Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά την απόφαση του ΣτΕ
  • [02] Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με πόρους της ΕΕ
  • [03] Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου
  • [04] Αίγυπτος: Ο στρατός σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης «Επαρχία του Σινά», αιγυπτιακού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους
  • [05] Γ. Αμανατίδης για τέμενος: Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενισχύει τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας
  • [06] ΝΔ: Ο κ. Σπίρτζης και η "Αυγή" παραποιούν την αλήθεια στα δημόσια έργα

  • [01] Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά την απόφαση του ΣτΕ

    «Για άλλη μια φορά, η ΝΔ λειτουργεί ως ακούραστη συνήγορος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του, απαντώντας στη ΝΔ.

    Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της» και ενημερώνει τη ΝΔ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού. Επισημαίνει ότι το σκεπτικό της απόφασης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας».

    «Σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει άμεσα το διαγωνισμό», υπογραμμίζει ο κ. Παππάς και ερωτά: «Μήπως η ΝΔ επιθυμεί να αγνοήσουμε την απόφαση διότι δεν είναι αρεστή σε κάποιους ιδιοκτήτες;».

    [02] Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με πόρους της ΕΕ

    Την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους για το σχολικό έτος 2016-2017 με ευρωπαϊκούς πόρους, εγγυάται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,υπεγράφη η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» ,δύο πράξεων για την «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, για το σχολικό έτος 2016 - 2017, προϋπολογισμού 2.399.606 και 363.322 ευρώ αντίστοιχα (σύνολο 2.762.928 ευρώ).

    Η πρώτη πράξη αφορά στη χρηματοδότηση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, δημόσιων ή ιδιωτικών, όπως είναι οι Βρεφικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, οι οποίες, μέσω της διάθεσης θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών, υποστηρίζουν γονείς με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, κάτω του ορίου της φτώχειας, που επιδιώκουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, τη διατήρηση ή τη βελτίωση των όρων απασχόληση τους.

    Η δεύτερη πράξη αφορά στη χρηματοδότηση της λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία,και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

    Μέσω των πράξεων που και οι δύο συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν περισσότερες από 700 θέσεις για παιδιά με αναπηρία, στις προαναφερθείσες δομές, δημόσιες ή ιδιωτικές.

    [03] Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα.

    Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει πευκόφυτη έκταση, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [04] Αίγυπτος: Ο στρατός σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης «Επαρχία του Σινά», αιγυπτιακού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους

    Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως σκότωσε τον Αμπού Ντουά αλ Ανσάρι, τον ηγέτη, όπως ανέφερε, του αιγυπτιακού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους ή της «Επαρχίας του Σινά» κατά τη διάρκεια μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών που διεξήγαγε κοντά στην πόλη Αρίς.

    Όπως ανέφερε ο στρατός σε ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook, οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν επίσης 45 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψαν αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

    Η οργάνωση δεν έκανε κανένα σχόλιο για την ανακοίνωση του στρατού μέχρι τώρα.

    [05] Γ. Αμανατίδης για τέμενος: Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενισχύει τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας

    Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενισχύει τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διάταξη σχετικά με την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα, που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία.

    «Η κατασκευή του θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση της διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς και διεθνή φόρα, στο πλαίσιο των οποίων διεξάγεται τακτικά διάλογος για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης και σημείωσε πως μια τέτοια μειωτική εικόνα της Ελλάδας αποδυναμώνει ταυτόχρονα και όλα τα διαπραγματευτικά της επιχειρήματα σε διεθνές επίπεδο για φλέγοντα ζητήματα και στη διεθνή προβολή της χώρας μας εν μέσω της πολυκύμαντης ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

    Ο κ. Αμανατίδης υπεραμύνθηκε της ψήφισης των προτεινόμενων διατάξεων, σημειώνοντας πως σήμερα η κατασκευή και η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα εδράζεται στην ανάγκη άμεσης επίλυσης διαφόρων πρακτικών και θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές κοινότητες της συγκεκριμένης θρησκείας. Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρίνισε πως η κατασκευή του θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση και τη συνέχειά τους και υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί ευθύνη και μέριμνα της ελληνικής πολιτείας, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα σε όλους τους ανεξάρτητους πολίτες να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ανεξαρτήτως θρησκείας και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Συντάγματος αναφορικά με τη θρησκευτική ελευθερία.

    [06] ΝΔ: Ο κ. Σπίρτζης και η "Αυγή" παραποιούν την αλήθεια στα δημόσια έργα

    «Καλούμε τον κ. Σπίρτζη - και φυσικά την "Αυγή" - να αφήσουν τα παραμύθια, καθώς ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά πλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν εξοικονομεί χρήματα, αλλά επιβαρύνει τους πολίτες κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία ακόμη περισσότερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», που μιλά για εξοικονόμηση 765.000.000 ευρώ για το Δημόσιο από τους οδικούς άξονες.

    «Μόλις μια μέρα μετά την παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι λόγω κακής διαπραγμάτευσης με την τρόικα κόπηκε το ΕΚΑΣ, έρχεται ο γνωστός - και από το ΠΑΣΟΚ - κ. Σπίρτζης να μας πει για τη δική του διαπραγμάτευση με τους "εργολάβους" - κάποιος δε από αυτούς τυγχάνει πατέρας κουμπάρου του. Με δημοσίευμά της η "Αυγή" αναφέρει ότι ο υπουργός "απέδειξε" πως η κυβέρνηση εξοικονόμησε 765.000.000 ευρώ από τη διαπραγμάτευση, που έκανε για τους τέσσερους μεγάλους οδικούς άξονες. Για άλλη μια φορά, ο κ. Σπίρτζης και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη μετοχική σύνθεση της οποίας συμμετέχει και offshore εταιρία, παρουσιάζουν παραποιημένη την αλήθεια. Και αυτό γιατί η κατάτμηση μόνο του έργου Πατρών - Πύργου σε πολλούς αναδόχους - μέχρι στιγμής και τα τρία κομμάτια τα έχει πάρει ο πατέρας του κουμπάρου του κ. Σπίρτζη - και με εκπτώσεις πάνω από 50%, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους και σε παράταση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 August 2016 - 18:32:25 UTC