Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε την προσπάθεια του υπ. Παιδείας για εκδημοκρατισμό των ιδιωτικών σχολείων
  • [02] Όλ. Γεροβασίλη για επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή»
  • [03] Νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την ευημερία των λαών της Ευρώπης
  • [04] Ρεπουμπλικανοί πρώην αξιωματούχοι: Ως Πρόεδρος ο Τραμπ θα αποβεί «επικίνδυνος» για τις ΗΠΑ
  • [05] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή - καμικάζι σε νοσοκομείο στο Πακιστάν
  • [06] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει το σύνολο των 72 προϋποθέσεων για να καταργηθεί η βίζα
  • [07] Νέα στοιχεία: Το Boeing 777 της πτήσης MH370 έχανε ύψος με μεγάλη ταχύτητα
  • [08] Από «μηδενική βάση» επιθυμεί ο Ερντογάν να ξαναρχίσουν οι τουρκορωσικές σχέσεις

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε την προσπάθεια του υπ. Παιδείας για εκδημοκρατισμό των ιδιωτικών σχολείων

    Την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, κατηγορεί τη ΝΔ ότι πολιτική της είναι η άνευ όρων υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων.

    «Η μοναδική μέριμνα που έχει η Νέα Δημοκρατία για την παιδεία είναι η συνέχιση της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, την οποία άσκησε με εξαιρετικό ζήλο κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας, καθώς και η άνευ όρων υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι η στάση αυτή δεν εκπλήσσει γιατί «τί καλύτερο να περιμένει κανείς από το κόμμα του οποίου ο επικεφαλής, Κ. Μητσοτάκης, αποκαλεί τους μαθητές-πελάτες; Ποιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ όταν ο βουλευτής της, Θ. Φορτσάκης, ζητά την έκδοση κουπονιών από το κράτος για την ενίσχυση των ιδιωτικών σχολείων με δημόσιο χρήμα; (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο του κ. Φορτσάκη:http://www.kathimerini.gr/870356/opinion/epikairothta/politikh/xreiazomaste-idiwtikh-ekpaideysh)».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «στηρίζει πλήρως την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για τον εξορθολογισμό και τον εκδημοκρατισμό του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων» και επισημαίνει ότι «οι πρακτικές της κακοπληρωμένης και ελαστικής εργασίας δεν πλήττουν μόνο τους διδάσκοντες, αλλά συνολικά την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

    [02] Όλ. Γεροβασίλη για επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή»

    «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέραςστη Μονή Πετράκη.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι «η συνταγματική κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία» και σημείωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

    «Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

    Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως «η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

    Το ΠΑΣΟΚ , το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά για την επίθεση στην Μονή Πετράκη

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση στη Μόνη Πετράκη. Επιτελούς η κυβέρνηση ας αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να είναι απλός σχολιαστής είτε των όσων συμβαίνουν στα Εξάρχεια, είτε τώρα με επιθέσεις σε νέους στόχους που θέλουν να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    «Τέτοιες ενέργειες, βολεύουν και εξυπηρετούν μόνο όσους επιθυμούν την ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το οποίο καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη.

    «Η εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη αποτελεί την συνέχεια σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και επιθέσεων.

    Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους πριν να είναι αργά να προστατέψει τα βασικά δικαιώματα των πολιτών σε ασφάλεια και ελευθερία όπως είναι και η θρησκευτική.

    Τονίζουμε και πάλι, είναι επιθέσεις βίας, βαθιά αντιδημοκρατικές, με έναν κοινό παρονομαστή την ανοχή στην ανομία από ένα κράτος, απλώς παρακολουθητή των εξελίξεων. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία καταδικάζει την επίθεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

    ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη

    Την καταδίκη της ΝΔ για την επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου εκφράζει ο Γ. Κουμουτσάκος

    ΑΝΕΛ: Απαράδεκτη, ακατανόητη και αποκρουστική ενέργεια, η επίθεση στη Μονή Πετράκη

    ΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος: Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν

    [03] Νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την ευημερία των λαών της Ευρώπης

    «Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη συμφωνία του Λονδίνου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει ότι σαν σήμερα το 1953 ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου και έτσι η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης με τη διαγραφή του 60% του χρέους της. Η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε και με την υπογραφή της Ελλάδας, θυμίζει ο πρωθυπουργός και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση, θέτει το ζήτημα του χρέους επί τάπητος, έχοντας μάλιστα κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας να συγκαλέσει Σύνοδο των χωρών του Νότου με ατζέντα την κοινωνική πολιτική, την ανάπτυξη, την οικονομία και το προσφυγικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Ακολουθεί η πλήρης ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

    "Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1953, ολοκληρώνεται η σχεδόν 6μηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της, με την υπογραφή της «Συμφωνίας του Λονδίνου».

    Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος.

    Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

    Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της".

    [04] Ρεπουμπλικανοί πρώην αξιωματούχοι: Ως Πρόεδρος ο Τραμπ θα αποβεί «επικίνδυνος» για τις ΗΠΑ

    Πενήντα εξέχοντες Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, μεταξύ τους και ένας πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), δήλωσαν χθες ότι ο υποψήφιος του κόμματος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στερείται προσόντων για να ηγηθεί των Ηνωμένων Πολιτειών και τόνισαν ότι θα αποδειχθεί "ο πιό απερίσκεπτος Πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία".

    Η γραπτή δήλωση αποτελεί την πιό πρόσφατη απόρριψη της υποψηφιότητας του Τραμπ από παλαίμαχους Ρεπουμπλικανούς με εμπειρία στην εθνική ασφάλεια, και ήταν εντυπωσιακή για την δριμύτητα της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε.

    "Ο κ. Τραμπ στερείται του χαρακτήρα, των αξιών, και της εμπειρίας να γίνει Πρόεδρος. Αποδυναμώνει το ηθικό κύρος των ΗΠΑ ως ηγέτιδας χώρας του ελεύθερου κόσμου. Φαίνεται να στερείται βασικών γνώσεων και πίστης που αφορούν το σύνταγμα των ΗΠΑ, τους αμερικανικούς νόμους και τους αμερικανικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ανεξιθρησκεία, η ελευθερία του τύπου, και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη", αναφέρεται στη δήλωση.

    "Από τη σκοπιά της εξωτερικής πολιτικής, ο Ντόναλντ Τραμπ στερείται προσόντων να γίνει Πρόεδρος και κυβερνήτης των ενόπλων δυνάμεων", αναφέρεται στη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε πρώτα στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας New York Times. "Συγκεκριμένα, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αποτελέσει επικίνδυνο Πρόεδρο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική πολιτική και την ευημερία της χώρας μας", πρόσθεσε.

    "Κανένας από εμάς δεν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ", τονίζεται στη δήλωση, η οποία σημείωσε επίσης ότι μερικοί από τους υπογράφοντες έχουν επίσης αμφιβολίες και για την Δημοκρατική υποψήφια Χϊλαρι Κλίντον.

    Όπως αναφέρει η επιστολή, "Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί Αμερικανοί είναι βαθιά απογοητευμένοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την ανικανότητά της να επιλύσει επείγοντα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα. Ξέρουμε επίσης ότι πολλοί έχουν αμφιβολίες για τη Χίλαρι Κλίντον, όπως και πολλοί από εμάς. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποτελεί απάντηση στις τρομακτικές προκλήσεις της Αμερικής και σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο Λευκό Οίκο θα ήταν ο πιό απερίσκεπτος Πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία".

    Στην απάντησή του, ο Τραμπ είπε ότι αυτοί που υπέγραψαν "είναι υπεύθυνοι για το ότι ο κόσμος έγινε τόσο επικίνδυνος"."Αυτοί οι 'γνωρίζοντες', μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον, είναι υπεύθυνοι γιατί πήραν καταστροφικές αποφάσεις της εισβολής του Ιράκ, γιατί επέτρεψαν Αμερικανούς να πεθάνουν στη Βεγγάζη, και γιατί επέτρεψαν την άνοδο της ISIS", είπε, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

    [05] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή - καμικάζι σε νοσοκομείο στο Πακιστάν

    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ένα νοσοκομείο στην Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 70 άνθρωποι τη Δευτέρα και να τραυματιστούν παραπάνω από 100, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση.

    «Ένας μάρτυρας του Ισλαμικού Κράτους πυροδότησε την ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε σε μια συγκέντρωση εργαζομένων του υπουργείου Δικαιοσύνης και πακιστανών αστυνομικών στην πόλη Κουέτα», τόνισε το Amaq.

    Στο νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί δικηγόροι και δημοσιογράφοι για να παραλάβουν τη σορό του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλουτσιστάν.Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, επίσης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

    [06] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει το σύνολο των 72 προϋποθέσεων για να καταργηθεί η βίζα

    Η ΕΕ θα καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες όταν η Τουρκία εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια, υπενθύμισε από τις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό μπορεί να καταρρεύσει αν η ΕΕ δεν τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας που αφορά την κατάργηση της βίζας, η Μ. Αντρέεβα παρέπεμψε σε συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη γερμανική Tagesspiegel.

    Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ στην Tagesspiegel, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν σαφής από την αρχή: η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει το σύνολο των 72 προϋποθέσεων για να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Και αυτό «δεν είναι εκβιασμός», επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ τονίζει ότι η ΕΕ και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για να διαχειριστούν την προσφυγική κρίση. «Η πραγματικότητα απαιτεί τη συνεργασία με τους γείτονές μας. Όχι επειδή μας αρέσουν ιδιαιτέρως οι κυβερνήσεις τους, αλλά επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε αυτούς που υποφέρουν. Δεν θα ήταν άλλο ανεκτή μια παθητική στάση, τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν στο Αιγαίο με τους διακινητές να συνεχίζουν τη δουλειά τους. Η συμφωνία με την Τουρκία έγινε για να σταματήσει όλο αυτό. Η συνείδησή μου είναι καθαρή», αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

    Εξάλλου, ερωτηθείσα αν η Επιτροπή διαθέτει «σχεδιο Β» σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι η Επιτροπή έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το προσφυγικό, μέρος του οποίου είναι και η συμφωνία με την Τουρκία. Εδώ και 15 μήνες δουλεύουμε για την υλοποίηση του σχεδίου και μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι απ? ό,τι πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η Μ. Αντρέεβα.

    [07] Νέα στοιχεία: Το Boeing 777 της πτήσης MH370 έχανε ύψος με μεγάλη ταχύτητα

    Ειδικοί του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας που ανέλυσαν τα στοιχεία της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, ανακοίνωσαν ότι το Boeing 777 έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα πριν την πτώση του στον Ινδικό ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας.

    Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας αναφέρουν σήμερα ότι η ανάλυση των στοιχείων, αλλά και οι εξομοιώσεις του κατασκευαστή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να έχασε την ισχύ των κινητήρων του, πριν από την πτώση του στην επιφάνεια του ωκεανού.Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το Boeing 777 έχανε ύψος 20.000 ποδών το λεπτό κατά τη δραματική πτώση του, στις 8 Μαρτίου του 2014.Ένα αεροσκάφος που έχει εισέλθει σε διαδικασία προσγείωσης χάνει ύψος 2.000 ποδών το λεπτό υπό κανονικές συνθήκες.

    Τα νέα στοιχεία θέτουν σε αμφισβήτηση προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος είχε ομαλή κάθοδο, πριν συντριβεί στην επιφάνεια του ωκεανού.

    [08] Από «μηδενική βάση» επιθυμεί ο Ερντογάν να ξαναρχίσουν οι τουρκορωσικές σχέσεις

    Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι θα επιθυμούσε να ξαναρχίσει τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία "από μηδενική βάση" και να επαναλάβει τη συνεργασία της χώρας του με τη Μόσχα σε πολλούς τομείς.

    Οι δηλώσεις αυτές του Ερντογάν έγιναν την παραμονή της συνάντησης που θα έχει με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη με σκοπό να δοθεί τέλος σε μια περίοδο υψηλών τόνων και εντάσεων, με αφορμή την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον περασμένο Νοέμβριο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

    Η Ρωσία επέβαλε εμπορικές κυρώσεις στην Τουρκίας και ο αριθμός των Ρώσων τουριστών μειώθηκε κατά 87% κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος.

    Μιλώντας στο TASS, ο Ερντογάν αναφέρθηκε κατ' επανάληψη στον Πούτιν αποκαλώντας τον "αγαπητό" και "αξιοσέβαστο" Βλαντίμιρ και τον χαρακτήρισε φίλο του.

    Είπε μάλιστα ότι είναι ευγνώμων απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο γιατί σχεδόν ακαριαία του εξέφρασε τη στήριξή του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

    "Η επίσκεψη αυτή συνιστά ένα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις μας, που ξεκινούν ξανά από το μηδέν. Μια νέα σελίδα θα ανοίξει στους ρωσοτουρκικούς δεσμούς. Η σελίδα αυτή θα περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία", τόνισε. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θέλει να "ξεπαγώσει" άμεσα η συνεργασία με τη Ρωσία όσον αφορά την κατασκευή του σταθμού πυρηνικής ενέργειας του Ακουγιού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 August 2016 - 4:32:36 UTC