Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλ. Γεροβασίλη για επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή»
  • [02] Νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την ευημερία των λαών της Ευρώπης
  • [03] Εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου
  • [04] Γ. Σταθάκης: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των επενδύσεων

  • [01] Όλ. Γεροβασίλη για επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή»

    «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στη Μονή Πετράκη.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι «η συνταγματική κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία» και σημείωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

    «Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

    Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως «η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

    ---Το ΠΑΣΟΚ , το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά για την επίθεση στην Μονή Πετράκη

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση στη Μόνη Πετράκη. Επιτελούς η κυβέρνηση ας αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να είναι απλός σχολιαστής είτε των όσων συμβαίνουν στα Εξάρχεια, είτε τώρα με επιθέσεις σε νέους στόχους που θέλουν να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    «Τέτοιες ενέργειες, βολεύουν και εξυπηρετούν μόνο όσους επιθυμούν την ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το οποίο καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη.

    «Η εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη αποτελεί την συνέχεια σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και επιθέσεων.

    Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους πριν να είναι αργά να προστατέψει τα βασικά δικαιώματα των πολιτών σε ασφάλεια και ελευθερία όπως είναι και η θρησκευτική.

    Τονίζουμε και πάλι, είναι επιθέσεις βίας, βαθιά αντιδημοκρατικές, με έναν κοινό παρονομαστή την ανοχή στην ανομία από ένα κράτος, απλώς παρακολουθητή των εξελίξεων. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία καταδικάζει την επίθεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

    ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη

    Την καταδίκη της ΝΔ για την επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου εκφράζει ο Γ. Κουμουτσάκος

    ΑΝΕΛ: Απαράδεκτη, ακατανόητη και αποκρουστική ενέργεια, η επίθεση στη Μονή Πετράκη

    ΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος: Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν

    [02] Νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την ευημερία των λαών της Ευρώπης

    «Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη συμφωνία του Λονδίνου. Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει ότι σαν σήμερα το 1953 ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου και έτσι η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης με τη διαγραφή του 60% του χρέους της. Η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε και με την υπογραφή της Ελλάδας, θυμίζει ο πρωθυπουργός και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση, θέτει το ζήτημα του χρέους επί τάπητος, έχοντας μάλιστα κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας να συγκαλέσει Σύνοδο των χωρών του Νότου με ατζέντα την κοινωνική πολιτική, την ανάπτυξη, την οικονομία και το προσφυγικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Ακολουθεί η πλήρης ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

    "Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1953, ολοκληρώνεται η σχεδόν 6μηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της, με την υπογραφή της «Συμφωνίας του Λονδίνου».

    Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος.

    Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

    Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της".

    [03] Εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

    Τα εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου στο καθολικό του ενετικού ναού του Αγίου Φραγκίσκου στο Ρέθυμνο, πραγματοποίησε στις 9 το βράδυ ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, των δήμων Ρεθύμνου και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

    Ο κ. Μπαλτάς που σήμερα περιόδευσε και ξεναγήθηκε στη Μονή Αρκαδίου και στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, δήλωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει την ανάπτυξη σε συνάρτηση με τον πολιτισμό ενισχύοντας τη σχέση αυτών τον δύο δεδομένης της σημαντικής τους προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες αλλά και την ίδια τη χώρα.

    Στην ομιλία του τόνισε πως μπορεί η πρόοδος να είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης του πολιτισμού μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων ενώ σχετικά με το νέο αρχαιολογικό Μουσείο που θα στηθεί στο Ρέθυμνο συμφώνησε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ότι θα συμπράξουν για το κόστος της μελέτης του.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε πως «το Ρέθυμνο διαθέτει τεράστιο πλούτο από όλες τις εποχές της ελληνικής ιστορίας και για το λόγο αυτό έχει πραγματική ανάγκη για ένα καινούργιο, νέο σύγχρονο Μουσείο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζει την προσωρινή έκθεση και που σήμερα εγκαινιάζουμε, είναι ένα κάλεσμα για να γίνει το μόνιμο και πιστεύω πως όλος ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει ότι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ανάπτυξη, όλες οι πλευρές της σύγχρονης ζωής, συνομιλούν ενεργά με τον αρχαίο κόσμο, τον κόσμο της κληρονομιάς μας και αν αυτά τα συνειδητοποιήσουμε καταλαβαίνουμε τότε σε ποια χώρα ζούμε και το τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε».

    [04] Γ. Σταθάκης: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των επενδύσεων

    Την άποψη ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, διατύπωσε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

    Με αφορμή το «κλείσιμο» της κοινοβουλευτικής περιόδου και του απολογισμού του έργου τους, ο κ. Σταθάκης και οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, στη διάρκεια της οποίας υπουργός Οικονομίας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσαφηνίσει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις.

    Θα είναι ένας συνδυασμός με δημόσιες επενδύσεις, που αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι, αλλά ο βασικός κορμός θα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 August 2016 - 20:32:35 UTC