Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία στην Ζάκυνθο θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Γ. Χατζηθεοδοσίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η αξιοποίηση της πλατφόρμας ALITRP μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Καμία μείωση για συντάξεις έως 1.300 ευρώ
  • [04] Δ. Αβραμόπουλος: Πρόταση για κυρώσεις 250.000 ευρώ στις χώρες της ΕΕ, που δεν θα συμμετάσχουν στο μηχανισμό μετεγκατάστασης
  • [05] "Λύνουν το χειρόφρενο" οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
  • [06] Σε υπηρεσίες πέντε υπουργείων κατανέμονται οι 1.720 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ έτους 1998, σύμφωνα με απόφαση του Χρ. Βερναρδάκη
  • [07] «Πολλοί πίστεψαν μετά το Brexit ότι η Ευρώπη τελείωσε. Αυτό δεν ισχύει»
  • [08] Με Αλμοδόβαρ ξεκινούν οι Νύχτες Πρεμιέρας
  • [09] Στη Σύνοδο Κορυφής των Αθηνών (9/9) ο Φρανσουά Ολάντ

  • [01] Περιοδεία στην Ζάκυνθο θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης

    Περιοδεία στο νησί της Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκηςτην Τετάρτη 24 Αυγούστου.

    Ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το δήμαρχο του νησιού Παύλο Κολοκοτσά, και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό.

    Στην συνέχεια θα επισκεφθεί τονκόλπο του Λαγανά και θα ξεναγηθεί στην περιοχή ωοτοκίας της χελώνας καρέτα καρέτα.

    Το απόγευμα ο κ.Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει τηλιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου.

    [02] Γ. Χατζηθεοδοσίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η αξιοποίηση της πλατφόρμας ALITRP μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα

    Στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, αλλά και στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στην Ελλάδα από τη χώρα αυτή, αποσκοπεί η ημερίδα που διοργανώνει στις 14 Σεπτεμβρίου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την Alibaba, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Η Alibaba είναι ιδιοκτήτης της πλατφόρμας ALITRIP, που διαθέτει υπηρεσίες τουρισμού στους Κινέζους και ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτιμά ότι η πλατφόρμα αυτή μπορεί να συμβάλει στη σημαντική αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Άλλωστε, όπως θα πει, η Alibaba είναι σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός πλαισίου, όπου ο αριθμός των Κινέζων που έρχονται στην Ελλάδα θα εκτοξευθεί από τις 120.000 στο 1.000.000 ετησίως, σε βάθος χρόνου. "Εφόσον οι συζητήσεις έχουν αίσια κατάληξη", θα επισημάνει, "το αποτέλεσμα θα έρθει από την συνεργασία όλων των μερών: της κυβέρνησης, της Alibaba και των επαγγελματιών του Τουρισμού. Όποιος μπει στο παιχνίδι θα κερδίσει. Απλά και ξάστερα".

    Κύριε Χατζηθεοδοσίου, τι προσδοκίες έχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών από την εκδήλωση που οργανώνει στις 14 Σεπτεμβρίου με την Alibaba και ειδικά για το θέμα του Τουρισμού;

    Ο ρόλος του Επιμελητηρίου, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη εποχή, είναι να βοηθήσει έστω και μια επιχείρηση στην Ελλάδα να αυξήσει το αποτέλεσμά της, να δημιουργήσει έστω και μια θέση εργασίας παραπάνω, να εισφέρει στα Δημόσια έσοδα, έστω και ένα ευρώ παραπάνω. Η αρχή μας είναι «έστω και ένα, είναι αρκετό». Και αυτή η αρχή, είναι ο οδηγός μας για κάθε δράση που αναλαμβάνουμε. Στο σκοτάδι της οικονομίας μας, όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός και οι εξαγωγές είναι το φως στο βάθος του τούνελ. Στη σύγχρονη εποχή, δε, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί σημαντικό παίκτη στην αγορά τουριστικών πακέτων διεθνώς και ειδικά στην Κίνα. Προσκαλέσαμε την Alibaba να έρθει στην Ελλάδα με δυο ξεκάθαρους στόχους: να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Κίνα και να πετύχουμε την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

    Τι υπηρεσίες προσφέρει η Alibaba στον τουρισμό;

    Η Alibaba, είναι ιδιοκτήτης της πλατφόρμας ALITRIP, που διαθέτει υπηρεσίες τουρισμού στους Κινέζους, προσφέροντας αεροπορικά ταξίδια, πακέτα διακοπών κλπ για το εσωτερικό της Κίνας και για το εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσω της πλατφόρμας Alitrip, το 2015 ταξίδεψαν 50.000.000 Κινέζοι. Όταν 450.000.000 Κινέζοι βρίσκονται στο οικοσύστημα της ALIBABA γίνεται κατανοητή η μεγάλη σημασία αυτού του παίκτη του Κινέζικου διαδικτύου.

    Πόσοι Κινέζοι ταξίδεψαν μέσω της ALITRIP το 2015 στην Ελλάδα;

    Τo 2015 ταξίδεψαν 12,5 εκατ. Κινέζοι στην Ευρώπη και από αυτούς ένας ελάχιστος αριθμός, μόλις 120.000 ήρθαν στην Ελλάδα. Από αυτούς τους 120.000, μόλις το 8% ήρθε μέσω της ALITRIP. Εδώ, πρέπει να αναφέρω ότι οι Κινέζοι τουρίστες είναι περιζήτητοι διεθνώς, καθώς ξοδεύουν πολλαπλάσια χρήματα απ΄ ότι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι τουρίστες.

    Και πως πιστεύετε ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα μέσω της ALITRIP;

    Το πρώτο είναι ότι στις 14 Σεπτεμβρίου, στην ημερίδα του ΕΕΑ στο Χιλτον, οι επαγγελματίες του Τουρισμού θα μάθουν από την ίδια την Alibaba πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες της για να αυξήσουν την προσέλκυση Κινέζων στην Ελλάδα. Είναι μια ολόκληρη επιστήμη και βασίζεται όχι απλά στο ότι ο ξενοδόχος θα αναρτήσει το δωμάτιο του ξενοδοχείου του και 10 φωτογραφίες σε μια ιστοσελίδα. Το κλειδί της όλης υπόθεσης είναι το marketing. Γιατί, όπως ξέρουμε ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και χωρίς διαφήμιση οι προσδοκίες πολύ μικρές.

    Το δεύτερο θέμα, ίσως πολύ σημαντικότερο από το πρώτο, είναι ότι την ώρα που συζητάμε βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της Alibaba για τη δημιουργία ενός πλαισίου, όπου ο αριθμός των Κινέζων που έρχονται στην Ελλάδα θα εκτοξευθεί από τις 120.000 στο 1.000.000 ετησίως, σε βάθος χρόνου. Οι συζητήσεις αυτές είναι συνέχεια της συνάντησης που έγινε μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma, στις 6 Ιουλίου στην Σαγκάη. Συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και το ΕΕΑ καθώς συνεισέφερε σημαντικά στο να οργανωθεί η συνάντηση αυτή. Εφόσον οι συζητήσεις έχουν αίσια κατάληξη, το αποτέλεσμα θα έρθει από την συνεργασία όλων των μερών: της κυβέρνησης, της Alibaba και των επαγγελματιών του Τουρισμού. Όποιος μπει στο παιχνίδι θα κερδίσει. Απλά και ξάστερα.

    Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν είναι το Επιμελητήριο των τουριστικών επαγγελμάτων, πώς δικαιολογείται η ενασχόληση σας με τον Τουρισμό, έστω και έμμεσα;

    Όποιος πιστεύει ότι η οικονομία είναι ανεξάρτητα κομμάτια λανθάνει σοβαρά. Εμείς θεωρούμε ότι είμαστε ένα με τον τουριστικό κλάδο, με την βιομηχανία, με όλους. Εκτός του ότι μεγάλο μέρος των υπηρεσιών εστίασης είναι μέλη μας. Όταν δουλέψει ο τουριστικός κλάδος θα έχει δουλειά και η υπηρεσία που είναι μέλη μας, θα έχει δουλειά και ο ασφαλιστικός κλάδος που είναι μέλη μας, θα έχουν δουλειά τα Κέντρα ξένων γλωσσών που είναι μέλη μας, θα έχουμε περισσότερη δουλειά όλοι μας. Για το ΕΕΑ κάθε δράση βλέπει την οικονομία ως ένα. Και έτσι πιστεύομε ότι θα βγούμε από τον βάλτο. Άλλωστε, στην συγκεκριμένη ενέργεια έχουμε καλέσει για συμμετοχή όλους τους φορείς του Τουρισμού, οι οποίοι ως ειδικοί θα παραλάβουν από ένα σημείο και θα δημιουργήσουν σημαντικές συνέργιες στη συνέχεια. Εμάς το χρέος μας σταματάει ως το σημείο που οι ειδικοί θα κάνουν καλύτερα αυτό που ξέρουν.

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Καμία μείωση για συντάξεις έως 1.300 ευρώ

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις έως 1.300 ευρώ έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ1.

    Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε, πάντως ότι για πάνω από 1.300 ευρώ η κύρια σύνταξη παραμένει ίδια, αλλά η επικουρική επανυπολογίζεται. «Θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις σε πολλές κύριες συντάξεις, επειδή η εισφορά του 6% για την υγεία εφαρμόζεται επί του πραγματικού ποσού και όχι του υψηλότερου, εικονικού». Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότεροι από 20% των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα θα δουν μειώσεις από 8% έως 10% μεσοσταθμικά.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιζητεί συμμαχίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων και ομαδικών απολύσεων και αυτό θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει σε διεθνές συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα με τη συμμετοχή υπουργών Εργασίας και ευρωπαϊκών συνδικάτων, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο που είναι ασύμβατο με τις θέσεις του ΔΝΤ σ? αυτά τα ζητήματα. «Σκοπός είναι να επιστρέψουμε στις συλλογικές διαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε.

    Ειδικά, για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας και όχι απολύσεις και μόνο το ΔΝΤ ζητά να αλλάξει ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις. Θέλουμε ο κατώτατος μισθός να επιστρέψει στη συλλογική διαπραγμάτευση, συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς αν το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι βιώσιμο, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι το σύστημα έπρεπε να γίνει πρώτα δίκαιο με την εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους. Εκτός από δίκαιο, θα έπρεπε να υπάρχει αντιστάθμιση των εισφορών και των παροχών και να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Επίσης, πρέπει να φύγει η χώρα από την κρίση που είναι η οικονομική προϋπόθεση.

    Η μείωση των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού θα βοηθήσει την ανάπτυξη της οικονομίας, γιατί δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, τόνισε ο υπουργός.

    Ερωτηθείς τι θα γίνει με όσους έχασαν το ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη εκδοθεί και ορισμένα μέτρα θα ισχύσουν από Σεπτέμβριο και άλλα αργότερα. Όμως, οι δικαιούχοι θα τα λάβουν αναδρομικά από τον Αύγουστο. Η κάρτα αλληλεγγύης θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο, ενώ, όπως τόνισε, «ελπίζουμε η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να ισχύσει άμεσα».

    Για όσους χάσουν το ΕΚΑΣ στο τέλος του 2018, ο ίδιος υπογράμμισε ότι πολλοί από αυτούς θα δουν αύξηση στην κύρια σύνταξή τους, προσθέτοντας ότι η εθνική σύνταξη είναι γενική και δεν έχει προνοιακό χαρακτήρα, όπως το ΕΚΑΣ, αλλά αυτά αντέχει η οικονομία.

    Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των συνδικάτων, ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της αυτοχρηματοδότησής τους, όπως γίνεται στην Ευρώπη. Όμως, δεσμεύθηκε να προηγηθεί συζήτηση με τα συνδικάτα, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν επιθυμεί το θέμα να είναι αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά εσωτερικής συζήτησης.

    Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η μετάβαση στο νέο καθεστώς χρηματοδότησης των συνδικάτων θα γίνει σταδιακά από το 2017, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Τα συνδικάτα πρέπει να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, για να είναι αυτόνομα και ανεξάρτητα.

    Στο ζήτημα της ανεργίας, ο ίδιος παρατήρησε ότι τα νέα από το μέτωπο της απασχόλησης είναι μεν καλά με ρεκόρ 15ετίας, αλλά οι μισές, νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Ο αναπτυξιακός νόμος θα ενισχύσει την τάση για αύξηση της απασχόλησης, προσέθεσε.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στην αδήλωτη εργασία, προσθέτοντας ότι προωθείται πρόγραμμα για την αντιμετώπισή του με τη συνεργασία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που έχει εμπειρία. «Η ?μαύρη? εργασία είναι βαρίδι για την οικονομία και πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι».

    Επίσης, παρατήρησε ότι ένα μέρος της «μαύρης» εργασίας είναι γκρίζο, υπό την έννοια ότι κάποιοι εργαζόμενοι απασχολούνται πολλές ώρες, αλλά πληρώνονται και δηλώνονται ως μερικής απασχόλησης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι έχει προσδιορισθεί πλέον ένα αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των εισφορών ανάλογα με την επιχείρηση.

    Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την άποψη ότι αυτή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα καταβληθεί μέσα στο Σεπτέμβριο με την υλοποίηση των μέτρων που εκκρεμούν.

    [04] Δ. Αβραμόπουλος: Πρόταση για κυρώσεις 250.000 ευρώ στις χώρες της ΕΕ, που δεν θα συμμετάσχουν στο μηχανισμό μετεγκατάστασης

    Πρόταση για την επιβολή κυρώσεων, σε εκείνες της χώρες της Ε.Ε. που αρνούνται να υλοποιήσουν τη συμφωνία για κατανομή των προσφύγων, έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ? επιβεβαίωσε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος.

    Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιβολή «εισφοράς αλληλεγγύης» ύψους 250.000 ευρώ ανά αιτούντα άσυλο, στα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό κατανομής προσφύγων. Το ποσό θα εισπράττεται από τα κράτη που τελικά θα προσδιορίζονται ως υπεύθυνα για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

    Αναφορικά με τις καθυστερήσεις και την άρνηση κρατών-μελών να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως η Επιτροπή έχει εκδώσει από τις 16 Μαρτίου, τέσσερις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση των προσφύγων, στην τελευταία από τις οποίες διαπιστώνεται ότι έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος στη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις που προβλέπονται στις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες». «Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να υποβάλλει τακτικά εκθέσεις και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναλάβει δράση σε περίπτωση που κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους» σημειώνει στην απάντησή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

    [05] "Λύνουν το χειρόφρενο" οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

    Πιάνουν τιμόνι από αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ύστερα από την άρση της επίσχεσης εργασίας που αποφάσισαν νωρίτερα στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής τους, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου τους Δημήτρης Τσερμενίδης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας εάν διαπιστώσουμε ότι μας εμπαίζουν".

    Όπως μας διευκρίνισε ο Δημήτρης Τσερμενίδης, "είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα. εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του σωματείου σημείωσε: "αύριο το πρωί θα πάμε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασίσουμε εάν τελικά προχωρήσουμε στις αγωγές, που είχαμε αποφασίσει να καταθέσουμε το πρωί, ως απάντηση στην νομική κίνηση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ".

    Υπογραμμίζεται ότι στόχος της σύσκεψης την προσεχή Πέμπτη, είναι να δοθεί ένα πρόγραμμα από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Τονίζεται ότι στους 2.300 εργαζομένους του ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ.

    [06] Σε υπηρεσίες πέντε υπουργείων κατανέμονται οι 1.720 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ έτους 1998, σύμφωνα με απόφαση του Χρ. Βερναρδάκη

    Αίσιο τέλος λαμβάνει η πολύχρονη αναμονή 1.720 επιτυχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το 1998, καθώς κατανέμονται σε πέντε υπουργεία και σε εποπτευόμενους φορείς τους, με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης και που αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

    Πρόκειται για συμμετέχοντες στον γραπτό διαγωνισμό 8/1997 του ΑΣΕΠ που εντάχθηκαν σε πίνακα διοριστέων που κατάρτισε το ΑΣΕΠ, καθώς πέρασαν τη βαθμολογική βάση. Ο δρόμος της επαγγελματικής αποκατάστασής τους άνοιξε τον περασμένο Μάιο με την προκήρυξη 1ΕΓ/2016 του κ. Βερναρδάκη, στην οποία ζητήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δημοσίων υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του δημόσιου τομέα.

    Έτσι, 434 επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 243 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 1.043 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) κατανέμονται σε ισάριθμες οργανικές θέσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ασύλου), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εισαγγελίες πρωτοδικών, πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία, εφετεία, φυλακές κ.λπ.), Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας), Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κεντρική υπηρεσία, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ.λπ.) και Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία, μουσεία, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών κ.λπ.).

    [07] «Πολλοί πίστεψαν μετά το Brexit ότι η Ευρώπη τελείωσε. Αυτό δεν ισχύει»

    Η Ευρώπη «δεν έχει τελειώσει» μετά το Brexit, διεμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από το αεροπλανοφόρο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, στα ανοικτά της ιταλικής νήσου Βεντοτένε, έχοντας στο πλευρό του την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    «Πολλοί πίστεψαν μετά το Brexit ότι η Ευρώπη τελείωσε. Αυτό δεν ισχύει», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, λίγο προτού παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με την Μέρκελ και τον Ολάντ, με τους οποίους θα συζητήσει τους τρόπους που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή, μετά το σοκ της απόφασης των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψουν την Ένωση.

    «Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, είναι ο κατακερματισμός, η διαίρεση» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    Η συνάντηση των τριών ηγετών σήμερα στη Μεσόγειο πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την 16η Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα κι η οποία συγκλήθηκε στον απόηχο του Brexit.

    Η Άγγελα Μέρκελ από την πλευρά της επισήμανε ότι η προσφυγική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η ΕΕ θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών αυτού του δείπνου εργασίας.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον Ιταλό πρωθυπουργό επισκέφθηκαν τον τάφο του Αλτιέρο Σπινέλι, του «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης», που βρίσκεται στη νήσο Βεντοτένε. Ο Ματέο Ρέντσι αναφέρεται συχνά στο έργο του άνδρα που θεωρείται ως ένας εκ των μεγάλων εμπνευστών του ευρωπαϊκού σχεδίου, τον οποίο ο Μπενίτο Μουσολίνι φυλάκισε το 1941 σε αυτή τη νήσο, μεταξύ της Ρώμης και της Νάπολης.

    [08] Με Αλμοδόβαρ ξεκινούν οι Νύχτες Πρεμιέρας

    Με τη «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ σηκώνει αυλαία το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας στις 21 Σεπτεμβρίου.

    Ένας οικείος και απολύτως αφοσιωμένος ύμνος στη γυναικεία φύση, από έναν σκηνοθέτη ο οποίος έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας του αποθεώνοντας τις θηλυκές υπάρξεις της ζωής και του μυαλού του, είναι η «Julieta» η ολοκαίνουργια, εικοστή ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

    Μετά από το ευφάνταστο «Δεν Κρατιέμαι» και το μυστηριώδες «Δέρμα που Κατοικώ», ο βραβευμένος με όσκαρ δημιουργός του «Ψηλά Τακούνια» και του «Όλα για τη Μητέρα μου», επιστρέφει διασκευάζοντας σε μια ενιαία πλοκή τρία διηγήματα της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας, καναδικής καταγωγής συγγραφέα Άλις Μονρό.

    Ηρωίδα της νέας ταινίας του 66χρονου Ισπανού δημιουργού είναι η Julieta, μία καθηγήτρια κλασικών σπουδών, η οποία έχει περάσει το καθοριστικό σύνορο των 50 ετών και θεωρητικά διάγει μια ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή. Μία τυχαία συνάντηση, με μία παλιά της γνώριμη, θα συμβάλλει καταλυτικά, ώστε να ξυπνήσουν τα για χρόνια κρυμμένα φαντάσματα του παρελθόντος της. Η Julieta, θα έρθει αντιμέτωπη με αξεδιάλυτα μυστήρια, ανοιχτά τραύματα και εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τον άντρα που αγάπησε, την κόρη που έφερε στη ζωή, τους δικούς της γονείς και τον ίδιο της τον εαυτό.

    Η Έμα Σουάρεζ και η Αντριάνα Ουγκάρτε πρωταγωνιστούν στο «Julieta», ενώ σε δεύτερους ρόλους θα δούμε την Ίνμα Κουέστα, την Πιλάρ Κάστρο και την ηθοποιό - μούσα του Πέτρο Αλμοδόβαρ, Ρόζι ντε Πάλμα.

    Η πρεμιέρα της ταινίας «Julieta» θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις). Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

    Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

    [09] Στη Σύνοδο Κορυφής των Αθηνών (9/9) ο Φρανσουά Ολάντ

    Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα τη διεξαγωγή "στις αρχές Σεπτεμβρίου" στην Ελλάδα μιας "συνόδου της Νότιας Ευρώπης" με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    "Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

    Ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα. Η σύνοδος αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Έχουν προσκληθεί σ' αυτή η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και έξι χρόνια μια οικονομική κρίση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια των πιστωτών της. Η χώρα χρειάσθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί μια χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική ροή που την οδήγησε να ζητήσει επίσης τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει μια οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.

    Η Αθήνα έχει εξάλλου καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη βοήθειας από τις άλλες χώρες της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.

    ---Έχουν αποδεχθεί να συμμετάσχουν όλοι οι ηγέτες των χωρών της νότιας Ευρώπης

    Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν πως σε ότι αφορά την Σύνοδο, την συμμετοχή τους στην οποία επιβεβαίωσαν όλοι οι ηγέτες από την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Κύπρο και την Ελλάδα, η βασική επιδίωξη θα εστιαστεί στην διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό.

    Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν, πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να διαμορφώσει και να καταθέσει ένα ακόμα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο προς συζήτηση μεταξύ των ηγετών για τα ζητήματα αυτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 August 2016 - 18:32:36 UTC