Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Εργασίας: Παραπληροφόρηση τα όσα γράφτηκαν για αλαλούμ σχετικά με το ΕΚΑΣ
  • [02] Θ. Δρίτσας: Προς εξέταση η ενίσχυση των κανονισμών για τη θαλάσσια ασφάλεια
  • [03] ΟΠΑΠ: Κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα το "Σκρατς"
  • [04] Αλλαγή των κανόνων της ΕΕ για το έλλειμμα θέλει η Ιταλία
  • [05] H EBZ πληρώνει τευτλοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών
  • [06] Την Παρασκευή η απολογία του 76χρονου
  • [07] Πλωτές εξέδρες και υδατοδρόμιο αλλάζουν την εικόνα του λιμένα Καβάλας
  • [08] Αναρτήθηκε ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων για 3.737 θέσεις εργασίας
  • [09] Στον «αέρα» η πρεμιέρα της Super League
  • [10] Ο Μ. Ραχόι σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με το Ciudadanos
  • [11] Το Σίδνεϊ έχασε τον τίτλο της φιλικότερης πόλης στον κόσμο
  • [12] Ανοησίες για το περιβάλλον Φάρατζ οι φήμες ότι προσπαθεί να αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα
  • [13] Το Ισραήλ θα καταβάλει στην Άγκυρα 20 εκατ. δολάρια για να τερματιστεί μια διένεξη έξι χρόνων
  • [14] Η «Αποκάλυψη του Ιωάννου» στο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου
  • [15] Απορρίφθηκε η έφεση της Google στο πρόστιμο που της επέβαλαν οι ρωσικές αρχές
  • [16] Το 80% των συνταξιούχων δεν θα δει καμία αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο
  • [17] Σημερινό πρόγραμμα Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς
  • [18] Τι ήθελε ο Νάιτζελ Φάρατζ στη γερμανική πρεσβεία του Λονδίνου;

  • [01] Υπ. Εργασίας: Παραπληροφόρηση τα όσα γράφτηκαν για αλαλούμ σχετικά με το ΕΚΑΣ

    Για επιχείρηση παραπληροφόρησης με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους συνταξιούχους κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά για "Αλαλούμ με το νόμο για την επαναφορά του ΕΚΑΣ".

    Συγκεκριμένα το υπουργείο στην απάντηση του επισημαίνει:

    - Από 8/8/2016 είχε εκδοθεί τόσο η εγκύκλιος για την απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους στερήθηκαν την παροχή ΕΚΑΣ, όσο και εγκύκλιος για την απαλλαγή από την εισφορά υγειονομικής περίθαλψης σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή άνω των 30 ευρώ μηνιαίως.

    - Η εφαρμογή των υπόλοιπων ρυθμίσεων που προβλέφθηκαν στον ν.4411/2016 (καταβολή ποσού ισόποσου της παροχής που απωλέσθηκε στον/στην σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα σε περίπτωση που έπαυσε η παροχή και στους δύο συζύγους, η καταβολή του ποσού που απωλέσθηκε σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% καθώς και η χορήγηση της μηνιαίας προπληρωμένης κάρτας) εξαρτώνται αποκλειστικά από τεχνικούς λόγους και τις αναγκαίες συνεννοήσεις που πρέπει να γίνουν με τις τράπεζες για την εφαρμογή τους.

    [02] Θ. Δρίτσας: Προς εξέταση η ενίσχυση των κανονισμών για τη θαλάσσια ασφάλεια

    Την ανάγκη μιας διαφορετικής κουλτούρας όσον αφορά στην ασφάλεια κατά την κυκλοφορία τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα και, ταυτόχρονα, ενίσχυσης των ισχυόντων κανονισμών, επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή το δυστύχημα στην Αίγινα.

    «Κάθε τραγικό συμβάν, όταν, προκύπτει γεννά πολλαπλούς προβληματισμούς για το τι έπρεπε να κάνουμε και δεν το κάναμε», αναφέρει και προσθέτει: «Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα που ό,τι και να κάνεις, αν δεν εμπεδωθεί -και στους πολίτες- μια συνείδηση απαξίωσης τέτοιου είδους συμπεριφορών αμέλειας, και για την κυκλοφορία στη στεριά και για την κυκλοφορία στη θάλασσα, κανένα μέτρο, κανένας έλεγχος δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός».

    Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δρίτσας, από το πρωί ειδικό κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων, ερευνά τις αιτίες του δυστυχήματος στην Αίγινα, «όχι για να τις αξιολογήσει ποινικά, αλλά για να καταλήξει στις βελτιώσεις που απαιτούνται να γίνουν στο σύστημα της θαλάσσιας ασφάλειας».

    «Πιστεύω», θα μας πει, «πως το χθεσινό, παράλογο, συμβάν, γεννά ζητήματα κυρίως ενίσχυσης των κανονισμών για τις περιοχές που αποτελούν περάσματα, όπως αυτό στην Αίγινα». Εκτιμά, δε, ότι η αυστηροποίηση των κανονισμών θα πρέπει να είναι στοχευμένη και να εγκαθιδρύει κανόνες που να τηρούν όλοι. «Η πείρα έχει δείξει», λέει χαρακτηριστικά, «πως δεν είναι αρκετό να αυξήσεις για παράδειγμα τα πρόστιμα ή τις ποινές. Δεν αρκεί αυτό. Απαιτείται η καλλιέργεια μιας συνείδησης, με προσδιορισμένους, σαφείς κανόνες για το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται».

    Ο κ. Δρίτσας θα σημειώσει ότι οι έρευνες στο σημείο όπου συνέβη το «τραγικά παράλογο» -όπως τονίζει- δυστύχημα στην Αίγινα, συνεχίζονται και όλες οι έως τώρα ενδείξεις συγκλίνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει άλλος αγνοούμενος.

    «Δεν μπορώ πραγματικά να βρω έναν παρηγορητικό λόγο για τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό», θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και θα συμπληρώσει: «Μακάρι να βρουν τη δύναμη, μακάρι η Πολιτεία και η κοινωνία να βρουν έναν τρόπο να σταθούν δίπλα τους που να αποτελεί βάλσαμο στον πόνο τους».

    [03] ΟΠΑΠ: Κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα το "Σκρατς"

    Κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα το "Σκρατς", σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΑΠ.

    Μεταξύ των νικητών ήταν και δύο υπερτυχεροί οι οποίοι με 1 ευρώ κέρδισαν από 10.000 ευρώ στο παιχνίδι «Τυχερά Φλουριά - Επετειακή Έκδοση».

    Το "Σκρατς", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κερδίζει συνεχώς νέους φίλους καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή. Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και περίπτερα.

    [04] Αλλαγή των κανόνων της ΕΕ για το έλλειμμα θέλει η Ιταλία

    Μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει η Ιταλία ώστε να μπορέσει να δώσει ώθηση στην οικονομία της, με έναν επεκτατικό προϋπολογισμό για το 2017, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα.

    «Το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει επικαιροποιημένα στοιχεία το Σεπτέμβριο. Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι στενά», δήλωσε ο Καλέντα στην εφημερίδα La Stampa .

    «Συζητάμε με την Ευρώπη πώς να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.»

    Οι δηλώσεις του ιταλού υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης ήταν η απάντηση στην προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ρώμη θα πρέπει να σκληρύνει τη δημοσιονομική πολιτική της το επόμενο έτος.

    Η Κομισιόν έχει θέσει στην Ιταλία στόχο για το έλλειμμα στο 1,8% για το 2017, υποστηρίζοντας ότι αυτό το είδος της προσαρμογής είναι απαραίτητη για να αντιστραφεί η ανοδική τάση του μεγάλου χρέους της χώρας, το οποίο έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ των 2.25 τρισεκατομμυρίων ευρώ τον Ιούνιο.

    «Προτιθέμεθα να τηρήσουμε τους κανόνες, αλλά ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε», δήλωσε ο Καλέντα. «Το σταθερό όριο είναι το χρέος, το οποίο δεν μπορεί να αυξηθεί.»

    «Έχουμε ήδη λάβει μεγάλη ευελιξία, σκοπεύουμε να ζητήσουμε περισσότερα, το μέγιστο δυνατό, αλλά πάντα σύμφωνα με τους κανόνες.»

    Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα αψηφήσει τις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας έναν επεκτατικό προϋπολογισμό στα μέσα Οκτωβρίου.

    [05] H EBZ πληρώνει τευτλοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών

    Στην πληρωμή των τευτλοπαραγωγών, προχώρησε σήμερα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ και όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, αύριο ακολουθεί η πληρωμή των ιδιοκτητών συγκομιστικών μηχανών τεύτλων.

    Στην επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη, τονίστηκε ότι "μέχρι το μεσημέρι δεν είχε μπει, ούτε ένα ευρώ. Δεν αμφιβάλω για τα λεγόμενα της διοίκησης της ΕΒΖ, αλλά αύριο που θα κάνω την ενημέρωση θα μπορώ να πω το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς μας". Συμπλήρωσε δε, "δεν πιστεύω ότι μας έβαλαν όλο το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν, αφού η εταιρεία έχει και άλλες υποχρεώσεις".

    Πάντως, στην ανακοίνωσή της η ΕΒΖ τονίζει ότι "η διοίκηση της εταιρείας ανταποκρίθηκε με συνέπεια στα όσα είχε υποσχεθεί τον Απρίλιο με την ανάληψη των καθηκόντων της και δηλώνει ότι μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τις οφειλές της βιομηχανίας απέναντι τους για το έτος 2015, όπως είχε δεσμευτεί". Παράλληλα, τονίζεται ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων Πλατέος και της Ορεστιάδας.

    [06] Την Παρασκευή η απολογία του 76χρονου

    Αποχώρησε από τα δικαστήρια Πειραιά, συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού, ο 76χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, που έγινε χθες το μεσημέρι.

    Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια, ενώ ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά. Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

    Ο 76χρονος οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά κάτω από έντονες αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ατόμων και τον τραυματισμό 16.

    Οι συγγενείς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια τουεπιτέθηκαν φραστικά ενώ του πέταξαν και αντικείμενα μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

    Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από το πρωί τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας. Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

    Διαβάστε επίσης:

    «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους», δήλωσε ο Αλ. Λυκουρέζος

    [07] Πλωτές εξέδρες και υδατοδρόμιο αλλάζουν την εικόνα του λιμένα Καβάλας

    Μία εντελώς νέα εικόνα αντικρίζουν εφέτος το καλοκαίρι στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» οι χιλιάδες επισκέπτες της Καβάλας. Μία εικόνα που πραγματικά εντυπωσιάζει καθώς ενισχύει σημαντικά τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στοχεύει στην ανάδειξη του επιβατικού λιμένα ως πόλου έλξης τουριστικών σκαφών. Τοποθετούνται νέες πλωτές εξέδρες για την παροχή σύγχρονων λιμενικών υποδομών, ικανών να καλύψουν τις απαιτήσεις ελλιμενισμού μικρών και μεγάλων σκαφών.

    Οι νέες πλωτές εξέδρες που τοποθετηθήκαν μέσα στη λιμενική ζώνη της Καβάλας δημιούργησαν 185 επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και σκαφών αναψυχής, ενισχύοντας σημαντικά το τουριστικό προφίλ της πόλης. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών έχουν επίσης πρόσβαση στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, μέσω των αυτόματων πωλητών τροφοδοσίας νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υπάρχει και πλήρης εγκατάσταση πυρόσβεσης στις πλωτές προβλήτες.

    Ο προϋπολογισμός του έργου, που δημοπρατήθηκε το Φεβρουαρίου του 2013 και ολοκληρώθηκε αρχές καλοκαιριού ανήλθε, μετά την έκπτωση, στα 2.300.000 ευρώ και καλύφθηκε από χρήματα του ΕΣΠΑ και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση του έργου της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών, λέγοντας, ότι πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάστηκε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια και ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή όλων των διοικήσεων τόσο στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. όσο και στον ΟΛΚ, καθώς όλοι οι τοπικοί φορείς αναγνώριζαν τη σπουδαιότητά του. Ο κ. Μαρκόπουλος ωστόσο, εξαίρει τη συμβολή του σημερινού περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, καθώς το έργο κατάφερε να ολοκληρωθεί ενώ έφτασε πολύ κοντά στην απένταξή του.

    Πρέπει να τονιστεί ότι η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών σε συνδυασμό με δύο σημαντικά τεχνικά έργα, αυτό της επέκτασης του προσήνεμου μόλου και της εξωτερικής θωράκισης, συνολικού κόστους άνω των 15.000.000 ευρώ δημιούργησαν ένα σύγχρονο μεγάλο επιβατικό λιμάνι αναδεικνύοντας το ως πόλο υπερτοπικής εμβέλειας.

    [08] Αναρτήθηκε ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων για 3.737 θέσεις εργασίας

    Αναρτήθηκε σήμερα στο site του ΟΑΕΔ ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων για 3.737 θέσεις εργασίας του "Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα" σε 17 Δήμους, καθώς και ο πίνακας αποκλεισμένων του 8μηνου Προγράμματος πλήρους απασχόλησης και ασφάλισης στους Επιβλέποντες Φορείς για εγγεγραμμένους άνεργους στα μητρώα του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω.

    Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση αλλά και τη μοριοδότηση τους, είτε από το μητρώο τους μέσω του eServices IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησης τους, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης τους από τους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ. Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από 18 Αυγούστου στις 10 το πρωί έως στις 22 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

    [09] Στον «αέρα» η πρεμιέρα της Super League

    Τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της Super League, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα, εάν το νέο πρωτάθλημα θ? αρχίσει το Σαββατοκύριακο. Όσα συμβαίνουν στον χώρο της ΕΠΟ και στις σχέσεις των αρμοδίων φορέων, τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθιστούν ανασφαλή την οποιαδήποτε τοποθέτηση.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σταύρος Κοντονής, αναμένει τις σχετικές εκθέσεις της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και της Αστυνομίας. Σε περίπτωση που τα εν λόγω πορίσματα τάσσονται υπέρ της αναβολής του πρωταθλήματος, ο υφυπουργός θα τα αποδεχθεί και θα ανακοινώσει την απόφαση του.

    Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της νέας διοργάνωσης, εκτιμάται πως θα είναι το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

    [10] Ο Μ. Ραχόι σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με το Ciudadanos

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έλαβε το "πράσινο φως" από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) προκειμένου να διαπραγματευτεί με το κεντρώο Ciudadanos τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος.

    Η ηγεσία του PP συνεδρίασε νωρίτερα για να συζητήσει μια δέσμη πολιτικών μεταρρυθμίσεων έξι σημείων την οποία έχει εισηγηθεί το Ciudadanos. Το κεντρώο κόμμα χαρακτηρίζει τις μεταρρυθμίσεις προαπαιτούμενο για να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον Ραχόι.

    "Η Ισπανία χρειάζεται μια κυβέρνηση τώρα" είπε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε ότι θα είναι αδύνατον να σχηματιστεί κυβέρνηση και να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο, που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες, αν το Σοσιαλιστικό Εργατικο Κόμμα (PSOE) δεν την στηρίξει με κάποιον τρόπο κατά τη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο.

    Χωρίς το PSOE, που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι θα καταψηφίσει μια κυβέρνηση υπό το PP, ο Ραχόι δεν διαθέτει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον ίδιο.

    [11] Το Σίδνεϊ έχασε τον τίτλο της φιλικότερης πόλης στον κόσμο

    Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, έχασε τον τίτλο της φιλικότερης πόλης στον κόσμο στην ετήσια κατάταξη του ταξιδιωτικού οδηγού Conde Nast Traveler και πέρασε στη δεύτερη θέση παρά τη φιλική διάθεση των Αυστραλών που τους κάνει πολύ αγαπητούς στους ξένους επισκέπτες.

    Περίπου 128.000 άνθρωποι που ερωτήθηκαν κατά την έρευνα αυτή, που έγινε το 2015, επέλεξαν αντί του Σίδνεϊ την πόλη Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ λόγω της νότιας γοητείας της, του νόστιμου φαγητού της και της μοναδικής της αρχιτεκτονικής, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο CNN.

    Ωστόσο, μολονότι η όμορφη πόλη του Σίδνεϊ έχασε την πρώτη θέση στην κατάταξη αυτή την οποία κατείχε πέρυσι, οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να μην την χορταίνουν, καθώς οι καλοπροαίρετοι Αυστραλοί συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

    "Είναι τόσο φιλικοί άνθρωποι, τόσο πολύ μάλιστα που αφού γνωρίσαμε μια Αυστραλή κατά την πτήση μας για εκεί, αυτή προσφέρθηκε να μας πάρει και να μας πάει στο ξενοδοχείο μας και πέρασε μια ολόκληρη ημέρα μαζί μας για να μας δείξει τα αγαπημένα της μέρη στην πόλη", είπε ένας ταξιδιώτης, σύμφωνα με τον Conde Nast.

    "Αν ήταν δυνατό θα ζούσα εκεί", είπε ένας άλλος.

    [12] Ανοησίες για το περιβάλλον Φάρατζ οι φήμες ότι προσπαθεί να αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα

    Οι ισχυρισμοί ότι ο πρώην ηγέτης του ξενοφοβικού κόμματος Ukip της Βρετανίας Νάιτζελ Φάρατζ επιχείρησε να αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα, εν όψει του Brexit, χαρακτηρίστηκαν "παντελώς ανόητοι" από έναν στενό συνεργάτη του.

    Μια πηγή προσκείμενη στον Φάρατζ απέρριψε τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο με αφορμή μια επίσκεψή του στην πρεσβεία της Γερμανίας.

    Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Independent ο Φάρατζ πήγε στην πρεσβεία για μια προσωπική υπόθεσή του. "Η ιδέα ότι αυτό είχε οποιαδήποτε σχέση με την (απόκτηση) γερμανικής υπηκοότητα είναι ανοησία", πρόσθεσε.

    Ο 52χρονος Φάρατζ, η σύζυγος του οποίου είναι Γερμανίδα, θεάθηκε να περιμένει στην ουρά στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο. Μια χρήστρια του Facebook που τον είδε, ισχυρίζεται ότι τον άκουσε να ζητά συγγνώμη επειδή δεν είχε μαζί του ένα έγγραφο και να λέει: "Όπως ίσως παρατηρήσατε, ήμουν πολυάσχολος τελευταία".

    Η Independent υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει αναφερθεί αύξηση του αριθμού των Βρετανών πολιτών που σπεύδουν να αποκτήσουν και άλλη υπηκοότητα, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο πριν αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αιτήσεις για ιρλανδικά διαβατήρια, για παράδειγμα, εκτοξεύτηκαν στις 7.321 τον Ιούλιο, από 4.242 που ήταν τον ίδιο μήνα πέρσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι ήθελε ο Νάιτζελ Φάρατζ στη γερμανική πρεσβεία του Λονδίνου;

    [13] Το Ισραήλ θα καταβάλει στην Άγκυρα 20 εκατ. δολάρια για να τερματιστεί μια διένεξη έξι χρόνων

    Τούρκοι βουλευτές κατέθεσαν σήμερα στο κονοβούλιο μια συμφωνία διακανονισμού με το Ισραήλ βάσει της οποίας το Ισραήλ θα καταβάλει στην Άγκυρα 20 εκατ. δολάρια μέσα σε 25 ημέρες και η Τουρκία από την πλευρά της θα αποσύρει εκκρεμούσες νομικές διεκδικήσεις, τερματίζοντας μια διένεξη που διαρκεί έξι χρόνια.

    Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες κατέρρευσαν αφού ισραηλινοί κομάντος εφόρμησαν σε τουρκικό πλοίο τον Μάιο του 2010 για να επιβάλουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 10 τούρκους επιβαίνοντες.

    Το Ισραήλ είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη για την επιδρομή.

    [14] Η «Αποκάλυψη του Ιωάννου» στο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου

    Για πρώτη φορά, μελοποιημένα χωρία που στηρίζονται στους 8 ήχους - τρόπους της Βυζαντινής μουσικής, από το αυθεντικό κείμενο της «Αποκάλυψης του Ιωάννου», θα ακουστούν με την ευκαιρία του 15ου φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Πάτμο, που ξεκινά στις 27 Αυγούστου.

    Στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, το φεστιβάλ έως την 1η Σεπτεμβρίου, έρχεται ακόμα μία χρονιά να τονίσει την μοναδικότητα του νησιού ως ιδανικό σημείο συνάντησης πολιτισμού και πνευματικότητας. Με καλλιτεχνικό διευθυντή τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά και διοργανωτή το πνευματικό κέντρο δήμου Πάτμου, περιλαμβάνει πέντε μουσικές βραδιές με σπουδαία έργα της μεγάλης ελληνικής και διεθνούς θρησκευτικής μουσικής δημιουργίας, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτειάς και της προσφυγιάς.

    Συμμετέχουν τρεις χορωδίες, (δύο από την Ελλάδα και μία από την Αρμενία), η ορχήστρα του φεστιβάλ Πάτμου, κορυφαίοι ερμηνευτές Βυζαντινής μουσικής, μονωδοί, σύνολο λαϊκών οργάνων και διακεκριμένοι μουσικοί, ηθοποιοί και τραγουδιστές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί μία μουσικο - θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

    Το φεστιβάλ ανοίγει το Σάββατο 27/8, με το βυζαντινό ορατόριο «Αποκάλυψη του Ιωάννου» -αποσπάσματα της «Αποκάλυψης» από το αυθεντικό κείμενο που έγραψε στο Ιερό Σπήλαιο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, τον 1ο μ.Χ. αιώνα - μελοποιημένα από τον άρχοντα πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο, κορυφαίο ερμηνευτή της Βυζαντινής μουσικής. Μαζί με τη χορωδία «Δομέστικοι Δράμας», ένα σύνολο λαϊκών οργάνων και την παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, το κοινό θα μυηθεί στα μονοπάτια της Βυζαντινής και της παραδοσιακής μουσικής.

    [15] Απορρίφθηκε η έφεση της Google στο πρόστιμο που της επέβαλαν οι ρωσικές αρχές

    Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε υποβάλει η αμερικανική εταιρεία Google για το πρόστιμο που της επέβαλαν οι ρωσικές αρχές κρίνοντας ότι έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά επειδή διέθετε προεγκατεστημένες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ που λειτουργούν με το Android, το δικό της λειτουργικό σύστημα.

    Στις αρχές του μήνα η ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) επέβαλε στην Google πρόστιμο ύψους 438 εκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

    Παρόμοιες διαδικασίες εναντίον της Google έχουν κινηθεί σε πολλές άλλες χώρες ενώ η μία από τις τρεις έρευνες που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορά συγκεκριμένα τη χρήση του λειτουργικού συστήματος Android.

    [16] Το 80% των συνταξιούχων δεν θα δει καμία αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο

    «Τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις τουλάχιστον πολιτικές, μερικοί φροντίζουν να τις κατασκευάσουν», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για νέο σοκ από τον Οκτώβριο στις συντάξεις.

    Ο υπουργός τονίζει για άλλη μια φορά ότι προστατεύονται απολύτως οι κύριες συντάξεις και εξηγεί πως τον Σεπτέμβριο θα γίνει επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων κυρίως του ΙΚΑ. Σημειώνει δε ότι οι μειώσεις θα είναι ανάλογες με αυτές που προέκυψαν τον Αύγουστο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων του Δημοσίου, υπογραμμίζοντας ότι η αναπροσαρμογή αφορούσε κάτι παραπάνω από το 20% των επικουρικών συντάξεων και ότι οι μειώσεις ήταν κάτω από 10%, μεσοσταθμικά μεταξύ 8-10%.

    «Το 80% λοιπόν των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο. Ενδεχομένως να δουν μερικά ευρώ παραπάνω όσοι παίρνουν μια κύρια και μόνο μια επικουρική σύνταξη, γιατί πια το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα γίνεται στο πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό σε αυτό που μπαίνει πράγματι στην τσέπη του συνταξιούχου και όχι στο εικονικό πριν από τις μνημονιακές περικοπές όπως εφαρμοζόταν μέχρι πρότινος», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κατρούγκαλος.

    - Κύριε υπουργέ θα υπάρξει, όπως γράφεταισήμερα, νέο σοκ από τον Οκτώβριο στις συντάξεις, όταν και θα αφαιρεθούν και τα αναδρομικά;

    Τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις τουλάχιστον πολιτικές, μερικοί φροντίζουν να τις κατασκευάσουν. Και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο γίνεται αυτό που έχουμε ήδη προαναγγείλει από τότε που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Δηλαδή, προστατεύονται απολύτως οι κύριες συντάξεις και θα επανυπολογίσουμε όλες τις επικουρικές συντάξεις. Όσοι έχουν άθροισμα σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ ενδεχομένως να δουν κάποιες αναπροσαρμογές στις συντάξεις τους. Αυτό έγινε ήδη τον Αύγουστο, ξέρουμε επομένως τι θα γίνει και τον Σεπτέμβριο για τις υπόλοιπες από αυτές. Τον Αύγουστο έγινε ο επανυπολογισμός κυρίως των συντάξεων του Δημοσίου, τον Σεπτέμβριο θα γίνει επανυπολογισμός κυρίως των συντάξεων του ΙΚΑ. Τι ξέρουμε από τον Αύγουστο; Ότι η αναπροσαρμογή αφορούσε κάτι παραπάνω από το 20% των επικουρικών συντάξεων και ότι οι μειώσεις ήταν κάτω από 10% μεσοσταθμικά μεταξύ 8-10%. Κάτι ανάλογο πρόκειται να γίνει τον Σεπτέμβριο όπως είπα κυρίως για τις συντάξεις του ΙΚΑ. Άρα οι συνταξιούχοι θα δουν τη νέα τους επικουρική όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά τις αναπροσαρμογές. Για τους περισσότερους θα είναι όπως ήταν για το 80% των περιπτώσεων του Αυγούστου. Πράγματι τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο πρόκειται να κρατηθούν για αυτούς τους συνταξιούχους που είχαν μείωση στην επικουρική τους αναδρομικά ποσά, γιατί η μείωση σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε το Μάιο ισχύει από 1ης Ιουνίου.

    - Κύριε υπουργέ, ισχύει η πληροφορία ότι μια πολύ μεγάλη μερίδα συνταξιούχων θα δούνε τον Σεπτέμβρη έως και 38% μειωμένες τις επικουρικές τους συντάξεις;

    Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Ξέρουμε από τα στατιστικά των αναπροσαρμογών του Αυγούστου -και ανάλογα θα είναι τα αποτελέσματα και τον Σεπτέμβριο- ότι τόσο μεγάλη μείωση αφορούσε λιγότερο από το 5% των συνταξιούχων. Όπως είπα προηγουμένως η μεσοσταθμική μείωση για το 20% αυτών που μειώθηκαν οι συντάξεις, επαναλαμβάνω το 80%, δεν είδε καμιά μείωση, αλλά και για αυτό το 20% που είδε μειώσεις η μεσοσταθμική μείωση είναι της τάξης του 8-10%.

    - Με άλλα λόγια θα ήθελα να μου πείτε τι θα περιμένουν να δουν στα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου;

    Όπως έχω πει πράγματι η αλήθεια βρίσκεται στα ΑΤΜ- ούτε στις δηλώσεις εκατέρωθεν ούτε στην παραπληροφόρηση και μάλιστα την κίτρινη ή την... παραπληροφόρηση. Το 80% λοιπόν των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο. Ενδεχομένως να δουν μερικά ευρώ παραπάνω όσοι παίρνουν μια κύρια και μόνο μια επικουρική σύνταξη γιατί πια το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα γίνεται στο πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό σε αυτό που μπαίνει πράγματι στην τσέπη του συνταξιούχου και όχι στο εικονικό πριν από τις μνημονιακές περικοπές όπως εφαρμοζόταν μέχρι πρότινος. Το υπόλοιπο 20% αυτών που παίρνουν επικουρική θα δουν μια αναπροσαρμογή στη σύνταξή τους

    - Η οποία θα είναι πόση;

    Μεσοσταθμικά μπορεί να υπάρχει μια μείωση 8-10%.

    [17] Σημερινό πρόγραμμα Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς

    Μόλις τρεις συμμετοχές, σε ιστιοπλοΐα και στίβο, θα έχει σήμερα η Ελλάδα στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου. Στην ιστιοπλοΐα, οι Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής μετέχουν στη medal race των 470 ανδρών με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Με δεδομένο πως ήδη έχουν εξασφαλίσει το χάλκινο, το ελληνικό δίδυμο θα παλέψει για να βρεθεί είτε στο δεύτερο, είτε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Για να μπορέσουν να κατακτήσουν την κορυφή θα πρέπει οι Κροάτες Σίμε Φαντέλα/Ιγκόρ Μάρενιτς που προηγούνται στην κατάταξη με 12 βαθμούς βαθμούς ποινής λιγότερους, να πάρουν κατάταξη τουλάχιστον έξι θέσεις πίσω από το ελληνικό πλήρωμα. Την ίδια στιγμή οι Αυστραλία Μάθιου Μπέλτσερ/Γουίλ Ράιαν θα πρέπει να καταλάβουν τουλάχιστον μια θέση πιο κάτω από το ελληνικό πλήρωμα στη medal race.

    Στον στίβο, ο Λυκούργος Τσάκωνας θα συμμετάσχειστη γ` ημιτελική σειρά των 200μ., ενώ ο Μιχαήλ Αναστασάκης θ` αγωνιστεί στη β` προκριματική σειρά της σφύρας.

    Το πρόγραμμα των Ελλήνων:

    ΣΤΙΒΟΣ

    17:05 Μιχαήλ Αναστασάκης (σφύρα, β` προκριματικό γκρουπ)

    04:16 ξημερώματα Πέμπτης, Λυκούργος Τσάκωνας (200μ., γ` ημιτελική σειρά)

    ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

    20:05 Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής (470 ανδρών, Medal Race)

    [18] Τι ήθελε ο Νάιτζελ Φάρατζ στη γερμανική πρεσβεία του Λονδίνου;

    Αγωνίστηκε, μεν, για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά εθεάθη στην γερμανική πρεσβεία του Λονδίνου να περιμένει στην ουρά για να πάρει διπλή υπηκοότητα ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party / UKIP). Ο υποστηρικτής του Brexit έγινε για μια ακόμα φορά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Αιτία; Ο 52χρονος Βρετανός εθεάθη στην ουρά των αιτούντων διπλή υπηκοότητα της γερμανικής πρεσβείας του Λονδίνου. Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει μια νεαρή γυναίκα από την Ολλανδία στη σελίδα της στο facebok.

    «Είδα τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ουρά της γερμανικής πρεσβείας να περιμένει μαζί μου και με άλλους ευρωπαίους πολίτες. Νομίζω ότι κατανόησε τι έκανε και προσπαθεί να αποκτήσει σύντομα διπλή υπηκοότητα», έγραψε.

    Ο Φάρατζ, ο οποίος είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και έχει δύο κόρες από αυτόν τον γάμο, αντέδρασε ως εξής σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Δεν σας αφορά καθόλου», είπε τηλεφωνικά στον ιστότοπο Buzzfeed και τo έκλεισε. Το δικαίωμα μόνιμης παραμονής του στη Γερμανία είναι πάντως εξασφαλισμένο λόγω της Γερμανίδας συζύγου του. Kατά την Welt, η βρετανική εφημερίδα Ιndependent έχει πληροφορηθεί από το περιβάλλον του Φάραντζ ότι θεωρεί την εικασία αυτή «μεγάλη σαχλαμάρα. Ο Φάραντζ πήγε στην πρεσβεία για κάποια «ιδιωτική του υπόθεση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2016 - 14:32:44 UTC