Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρ. Μηταφίδης: Μόνος δρόμος τα διεθνή δικαστήρια εάν η Γερμανία δεν στέρξει στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων
  • [02] Στο αυτόφωρο ο 76χρονος οδηγός του ταχυπλόου
  • [03] «Κακές» συνήθεις που μπορεί να σας κάνουν καλό

  • [01] Τρ. Μηταφίδης: Μόνος δρόμος τα διεθνή δικαστήρια εάν η Γερμανία δεν στέρξει στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων

    «Εάν η γερμανική πλευρά δεν στέρξει στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και παραμείνει σε αυτή τη στάση που κρατάει από τη δεκαετία του ΄50, τότε ο μόνος δρόμος που μένει είναι να απευθυνθούμε βέβαια στα διεθνή δικαστήρια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα.

    «Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κοινοβουλίου θα υπάρξει, πιστεύω, μια κοινή στρατηγική και ελπίζω και κάποιοι που την τελευταία στιγμή, όπως η ΝΔ ανακάλυψαν διαφωνίες, όχι επί της ουσίας, να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια, γιατί όπως είπε και ο πρωθυπουργός είναι ένα ιστορικό χρέος της Γερμανίας. Εγώ θα έλεγα ένα άγος απλήρωτο με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου άγος», είπε ο κ. Μηταφίδης και πρόσθεσε: «Πάντα επιστρατεύονταν οι τρέχουσες πολιτικές ανάγκες ώστε αυτό το ζήτημα να πηγαίνει στις καλένδες. Δεν μπορούν να ξεχαστούν αυτά και δεν υπάρχει συγχώρεση. Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε ως κοινοβούλιο πια, χωρίς περισπασμούς, είναι ότι αυτό το ιστορικό χρέος της Γερμανίας πρέπει να εκπληρωθεί σε όλα τα επίπεδα και όχι με διάφορες παραπλανητικές κινήσεις του τύπου Γερμανικό Ταμείο για το μέλλον και διάφορα άλλα. Αυτά όλα είναι ενταγμένα στη γραμμή που λέει ότι πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, περασμένα ξεχασμένα, ας μην δηλητηριάζουμε τις νεότερες γενιές».

    [02] Στο αυτόφωρο ο 76χρονος οδηγός του ταχυπλόου

    Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων του Πειραιά, ο 76χρονος κατηγορούμενος.

    Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

    Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας. Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

    [03] «Κακές» συνήθεις που μπορεί να σας κάνουν καλό

    Πολλές από αυτές μπορεί να σας βλάψουν, όταν κάνετε υπερβολές, αλλά σε μικρές δόσεις αυτές που λέμε «κακές» συνήθειες μπορεί να γίνουν μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

    Παρακάτω αναφέρουμε μερικές «κακές» συνήθειες που μπορεί σε αντίθεση με το τι λέει η μαμά σας, ο δάσκαλός και ποιος ξέρει ποιος άλλος, μπορεί να είναι καλές για σας.

    Αναβλητικότητα

    Υπάρχουν πολλά βιβλία και μελέτες για τους λόγους που ένας άνθρωπος μπορεί να είναι αναβλητικός, και πώς να το σταματήσει. Αλλά ο καθηγητής Άνταμ Γκραντ υποστηρίζει ότι η αναβλητικότητα δεν σημαίνει κατ? ανάγκη τεμπελιά, αλλά το άτομο που χρονοτριβεί ίσως να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ενεργήσει. Έτσι η αναβλητικότητα μπορεί να αυξήσει την δημιουργικότητα, καθώς δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξει ένα άτομο καλύτερα τις ιδέες του.

    Μάλιστα ο καθηγητής ως παράδειγμα αναβλητικότητας φέρνει τον ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς.

    Να τρώτε τα νύχια σας

    Ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 1.000 παιδιά στις ηλικίες των πέντε, επτά, εννέα και έντεκα χρόνων και ζήτησαν από τους γονείς τους να τους πουν αν τρώνε τα νύχια τους ή εάν πιπιλάνε τον αντίχειρά τους. Περίπου το ένα τρίτο από τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν τη μία ή και τις δύο συνήθειες.

    Όταν τα παιδιά ήταν 13 και στη συνέχεια 32 ετών, οι ερευνητές διεξήγαγαν τεστ αλλεργίας. Όπως προέκυψε τα παιδιά που είχαν μία από τις δύο ή και τις δύο «κακές» συνήθειες εμφάνιζαν μικρότερα ποσοστά αλλεργιών.

    Ωστόσο οι ερευνητές συνιστούν στους γονείς να μην ενθαρρύνουν το πιπίλισμα του αντίχειρα και το φάγωμα των νυχιών, καθώς το μεν πρώτο όταν γίνεται αφού έχουν βγει τα μόνιμα δόντια μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις στην επάνω οδοντοστοιχία, ενώ το δάγκωμα των νυχιών προκαλεί προβλήματα στο δέρμα γύρω από αυτά κάνοντας το άτομο πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις.

    Αργοπορία

    Το να πηγαίνετε πάντα αργοπορημένοι στα ραντεβού μπορεί να επηρεάσει την προσωπική αλλά και την επαγγελματική σας ζωή.

    Ωστόσο η συγγραφέας Ντιάνα ΝτιΛόνζο υποστηρίζει ότι «οι άνθρωποι που καθυστερούν είναι περισσότερο αισιόδοξοι κι αυτό επηρεάζει την αντίληψή τους σε σχέση με τον χρόνο». Όπως λέει, πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν όλα και υπερφορτώνουν το πρόγραμμά τους κι αυτό αποτελεί δίκοπο μαχαίρι για την καθημερινότητά τους, βγάζοντας τους έξω από τους χρόνους και εμφανίζοντάς τους ως ασυνεπείς.

    Διαμαρτυρία

    Κανένας δεν θέλει να έχει για φίλο του ή για συνάδελφό του έναν ενοχλητικό γκρινιάρη, που συνέχεια διαμαρτύρεται για την κακή εξυπηρέτηση στο εστιατόριο που πήγε ή για τον καιρό που έχει χαλάσει.

    Ωστόσο με βάση έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που? γκρινιάζουν είναι πιο προσεκτικοί και πιο ευτυχισμένοι καθώς έχουν ένα συγκεκριμένο τελικό αποτέλεσμα στο μυαλό τους.

    Πάντως οι ψυχολόγοι συνιστούν η γκρίνια να έχει και ένα αποτέλεσμα και να μην γίνεται απλώς για να γίνει. Έτσι επισημαίνουν ότι καλό είναι η διαμαρτυρία να απευθύνεται σε κάποιον που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

    Τσίχλα

    Το να μασουλάς τσίχλα είναι αγενές όταν συνομιλείς με άλλους ανθρώπους και απαράδεκτο εάν βρίσκεται μπροστά στο υποψήφιο αφεντικό σου. Αν όμως είσαι μόνος θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αύξηση της παραγωγικότητας και της χαλάρωσης.

    Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τσίχλα κρατάει τους ανθρώπους σε εγρήγορση, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα την ώρα που έδιναν κάποιο τεστ νοημοσύνης απέδωσαν καλύτερα.

    Άλλες έρευνες δείχνουν ότι οι τσίχλες τονώνουν τη διάθεση και μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2016 - 10:32:41 UTC