Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερντογάν: Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα κόμματα θα ακολουθήσουν
  • [02] Σε εξέλιξη η γιγάντια διαδήλωση «για τη δημοκρατία και τους μάρτυρες» που οργάνωσε το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας
  • [03] Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο
  • [04] Νέα σελίδα στις τουρκο-ρωσικές σχέσεις θεωρεί ο Ερντογάν ότι θα ανοίξει η επίσκεψή του στη Μόσχα την Τρίτη

  • [01] Ερντογάν: Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα κόμματα θα ακολουθήσουν

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι απόψε την επαναφορά της θανατικής ποινής «εάν ο λαός το θέλει» ενώπιον της μεγάλης συγκέντρωσης «για τη δημοκρατία και τους μάρτυρες» που οργάνωσε το κόμμα του το AKP στην Κωνσταντινούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

    «Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Ερντογάν μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε: «οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν την θανατική ποινή».

    [02] Σε εξέλιξη η γιγάντια διαδήλωση «για τη δημοκρατία και τους μάρτυρες» που οργάνωσε το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας

    Η γιγάντια τελευταία συγκέντρωση, κορύφωση της οργανωμένης από την τουρκική ηγεσία λαϊκής κινητοποίησης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία ξεκίνησε στην συνοικία Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, του προπυργίου του Ερντογάν, παρουσία του συνόλου, σχεδόν, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

    Το Γενίκαπι πλημμύρισε από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανεμίζουν κόκκινες τουρκικές σημαίες. Κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει κάνει εκτιμήσεις για τη συμμετοχή, όμως τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) ότι έχουν γίνει προετοιμασίες για την υποδοχή 3 εκατομμυρίων διαδηλωτών.

    Στις προετοιμασίες περιλαμβάνεται η διάθεση 2,5 εκατομμυρίων τουρκικών σημαιών, 3 εκατομμυρίων μπουκαλιών νερού, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς, μετρό, λεωφορεία και φέρι μπόουτ, είναι δωρεάν για να ενθαρρύνουν την προσέλευση.

    Η συγκέντρωση οργανώθηκε απόν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας , ο οποίος έφθασε κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Εμινέ και υπό τους ήχους του τουρκικού εθνικού ύμνου και στίχων του Κορανίου.

    Η «συγκέντρωση για τη δημοκρατία και του μάρτυρες» είναι «υπεράνω κομμάτων», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Απαγορεύονται οι κομματικές σημαίες, αλλά και τα κομματικά συνθήματα, αν και υπάρχουν πολλά πορτρέτα του Ερντογάν, αλλά και μία αφίσα στην οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας ως Ράμπο περιστοιχισμένος από τα πρωτοπαλλίκαρά του.

    Η συγκέντρωση μεταδίδεται ζωντανά σε γιγαντοοθόνες σε ολόκληρη την Τουρκία. Μία τέτοια οθόνη έχει στηθεί και στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου ζει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

    Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Εκτός της ηγεσίας του φιλοκουρδικού HDP που , αν και καταδίκασε την απόπειρα του πραξικοπήματος, αποκλείσθηκε διότι κατά τον Ερντογάν υποστηρίζει το PKK.

    [03] Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι στο Ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής του Ρίο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και το πρώτο στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Μενγκχούε, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα.

    Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το μετάλλιο στην Άννα Κορακάκη

    "Η κατάκτηση του χάλκινου από την Άννα Κορακάκη μας κάνει υπερήφανους & μας γεμίζει από χαρά!. Συγχαρητήρια Άννα", αναφέρει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Συγχαρητήρια μέσω twitter του προέδρου της ΝΔ, Κυρ.Μητσοτάκη, στην Άννα Κορακάκη

    Τα συγχαρητήριά του στην αθλήτρια της Σκοποβολής 'Άννα Κορακάκη που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το χάλκινο μετάλλιο έδωσε με μία ανάρτηση στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Η 'Άννα Κορακάκη μας πρόσφερε το πρώτο μετάλλιο στο #Rio2016. Συγχαρητήρια στην 'Άννα & καλή επιτυχία στα άλλα παιδιά», ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [04] Νέα σελίδα στις τουρκο-ρωσικές σχέσεις θεωρεί ο Ερντογάν ότι θα ανοίξει η επίσκεψή του στη Μόσχα την Τρίτη

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι οι συνομιλίες που θα έχει στη Ρωσία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα ανοίξουν μία «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις.

    «Θα είναι μία ιστορική επίσκεψη, μία νέα αρχή. Στις συνομιλίες με τον φίλο μου Βλαντίμιρ, πιστεύω, θα ανοίξει μία νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Οι χώρες μας έχουν πολλά να κάνουν μαζί», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS , δύο ημέρες πριν από την επίσκεψή του στη Μόσχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 August 2016 - 18:32:32 UTC