Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκο-συριακή μεθόριος έχει εκκαθαριστεί από το Ισλαμικό Κράτος

  • [01] Η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκο-συριακή μεθόριος έχει εκκαθαριστεί από το Ισλαμικό Κράτος

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε απόψε ότι τα τουρκο-συριακά σύνορα είναι απολύτως ασφαλισμένα αφού οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι σύριοι αντάρτες εκδίωξαν και από τις τελευταίες θέσεις που κατείχαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    «Από το Αζάζ μέχρι τη Ζαραμπλούς, η μεθόριός μας σε μήκος 91 χιλιομέτρων έχει εκκαθαριστεί. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν εκδιωχθεί», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Ντιγιάρμπακιρ που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση.

    Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει και τις τελευταίες του θέσεις στα τουρκο-συριακά σύνορα.

    «Το Ισλαμικό Κράτος έχασε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο αφού απώλεσε τα τελευταία συνοριακά χωριά ανάμεσα στον ποταμό Σαζούρ και την πόλη Αλ-Ράι», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

    «Οι αντάρτες και ισλαμιστικές οργανώσεις με την υποστήριξη των τουρκικών τανκς και της αεροπορίας» κατέλαβαν πολλά χωριά κατά μήκος της μεθορίου, αφού το Ισλαμικό Κράτος υποχώρησε, θέτοντας τέλος στην παρουσία του στα σύνορα», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

    Η απώλεια της συνοριακής ζώνης στερεί από το Ισλαμικό Κράτος τα περάσματα που χρησιμοποιούσε για να τροφοδοτείται σε μαχητές και προμήθειες από την Τουρκία, αν και η οργάνωση εξακολουθεί να ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και το Ιράκ.

    Η Τουρκία εξαπέλυσε στις 24 Αυγούστου την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βόρεια Συρία, δηλώνοντας ότι στόχος της είναι τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και οι κούρδοι αντάρτες που διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εκδίωξη των δυνάμεων τζιχαντιστών από μεγάλο τμήμα της τουρκο-συριακής μεθορίου.

    Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) αποτελούν στρατηγικό εταίρο του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

    Η Αγκυρα από την πλευρά της θεωρεί τις YPG «τρομοκρατική οργάνωση» και θεωρεί ότι η δραστηριοποίησή της κατά μήκος των συνόρων θα οδηγήσει στη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής ζώνης στη βόρεια Συρία.

    Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού συνδέονται στενά με το PKK που συγκρούεται με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στη νοτιο-ανατολική Τουρκία μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας τον Ιούλιο 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 September 2016 - 20:32:34 UTC