Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O πρωθυπουργός Α. Τσίπρας για τη χρυσή νίκη της Άννας Κορακάκη
  • [02] Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να ξεπεραστεί η διμερής διπλωματική κρίση
  • [03] Συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Άννα Κορακάκη
  • [04] Μπράβο Άννα !!!

  • [01] O πρωθυπουργός Α. Τσίπρας για τη χρυσή νίκη της Άννας Κορακάκη

    «Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, 'Αννα!», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο twitter για το χρυσό μετάλλιο της 'Αννας Κορακάκη.

    [02] Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να ξεπεραστεί η διμερής διπλωματική κρίση

    Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν έναν κοινό στόχο, τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, και είναι εφικτή η επίλυση των διαφορών τους για τον τρόπο που θα γίνει αυτό, έκρινε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη.

    Ο Πούτιν επισήμανε ότι οι απόψεις της Μόσχας και της Άγκυρας συχνά δεν συμπίπτουν αλλά τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνομιλήσουν και να αναζητήσουν λύσεις.

    «Νομίζω ότι είναι εφικτό να ευθυγραμμιστούν οι απόψεις μας και οι προσεγγίσεις μας», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

    Εξάλλου, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι το έργο του αγωγού TurkStream, το οποίο είχε παγώσει εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, «θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

    Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο ο Πούτιν ανέφερε πως η κατασκευή του τμήματος του αγωγού το οποίο προορίζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο στην εσωτερική αγορά της Τουρκίας θα ξεκινήσει «το αμέσως προσεχές διάστημα», όμως υπογράμμισε ότι η κατασκευή του τμήματος του αγωγού για τον εφοδιασμό κρατών μελών της ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις εγγυήσεις που θα δώσουν οι Βρυξέλλες.

    [03] Συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Άννα Κορακάκη

    «Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής .

    «Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε καιτηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της.

    [04] Μπράβο Άννα !!!

    Η γαλανόλευκη σημαία κυμάτισε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η Αννα Κορακάκη, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς. Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Δράμα, στην πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια. Από τότε που ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου «ξεπετάχτηκαν» και χάρισαν στην χώρα μας δύο χρυσά μετάλλια το 1992 στη Βαρκελόνη.

    Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

    Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

    Η τελική κατάταξη:

    1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)

    2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)

    3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)

    4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)

    5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)

    6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)

    7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)

    8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)

    ---Ο υφ. Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρακολούθησε σήμερα από κοντά τις προσπάθειες, τόσο των Ελλήνων αθλητών της κωπηλασίας, όσο και της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη στον ημιτελικό και τον τελικό της σκοποβολής. Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πιστόλι 25μ. από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό. Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους».

    --Ο Κ. Μητσοτάκης

    Τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη έστειλε με ανάρτησή του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Για μια ακόμη φορά η Άννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια! " ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

    ---Η Φώφη Γεννηματά

    «Με πείσμα, υπομονή και αντοχή ξεπέρασες κάθε εμπόδιο, κατέκτησες τον ύψιστο στόχο, το όνειρο κάθε αθλητή και αθλήτριας. Είμαστε περήφανοι για σένα» αναφέρεται σε ανάρτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά στο twitter.

    ---Ο Π. Καμμένος

    «Μπράβο Άννα Κορακάκη, μας έκανες όλους τους Έλληνες υπερήφανους».

    --- Ο Β. Λεβέντης

    --Φωταγωγήθηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τη χρυσή Ολυμπιονίκη, φοιτήτριά του

    Kατάφωτο το κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας χαιρέτισε τη νίκη της 'Αννας Κορακάκη, κατόπιν εντολής του πρύτανη, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, ο οποίος ζήτησε να φωταγωγηθούν οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

    «Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον υψηλότερο ιστό και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, χάρις στον θρίαμβο της φοιτήτριάς μας», τόνισε ο κ. Ζαπράνης, «αποτελεί δικαίωση που αφορά όλους μας: Την ίδια την 'Αννα Κορακάκη και την οικογένειά της, τον ελληνικό λαό που στηρίζει τις προσδοκίες του για μια καινούργια πορεία ανάπτυξης στην νεολαία μας, τα σχολεία και τους δασκάλους της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο οποίο δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία, τόσο στο πεδίο της επιστημονικής μάθησης, όσο και σ'αυτό του ευ αγωνίζεσθαι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 August 2016 - 22:32:41 UTC