Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Σπίρτζης: Έχουμε πλέον ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπου τα τηλεοπτικά κανάλια είναι νόμιμα
  • [02] Υπουργείο Οικονομικών: Υπερκάλυψη του στόχου για τις εισπράξεις ΦΠΑ τον μήνα Ιούλιο κατά 3,5%
  • [03] Ξεκινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας - "Σέντρα" στις 10 Σεπτεμβρίου
  • [04] Από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων των Πανελλαδικών, μόνον ηλεκτρινικά
  • [05] Ισπανία: Για δεύτερη φορά, το κοινοβούλιο αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μαριάνο Ραχόι

  • [01] Χρ. Σπίρτζης: Έχουμε πλέον ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπου τα τηλεοπτικά κανάλια είναι νόμιμα

    «Έχουμε πλέον ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπου τα τηλεοπτικά κανάλια είναι νόμιμα, έχουν άδεια, έχουν ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας και αποδίδουν στο ελληνικό δημόσιο, στον ελληνικό λαό, για την άδεια λειτουργίας τους, συγκεκριμένα ποσά που προέκυψαν από μια διαφανέστατη και καθαρή διαγωνιστική διαδικασία» δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.O κ.Σπίρτζης χαρακτήρισε τη δημοπρασία των τηλεοπτικών καναλιών ως επιτυχία κυρίως του πρωθυπουργού και τόνισε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει στο δρόμο καθώς εκτιμά ότι «οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες παρότι είναι μικρότερος ο αριθμός των καναλιών».

    Ερ.: Κύριε υπουργέ, ισχύει ότι τα 246 εκατομμύρια θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στους συνταξιούχους στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ;

    Απ.: «Θα κάνετε λίγη υπομονή εωσότου να κάνει ο πρωθυπουργός τις ανακοινώσεις στη Θεσσαλονίκη για το πού θα κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα»

    Ερ: Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από το ύψος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν;

    Απ: «Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς περιμέναμε τέτοιο μεγάλο ποσό, αθροιστικά, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Περιμέναμε αρκετά χρήματα, αλλά ξεπεράστηκε η προσδοκία του τελικού ποσού κι αυτό δείχνει τι έχανε τόσα χρόνια το ελληνικό δημόσιο το τι επιβάρυνε περισσότερο τους πολίτες, η μη εφαρμογή των νόμων, το να έχουμε μία διαγωνιστική καθαρή διαδικασία για όσους είχαν τηλεοπτικούς σταθμούς και μάλλον θα πρέπει να απολογηθούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις γι' αυτό. Να έχουν μία σύγκριση τι έδωσε κάθε επιχείρηση για να πάρει την άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού και τι αποτέλεσμα είχε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες με μια διαγωνιζόμενη εταιρία, με μία εταιρία που έλαβε έναντι 18 εκατομμυρίων»

    Ερ: Λέτε για την Digea;

    Απ: «Λέω για την Digea για όλο το τηλεοπτικό φάσμα, για τα τηλεοπτικά κανάλια και όλο το τηλεοπτικό φάσμα για τα περιφερειακά κανάλια. Επομένως μπορεί κανείς με ασφάλεια να βγάλει τα συμπεράσματά του πώς χειρίζονταν κάποιοι το δημόσιο πλούτο, τη δημόσια περιουσία και τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και πως χειρίζεται η σημερινή κυβέρνηση το δημόσιο πλούτο τις αδειοδοτήσεις και τη διαγωνιστική διαδικασία».

    Ερ: Μια και μιλάμε τώρα για την Digea, έχει πει η κ. Γεροβασίλη, έχει πει η κυβέρνηση,με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι σε 90 ημέρες τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν σήμερα δεν θα αναμεταδίδονται από την Digea. Αν η Digea δεν συμμορφωθεί τι θα κάνει η κυβέρνηση;

    Απ.: «Δεν πιστεύω ότι η Digea δεν θα συμμορφωθεί. Όποιος δεν συμμορφώνεται με το νόμο, είτε είναι εταιρία, είτε είναι πρόσωπο, είτε δημόσιος λειτουργός τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας θα αναλάβουν τα δικά τους καθήκοντα προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος».

    Ερ: Άρα μου λέτε ότι στην περίπτωση αυτή θα επέμβει η δικαιοσύνη;

    Απ: «Θα επέμβουν όσα όργανα χρειαστεί να επέμβουν από την πλευρά της πολιτείας».

    Ερ: Οι επιχειρηματίες, οι όμιλοι που σήμερα πήραν τηλεοπτικές άδειες, από εδώ και πέρα προχωράνε κανονικά, είναι μόνιμοι;

    Απ: «0χι είναι προσωρινοί. Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους απαραίτητους ελέγχους. Αυτά είναι ορισμένα και στο νόμο και στην προκήρυξη του διαγωνισμού από τις δημόσιες υπηρεσίες και από τις επιτροπές που διεξάγουν τους ελέγχους και το διαγωνισμό και μετά την ολοκλήρωσή του θα έχουμε όσους νόμιμα πλέον θα έχουν τη νόμιμη και στην επόμενη δεκαετία την άδεια λειτουργία τους».

    Ερ: Κύριε Σπίρτζη πολλοί συνάδελφοί μας από τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, δηλαδή οι εργαζόμενοι του Alpha και του STAR στη συνέχεια και αυτοί του MEGA και του Ε που κόπηκαν, δεν μπήκαν καν στον διαγωνισμό έχουν αισθανθεί ένα σοκ. Είναι στον αέρα δεν ξέρουν τι θα γίνει. Τι λέει η κυβέρνηση γι' αυτό το πράγμα; Είναι μία αριστερή κυβέρνηση.

    Απ: «Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας, αυτά που προβλέπονται στο νόμο και ως ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων, αλλά και κυρίως σε ό,τι αφορά την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα κάθε σταθμού. Αυτά που προβλέπονται είναι τέτοια που υπερκαλύπτουν τον ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων, θα εργαστούν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι, πιστεύω ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες παρότι είναι μικρότερος ο αριθμός των καναλιών. Άλλωστε αυτό το είχαμε πει και το είχαμε προβλέψει και πολύ νωρίτερα όταν έμπαινε αυτό το θέμα και όταν κάποιοι μας κατηγορούσαν γιατί βάζουμε ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και προσέφευγαν εναντίον και της πολιτικής απόφασης.Θα ήταν καλό όμως σήμερα κάποιοι να απολογηθούν. Κάποιοι να απολογηθούν όταν κατηγορούσαν και στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας την κυβέρνηση για έναν 'διαγωνισμό ο οποίος δεν ήταν διαφανής' και θα ήταν καλό και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το οποίο έχει δηλώσει ότι θα τον ακυρώσει αυτό τον διαγωνισμό, έστω και σήμερα να ανακαλέσει. Ιδιαίτερα τις ημέρες που διεξάγεται η διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό δείχνει πολλά σε όλους μας και στους πολίτες».

    Ερ: Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει γρήγορα θεματικές άδειες για να καλυφθεί το πρόβλημα στους 1.500 εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο; Και πόσο γρήγορα;

    Απ: «Δεν νομίζω ότι 1.500 εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο και δεν θα μείνουν επειδή θα υπάρχουν θεματικές άδειες. Θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες άδειες θα υπερκαλυφθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας».

    Ερ: Όμως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν επέστρεφε από την Κίνα και ο κ. Σκουρλέτης πολύ πρόσφατα και ο κ. Κρέτσος χθες, αν δεν κάνω λάθος, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο και πέμπτης άδειας πανελλαδικής εμβέλειας. Εσείς πιστεύετε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το δει;

    Απ: «Η κυβέρνηση έχει έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν τα περιφερειακά κανάλια και στη συνέχεια θα δούμε σε σχέση και με τις διαθέσιμες συχνότητες που θα υπάρχουν στο μέλλον, γιατί ένα μέρος των τηλεοπτικών συχνοτήτων, όπως γνωρίζετε, πρέπει να πάει σε άλλες υπηρεσίες, για παράδειγμα μέσω διαδικτύου.Θα δούμε τι τεχνικά περιθώρια έχουμε και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε έναν σύγχρονο σχεδιασμό για το τηλεοπτικό τοπίο».

    Ερ: Ένας από τους επιχειρηματίες που πήρε άδεια πανελλαδικής εμβέλειας- και μάλιστα τη δεύτερη- έχει οικογενειακή σχέση μαζί σας. Πώς το σχολιάζετε;

    Απ: « Για αυτούς που μας κατηγορούσαν για όλα αυτά, για αυτούς που ρίχνουν λάσπη είναι μάλλον η μέρα της αυτοκριτικής τους. Σε σχέση και με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Κάνουμε τη δουλειά μας, μιλάνε οι πράξεις και τα έργα μας, η κυβέρνηση προχωράει όχι με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα, αυτό κάνουμε και θα αξιολογηθούμε από τον ελληνικό λαό».

    Διαβάστε επίσης:

    «Λευκός καπνός» για τις τηλεοπτικές άδειες - Στα 246 εκατ. ευρώ τα έσοδα για το δημόσιο

    [02] Υπουργείο Οικονομικών: Υπερκάλυψη του στόχου για τις εισπράξεις ΦΠΑ τον μήνα Ιούλιο κατά 3,5%

    Σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν τα έσοδα απο τον ΦΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τις επιδόσεις του Ιουνίου και υπερκάλυψαν τον στόχο, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιχές όπου συγκεντρώνεται ένα μεγάλο ποσοστό του τζίρου την καλοκαιρινή περίοδο. Η εξέλιξη αυτή αντιστέφει την εικόνα του Ιουνίου και προκαλεί αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών και στην γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την πορεία των εσόδων τον Αύγουστο και τους επόμενους μήνες του έτους.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες απο το υπουργείο Οικονομικών μεγάλη υπέρβαση κατά 82,8% απο τον στόχο παρουσίασαν τον Ιουλιο τα έσοδα απο τον ΦΠΑ στη Σαντορίνη, ενώ στη Μύκονο υπερκαλύψθηκε ο στόχος κατά 45,6%. Στα δύο αυτά νησιά, τον Ιούνιο είχε σημειωθεί υστέρηση από τον στόχο 58% και 60% αντίστοιχα. Οι εξαγγελίες και η υλοποίηση του προγράμματος εντατικών ελέγχων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έφεραν αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις του ΦΠΑ στα δημόσια ταμεία. Ετσι, στη Σύρο τα έσοδα απο τον ΦΠΑ υπερκάλυψαν τον στόχο κατά 37% , στην Πάρο 35% , στη Ρόδο 36% στην Κέρκυρα 25%, στα Χανιά 24,6%, στη Μυτιλήνη 13% και στο Ηράκλειο 12%.

    Η αύξηση των εισπράξεων απο τον ΦΠΑ τον Ιούλιο, είχε σαν αποτέλεσμα το επτάμηνο σε ολόκληρη τη χώρα να παρουσιάσουν υπέρβαση απο τον στόχο κατά 3,5%.

    [03] Ξεκινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας - "Σέντρα" στις 10 Σεπτεμβρίου

    Στα γραφεία του υφυπουργείου Αθλητισμού στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και να του εκφράσουν το αίτημα για επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ζητήσει και η FIFA.

    Στη συνάντηση που είχε διάρκεια δύο ωρών, μεταξύ άλλων μετείχαν, εκτός του κ. Κοντονή, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, και εκ μέρους της Λίγκας ο πρόεδρος Γιώργος Στράτος, ο «ισχυρός άνδρας» της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ, Αλέξη Δέδε, και οι Χρήστος Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Δημοκράτης Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ), Χρήστος Πανόπουλος (Ξάνθη), Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Χρήστος Δάρας (Πανιώνιος), Σπύρος Παπαθανασάκης (Ηρακλής), Κώστας Παπαδόπουλος (Βέροια), Άγγελος Σπίγγος (Κέρκυρα), Ευάγγελος Μπαταγιάννης (Ατρόμητος), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Λάμπρος Μπαλόκας (Λεβαδειακός) και Μανώλης Μαθιουλάκης (Πλατανιάς).

    Κοινό αίτημα των ΠΑΕ ήταν η επιθυμία τους να αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, αλλά και να δοθεί παράταση στις εγγυητικές επιστολές, λόγω έλλειψης ρευστότητας από την μη καταβολή τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ΠΑΕ.

    Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν έκρυψε κατά την αποχώρησή του από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού την ικανοποίησή του για τους χειρισμούς του Σταύρου Κοντονή γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον υπουργό για τον χειρισμό της γενικής κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κοντά στο να... σκοράρει, εάν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει μία τάση για καλή διάθεση συνεργασίας στο θέμα της διαιτησίας. Ο υπουργός είναι κοντά στο να βάλει γκολ και εμείς να ησυχάσουμε και να δούμε με πιο αισιόδοξο βλέμμα το μέλλον. Θα σταλεί μία επιστολή προς την ΕΠΟ και η οποία θα καλεί τις FIFA και UEFA να βοηθήσουν. Περιμένουμε να έρθουν ξανά εδώ σε λίγο καιρό κι εκτιμώ πως θα βρεθεί λύση».

    Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Στράτος, δήλωσε ότι ο Κύπριος εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, έχει στείλει έγγραφο στην ΕΠΟ, στο οποίο αναφέρει ότι τα κλιμάκια των διεθνών ομοσπονδιών είναι έτοιμα άμεσα να έρθουν στην Αθήνα για την συνάντηση που ματαίωσε την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Γκιρτζίκης: «Ευχαριστούμε και πάλι τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για συνάντηση ώστε να μεταφέρουμε την απόφασή μας για έναρξη του πρωταθλήματος. Ήταν μια γόνιμη και παραγωγική συνάντηση. Ο υπουργός μας είπε ότι ζητήματα που δεν αφορούν εμάς έχουν ήδη επιλυθεί. Μας έδωσε σχετικό έγγραφο του κ. Κουτσοκούμνη προς την ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο FIFA και UEFA είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να έρθουν στην Αθήνα για να γίνει η συνάντηση που ματαιώθηκε και να συζητήσουμε για την διαιτησία και το ισπανικό μοντέλο. Εμείς άμεσα θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ να γίνει αυτό, ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου».

    Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος, επισήμανε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της διαιτησίας από τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA, προκειμένου να επαναρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα. Ο παράγοντας του Παναθηναϊκού, ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή συνάντηση των μελών του συνεταιρισμού με τον Σταύρο Κοντονή, κάλεσε την ΕΠΟ να συνεργαστεί έτσι ώστε να γίνει η σέντρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

    Σε ερώτηση που του τέθηκε για τη στάση της ΕΠΟ, απάντησε: «Θεωρώ ότι οφείλει να συνεργαστεί μετά την προχθεσινή συμπεριφορά. Ήμασταν όλοι εκεί και με έναν πολύ άκομψο, θα μπορούσα να πω αναιδή τρόπο, ματαίωσε την συνάντηση».

    Απόλυτα σίγουρος ότι θα αρχίζει το πρωτάθλημα στις 10 του μήνα εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δεν θέλησε όμως να κάνει δηλώσεις.

    Το ίδιο αισιόδοξος για την έναρξη του πρωταθλήματος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και ο κ. Κοντονής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το αίτημα των ομάδων της Λίγκας ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου. Ήδη η ΕΠΟ έχει συμμορφωθεί στο θέμα της στελέχωσης των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου με τακτικούς δικαστές. Συμμορφώθηκε τόσο ως προς τις επιταγές του νόμου όσο και προς τα όσα η FIFA έχει υποδείξει. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι λάβαμε επιστολή της FIFA, στην οποία μας αναφέρει ότι είναι άμεσα διαθέσιμη να επανέλθει για να συμβάλει στην επίλυση του θέματος της διαιτησίας, της βίας και άλλων θεμάτων ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα».

    Και κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Με την Σούπερ Λίγκα συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου και να αποταθούμε από κοινού στη FIFA. Όσο δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα παραμένει, η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα».

    Τέλος, για το θέμα των εγγυητικών επιστολών που έθεσαν οι ΠΑΕ, ο κ. Κοντονής τις ενημέρωσε στη συνάντηση πως έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και με όλους τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί μία άτυπη παράταση, ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες όσο περισσότερο γίνεται.

    [04] Από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων των Πανελλαδικών, μόνον ηλεκτρινικά

    Η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για πρώτη φορά φέτος για την εγγραφή των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνεται, οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

    Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.

    Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

    Επίσης, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

    Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων τους στα συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Ο επιτυχών, αφού ελέγξει την ορθότητα των προβαλλόμενων τροποποιημένων στοιχείων, θα πρέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

    Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

    Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια υπουργεία, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και επισημαίνει, τέλος, ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

    [05] Ισπανία: Για δεύτερη φορά, το κοινοβούλιο αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μαριάνο Ραχόι

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δεν κατάφερε ούτε και σήμερα να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, γεγονός που πιθανότατα σηματοδοτεί ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή τρίτων βουλευτικών εκλογών μέσα σε έναν χρόνο.

    Για να μην προσφύγει και πάλι στις κάλπες η χώρα θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

    Όπως και την Τετάρτη, ο Ραχόι εξασφάλισε την υποστήριξη 170 βουλευτών στο 350μελές κοινοβούλιο. Υπέρ του Ραχόι ψήφισαν οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (PP), εκείνοι του κεντρώου, φιλελεύθερου Ciudadanos και μία βουλευτίνα από ένα μικρό, τοπικό κόμμα των Κανάριων Νήσων. Οι Σοσιαλιστές, η αριστερή συμμαχία Unidos Podemos και τα κόμματα της Χώρας των Βάσκων και της Καταλονίας τον καταψήφισαν.

    Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο με την ψηφοφορία της Τετάρτης, καθώς δεν υπήρξαν αποχές από το κοινοβούλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 September 2016 - 20:32:37 UTC