραβάνι της κυβέρνησης φαίνεται πως κόλλησε στην άμμο της πολιτικής ερήμου

    «Οι ακροδεξιοί κυβερνητικοί συν-εταίροι των ΑΝΕΛ, δεν ψήφισαν χθες τη διάταξη για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους μαζί με τη Χρυσή Αυγή», ενώ «ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, η ΚΟ και οι συνήθως λαλίστατοι ως "αριστερή συνείδηση" από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την πάπια, μην τυχόν διακινδυνεύσουν τις καρέκλες τους», αναφέρει το σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. «Το καραβάνι της κυβέρνησης φαίνεται πως κόλλησε για τα καλά στην άμμο της πολιτικής ερήμου εν μέσω καύσωνα», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

    «Εν ανάγκη για να προχωρήσει για λίγο ακόμα το κυβερνητικό κάρο, θα κληθεί ο γνωστός εργολάβος και επίδοξος καναλάρχης να ανοίξει τον δρόμο. Με το αζημίωτο βέβαια. Με ανάθεση και υπέρβαση προϋπολογισμού».

    [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 12ο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, στον Καναδά

    Στις εργασίες του 12ου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, στο Μόντρεαλ του Καναδά, θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο αντιπροσωπειών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Οι «πύλες» του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ ανοίγουν στις 9 Αυγούστου και παίρνουν μέρος εκατοντάδες αντιπροσωπείες κοινωνικών κινημάτων, οικολογικών οργανώσεων και πολιτικών φορέων από όλον τον κόσμο.

    Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου και ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίοι θα παρέμβουν σε σεμινάρια, στο πλαίσιο του Φόρουμ.

    [04] Η Τράπεζα της Αγγλίας μειώνει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2009

    Η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε σήμερα τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2009 και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά κρατικού χρέους ύψους 60 δισεκ. λιρών προκειμένου να αποσοβήσει το πλήγμα από την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

    Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για το φετινό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης και είπε ότι αναμένει αδύναμη ανάπτυξη την επόμενη χρονιά, ενώ μείωσε το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,25% από το 0,5%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς.

    Παράλληλα ξεκίνησε δύο νέα προγράμματα, ένα για την αγορά 10 δισεκ. λιρών εταιρικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και ένα ? το ύψους του οποίου ενδεχομένως να φθάσει τα 100 δισεκ. λίρες ? για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δανείζουν ακόμα και μετά τη μείωση των επιτοκίων.

    Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης στο 2,0%, καθώς η οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Μαΐου.

    [05] Σώοι ανασύρθηκαν δύο πρόσφυγες που αγνοούνταν μετά το ναυάγιο πλαστικής βάρκας

    Σώοι ανασύρθηκαν οι δύο πρόσφυγες, οι οποίοι αγνοούνταν μετά το σημερινό ναυάγιο πλαστικής βάρκας.

    Το ναυάγιο σημειώθηκε γύρω στις 10:00, περίπου δύο μίλια ανοιχτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Μέσα από τη θάλασσα περισυλλέχτηκαν αρχικά 68 άτομα, ενώ μαρτυρίες ανέφεραν ότι στη βάρκα υπήρχαν άλλοι δύοο πρόσφυγες, οι οποίοι τελικά διασώθηκαν.

    Οι 70 επιβαίνοντες στη βάρκα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο hot spot της Μόριας, ενώ δύο από αυτούς, μία έγκυος και ένα μικρό παιδί, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύονται προληπτικά.

    [06] Στήριξη από την κυβέρνηση για να μη χρεοκοπήσουν και άλλοι δήμοι, ζητά η ΚΕΔΕ

    Οικονομική και αναπτυξιακή υποστήριξη, ώστε να σταματήσει η χρεοκοπία δήμων, ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Με αφορμή την είσοδο του δήμου Αχαρνών στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, ο κ. Πατούλης με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισημαίνει ότι «οι τεράστιες οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (...) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πολλούς από τους δήμους σε οικονομική κατάρρευση».

    Υπογραμμίζει ακόμη, ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δήμων που θα αναγκαστούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγιάνσης. Η συνέπεια αυτή θα έχει τεράστια επίπτωση, τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες όσο και ως προς τους εργαζόμενους των δήμων».

    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η αύξηση του αριθμού των δήμων που θα μπουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο αποθεματικό του λογαριασμού εξυγίανσης, ο οποίος στην παρούσα φάση διαθέτει μόλις 85 εκατ. ευρώ. Ο λογαριασμός χρηματοδοτείται από το 4% της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων και ζητά να συνεισφέρει η κυβέρνηση, με ισόποσο κονδύλι, «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης».

    [07] Έως τις 20 Αυγούστου η δημιουργία προστατευόμενων ζωνών για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

    Είκοσι πέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες κρατούνται στις αστυνομικές εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα και στην Πέτρου Ράλλη, λόγω έλλειψης θέσεων για τη φιλοξενία τους. Πέντε από αυτούς θα επιστρέψουν σήμερα στο ΠΙΚΠΑ της Λέρου, ενώ έχει εξασφαλιστεί, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη ΜΚΟ "Μετάδραση", η άμεση μεταφορά άλλων δέκα ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας που πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

    Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν έπειτα από επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη. «Το καθεστώς κράτησης ανήλικων ασυνόδευτων παραμένει μια μελανή κηλίδα στο δημόσιο σύστημα, διότι παιδιά στα οποία οφείλουμε μια αυξημένη φροντίδα, καταλήγουν σε δυσμενέστερες συνθήκες από συνομήλικους που τυχαίνουν της παρουσίας των γονιών τους», δήλωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης έπειτα από την επίσκεψή του.

    Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ΜΚΟ, σχεδιάζει τη δημιουργία προστατευόμενων ζωνών για τους ασυνόδευτους ανήλικους εντός των δομών φιλοξενίας. Η ολοκλήρωση των χώρων αυτών προβλέπεται ως τις 20 Αυγούστου.

    [08] Γαλλία: Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων, η ζωή συνεχίζεται

    Ματαίωση προγραμματισμένων δημόσιων εκδηλώσεων, ένοπλοι αστυνομικοί στις παραλίες και στρατιωτικές περιπολίες στους δρόμους του Παρισιού...οι Γάλλοι ζουν ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι, με τις απειλές τρομοκρατικών επιθέσεων να έχουν ενταχθεί πλέον στην καθημερινότητά τους.

    «Είναι καινούργιο για μας. Υπάρχουν χώρες , όπως το Ισραήλ, όπου η τρομοκρατική απειλή αποτελεί καθημερινό κίνδυνο. Πλέον, μιλάμε για «ισραηλοποίηση» της κοινωνίας μας αλλά στο Ισραήλ δεν είναι δυνατόν να παρεμποδιστεί η διάπραξη τέτοιων ενεργειών, κατά κάποιον τρόπο θα συνηθίσουμε», λέει η Εβελίν Ζος, ψυχολόγος.

    «Πώς να αντέξουμε» ήταν ο τίτλος του περιοδικού Le Point μετά την επίθεση στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου και πριν από τον σφαγιασμό του ιερέα στην εκκλησία στη Νορμανδία. Το Iσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για τις δύο αυτές επιθέσεις. Για πρώτη φορά αυτό τον χρόνο, περί τους εκατό αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να περιπολούν στις πλαζ της Γαλλίας. Αποστολή τους να απαντήσουν σε περίπτωση επίθεσης ανάλογης με εκείνη στην πλαζ της Σους στην Τυνησία τον Ιούνιο 2015 (38 νεκροί). Για να μην ανησυχήσουν οι λουόμενοι, τα όπλα τους είναι κρυμμένα σε μία ζώνη που φορούν στη μέση.

    Η πόλη των Καννών έφτασε μέχρι την απαγόρευση των μεγάλων σάκων στις πλαζ ώστε να μην μπορούν να κρυφτούν εκεί μεγάλα όπλα.

    ...Αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ζούμε...»

    [09] Ερντογάν: Θα πληγούν όλες τις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον Γκιουλέν

    Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα αποκόψει τα έσοδα των επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τούρκο ιεροκήρυκα που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, χαρακτηρίζοντας τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του «εστίες τρομοκρατίας».

    Οι επιχειρήσεις είναι ο τομέας στον οποία το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν εξακολουθεί να είναι ισχυρότερο, είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, δεσμευόμενος ότι δεν θα υπάρξει κανένα έλεος στην καταστολή των συμφερόντων του ιεροκήρυκα.

    Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι χρησιμοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που έχει οικοδομήσει στην Τουρκία και στο εξωτερικό στη διάρκεια δεκαετιών, προκειμένου να εισχωρήσει σε κρατικούς θεσμούς και να φτιάξει μια «παράλληλη δομή» με σκοπό να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

    Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι που εργάζονται στον στρατό, στο δικαστικό σώμα, στη δημόσια υπηρεσία και την εκπαίδευση έχουν συλληφθεί, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν τεθεί υπό έρευνα για διασυνδέσεις με το κίνημα «Χιζμέτ» (Υπηρεσία) του Γκιουλέν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

    [10] Γ. Μουζάλας: Η Ειδομένη είναι από τα παράσημα που πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα

    «Πρέπει να ισχύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Μουζάλας, σημειώνοντας πως η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει όχι μόνο με αθέτηση από την πλευρά της Άγκυρας αλλά και από την ΕΕ και φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση του προέδρου της Τσεχίας.

    Υπογράμμισε πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι η Τουρκία εφαρμόζει τη συμφωνία κι αυτό προσπαθούν -να εφαρμόζουν καθημερινά- η ηγεσία της Κομισσιόν, αλλά και ηγέτες, όπως ο Ολάντ και η Μέρκελ.

    Συμπλήρωσε: «Θα δοκιμαστούμε πολύ σκληρά αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία. Αν υποθέσουμε ότι θα ξαναρχίσουν οι ροές, καμία χώρα δεν είναι έτοιμη να διαχειριστεί τέτοιες ροές [...]. Φοβόμαστε, προετοιμαζόμαστε κι έχουμε υπόψη μας ότι το πρόβλημα αυτό θα μας δοκιμάσει σκληρά, αν συμβεί. Έχουμε τα πρώτα μέτρα που θα πάρουμε, τα δεύτερα μέτρα που θα πάρουμε...». Διέψευσε, εξάλλου, το δημοσίευμα της Bild περί plan B, διευκρινίζοντας: «Δεν πρόκειται να λύσουμε το Προσφυγικό, διαχείριση κρίσης κάνουμε».

    Είπε ακόμη ότι από τους 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, στην Ευρώπη δικαιούνται να φύγουν 30.000 με 40.000. «... Αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουν μετεγκατασταθεί 4.000 και έχουμε έτοιμους ακόμη 4.000. Αλλά δεν υπάρχουν θέσεις στην Ευρώπη».

    Επισήμανε ακόμη ότι η Ειδομένη είναι ένα από τα παράσημα που πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε δύο μήνες άδειασε με υποδειγματικές διαδικασίες χωρίς άσκηση βίας και από τους ντόπιους και τους μετανάστες, που δοκιμάστηκαν. «Το Καλαί παραμένει επί 7 χρόνια» συμπλήρωσε.

    [11] H ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας βασίζεται στην ομοφωνία των κρατών μελών της ΕΕ

    Την άποψη ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι μία διαδικασία που βασίζεται στις επιδόσεις της Τουρκίας έναντι συγκεκριμένων προαπαιτούμενων καθώς και στην ομοφωνία των κρατών-μελών της ΕΕ, εξέφρασε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας, ο οποίος κάλεσε σε πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ανέφερε πως «οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στις επιδόσεις της Τουρκίας και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αξιολογείται στη βάση μίας σειράς αξιώσεων». «Αυτήν τη στιγμή δεν διεξάγονται διαβουλεύσεις για το άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων», πρόσθεσε η κ. Αντρέεβα, παραπέμπτοντας σε δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις οποίες υπενθύμισε ότι «αυτή η διαδικασία είναι βασισμένη στην ομοφωνία των κρατών-μελών της ΕΕ». «Το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ορίζει ξεκάθαρα πως είναι μία διαδικασία ανοιχτού τύπου», υπογράμμισε η ίδια εκπρόσωπος, ενώ επανέλαβε πως «η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα πρέπει να σέβεται τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού κεκτημένου, και συγκεκριμένα ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχων και ισορροπιών και του διαχωρισμού των εξουσιών».

    [12] «Δολοφονική» και όχι «τρομοκρατική» η επίθεση στο Λονδίνο - Αμερικανίδα πολίτης το θύμα

    Αμερικανίδα πολίτης ήταν το θύμα της επίθεσης με μαχαίρι χθες το βράδυ στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου.

    Ο δράστης της επίθεσης είναι νορβηγός πολίτης , σομαλικής καταγωγής και μέχρι αυτή τη στιγμή η έρευνα δεν έχει εντοπίσει στοιχεία που να παραπέμπουν σε ριζοσπαστικοποίηση και, κατά συνέπεια, τρομοκρατική ενέργεια. σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας , ο οποίος αποδίδει σε ψυχική διαταραχή την επίθεση.

    Οι τραυματίες της επίθεσης είναι βρετανικής, ισραηλινής, αυστραλιανής και ισπανικής υπηκοότητας, μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μία νεκρή, πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 August 2016 - 12:32:43 UTC