Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση 9,1% σημείωσαν οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο και 1,6% οι οδικές
  • [02] Υπ.Περιβάλλοντος: Με συνοπτικές διαδικασίες οι περιβαλλοντικές άδειες για τα υδατοδρόμια
  • [03] Αναρτήθηκε η προδημοσίευση ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων, για επιχειρήσεις
  • [04] Προχωρά ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου (IGB)
  • [05] Το ΣτΕ «μπλόκαρε» τις προσλήψεις καθαριστριών στα νοσοκομεία
  • [06] Ψεύτικος ο λογαριασμός στο twitter, δηλώνει η Άννα Κορακάκη
  • [07] Βοήθεια από την Ευρώπη ζητά η Λισαβόνα για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες πυρκαγιές
  • [08] Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία ότι επιλέγει την τρομοκρατία αντί για την ειρήνη
  • [09] Σε "απογείωση" η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια σύμφωνα με την ΥΠΑ

  • [01] Αύξηση 9,1% σημείωσαν οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο και 1,6% οι οδικές

    Ισχυροποίηση του ρεύματος "Last Minute"(κρατήσεις τελευταίας στιγμής) κατά το μήνα Ιούλιο, καταγράφεται με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας.

    Συγκεκριμένα ο Ιούλιος 2016 έκλεισε με θετικό πρόσημο +9,1%, ή περίπου +276.000 αφίξεις στο σύνολο της χώρας. Παράλληλα, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων των οδικών αφίξεων στις βασικότερες πύλες εισόδου της χώρας, ο Ιούλιος 2016 έκλεισε με θετικό πρόσημο +1,6% ή περίπου +30.000 αφίξεις σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015.

    Κατά τον μήνα Ιούλιο 2016, η Κρήτη, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες υποστήριξαν δυναμικά το σύνολο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων της χώρας με +12,8%, +13,3% και +8,7% αντίστοιχα, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη εμφάνισαν θετικό πρόσημο +10% και +11,4% αντίστοιχα, ενώ η Κως, η Σάμος και η Μυτιλήνη κινούνται με αρνητικό πρόσημο -13%, -16,3% και -62% αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης

    Σε "απογείωση" η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια σύμφωνα με την ΥΠΑ

    [02] Υπ.Περιβάλλοντος: Με συνοπτικές διαδικασίες οι περιβαλλοντικές άδειες για τα υδατοδρόμια

    «Καταρρίπτεται ο μύθος ότι υπάρχει αργός και αποτρεπτικός μηχανισμός αδειοδότησης στη χώρα μας, διότι εμείς βγάλαμε από το συρτάρι αίτημα που εκκρεμούσε από το 2014 και το διευθετήσαμε άμεσα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τα αιτήματα που κατατέθηκαν το 2016 εγκρίθηκαν μέσα σε τέσσερις μήνες. Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης αδειών περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε διάφορα λιμάνια της χώρας», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» o διευθυντής του γραφείου του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.

    Ο κ. Παπασταμόπουλος ανέφερε ότι αρκετά δημόσια κτίρια και λιμάνια στη χώρα μας δεν διαθέτουν περιβαλλοντικές άδειες, γεγονός που δυσκόλευε περισσότερο την παραπάνω διαδικασία.

    Επισήμανε ότι «το μόνο που απομένει πλέον σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, είναι να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές στα λιμάνια για τα υδατοδρόμια, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα».

    [03] Αναρτήθηκε η προδημοσίευση ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων, για επιχειρήσεις

    Αναρτήθηκε η προδημοσίευση ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ". Αναλυτική πρόσκληση της δράσης μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» - ΕΠΑνΕΚ κίνηση (2014-2020) www.antagonistikotita.gr.

    Βασικός στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των διαθέσιμων πόρων για την προώθηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή καινοτομιών στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω μίας σειράς παρεμβάσεων.

    Προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της δράσης είναι η επικέντρωση των πόρων και των προσπαθειών σε επιλεγμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας και σε πεδία παρέμβασης, όπου ανιχνεύεται δυναμικό επιχειρηματικότητας και ερευνητικής αριστείας σύμφωνα με την εθνική στρατηγική έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση (στρατηγική RIS3), σε εθνικό καθώς και σε περιφερειακό επίπεδο, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, τη διαφοροποίηση και την εκμετάλλευση νέων ευκαιριών στην ελληνική οικονομία.

    Σημειώνεται ότι οι ενισχυόμενες επιχειρήσεις είναι δυνατόν να κατατάσσονται σε όλες τις κατηγορίες με βάση το μέγεθός τους (μικρές, μεσαίες, μεγάλες). Οι προτάσεις που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο της Δράσης μπορούν να υποβάλλονται είτε από μεμονωμένες επιχειρήσεις, είτε από ομάδες επιχειρήσεων, είτε από συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

    [04] Προχωρά ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου (IGB)

    Εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η πρόσκληση «για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών βάσει των κατευθυντήριων γραμμών για τη διαχείριση και κατανομή δυναμικότητας επί του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας, IGB».

    Η σχετική απόφαση με τις κατευθυντήριες γραμμές έχει αναρτηθεί στο «Διαύγεια».

    Σημειώνεται από τη ΡΑΕ η καλή συνεργασία των δύο ρυθμιστικών αρχών ενέργειας (Ελλάδας και Βουλγαρίας) για να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά προβλήματα.

    Το έργο του ελληνοβουλγαρικού Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου αποτελείται από έναν αγωγό μήκους περίπου 182 χλμ (εκ των οποίων 31 χλμ βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας), καθώς και τις αναγκαίες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (μετρητικοί σταθμοί, βανοστάσια, κέντρο λειτουργίας). Με σημείο εκκίνησης την Κομοτηνή, ο αγωγός καταλήγει στην Stara Zagora, συνδέοντας τα δίκτυα Φυσικού Αερίου Ελλάδος και Βουλγαρίας.

    Σχεδιάζεται πρόβλεψη μεταφοράς ποσοτήτων της τάξης των 3 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως, κατ'αρχήν, με δυνατότητα αύξησης στα 5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, με την προσθήκη ενός Σταθμού Συμπίεσης.

    Προβλέπεται η μεταφορά φυσικού αερίου στην Βουλγαρία από διάφορες πηγές, μέσω της Ελλάδος, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα αντίστροφης ροής (reverse flow). Παράλληλα, οι περιοχές της Βουλγαρίας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο προγραμματίζεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ενώ η έναρξη λειτουργίας του προσδιορίζεται για τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2018.

    [05] Το ΣτΕ «μπλόκαρε» τις προσλήψεις καθαριστριών στα νοσοκομεία

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας, στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα, που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

    Ακόμη, το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά και το διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συβάσεις εργασίας, στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

    Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δυο εταιρείες οι οποίες είχαν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε περιφερειακά Διοικητικά Δικαστήρια για:

    α) Tη σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και τα υπαγόμενα σε αυτό παραρτήματά του,

    β) την εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου και γ) την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

    [06] Ψεύτικος ο λογαριασμός στο twitter, δηλώνει η Άννα Κορακάκη

    Ψεύτικος ο λογαριασμός στο twitter και συνεπώς η "απάντηση της Άννας" στον πρωθυπουργό, ενημερώνει η "χρυσή" Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ενώ με νεότερη ανάρτηση προειδοποιεί για «ενέργειες που δεν θα είναι ευχάριστες για τον δημιουργό του», εάν δεν διαγράψει άμεσα τον ψεύτικο λογαριασμό στο twitter.

    Συγκεκριμένα στον λογαριασμό της στο Facebookγράφει:

    «Με αφορμή ένα δημοσίευμα σε ελληνικό site για την "απάντηση της Άννας" στην ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που τη συγχαίρει στο Twitter, θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα ψεύτικο προφίλ στο Twitter που χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία της Άννας. Η Άννα δεν έχει κανένα λογαριασμό στο Twitter, επομένως όποια ανάρτηση δείτε εκεί, σίγουρα δεν είναι δική της.

    Η Άννα και ο προπονητής της Τάσος, σήμερα ξεκινάνε το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα! Στις 11 Αυγούστου στις 11:30 θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας και στις 17.00 στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης!!!»

    Και λίγο μετά σημειώνει:

    «Επειδή το θέμα με τον ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter θα πάρει άλλες διαστάσεις και θα προχωρήσουμε σε ενέργειες που δεν θα είναι ευχάριστες για τον δημιουργό του, θα του/της συνιστούσαμε να το διαγράψει άμεσα, μια και καλή. Θα είμαστε ευγνώμων εαν μπορείτε να κοινοποιήσετε αυτή την ανάρτηση ή κάνετε αναφορά σε αυτό το προφίλ. Ευχαριστούμε!

    Dear friends, somebody has created a fake Twitter account, using Anna's name, pictures and phrases which are not hers. He/She has also replied to Prime Minister's tweet and media start to analyze it. We would be very glad if you could report this account, cause we don't want to take it too far...Thank you a lot!»

    [07] Βοήθεια από την Ευρώπη ζητά η Λισαβόνα για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες πυρκαγιές

    Τη βοήθεια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ζήτησε σήμερα η Πορτογαλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στον βορρά της και στο νησί Μαδέρα και ήδη η Ιταλία υποσχέθηκε να της στείλει ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

    Ο ευρωπαϊκός Μηχανισμός πολιτικής προστασίας "ενεργοποιήθηκε και επίσημα" και η Πορτογαλία "ζήτησε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα" ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι ήδη τέθηκε στη διάθεση της Λισαβόνας ένα ιταλικό αεροπλάνο.

    Δύο ισπανικά Canadair συμμετείχαν ήδη στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Πορτογαλία, στο πλαίσιο μιας διμερούς συμφωνίας των χωρών της Ιβηρικής.

    [08] Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία ότι επιλέγει την τρομοκρατία αντί για την ειρήνη

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι επιλέγει την τρομοκρατία αντί για την ειρήνη και ότι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι έπειτα από την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ότι οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν μια σειρά ενόπλων επιδρομών Ουκρανών στην Κριμαία που προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία.

    Ο Πούτιν, μιλώντας στη Μόσχα, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Κιέβου «ηλίθιες» και «εγκληματικές» και ως εκ τούτου τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα νόημα διεξαγωγής συζητήσεων για την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία στο περιθώριο της προσεχούς συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου στην Κίνα.

    Επιπλέον ο Πούτιν διεμήνυσε ότι θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Κριμαία.

    Ακόμη, ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για να αλλάξει η συμπεριφορά του Κιέβου.

    Η Ουκρανία διέψευσε τους ισχυρισμούς της FSB για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον υποδομών της χερσονήσου.

    [09] Σε "απογείωση" η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια σύμφωνα με την ΥΠΑ

    Αυξημένη κατά 8,6% ήταν η επιβατική κίνηση το επτάμηνο του 2016 στα ελληνικά αεροδρόμια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με το συνολικό αριθμό των διακινηθέντων επιβατών να ξεπερνά τα 28,6 εκατομμύρια.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 28.620.068 εκατομμύρια άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 8,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, που είχαν διακινηθεί 26.361.099 επιβάτες.

    Αναφορικά με τις πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 4,7% και ανήλθε στις 257.278 (από τις οποίες 111.211 εσωτερικού - αύξηση 3,8% και πτήσεις εξωτερικού 146.067- αύξηση 5,3%), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, που είχαν πραγματοποιηθεί 245.815 χιλιάδες πτήσεις.

    Ακόμη, απότα στατιστικά στοιχεία για τον Ιούλιο του 2016, προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 8.479.942 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση 7,9% επιβατών εσωτερικού και αύξηση 9,7% επιβατών εξωτερικού), δηλαδή συνολική αύξηση 9,3%.

    Τέλος, σύμφωνα με την ΥΠΑ, η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για τον Ιούλιο καταγράφεται στα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 August 2016 - 16:32:43 UTC