Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Να αλλάξει τώρα θέση η ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [02] Το Πεκίνο θα προωθήσει την ανατροπή του εμπορικού προστατευτισμού
  • [03] Δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας εξήγγειλε η Ρ. Αντωνοπούλου
  • [04] Εκλογή μητροπολίτη Σμύρνης για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή
  • [05] Μ. Τσαβούσογλου Η συμφωνία για το πρσφυγικό δεν είναι δεδομένη
  • [06] Κιργιστάν: Έκρηξη στην πρεσβεία της Κίνας

  • [01] Ν. Παππάς: Να αλλάξει τώρα θέση η ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

    Κάλεσμα προς τη ΝΔ να ανασκευάσει, να ανακαλέσει και να αλλάξει τη γραμμή της περί ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στους συμμετέχοντες σ' αυτόν ότι «δεν υπάρχει τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας», απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παππάς απευθύνθηκε από το βήμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως πρέπει σήμερα να ανασκευάσει, να ανακαλέσει και να αλλάξει την γραμμή της περί ακύρωσης του διαγωνισμού. «Τι λέει ότι θα κάνει η ΝΔ δηλαδή; Θα δοθούν άδειες μετά από 30 χρόνια σε αυτή τη χώρα για πρώτη φορά νόμιμες κι αν ποτέ πάρει την εξουσία θα τις ανακαλέσει και θα επιστρέψει τα λεφτά; Και θα τις δώσει μετά σε ποιους; Θα επαναφέρει αυτό το καθεστώς;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς, ζητώντας «στοιχειώδη γενναιότητα και λογική» από τη ΝΔ.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, αντί να κάνει κριτική σε αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να ανακαλέσει, να μην κοροϊδεύει τον λαό, να αναφερθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες λένε εδώ και χρόνια ότι το καθεστώς αυτό είναι παράνομο, αλλά και να αναφερθεί στις τελευταίες αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίες αναφέρουν στο σκεπτικό τους ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον για την ταχεία ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

    «Αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμόσει και το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε ο κ. Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στους προκατόχους του υπουργούς λέγοντας πως «για λίγα λεπτά δημοσιότητας πήραν το ξίφος και επιτίθενται» και καλώντας τους να τιμήσουν το παρελθόν τους και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί δεν έγινε διαγωνισμός στη δική τους θητεία. «Τους έβαλε κάποιος τρικλοποδιές; Τους πίεσε κάποιος; Έβαλαν οι ίδιοι τρικλοποδιά στον εαυτό τους;» διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας κι επισήμανε ότι αυτά περιμένει να ακούσει ο ελληνικός λαός «κι όχι φθηνή κριτική».

    Ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής και στους συμμετέχοντες, διαμηνύοντας πως «τρόπος για υπέρβαση της νομιμότητας δεν υπάρχει» και «κανένας δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του». «Οι νόμοι ισχύουν γι' όλους ανεξαρτήτως ονόματος, ανεξαρτήτως ένδοξου παρελθόντος και μέλλοντος. Τελεία και παύλα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατεί δημόσιους λειτουργούς να παρακάμψει την πρώτη διαδικασία, η οποία είναι διαφανής και κρυστάλλινη, για τον διαγωνισμό πλανάται πλάνη οικτρά και νομίζει ότι ζει σε προηγούμενες εποχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σημείωσε επιπροσθέτως πως πολλοί τολμούν σήμερα, όπως και η ΝΔ, να υποστηρίζουν ότι είναι παρωδία ο διαγωνισμός αυτός, ο οποίος έχει εννέα συμμετέχοντες για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και αντέτεινε: «Δεν ήταν παρωδία η ανοιχτή μεθόδευση, με την οποία παρέδωσαν τον αέρα της χώρας - η οποία αποτέλεσε την συνεύρεση των υπαρχόντων κακώς εχόντων και μη αδειοδοτημένων πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών - παρέδωσαν τον αέρα της χώρας;» ρώτησε προς το Σώμα ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας πως υπήρξε μία μεθόδευση και προσθέτοντας πως τα πράγματα σε σχέση με αυτή τη σύμβαση πρέπει να πάρουν τον δρόμο τους.

    «Τι να συγκρίνει κανείς; Τον διαγωνισμό που διεξάγεται τώρα και έχει πάρα πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την εταιρική μορφή, με τον διαγωνισμό της DIGEA, τον διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου, ο οποίος άφηνε να συμμετέχουν ακόμη και μονοπρόσωπες εταιρείες και δεν είχε ως προαπαιτούμενο κανέναν έλεγχο για την προέλευση των κεφαλαίων; Έναν διαγωνισμό ο οποίος παραβίαζε την αρχή η οποία παντού επιζητούμε να εφαρμόζεται παντού, να μην είναι ίδιος ο πάροχος δικτύου με τον πάροχο περιεχομένου;» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

    Τέλος, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων και τον ειδικό επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, οι οποίοι δεν εισπράχθηκαν κατά το παρελθόν ενώ ήταν ψηφισμένοι από τη Βουλή». «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και ειδικά καθώς ο λαός διανύει μια τέτοια δύσκολη περίοδο» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Χ. Σπίρτζης: Διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης

    Ν. Παππάς: Μηνυτήρια αναφορά θα υποβάλει η ΕΡΤ εναντίον του ΣΚΑΙ για κλοπή της εικόνας της

    [02] Το Πεκίνο θα προωθήσει την ανατροπή του εμπορικού προστατευτισμού

    Η διάσκεψη των κρατών-μελών της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, θα λειτουργήσει ως κυρίαρχη πλατφόρμα για την ανατροπή του εμπορικού προστατευτισμού, αλλά και την καλλιέργεια νέας δυναμικής στην ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου, επισημαίνουν αναλυτές στο Πεκίνο.

    Υπό την προεδρία της Κίνας, στην ομάδα των G20, οι υπουργοί Εμπορίου των κρατών-μελών συναντώνται περιοδικά, ενώ προωθείται και η υιοθέτηση κανόνων στις παγκόσμιες επενδύσεις.

    Η διάσκεψη των χωρών της ομάδας G20 θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην πόλη Χανγκτσόου, στα ανατολικά της Κίνας και σε μία περίοδο κατά την οποία, η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου είναι χαμηλότερη από το ποσοστό ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ, δρομολογώντας ένα παράδοξο οικονομικό φαινόμενο, σημειώνει ο Ζανγκ Γιουγιάν, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Πολιτικής, στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

    Οι οικονομολόγοι προσπαθούν να εξηγήσουν τη μείωση της ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου, την οποία, πολλοί αποδίδουν στον αυξημένο προστατευτισμό, σε μία περίοδο έντονων οικονομικών και επενδυτικών προκλήσεων.

    Το Πεκίνο, από την πλευρά του, φιλοδοξεί ότι θα προωθεί πρακτικές λύσεις που μπορούν ν' αντιστρέψουν τη στασιμότητα που χαρακτηρίζει τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία κατά την περίοδο που διανύουμε.

    [03] Δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας εξήγγειλε η Ρ. Αντωνοπούλου

    Μικρή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας διαπίστωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας ?αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας? Ράνια Αντωνοπούλου, τονίζοντας ότι στόχος της είναι αυτή η ανάκαμψη να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με δράσεις του υπουργείου.

    Μιλώντας στον Σκάι τόνισε ότι αλλάζει η τάση στην αγορά εργασίας με βάση τα τελευταία στοιχεία, ενώ υπογράμμισε πως το υπουργείο με δράσεις στοχεύει να φρενάρει την προσπάθεια που διαφαίνεται για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, απορρύθμιση που γίνεται μέσω της μεγέθυνσης της μερικής απασχόλησης από 9,5% που είναι σήμερα σε 18,5% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Με στόχο την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (από 1 έως 10 εργαζόμενους) όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, είπε η κ. Αντωνοπούλου εξηγώντας το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας. Για να ενταχθεί μία επιχείρηση σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχει απολύσει εργαζομένους το προηγούμενο τρίμηνο, να μην κάνει απόλυση τους επόμενους 12 μήνες και να διατηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας όλο το κόστος του για επιπλέον τρεις μήνες.

    Επίσης, ανέφερε πως θα εφαρμοστεί ακόμη μια δράση για 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών όπου θα επιδοτείται το 50% του μισθολογικού κόστους.

    [04] Εκλογή μητροπολίτη Σμύρνης για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή

    Στην επέτειο των 94 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε σήμερα σε μια ιστορική απόφαση: Ανήμερα της εκτέλεσης από τον τουρκικό όχλο του Ιερομάρτυρα μητροπολίτη Σμύρνης κ. Χρυσοστόμου, εξέλεξε μετά από εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, νέο μητροπολίτη Σμύρνης - τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Σαμαρά.

    Ταυτόχρονα, εξέλεξε και πάλι ομόφωνα και με εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, νέο επίσκοπο Ερυθρών, τον ιερατικό προϊστάμενο της ορθοδόξου κοινότητας Σμύρνης, αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή. Ο νέος επίσκοπος Ερυθρών, στη διάθεση του νέου ποιμενάρχη της Ιωνίας.

    Το γεγονός έγινε δεκτό με ανάμικτα συναισθήματα από πλευράς μικρασιατικών σωματείων στην Ελλάδα. «Τις μέρες της μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων μας αξιωθήκαμε μια μεγάλη χαρά» λέει στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας Δημήτρης Παντέλας. «Αξιωθήκαμε ένα χρόνο τώρα, την πραγματική βίωση ιστορικών στιγμών. Την ανακαίνιση και χρήση για λατρευτικούς σκοπούς, του ναού του Αγίου Βουκόλου, τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης, το Πάσχα με την περιοδεία του Επιταφίου στους δρόμους της Σμύρνης, τις επισκέψεις του Πατριάρχη και την περιοδεία του στη γη της Ιωνίας. Ήταν όλα ιστορικά γεγονότα που κορυφώνονται με τις σημερινές εκλογές μητροπολιτών στις χηρεύουσες εδώ και 94 χρόνια θέσεις της Ιωνίας» υποστηρίζει ο κ. Παντέλας.

    «Χαρούμενος γιατί έζησε τη στιγμή» δηλώνει και ο νέος επίσκοπος Ερυθρών, αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής. «Χαρούμενος γιατί με την ακούραστη προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη, ξανανάβουν μία-μία οι λυχνίες των Εκκλησιών της Αποκάλυψης» λέει ο κ. Συκής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενθρονίσεις του νέου μητροπολίτη Σμύρνης και του νέου επισκόπου Ερυθρών, θα γίνουν μετά τις 10 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι αύριο.

    [05] Μ. Τσαβούσογλου Η συμφωνία για το πρσφυγικό δεν είναι δεδομένη

    Η συμφωνία για το προσφυγικό δεν είναι δεδομένη σημειώνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας προειδοποιεί δε την ΕΕ ότι χωρίς την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες η Άγκυρα θα σταματήσει να εφαρμόζει τα συμφωνία για το προσφυγικό.

    Για το θέμα των Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ο Τσαβούσογλου εκφράζει την ελπίδα ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν και οι οκτώ αξιωματικοί θα εκδοθούν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας εμφανίζεται επίσης αισιόδοξος ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί εντός του 2016 και σημειώνει ότι στόχος της Τουρκία είναι η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    [06] Κιργιστάν: Έκρηξη στην πρεσβεία της Κίνας

    Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα, στο χώρο της πρεσβείας της Κίνας στο Κιργιστάν. Από την έκρηξη, σκοτώθηκε ο οδηγός του και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.

    Την υπόθεση διερευνούν οι αρχές ασφαλείας, χωρίς να δημοσιοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ δε στάθηκε δυνατό να γίνει επικοινωνία με το υπουργείο των Εσωτερικών.

    Η ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων website24.kg ανέφερε ότι το αυτοκίνητο εμφανίστηκε να παραβιάζει την κεντρική πύλη της πρεσβείας, πριν από την έκρηξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2016 - 6:32:54 UTC