Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΑΕ: Να ανακληθεί από απάνθρωπος αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων, ανασφάλιστων και ΑμεΑ από το «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • [02] Το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. συμφωνεί στην ακύρωση προστίμων στην Ισπανία και την Πορτογαλία για δημοσιονομικές παρεκκλίσεις
  • [03] Επικοινωνία Τρ.Αλεξιάδη - Β. Κορκίδη για τη θεσμοθέτηση του "ακατάσχετου" λογαριασμού των επιχειρήσεων
  • [04] Αυξημένες οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών το 1ο εξάμηνο του 2016
  • [05] Όμηροι υπάλληλοι και πελάτες τεσσάρων ληστών σε υποκατάστημα της Τρ.Πειραιώς
  • [06] Δ. Βίτσας: Μέτρα ανακούφισης των νησιών του βορείου Αιγαίου, μελετά η κυβέρνηση
  • [07] Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας για τον Δεκαπενταύγουστο
  • [08] Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά
  • [09] Η "Σιδηρά Κυρία" της Ινδίας σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 16 χρόνια
  • [10] Ισραήλ: Σύλληψη Παλαιστίνιου για συμμετοχή σε "τρομοκρατικές" δραστηριότητες
  • [11] Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν «υψηλόβαθμο στέλεχος» του ΙΚ, σύμφωνα με τη Bild
  • [12] Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή του Ε9 για το 2016
  • [13] Πυρκαγιές στη νότια Πορτογαλία

  • [01] ΛΑΕ: Να ανακληθεί από απάνθρωπος αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων, ανασφάλιστων και ΑμεΑ από το «Βοήθεια στο Σπίτι»

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα νέα πολύ αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια, που θέσπισε με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο για τη σταδιακή και ταυτόχρονα οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, επειδή αυτά πλέον ισχύουν και για όσους χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες ανασφάλιστους του ΟΓΑ και ΑμεΑ εντάσσονταν στο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης «βοήθεια στο σπίτι», αποκλείει άμεσα από αυτό δεκάδες χιλιάδες από αυτούς», επισημαίνει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος συναντήθηκε με εργαζομένους στο Πρόγραμμα.

    «Κατά συνέπεια τους οδηγεί σε πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, σε κοινωνικό αποκλεισμό, περιθωριοποίηση και κίνδυνο για την υγεία και την ίδια τη ζωή τους» προσθέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και τονίζει:

    «Το μέτρο αυτό είναι βάρβαρο και απάνθρωπο και πρέπει άμεσα να ανακληθεί, όπως επίσης μπορεί και πρέπει με τον αγώνα των κοινωνικά αδύναμων λαϊκών στρωμάτων και όλου του λαού να ανατραπούν οι ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές και όσοι τις εφαρμόζουν και τις στηρίζουν».

    [02] Το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. συμφωνεί στην ακύρωση προστίμων στην Ισπανία και την Πορτογαλία για δημοσιονομικές παρεκκλίσεις

    Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να ακυρώσουν την επιβολή προστίμων στην Ισπανία και την Πορτογαλία για δημοσιονομικές παρεκκλίσεις και να θέσουν νέες κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου οι χώρες αυτές να μειώσουν τα υπερβολικά τους ελλείμματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

    Η ευρέως αναμενόμενη απόφαση υιοθετεί τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο να ακυρωθεί η επιβολή κυρώσεων, παρόλο που και οι δύο χώρες παραβίασαν πέρυσι το όριο της ΕΕ για έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ.

    Το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Ισπανία θα έχει δύο ακόμα χρόνια, έως το 2018, για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%. Η Πορτογαλία θα έχει έναν ακόμα χρόνο, έως το 2016, για να μειώσει το έλλειμμά της στο 2,5%.

    Η Μαδρίτη και η Λισαβόνα πρέπει να λάβουν «αποτελεσματικά μέτρα» έως τις 15 Οκτωβρίου και να υποβάλουν μια δημοσιονομική έκθεση έως την ημερομηνία αυτή, είπε το Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας την πρόταση της Κομισιόν τον Ιούλιο.

    Η Ισπανία ίσως δυσκολευθεί να υιοθετήσει νέα μέτρα έως τα μέσα Οκτωβρίου καθώς προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση ύστερα από δύο ατελέσφορες εθνικές εκλογές τον Δεκέμβριο και τον Ιούνιο. Μετά το καλοκαίρι, η Κομισιόν θα αποφασίσει εάν θα παγώσει κάποια από τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Ισπανία και την Πορτογαλία την επόμενη χρονιά.

    [03] Επικοινωνία Τρ.Αλεξιάδη - Β. Κορκίδη για τη θεσμοθέτηση του "ακατάσχετου" λογαριασμού των επιχειρήσεων

    Το αίτημα της θεσμοθέτησης του «ακατάσχετου» λογαριασμού των επιχειρήσεων, επαναφέρει η Ελληνική Συνομπσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας «ιδίως όταν αυτή η δυνατότητα παρέχεται ήδη στα φυσικά πρόσωπα και έχει φέρει θετικά αποτελέσματα», όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση.

    Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ τονίζεται ότι με αυτό το μέτρο, οι επιχειρηματίες αποκτούν τη δυνατότητα να υποδείξουν έναν λογαριασμό ως κύριο τροφοδότη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ο οποίος θα προστατεύεται αντίστοιχα, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

    Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η ίδια έχει προτείνει για τον «τροφοδότη» λογαριασμό της επιχείρησης, να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος με το τερματικό μηχάνημα καρτών POS της επιχείρησης, προκειμένου ταυτόχρονα να διαδοθεί η χρήση τους.

    [04] Αυξημένες οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών το 1ο εξάμηνο του 2016

    Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι εξαγωγές των φρούτων εκτοξεύθηκαν σε όγκο κατά 47,4% και σε αξία κατά 25,7% και ανήλθαν σε 787.644 τόνους και 413,939 εκατ. ευρώ και οι εξαγωγές των λαχανικών αυξήθηκαν κατά 23,5% σε όγκο, φτάνοντας τους 152.822 τόνους και η αξία τους σημείωσε αύξηση 10,6% και ανήλθε σε 108,309 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων λαχανικών και Χυμών - INCOFRUIT-HELLAS.

    Ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου, Γιώργος Πολυχρονάκης, δήλωσε σήμερα τα εξής:

    Στον τομέα των φρούτων πρωτοστατούν, στον όγκο εξαγωγών, τα μανταρίνια, με αύξηση 99,7%, τα πορτοκάλια με 73,9% , οι φράουλες με 12,7% και τα μήλα με 8%, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, ενώ αύξηση των λεμονιών (971,1% ) οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση λόγω έλλειψης τροφοδότησης από ομοιοπαραγωγές χώρες (ζημιές στην παραγωγή).

    Για τα λαχανικά, σε ό,τι αφορά τον όγκο εξαγωγών, πρωταγωνιστούν τα αγγούρια με 30,2% και η ντομάτα με 20,1%.

    Εκτός όμως από την αύξηση των εξαγωγών στα χειμερινά φρούτα, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, οι ενδείξεις από την εξαγωγή των θερινών φρούτων, βάσει προσωρινών στοιχείων του ΥΠΑΑΤ, βαίνουν με ποσοστά αύξησης που εκτιμάται, μέχρι 5 Αυγούστου 2016, ότι είναι της τάξης +4,5% συνολικά (ροδάκινα +16,9%, νεκταρίνια +19,1%, βερίκοκα +75,1% και καρπούζια + 1,5%) με τα κεράσια μόνο, να έχουν αρνητικό πρόσημο -41,3% .

    Για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, οι εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών, αυξήθηκαν κατά 42,9% κατ? όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015 και ανήλθαν σε 940.466 τόνους και η αξία αυξήθηκε κατά 22,2%, στα 522,548 εκατομμύρια ευρώ.

    «Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι δυστυχώς εξακολουθούν να διακινούνται από Έλληνες και Βαλκάνιους εμπόρους, ατυποποίητα προϊόντα (κατ? ευθείαν από τον αγρό), κυρίως προς τις βαλκανικές αγορές, που δεν καταγράφονται στα προσωρινά στοιχεία (χωρίς αναγγελία), με κίνδυνο, εκτός των άλλων, τη δυσφήμιση των ελληνικών φρούτων και λαχανικών» σημειώνει ο κ. Πολυχρονάκης.

    [05] Όμηροι υπάλληλοι και πελάτες τεσσάρων ληστών σε υποκατάστημα της Τρ.Πειραιώς

    Επί δύο ώρες, τέσσερις ένοπλοι, κρατούσαν ομήρους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες, μέσα σε τράπεζα στους Αμπελοκήπους και τελικά κατάφεραν να φύγουν, αφού άδειασαν τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο.

    Η άριστα οργανωμένη ληστεία, έγινε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην λεωφόρο Κηφισίας 64.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, οι τέσσερις δράστες μπήκαν σταδιακά στην τράπεζα στις 14.15 μετά το μεσημέρι, κατέλαβαν θέσεις, και με την απειλή μακρύκανων όπλων ακινητοποίησαν τους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες που εκεί.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ένοπλοι ανάγκασαν τους υπαλλήλους να κατέβουν στο υπόγειο, όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατάφεραν τελικά να ανοίξουν και άρπαξαν τα χρήματα που περιείχε, ενώ άδειασαν και τα ταμεία.

    Όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε μέχρι τις 16.00 περίπου, οπότε οι ληστές αποχώρησαν και διέφυγαν, πιθανότατα με μοτοσικλέτες.

    Τότε μόνο οι υπάλληλοι κατάφεραν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, και αμέσως έγινε κινητοποίηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, οι οποίοι όμως έχουν γίνει άφαντοι.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που άρπαξαν οι τέσσερις ένοπλοι.

    [06] Δ. Βίτσας: Μέτρα ανακούφισης των νησιών του βορείου Αιγαίου, μελετά η κυβέρνηση

    Ανησυχία για το γεγονός ότι «το ζήτημα ανθρώπων που έχουν ξεφύγει από έναν πόλεμο χρησιμοποιείται ως πολιτικό ή πολιτικάντικο επιχείρημα για άλλες επιδιώξεις» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Κόκκινο», με αφορμή τη προσπάθεια της Τουρκίας να συνδέσει τη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και τη γείτονα για το Προσφυγικό με το θέμα της βίζας.

    «Εμείς θέλουμε να ισχύει και να εφαρμόζεται η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Το θέμα της βίζας έχει να κάνει με τη συνολική συμφωνία και δεν μπορεί να απομονωθεί. Η ανησυχία μας εκφράζεται και σε αυτό, αλλά συγχρόνως παίρνει και τον χαρακτήρα μιας συνολικής προετοιμασίας διαχείρισης της κατάστασης. Μην ξεχνάμε ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει -και δεν θα μπορούσε να υπάρχει- κάποια ειδική παράγραφος, η οποία να λέει ότι η Τουρκία οφείλει να φυλάσσει τα σύνορά της σε σχέση με τις προσφυγικές ροές, άρα οποιαδήποτε "απελευθέρωση" των προσφυγικών ροών, ως δόρυ πίεσης και εκβιασμού, είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα» σχολίασε.

    Ο κ. Βίτσας επανέλαβε την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών υλοποίησης της βοήθειας προς την Ελλάδα από την πλευρά της ΕΕ όσον αφορά την αποστολή ειδικών για την εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό «ώστε να μπορούν οι άνθρωποι από τα νησιά, όσοι θα πάρουν πολιτικό άσυλο να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε να μετεγκατασταθούν προς άλλες χώρες της Ευρώπης, είτε να επιστραφούν αυτοί που θεωρούνται τελείως παράτυποι στην Τουρκία».

    Διευκρίνισε, πάντως, ότι «ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα δεν είναι τρομακτικός».

    Όπως είπε ο κ. Βίτσας στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι:

  • Η βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας, ώστε «οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα και έστω με μια πολύ μικρή ακόμα αύξηση, να ζήσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο». Στο πλαίσιο αυτό κέντρα φιλοξενίας είτε θα κλείσουν είτε θα ανασυγκροτηθούν είτε θα δημιουργηθούν καινούργια με καλύτερες συνθήκες.

  • Η μετακίνηση αυτών που έχει εξεταστεί σε πρώτο βαθμό η αίτηση ασύλου από τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα «όπου και να γίνει η εξέταση της αίτησης σε δεύτερο βαθμό», ώστε να ανακουφιστούν τα νησιά και

  • Η εξεύρεση αντισταθμισμάτων σε συνεργασία και με την ΕΕ για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας των νησιών του βορείου Αιγαίου που έχουν πληγεί από τη μείωση των τουριστικών ροών προς αυτά.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τη στάση της έναντι της κυβέρνησης λέγοντας ότι «όλο αυτό το σύστημα, επικοινωνιακό και οικονομικό, που στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση, όχι απλά καταστροφολογεί, αλλά σε πολλά ζητήματα επιχειρεί την καταστροφή, η οποία δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα». Παράλληλα επανέλαβε κατηγορηματικά ότι «ο μισθός που παίρνουν αυτή τη στιγμή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να μειωθεί. Τον ίδιο μισθό θα παίρνουν και μετά την ψήφιση των εδικών μισθολογίων» τον Σεπτέμβριο.

    [07] Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας για τον Δεκαπενταύγουστο

    Επιστρέφονται απο αύριο, Τετάρτη 10 Αυγούστου, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

    Όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, 9 Αυγούστου 2016.

    Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και σήμερα, 9 Αυγούστου 2016.

    Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

    -Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

    -Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

    -Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

    -Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

    -Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

    -Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

    Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

    Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Απαγόρευση κίνησης φορτηγών και «μυστικοί» τροχονόμοι τον Δεκαπενταύγουστο

    [08] Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά

    Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, η γιορτή της Παναγίας, στο ομώνυμο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, επισήμων και κόσμου, ενώ από την παραμονή της γιορτής, οργανώσεις του ποντιακού ελληνισμού,ποντιακά σωματεία και σύλλογοι προγραμματίζουν παραδοσιακές καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

    Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» διοργανώνουν στην Καστανιά Ημαθίας, την 1.604η πανηγυρική εορτή του Δεκαπενταύγουστου, με διήμερες εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν ανήμερα του εορτασμού.

    [09] Η "Σιδηρά Κυρία" της Ινδίας σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 16 χρόνια

    Μια Ινδή αγωνίστρια των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η Ιρόμ Σαρμίλα, έβαλε τέλος στην απεργία πείνας που έκανεεδώ και 16 χρόνια και η οποία θεωρείται η πιο μακροχρόνια στον κόσμο, δηλώνοντας πως αποφάσισε να συνεχίσει τη μάχη της κατεβαίνοντας στις τοπικές εκλογές.

    Η Ιρόμ Σαρμίλα, την οποία επονομάζουν "σιδηρά κυρία του Μανιπούρ", του κρατιδίου της στο βορειοανατολική Ινδία, εξαιτίας της στράτευσής της εναντίον των καταχρήσεων που διαπράττονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, απελευθερώθηκε έναντι εγγύησης 10.000 ρουπιών (135 ευρώ) αφού δεσμεύθηκε γραπτώς ενώπιον δικαστηρίου ότι θα τερματίσει την απεργία πείνας της.

    Η 44χρονη αγωνίστρια βρισκόταν υπό δικαστικό έλεγχο από την αρχή της απεργίας πείνας, την οποία ξεκίνησε το 2000 ζητώντας να τερματιστούν οι ειδικές εξουσίες που έχουν χορηγηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας σ' αυτή την περιοχή όπου διεξάγεται μια αυτονομιστική εξέγερση.

    Ήταν περιορισμένη σ' ένα δωμάτιο νοσοκομείου της κύριας πόλης του Μανιπούρ, της Ιμπχάλ, με την κατηγορία της απόπειρας αυτοκτονίας -που εξακολουθεί να τιμωρείται από τον νόμο στην Ινδία-και τρεφόταν δια της βίας πολλές φορές την ημέρα μέσω ρινικού σωλήνα.

    Μπροστά στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό της από το δικαστήριο της Ιμπχάλ, παραδέχθηκε δακρυσμένη πως η μακροχρόνια απεργία πείναςδεν είχε αποτέλεσμα και έσπασε τη νηστεία της αφήνοντας να στάξει λίγο μέλι στο στόμα της.

    [10] Ισραήλ: Σύλληψη Παλαιστίνιου για συμμετοχή σε "τρομοκρατικές" δραστηριότητες

    Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη και απαγγελία κατηγοριών σε βάρος ενός παλαιστίνιου υπαλλήλου του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (Pnud) στη λωρίδα της Γάζας, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε "τρομοκρατικές" δραστηριότητες της ισλαμιστικής Χαμάς που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακο.

    Ο Ουάχιντ Μπουρς, ο οποίος, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, συνελήφθη στις 16 Ιουλίου και σήμερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, είναι ο δεύτερος εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση στη λωρίδα της Γάζας του οποίου τη σύλληψη ανακοινώνει το Ισραήλ σε διάστημα μικρότερο της εβδομάδας.

    Ο Ουάχιντ Μπουρς, μηχανικός ο οποίος εργοδοτείται από το 2003 από το Pnud και εργαζόταν στην κατεδάφιση κτιρίων που είχαν καταστραφεί σε διαδοχικές συγκρούσεις στη λωρίδα της Γάζας, κατηγορείται ότι "χρησιμοποίησε τη θέση του προκειμένου να παράσχει υλική υποστήριξη στις τρομοκρατικές και στρατιωτικές δραστηριότητες της Χαμάς", ανέφερε η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (Σιν Μπετ) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση.

    Ηλικίας 38 ετών και με καταγωγή από την Τζαμπάλια (βόρεια λωρίδα της Γάζας), ο Μπουρς έδρασε με την καθοδήγηση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς, αναφέρει η Σιν Μπετ, σύμφωνα με την οποία ομολόγησε ότι εργαζόταν για τη Χαμάς.

    [11] Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν «υψηλόβαθμο στέλεχος» του ΙΚ, σύμφωνα με τη Bild

    Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην δυτική πόλη Μούτερστατ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

    Η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του κρατιδίου της Γερμανίας, Ρηνανία-Παλατινάτο που επιβεβαίωσε την σύλληψη. Φέρεται να είναι ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ», ανέφερε η εφημερίδα.

    [12] Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή του Ε9 για το 2016

    Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2016, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων:

    Η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2016 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 08:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης- ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2016 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2016.

    Οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π. - Ε1), καθώς και η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2017, δεν θα είναι διαθέσιμες την ίδια ημέρα, μεταξύ 08:00 και 12:00.

    [13] Πυρκαγιές στη νότια Πορτογαλία

    Περίπου 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από το νησί Μαδέρα και από τη νότια Πορτογαλία λόγω των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στις περιοχές αυτές αφού έπληξαν πρώτα κυρίως το βόρειο τμήμα της χώρας.

    Στη Μαδέρα, πολλά σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός από διάφορες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Φουνσάλ, πρωτεύουσα του αρχιπελάγους, ενώ περίπου 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και πέρασαν τη νύχτα με ασφάλεια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανέφερε η αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης, αρμόδια για την πολιτική προστασία Ρουμπίνα Λεάλ.

    «Δεν γνωρίζω για να πω πόσα σπίτια καταστράφηκαν γιατί οι ομάδες διάσωσης βρίσκονται ακόμη επιτόπου και πρέπει πρώτα να υποστηρίξουμε τον εκτοπισθέντα πληθυσμό και να θέσουμε υπό έλεγχο την πυρκαγιά», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

    Στην κοινότητα Σίλβες, στο νότιο τμήμα της χώρας, περίπου πενήντα κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους προτού μια δασική πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο σήμερα το πρωί, χάρη στις προσπάθειες περισσότερων από 350 πυροσβεστών με την υποστήριξη περίπου εκατό οχημάτων.

    «Δεν έχουμε κανέναν τραυματία ούτε σημαντικές υλικές ζημιές. Εκτός από ορισμένα χαλάσματα και αγροτικά υποστατικά κανένα σπίτι δεν έχει καεί», διευκρίνισε ο διοικητής των επιχειρήσεων διάσωσης Ρισάρ Μαρκές.

    Το βόρειο τμήμα της χώρας παραμένει ωστόσο η περιοχή της Πορτογαλίας που έχει πληγεί περισσότερο από τις πυρκαγιές οι οποίες μαίνονται από το Σάββατο συνεπικουρούμενες από ευνοϊκές για τις πυρκαγιές μετεωρολογικές συνθήκες, με θερμοκρασίες που γύρω στους 35 βαθμούς.

    Σήμερα το πρωί μόνο για τρεις μεγάλες πυρκαγιές στις περιοχές Αβέιρο και Μπράγκα είχαν κινητοποιηθεί 785 πυροσβέστες και 270 οχήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 August 2016 - 16:32:45 UTC