Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Απαιτούμε συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο
  • [02] Ανεπίσημη συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στην Κρήτη
  • [03] Τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Ν. Βούτση βράβευσε ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών
  • [04] Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου εγκαινίασε ο ΠτΔ,Πρ. Παυλόπουλος

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Απαιτούμε συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο

    Μήνυμα στους δανειστές ότι «απαιτούμε» συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, στέλνει με συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    Τόνισε, απαντώντας στο αν εκτιμά ότι η απομείωση του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί έως την ολοκλήρωση της θητείας του Μπ. Ομπάμα, ότι ο δρόμος για την απομείωση του χρέους έχει ανοίξει μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, με την Ελλάδα να έχει τηρήσει την συμφωνία, ενώ αναμένει να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι της. «Ο ορίζοντας για τη συμφωνία αυτή είναι το τέλος του χρόνου» τόνισε.

    Ο πρωθυπουργός επίσης, ερωτηθείς αν θεωρεί θετική τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, είπε ότι το σημαντικότερο για την Ελλάδα είναι η έκλειψη της αβεβαιότητας, και γι? αυτό έχει ζητήσει απ? όλους να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους όσο το δυνατόν ταχύτερα.

    «Σε κάθε περίπτωση αυτό στο οποίο επιμένουμε είναι ότι η συμφωνία είναι συμφωνία και θα πρέπει να εφαρμοστεί απ? όλους, είτε έχουν εκλογές τον επόμενο χρόνο στη χώρα τους είτε όχι» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα διεκδικήσει μείωση των πλεονασμάτων για μετά το 2018, σημείωσε ότι η μείωση των πλεονασμάτων συναρτάται με την απόφαση που θα λάβει η ΕΕ για την απομείωση του χρέους, και υπενθύμισε ότι «η Ευρώπη έχει δεσμευτεί σ? αυτήν την κατεύθυνση με τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου, και την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου, που αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει ή όχι στο πρόγραμμα».

    Σε ό,τι αφορά την εξεύρεση χρημάτων για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές για την οικονομία αποδείξαμε ότι η κοινωνική πολιτική είναι η πρώτη μας φροντίδα», προσθέτοντας ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης η εξεύρεση πόρων για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο οι συνθήκες στην οικονομία θα βελτιώνονται τόσο θα διευρύνονται οι δυνατότητες άσκησης κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης.

    Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, είπε ότι «κόκκινη γραμμή μας είναι να μην πάμε πουθενά πίσω από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο».

    Αναφορικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, είπε ότι ο κρίσιμος σταθμός είναι η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. «Αυτό θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Τότε η χώρα θα μπορεί να βγει στις αγορές» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με σοβαρό και μελετημένο τρόπο.

    Με αφορμή τη συμμετοχή του στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ο πρωθυπουργός παρομοιάζει την επί χρόνια πορεία της Ευρώπης με εκείνη του υπνοβάτη που βαδίζει προς τον γκρεμό, και επισημαίνει πως «το Brexit είτε θα ξυπνήσει τις ευρωπαϊκές ηγεσίες είτε θα είναι η αρχή του τέλους της ΕΕ».

    Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως το Βερολίνο εξακολουθεί να λειτουργεί ως το ταμιευτήριο της Ευρώπης με τα υπερβολικά πλεονάσματα, τους «παγωμένους» μισθούς και τον χαμηλό πληθωρισμό, την ίδια στιγμή που ο ελλειμματικός Νότος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στην ανεργία και στην αποανάπτυξη. «Αν αυτό συνεχιστεί, θα δούμε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και σε δημοψηφίσματα. Αν το δόγμα Σόιμπλε για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και ειδικές οικονομικές ζώνες υποβαθμισμένου εργατικού δυναμικού χαμηλού κόστους δεν εγκαταλειφθεί, η Ευρώπη θα βρεθεί στα όρια της αποσύνθεσης», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως είναι αναγκαίο «όχι να φτιάξουν τη δική τους ομαδοποίηση, αλλά σε συνεργασία και με άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας να μιλήσουν για την ανάγκη κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής με επείγουσες πρωτοβουλίες μεταφοράς πόρων προς την περιφέρεια για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα «εμφανή αποτελέσματα της επιλογής των σοσιαλδημοκρατών να συμπορευθούν με τη δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό από τη δεκαετία του '90», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η συνειδητοποίηση του αδιεξόδου αυτής της επιλογής «είναι εξαιρετικά θετική γιατί δημιουργεί προοπτικές» και χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά σημαντική» την υιοθέτηση της πρότασής του από τους Σοσιαλιστές για συζήτηση προς εξεύρεση κοινών τόπων με την Αριστερά και τους Πράσινους.

    Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη προχωρά πέρα απ? αυτό το σκεπτικό και τονίζει πως το ζήτημα της Ευρώπης δεν είναι μόνο ιδεολογικό, αλλά και ζήτημα διαφορετικών ταχυτήτων.

    Προσθέτει ότι ο Νότος πρέπει πλέον να αναζητήσει δραστικότερους τρόπους παρέμβασης στην ευρωπαϊκή πολιτική, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να είμαστε η φτωχή περιφέρεια της ΕΕ, θέλουμε να είμαστε ένα νέο κέντρο με ατζέντα και θετικές προτάσεις για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

    Σε ό,τι αφορά την ΝΔ ανέφερε ότι το αίτημα για εκλογές «έχει γυρίσει μπούμερανγκ» στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι στη ΝΔ «δεν βγήκε» η προεξόφληση αποτυχίας της πρώτης αξιολόγησης και η προσπάθεια να καρπωθεί το πολιτικό κόστος που υπολόγιζε ότι θα προκύψει και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019. Έως τότε, δηλαδή, που θα γίνει δεκτό το αίτημά τους».

    Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρωθυπουργός αφού τόνισε ότι αυτή βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και δεν χρήζει περαιτέρω σχολίων, είπε πως διαπιστώνει με αφορμή την υπόθεση αυτή πως έχει προκύψει σοβαρή ?και καθόλου υπόγεια - εσωτερική ένταση στη ΝΔ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε υπόγειες συμμαχίες με οποιονδήποτε. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοικτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις ούτε τις αντιπαραθέσεις» σημείωσε.

    Ερωτηθείς αν η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή είναι άλλη από εκείνη του Αντώνη Σαμαρά ή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «αυτό που βλέπουμε είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε πως «ακολουθούν πρακτικές μιας διαρκώς έξαλλης και ασυνάρτητης αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι αν συνεχίσουν έτσι θα έχουν μεγάλη δυσκολία να ανασυγκροτηθούν σε σοβαρό πολιτικό χώρο και είναι κρίμα γιατί ο τόπος χρειάζεται μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση».

    Αναφορικά με τα κριτήρια ενδεχόμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού "που έχει προεξοφληθεί για μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ", ο πρωθυπουργός είπε "ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματικότητα είναι διαρκή ζητούμενα. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε όταν είναι η κατάλληλη στιγμή".

    Είπε ότι η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμία περίπτωση από το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, το οποίο χαρακτήρισε «εθνικό θέμα και θέμα τιμής για τη χώρα», προσθέτοντας ότι «θα διαμορφώσουμε έναν οδικό χάρτη με στόχο να κλείσει το θέμα αυτό με τον τρόπο που πρέπει».

    Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δυστυχώς για το παρακράτος της διαπλοκής ο διαγωνισμός θα γίνει, και θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Τουρκία και θεωρεί ότι «η ομαλοποίηση θα είναι επωφελής γι? όλους», υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και «στηρίξαμε την εκλεγμένη κυβέρνηση από θέση αρχής».

    Θεωρεί επίσης θετικό το γεγονός ότι «οι σχέσεις με τη γειτονική χώρα δεν έχουν διαταραχθεί και ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό εξακολουθεί να εφαρμόζεται».

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει Plan B σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας για το προσφυγικό, είπε ότι «συνήθως για Plan B μιλούν όσοι δεν θέλουν ή δεν τους αρέσει το Plan Α και διστάζουν να το πουν καθαρά. Εμείς πριν από κάθε άλλη σκέψη παλεύουμε για να μην καταρρεύσει η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά».

    «Όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για να συνεχίσει να λειτουργεί και αυτό είναι κάτι που αφορά τόσο την Τουρκία όσο και την ΕΕ. Δεν βλέπω κανέναν που να έχει συμφέρον να σταματήσει η εφαρμογή της Συμφωνίας. Η Ελλάδα έχει διαχειριστεί με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο την προσφυγική κρίση παρά τα προβλήματα και την πολυπλοκότητα της. Και θα συνεχίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο» κατέληξε στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

    [02] Ανεπίσημη συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στην Κρήτη

    Ανεπίσημη συνάντηση θα έχει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κρήτη, προς τον οποίον είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί.

    [03] Τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Ν. Βούτση βράβευσε ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση βράβευσε ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, στις Πρέσπες, πριν από τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη.

    Τις βραβεύσεις ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Λιάνης, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική τιμή την παρουσία του κ. Παυλόπουλου και του κ. Βούτση στις εκδηλώσεις «Πρέσπεια 2016».

    «Ευχαριστώ θερμώς γι' αυτή την εξαιρετική τιμή. Ξέρετε, ο Γιώργος ο Λιάνης το ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ότι έχω εδώ και χρόνια κλείσει στην ψυχή μου τις Πρέσπες και τα Πρέσπεια. Και το έχω πράξει εκπληρώνοντας οφειλόμενο χρέος απέναντι στον ιερό και ευλογημένο αυτό τόπο της Μακεδονίας, από τα νερά του οποίου αναβλύζει πάντοτε ζωντανή και αενάως διδάσκουσα η αληθινή ιστορία του έθνους των Ελλήνων», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    «Έχω την τιμή να είμαι μαζί σας, σας ευχαριστώ όλους. Η Βουλή πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία, πρέπει να δίνει το παράδειγμα με την παρουσία της, έτσι ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την κρίση αυτόν τον χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

    Ο κ. Λιάνης απένειμε βραβεία, επίσης, στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, στην Κατερίνα Παναγοπούλου, στη ΔΕΗ και στον όμιλο Μυτιληναίου.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

    [04] Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου εγκαινίασε ο ΠτΔ,Πρ. Παυλόπουλος

    Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου Φλώρινας εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.Η Βιβλιοθήκη φέρει το όνομα του πρώην υπουργού και βουλευτή και σήμερα καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στις Πρέσπες Γιώργου Λιάνη, καθώς έγινε πράξη χάρη στις δικές του προσπάθειες και του Δήμου Αμυνταίου.

    Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου θα είναι συνδεδεμένη ηλεκτρονικά με τη βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και μέσω αυτής και με άλλες μεγάλες βιβλιοθήκες.

    «Πραγματική κυψέλη πνεύματος» χαρακτήρισε τη Βιβλιοθήκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ξεναγήθηκε σε αυτή από τον δήμαρχο Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη και τον Γιώργο Λιάνη και αμέσως μετά δήλωσε: «Συγχαίρω τον Δήμο Αμυνταίου για την πρωτοβουλία αυτή, της δημιουργίας της δημόσιας βιβλιοθήκης, που για να ολοκληρωθεί, βεβαίως, προϋποθέτει τη συνδρομή της πολιτείας, η οποία θα είναι αμέριστη. Τα συγχαρητήρια μου εξηγούνται από το ότι κάθε Δημόσια Βιβλιοθήκη είναι μια πραγματική κυψέλη πνεύματος, μέσω της οποίας η πολιτεία επιτελεί, έναντι των πολιτών της, μια πολύ σημαντική αποστολή. Ειδικά, όμως, στον τόπο μας αυτή η αποστολή αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία, γιατί εμείς οι Έλληνες φέρουμε τη βαριά κληρονομιά που μας αφήνει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, η αρχαία ελληνική παιδεία και, βεβαίως, η μήτρα αυτή του σύγχρονου πολιτισμού μας. Εδώ στο ακριτικό Αμύνταιο, λοιπόν, αυτή τη λειτουργία θα επιτελέσει τούτη η Βιβλιοθήκη, η οποία μέσα από τη συνδρομή και της Βουλής των Ελλήνων θα έχει σύνδεση ηλεκτρονική με πολλές άλλες Βιβλιοθήκες και φυσικά με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής».

    Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την προσφορά του κ. Λιάνη, ο οποίος παραχώρησε και το προσωπικό του αρχείο σε αυτή, και σημείωσε: «Εδώ θέλω να εξάρω την πολύ σημαντική- ανεκτίμητη θα έλεγα-προσφορά του φίλου, του Γιώργου Λιάνη για τη δημιουργία αυτής της Βιβλιοθήκης. Ο Γιώργος Λιάνης αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, και με την προσφορά του αυτή ότι είναι αυτό που λέμε, αλλά στην ουσία, άξιο τέκνο της ιερής γης της Φλώρινας».

    «Αυτή η Δημόσια Βιβλιοθήκη είναι η πρώτη πράξη για να δημιουργηθεί στο Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή ένας φάρος πολιτισμού», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Αναφέρθηκε και στην προσφορά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που προχωράει και διακρίνεται και επισήμανε ότι αυτός ο τόπος έχει ανάγκη να σφυρηλατήσει την πολιτιστική του ταυτότητα και δεν πρέπει να υπάρχει η αντίληψη ότι κάποιες περιοχές είναι περισσότερο προικισμένες από το κρατικό ενδιαφέρον.

    Υπογράμμισε τη σημασία της συνέργειας ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον (Δήμος Αμυνταίου) και έναν ιδιώτη (Γιώργος Λιάνης) και είπε πως χωρίς τον Δήμο ή χωρίς τον κ. Λιάνη δεν θα μπορούσε να γίνει.

    Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Αμυνταίου θα ενταχθεί στο Σύστημα Δημόσιων Βιβλιοθηκών και θα επιδιωχθεί να βρεθεί εξειδικευμένο προσωπικό για τη λειτουργία της, με άνοιγμα στην κοινωνία και όχι ως αποθήκη βιβλίων. Με τους πρώτους διορισμούς που θα κάνει η κυβέρνηση θα διορίσει μόνιμο προσωπικό στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της χώρας και η Βιβλιοθήκη του Αμυνταίου θα είναι από τις πρώτες που θα στελεχωθούν.

    Ο Γιώργος Λιάνης επικαλέστηκε τον Μπόρχες που όταν τον ρώτησαν πως αντιλαμβάνεται τον παράδεισο απάντησε σαν μια Βιβλιοθήκη. Έτσι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου ως τον δικό του παράδεισο στη γενέτειρα του. Έξω από το κτίριο υπάρχουν παλιά βαγόνια του ΟΣΕ, κάποια από τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο στην κινηματογραφική ταινία «Το μετέωρο βήμα του πελαργού».

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης.

    Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Πέτη Πέρκα, οι βουλευτές Κώστας Σέλτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Αντωνιάδης (Ν.Δ.), ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ο απόστρατος στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης κ.α. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2016» απόψε θα δοθεί συναυλία στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες με τον Διονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη. Αύριο θα γίνει συζήτηση στη Φλώρινα για το προσφυγικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκαλυπτήρια μνημείου για τον αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Ν. Βούτσηβράβευσε ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 August 2016 - 20:32:44 UTC