Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραγκούνης για την υπόθεση του πρ.προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ:«Η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»
  • [02] ΚΚΕ: Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ
  • [03] Για μύθο περί ανάπτυξης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
  • [04] Τρ. Αλεξιάδης: Η πλειοψηφία των φορολογουμένων, φέτος, θα πληρώσει ίδιο ή χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ
  • [05] Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο
  • [06] FT: Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη
  • [07] Μ. Μπόλαρης στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ»: Η πρόκληση είναι παρούσα και η ελπίδα ζωντανή στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας
  • [08] Κέρκυρα: Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές,βόρεια και νότια του νησιού
  • [09] Ποιήματα θα διαβάζουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ σε περιπατητές της παραλίας
  • [10] Πρέσπες 2016: Θέατρο, συναυλίες και ημερίδα για το προσφυγικό ζήτημα, στις φετινές εκδηλώσεις
  • [11] ΝΔ: «Ο κ. Σπίρτζης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας»
  • [12] Αύξηση 0,3% του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2016
  • [13] Τρ. Αλεξιάδης: Η ανακοίνωση της ΝΔ «αποδεικνύει ότι... δεν διάβασαν τη συνέντευξη»

  • [01] Κ.Καραγκούνης για την υπόθεση του πρ.προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ:«Η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

    Ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, από «πράξεις και παραλήψεις» της οποίας «η χώρα το 2010 οδηγήθηκε στο μνημόνιο», επέρριψε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ, με αφορμή την εκ νέου παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

    Ο κ. Καραγκούνης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όσο αφορά την υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση, αλλά τόνισε πως «αυτό που έχει πολιτική ουσία και σημασία είναι ότι η χώρα το 2010 οδηγήθηκε στο μνημόνιο από πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου τότε είχε την διαπραγματευτική ισχύ και τα όπλα για να αποφύγει την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, αλλά δεν το έπραξε και η ευθύνη του είναι πολύ μεγάλη», τόνισε.

    Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας έκανε, επίσης, λόγο για «πολύ άσχημη κατάσταση της οικονομίας όπως επιβεβαιώνουν και επίσημα πλέον τα οικονομικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας» και επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προσφυγή στις κάλπες, αφού «η ακολουθουμένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί αποδεδειγμένα σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα», τα οποία όπως τόνισε, είναι θέμα χρόνου αυτά να επιφέρουν και πολιτικά αδιέξοδα.

    «Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται ότι η χώρα μπορεί να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και των πλεονασμάτων αλλά κυρίως στη δημιουργία θέσεων εργασίας», προσέθεσε

    [02] ΚΚΕ: Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ

    «Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στην ελληνική οικονομία, αλλά και της Eurostat για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείο Τύπου και τονίζει:

    «Αποδεικνύουν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται έτσι κι αλλιώς από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και πάνω απ'όλα θα την πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός, με βαριά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου».

    [03] Για μύθο περί ανάπτυξης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

    «Η ελληνική οικονομία, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και το νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι».

    Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, έχει μετατραπεί σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα και συγκεκριμένα καταγράφει τις «ασυγχώρητες καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον, σε κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό περιεχόμενο (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό), τη ματαίωση επενδυτικού προγράμματος 5 δισ. ευρώ στην ενέργεια (Μικρή ΔΕΗ), την παρεμπόδιση ιδιωτικών επενδύσεων (χρυσός) και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (διαχείριση απορριμμάτων)», καθώς επίσης και τα εξοντωτικά, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα στην αγροτική παραγωγή και τα προβλήματα λόγω των capital copntrols.

    Επίσης, επισημαίνει ότι «η υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και σε μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες» και το πακέτο Γιούνκερ «παραμένει για την Ελλάδα μια αόριστη προσδοκία, αντί επενδυτικής πραγματικότητας».

    Ακόμα, «η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (Ντράγκι), που ήταν προγραμματισμένη για τον περσινό Αύγουστο ακόμα περιμένει και μαζί της περιμένει και η ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

    [04] Τρ. Αλεξιάδης: Η πλειοψηφία των φορολογουμένων, φέτος, θα πληρώσει ίδιο ή χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι η πλειοψηφία των φορολογουμένων, σε λίγες μέρες, θα κληθεί να πληρώσει ίδιο ή χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι, δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στο site "iefimerida", ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    «Όπως φαίνεται θα διαψευστούν αυτοί που έλεγαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο. Στα 5,5 με 6 εκατομμύρια φορολογούμενους του ΕΝΦΙΑ ένα πολύ μικρό τμήμα θα πληρώσει περισσότερο ΕΝΦΙΑ», υπογραμμίζει ο Τρύφων Αλεξιάδης.

    Επιπλέον, ο κ. Αλεξιάδης προαναγγέλλει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με άλλον φόρο στην ακίνητη περιουσία, ο οποίος, όπως υπογραμμίζει, θα είναι πιο δίκαιος.

    «Είχαμε σαν πολιτική θέση την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με έναν φόρο στην περιουσία. Εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια πολιτική θέση. Απλά, στην διαπραγμάτευση που κάναμε τον Αύγουστο του 2015 δεν καταφέραμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», σημειώνει.

    Αναφερόμενος στο θέμα φοροδιαφυγή/φορολογικοί έλεγχοι κυρίως σε τουριστικές περιοχές ο Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνει ότι φέτος με σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλοί έλεγχοι, κλείσιμο καταστημάτων, εντοπισμό μεγάλης φοροδιαφυγής, λαθραίων προϊόντων ενώ παραδέχτηκε ότι πρέπει να γίνουν και περισσότεροι έλεγχοι.

    Σε ερώτηση αν η αύξηση της φορολογίας αυξάνει την φοροδιαφυγή, είπε πως «θα πρέπει κάποιος να έχει προβλήματα λειτουργίας του μυαλού του για να πει ότι η αύξηση της φορολογίας είναι θετική στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής» και εξήγησε: «Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δυσκολεύει αυτόν τον αγώνα και πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε μια αποτίμηση, αν για παράδειγμα είναι πιο σημαντικό να στρέφεις τη λειτουργία του υπουργείου Οικονομικών στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών, π.χ. στον ΦΠΑ, ή αν πρέπει να κάνεις ενέργειες για να αυξήσεις την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Εμείς αυτή τη στιγμή αναγκαστικά κάνουμε και τα δύο. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ποιο είναι το πιο σημαντικό».

    Υπογράμμισε δε ότι η αύξηση της φορολογίας δεν είναι μια πολιτική της κυβέρνησης. «Ήταν μία πολιτική αναγκαιότητα που προέκυψε μέσα από τη συμφωνία, την οποία να θυμίσω για μία ακόμη φορά -γιατί κάποιοι το ξεχνούν- ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ήταν υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, της αύξησης του ΕΝΦΙΑ ή της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, αλλά αναγκάστηκε από τη συμφωνία. «Αν κάποιοι διαφωνούν ας καταθέσουν κάποτε τη διαφορετική πολιτική τους πρότασης και να πουν ότι είναι λάθος η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και έπρεπε να κάνουμε αυτό. Ή να πουν είναι λάθος η συμφωνία και έπρεπε να κάνουμε το άλλο. Διότι ακούμε μόνο κριτική και γκρίνια και δεν ακούμε προτάσεις», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης

    [05] Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο

    Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, ύστερα από τις ισχυρές επιδόσεις τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

    Η Eurostat ανακοίνωσε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην ευρωζώνη αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,6% σε ετήσια βάση, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν στα τέλη Ιουλίου. Τα στοιχεία συμβάδισαν με το μέσο όρο των προβλέψεων των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.

    Το πρώτο τρίμηνο, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και κατά 1,7% σε ετήσια βάση.

    Το ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,8% σε ετήσια βάση.

    [06] FT: Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη

    "Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη", είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν πως η χώρα ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.

    Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

    Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.

    Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.

    Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή. Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοι αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνουν για τον ρυθμό των αυξήσεων, σημειώνουν οι Financial Times.

    Αύξηση 0,3% του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2016

    Αύξηση κατά 0, 3% παρουσιάζει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά το 2ο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2016, ενώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε μείωση κατά 0,7%, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο του 2016 παρουσίασε μείωση κατά 0,1% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2015.

    [07] Μ. Μπόλαρης στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ»: Η πρόκληση είναι παρούσα και η ελπίδα ζωντανή στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας

    Την ψήφο εμπιστοσύνης του, αλλά και την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης σε αυτούς που «δεν κλαίνε επί των ερειπίων, αλλά χτίζουν πάνω σε αυτά», δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, απευθύνοντας έκκληση στους νέους, να επενδύσουν στον αγροδιατροφικό τομέα, από όποια βαθμίδα εκπαίδευσης και όποιον επαγγελματικό χώρο και αν προέρχονται.

    «Η πρόκληση είναι παρούσα και η ελπίδα ζωντανή στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας», επισήμανε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ήδη έχει ξεκινήσει το άνοιγμα των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και με σαφή την πολιτική της κυβέρνησης για μοίρασμα των πόρων με αξιολόγηση, ιεράρχηση και στόχευση, τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν επάξια μια από τις καλύτερες θέσεις στα πιο απαιτητικά ράφια διεθνώς».

    Μιλώντας για την σπουδαιότητα του να υιοθετηθεί και να υπηρετηθεί από όλους με συνέπεια και σαφή βούληση, το νέο παραγωγικό πρότυπο που προωθεί η κυβέρνηση για τον αγροδιατροφικό τομέα, ο κ. Μπόλαρης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς κατέρρευσε η λογική που επικράτησε τα χρόνια πίσω, ότι η χώρα μας μπορεί να ζήσει μόνο με παροχή υπηρεσιών, κάτι που έγινε ιδεολόγημα από τις τότε κυβερνήσεις, όπως και ιδεολόγημα έγινε ότι στον αγροτικό τομέα μπορούμε να πορευτούμε με τις επιδοτήσεις και ενισχύσεις».

    Αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι έγιναν επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, ο κ. Μπόλαρης επισήμανε ότι το γεγονός ότι δεν έγιναν με αξιολόγηση, ιεράρχηση και στόχευση των χρημάτων, δημιουργήθηκαν δυσλειτουργίες, που για να ομαλοποιηθούν απαιτείται «νοικοκύρεμα».

    [08] Κέρκυρα: Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές,βόρεια και νότια του νησιού

    Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν βόρεια και νότια του νησιού , τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, βορειανατολικά της Κέρκυρας στην περιοχή Μπαρμπάτι η φωτιά έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

    Αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα πνέουν ισχυροί άνεμοι και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ για τον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας, συνδράμουν από αέρος και πυροσβεστικά αεροπλάνα πετζετέλ.

    [09] Ποιήματα θα διαβάζουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ σε περιπατητές της παραλίας

    Η ποίηση δεν γράφεται μόνο για να διαβάζεται, αλλά για να μιλιέται και ν'ακούγεται.

    Από τις 25 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα, είναι η ώρα των... «προφορικών» ποιημάτων. Είναι η ώρα που δύει ο ήλιος, είναι ίσως η ιδανική ώρα για ένα στίχο του Σεφέρη ή του Καβάφη.

    Έτσι, την ώρα που Θεσσαλονικείς και επισκέπτες κάνουν βόλτα στην παραλία μπορεί να ...ρωτηθούν από κάποιον. «Θέλετε να ακούσετε ένα ποίημα;»

    Έξι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, οπλισμένοιμε ποιήματα, έβαλαν στόχο να ομορφύνουν τον περίπατο σε μια απ τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου.

    Στο...ποιητικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Σιώνας, Μομώ Βλάχου, Γιώργος Κολοβός, Μαρία Καραμήτρη, Χάρης Παπαδόπουλος, Ελευθερία Αγγελίτσα.

    Τα ποιήματα μπορούν να μας συναντήσουν στα παγκάκια και τα πάρκα της παραλίας, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

    [10] Πρέσπες 2016: Θέατρο, συναυλίες και ημερίδα για το προσφυγικό ζήτημα, στις φετινές εκδηλώσεις

    "Πρέσπες 2016- Μια λόγχη πολιτισμού μπηγμένη στα σύνορα" τιτλοφορούνται φέτος οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για 27η συνεχή χρονιά στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, στην πόλη της Φλώρινας και στον Άγιο Παντελεήμονα της λίμνης Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο. Τις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καθώς και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

    Θέατρο (τη συγκλονιστική παράσταση του σατυρικού μονόλογου που έγραψε, σκηνοθέτησε και ερμήνευσε τον περασμένο χειμώνα, στο Θέατρο Τέχνης, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, με τίτλο "Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι"), συναυλίες (του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη, του Θάνου Μικρούτσικου με τον Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και μία πρόσθετη -και μάλιστα "εν πλω"- στη λίμνη Βεγορίτιδα με τον Σάκη Ρουβά και καλλιτέχνες απ? την ΠΓΔΜ και την Αλβανία), αλλά και ημερίδα για το προσφυγικό ζήτημα (με τη συμμετοχή των Κωνσταντίνου Τσουκαλά, Ηλία Νικολακόπουλου, του ποιητή Γιώργου Χρονά, του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη κ.ά., που θα αναφερθούν στο πώς και στο γιατί της προσφυγικής κρίσης), περιλαμβάνουν οι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο 26-29 Αυγούστου.

    [11] ΝΔ: «Ο κ. Σπίρτζης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας»

    Επίθεση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, για τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «ο κ. Σπίρτζης εγείρει σήμερα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας», καθώς, όπως επισημαίνεται, «καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, ωστόσο, λειτουργεί με απόφαση της κυβέρνησης, και μάλιστα, στο πλαίσιο του Yπερταμείου, που οι ίδιοι συγκρότησαν για τα επόμενα 100 χρόνια».

    Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Σπίρτζης εγκαλεί τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανές πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων», αντιτάσσεται, στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι «η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών», ενώ προσποιείται πως ξέχασε πως το μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται-το πιο επώδυνο από όλα- είναι εκείνο που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οι ίδιοι υπέγραψαν.

    [12] Αύξηση 0,3% του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2016

    Αύξηση κατά 0, 3% παρουσιάζει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά το 2ο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2016, ενώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε μείωση κατά 0,7%, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο του 2016 παρουσίασε μείωση κατά 0,1% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2015.

    [13] Τρ. Αλεξιάδης: Η ανακοίνωση της ΝΔ «αποδεικνύει ότι... δεν διάβασαν τη συνέντευξη»

    «Προκαλεί τουλάχιστον καλοκαιρινή θυμηδία η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησα στο iefimerida.gr η οποία αποδεικνύει ότι... δεν διάβασαν τη συνέντευξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Σχετικά με την αναφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "το πάρτι που συνεχίζουν οι φοροφυγάδες", ο κ. Αλεξιάδης καλεί την ΝΔ «να μας δείξουν, οποιαδήποτε περίοδο στη διακυβέρνησή τους, κατά την οποία να έγιναν περισσότεροι έλεγχοι ή περισσότερες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, από όσες έγιναν αυτή την περίοδο».

    «Αντιλαμβάνομαι πως η συγγραφή του κυβερνητικού τους προγράμματός, τους απασχολεί πάρα πολύ και τους αναγκάζει να εκδίδουν δελτία Τύπου που βασίζονται σε σχόλια φιλικών τους ΜΜΕ και όχι στα πραγματικά δεδομένα», προσθέτει ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και καταλήγοντας τονίζει:

    «Καταλαβαίνω πλήρως το τι ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία στα όσα κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς. Το μόνο για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ, είναι πως στο άμεσο μέλλον θα ενοχληθούν ακόμα περισσότερο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2016 - 14:32:43 UTC