Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank
  • [02] Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν για να αφιερωθεί πλήρως στο πολιτικό κίνημα που ίδρυσε τον περασμένο Απρίλιο
  • [03] Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία
  • [04] Λευκός Οίκος: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την TTIP
  • [05] Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών
  • [06] Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών
  • [07] Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν
  • [08] «Ντερ Στάνταρντ»: Σημαντική αναδιοργάνωση του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα

  • [01] Κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank

    Κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 18,9 εκατ. ευρώ.

    Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ?ημήτριος Π. Μαντζούνης αναφέρει: Η επίδοσή της Alpha bank κατά το α΄ εξάμηνο διατήρησε αμετάβλητη την κεφαλαιακή της επάρκεια, κυρίως ως αποτέλεσμα της ενισχύσεως του καθαρού περιθωρίου τόκων σε 2,9% και της περαιτέρω βελτιώσεως της αποδοτικότητος. Το α΄ εξάμηνο 2016 η ύφεση απεδείχθη ηπιότερη του αναμενομένου και εκτιμάται ότι το β΄ εξάμηνο του έτους η οικονομία θα επιτύχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, καθώς παρατηρούνται ενδείξεις σταδιακής ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.

    Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολογήσεως τον Ιούνιο 2016, η επανένταξη των κρατικών τίτλων ως αποδεκτών ενεχύρων για αναχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

    Ταυτοχρόνως, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ήδη σημειώνει βελτίωση, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μείωση της χρηματοδότησης από τις Κεντρικές Τράπεζες και από τη σταδιακή εισροή καταθέσεων.

    [02] Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν για να αφιερωθεί πλήρως στο πολιτικό κίνημα που ίδρυσε τον περασμένο Απρίλιο

    Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από την κυβέρνηση, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το χαρτοφυλάκιο θα ανατεθεί στον νυν υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος θα αναλάβει ταυτόχρονα και το υπουργείο Οικονομίας.

    Ο Μακρόν παραιτήθηκε από το υπουργείο προκειμένου να αφιερωθεί πλήρως στο πολιτικό κίνημα που είχε ιδρύσει τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο 38χρονος πρώην τραπεζίτης, ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς στη Γαλλία, δεν διευκρίνισε ωστόσο αν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017. Στη σελίδα του στο Twitter προανήγγειλε ότι θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους το απόγευμα σήμερα.

    [03] Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία

    Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα εννέα δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ένα στέλεχος της εφημερίδας Hurriyet, με την κατηγορία ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον θεωρούμενο από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας, συνολικά οι εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης έχουν εκδόσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 προσώπων. Πολλοί από τους καταζητούμενους είναι δημοσιογράφοι, όμως η Hurriyet δεν διευκρίνισε πόσοι. Τουλάχιστον οι 18 από αυτούς βρίσκονται στο εξωτερικό.

    Μεταξύ των συλληφθέντων δημοσιογράφων, που φέρονται ότι έκαναν προπαγάνδα υπέρ του Γκιουλέν, είναι και ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ, ο διευθυντής του αγγλόφωνου ιστότοπου της Hurriyet. Οι υπόλοιποι οκτώ, που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και την επαρχία Κοτζαελί, είναι νυν και πρώην δημοσιογράφοι των εφημερίδων Bugun, Radikal και Yeni Safak, καθώς και της πρώην αντιπολιτευόμενης Zaman που έχει συνδεθεί με τον Γκιουλέν.

    Στο μεταξύ, η γαλλική και η βελγική έκδοση της Zaman διέκοψαν την κυκλοφορία τους λόγω απειλών που δέχτηκαν, σύμφωνα με την ολλανδική έκδοση της εφημερίδας. "Λόγω του κινδύνου για την ασφάλεια των συντακτών μας πιστεύουμε ότι θα ήταν ανεύθυνο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε" ανέφερε η εφημερίδα στο Twitter επικαλούμενη μια ανακοίνωση της γαλλικής έκδοσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συντακτική ομάδα έχει δεχτεί περισσότερες από 200 απειλές θανάτου.

    [04] Λευκός Οίκος: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την TTIP

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να διαπραγματεύονται τη Διατλαντική Εταιρεική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) με την Ευρώπη, παρά τις γαλλικές επιφυλάξεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ειδικού απεσταλμένου της Ουάσινγκτον για το εξωτερικό εμπόριο, Μάικλ Φρόμαν.

    "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, είπε ο Ματ Μακάλβανο.

    Ο Φρόμαν πρόκειται να ταξιδέψει στην Ευρώπη στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να πιέσει για την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ, μολονότι αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν τις τελευταίες ημέρες ότι οι συνομιλίες έχουν "βαλτώσει" ή πρέπει να σταματήσουν. "Αναμένω πως όταν μεταβεί στην Ευρώπη στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα έχει ουσιαστικές συνομιλίες και ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να κάνει κάποια πρόοδο" είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος "ανυπομονεί να συνεχίσει τη δουλειά του όταν θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ εντός των επόμενων εβδομάδων", είπε από την πλευρά του ο Μακάβανο.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι το Παρίσι δεν θέλει να "καλλιεργήσει την αυταπάτη" της επίτευξης μιας συμφωνίας πριν από το τέλος του έτους και της λήξης της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Ματιάς Φεκλ είπε ότι το Παρίσι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις κρίνοντας ότι "οι Αμερικανοί δεν δίνουν τίποτα" και ότι με αυτόν τον τρόπο "δεν γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ συμμάχων".

    [05] Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών

    Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ -ΜΠΕ. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

    Από νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

    Οι περισσότεροι έφθασαν στη ΓΓΕΕ με βαλίτσες με τα προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε πέρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι κανένας δεν θα εξέλθει των γραφείων της ΓΓΕΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν δημοπρατηθεί και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

    Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός διασφαλίζει ότι θα μεγιστοποιηθεί το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο

    «Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου σε έναν διαγωνισμό πρέπει να αποτραπεί η ροή πληροφοριών μεταξύ των διαγωνιζομένων. Αυτήν την πρόνοια είχαμε και γι' αυτό σχεδιάσαμε τον διαγωνισμό με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Ο κ. Παππάς ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται αναφορικά με τα δρακόντεια μέτρα της δημοπρασίας υπογράμμισε ότι η σημερινή διαδικασία βρίσκεται σε αντιπαραβολή και σε αντίθεση με τον διαγωνισμό για τον ψηφιακό πάροχο- με τον οποίο δόθηκε σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή για 15 χρόνια όλο το ψηφιακό φάσμα- όταν οι συμμετέχοντες λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί, εκείνον τον καιρό, είχαν τη δυνατότητα, όχι μόνο να ανταλλάξουν πληροφορίες, αλλά είχαν και τον χρόνο να συνασπιστούν σε ένα επιχειρηματικό σχήμα. «Σε αντίθεση με τις τακτικές αυτές, ο σημερινός διαγωνισμός, κατ' εφαρμογή του Συντάγματος, διασφαλίζει ακριβώς ότι θα μεγιστοποιηθεί το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο και ότι θα είναι καθαροί οι όροι», σημείωσε.

    Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό, ο υπουργός Επικρατείας τνισε ότι «η ΝΔ οφείλει να αλλάξει αυτήν τη θέση σήμερα».

    «Είναι νομίζω προσβολή στη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη και οφείλει σήμερα να βγει και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο διαγωνισμός αυτός είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκεκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι, νομίζω, ένα πάρα πολύ αρνητικό γεγονός».

    [06] Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την βάρβαρη επίθεση εναντίον του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σημειώνει ότι «οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών» και τονίζει πως «τέτοια περιστατικά δεν είναι δυνατόν να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

    [07] Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν

    Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από την κυβέρνηση, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το χαρτοφυλάκιο θα ανατεθεί στον νυν υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος θα αναλάβει ταυτόχρονα και το υπουργείο Οικονομίας.

    Ο Μακρόν παραιτήθηκε από το υπουργείο προκειμένου να αφιερωθεί πλήρως στο πολιτικό κίνημα που είχε ιδρύσει τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο 38χρονος πρώην τραπεζίτης, ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς στη Γαλλία, δεν διευκρίνισε ωστόσο αν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017. Στη σελίδα του στο Twitter προανήγγειλε ότι θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους το απόγευμα σήμερα.

    [08] «Ντερ Στάνταρντ»: Σημαντική αναδιοργάνωση του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα

    «Με τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί μια σημαντική αναδιοργάνωση του τηλεοπτικού τοπίου», αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», επισημαίνοντας πως η «προκήρυξη για τις άδειες εκπομπής για την ιδιωτική τηλεόραση, που άρχισε στην Ελλάδα το 1989, σε μια εποχή που εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε ποτέ, η πολιτική και οι επιχειρηματίες τα κανόνιζαν μεταξύ τους».

    Όπως γράφει η εφημερίδα, εννέα ιδιοκτήτες ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών προσέρχονται σε μία δημοπρασία για να διεκδικήσουν αυτό που μέχρι σήμερα οι ίδιοι δεν χρειάζονταν, δηλαδή μία άδεια διαρκείας, με την αριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να θέλει να δώσει ένα τέλος σε «25 χρόνια παρανομίας» και να εισπράξει ταυτόχρονα χρήματα για να εκπληρώσει τις οδηγίες λιτότητας των πιστωτών.

    «Κατά τη δημοπρασία, οι βαρόνοι της τηλεόρασης θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, καθώς η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια ευρώ και σταδιακά θα αυξάνεται έως και κατά μισό εκατομμύριο ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα, παρατηρώντας πως θα δοθούν μόνον τέσσερις άδειες, ενώ, σύμφωνα με την κριτική που ασκείται, τεχνικά εφικτός θα ήταν ένας τετραπλάσιος αριθμός.

    Με την προκήρυξη των αδειών η κυβέρνηση θέλει τη δημιουργία υπάκουων τηλεοπτικών σταθμών, κατηγορεί η αντιπολίτευση, με τον αρχηγό της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας να κάνει λόγο για «τέλος του πλουραλισμού», ενώ κριτική ασκείται επίσης στο ότι η χορήγηση των αδειών οργανώνεται κατά μέγα μέρος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και όχι από το το ΕΣΡ, σημειώνει η «Ντερ Στάνταρντ».

    Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στους εννέα υποψήφιους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2016 - 18:32:45 UTC